באירוע משמח וחגיגי נערכה מסיבת עיתונאים ובה נחנך וולודרום ראשון בישראל, אך לא במזרח התיכון. עוד תשמעו הרבה את הטעות הזו נאמרת. אפילו בטקס והנאומים הפעם היא הושרשה שוב ושוב. אבל מקור אמין במיוחד: יו”ר איגוד האופניים, מגלה סקופ משמעותי יותר מחצי טון של מסמכים אירניים: כבר יש וולודרום במצרים!

מאת: גיא חלמיש
צילם: עופר עברי

אם לא לחצתם על ה Play למעלה- לחצו פה:

הפתיחה ממש תהייה רק באזור אוקטובר ואתמול בוצעה הרכיבה הראשונה אי פעם על המסלול ו”הומולוגציה” – אישור של ה UCI להיותו עומד בתקן.

רון חולדאי נואם

עוד למדנו, שיש דירוגים לוולודרומים ובהתאם ההתאמה שלהם לדרוגים של תחרויות – זאת לפי כמות הקהל שיכול לצפות בתחרות: הדירוגים מגדירים את כמות הצופים ומאחר ואין בוולודרום בת”א מקום לפי התקן של אולימפיאדה ואליפות עולם הוא יארח רק תחרויות מדרג נמוך יותר.

וולודרום

המשטח עצמו עשוי עץ, ומגיעים אליו ממבנה שסמוך לוולודרום: הרוכבים במעלית ומעבר תת קרקעי, ואילו הקהל יגיע בגשר ישירות ליציעים.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

במרכז הוולודרום שימרו קצת פירורים לאיגוד האתלטיקה שהתלונן (בצדק) על אובדן מתחם האימונים שלו – ויהיה אפשר להשתמש בו גם כן לתחרויות במתכונת סוג-של-indoors.

במבנה הזה גם יהיו משרדי איגוד האופניים, משרדים לאיגוד האתלטיקה, ומקום לחנות אופניים והשכרות לוולודרום למטה (אסור להיכנס לוולודרום עם אופני כביש רגילים, אם תהיתם. כלומר אנחנו תהינו – וקיבלנו תשובה שלילית).

עוד מידע מעניין שלא נמצא בסרט: ההקמה עלתה 70 מליון שקל, בזכות סילבן אדמס, עיריית תל אביב ובתמיכת הוועד האולימפי.

יש מצב שיהיו לנו כמה וכמה אירועי אופניים מגניבים סביב הדיסיפלינה, אם כי כאמור מד”ר ירום לא אליפויות עולם בוגרים המחייבות מתקן גדול יותר לקהל.

עוד מספר לנו איל הרשטיק, סמנכ”ל איגוד האופניים שעובדים כעת על התוכנית שתעזור למנוע מהמקום הזה להיות פיל לבן. ההערכה היא שיש צורך בכ 2 מליון שקלים בשנה כדי להפעיל את המתקן, ביה”ס לאופניים, הכשרות מיוחדות, ושיווק – כדי שיוקם לו ענף חי ובועט ומשגשג. מאיפה יבוא הכסף? שאלה טובה, עוד נברר בהמשך.

סילבן אדמס הדגיש כמה היבטים חשובים בתרומה של וולודרום: היותו מקום להכשרת אופניים ברמה ספורטיבית לילדים בדיסיפלינה שמתאימה לילדים.

ההתאמה לילדים מנומקת בכך שהמרחקים קצרים, הסביבה סטרילית ממכוניות, ההדרכה וההשגחה של המאמנים תמיד קרובה, והשליטה הנרכשת בזכות האופניים חסרי הפריילוף וההילוכים (פיקסי) מייצרת רוכבים מעולים.

רבים מהספרינטרים המוטרפים בעולם (מבחינת שליטה ודיוק במהירויות אדירות ומרחקי טירוף מרוכבים אחרים) צמחו בוולודרום.

עוד אמר אדמס, שלא בטוח שהוא ישאר בתרומות באופניים בלבד. כל התרומות שלו יש בהן שתי תימות: קידום האופניים, וקידום מדינת ישראל ותדמיתה בעולם כמדינה פלורליסטית, יפה, פתוחה, ובטוחה. הוא ציין את שתי הקבוצות בחסויות של מדינות מפרץ המגיעות לג’ירו (בחריין מרידה, וקבוצת איחוד האמירויות) ומקווה שהוולודרום יהפוך למרכז לאימונים משותפים של רוכבים ממדינות ערב השכנות ביחד עם רוכבים ישראליים.

בתקווה למרכז אופניים משגשג.

הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו: https://t.me/BIKEPANEL

מאת: גיא חלמיש
צילם: עופר עברי