ה- Wahoo Elemnt Bolt הוא אחד השחקנים החדשים בתחום מחשבוני הרכיבה, והוא האיום העיקרי על ההגמוניה של הענקית מקנזס. בניגוד לאחרים, הבולט מצליח להפוך להיות פריט סטייל, הוא מעוצב אווירודינמי והפך למשהו שמבדל אותך כמבין והארדקור ברכיבה. הגדרות כל המסכים קלות מהטלפון, והוא מוצר שמייצר הייפ סביבו.

מאת: אורי ניצן
צילום: אורי ניצן ואסף פורת

מי אתם Wahoo ומה אתם יודעים על מחשבונים?

חברת וואהו מוכרת לנו יותר מתחום הטריינרים המתקדמים. מי שיצא לו לראות את רוכבי Sky מתחממים לקראת שלב הנג״ש של הג׳ירו בירושלים יכל לראות את הטריינרים של Wahoo מקרוב. טריינר ה- Kickr שלהם הוא אחד המתקדמים והמשוכללים ביותר שקיימים היום בשוק והוא אהוב במיוחד בקרב מכורי זוויפט ושאר עולמות הרכיבה הווירטואליים.

וואהו אינה חדשה בתחום מחשבי האופניים, אבל המחשבים הראשונים שלה (RFLKT) היו בעצם יחידות ״טיפשות״ שרק הציגו מידע ויזואלי שהתקבל מאפליקציה בטלפון הנייד. כל ה״חוכמה״ למעשה התבצעה במכשיר הטלפון ומחשב האופניים שימש רק לתצוגה. זהו קונספט מעניין אך מוגבל מעצם העובדה שהוא מחייב רכיבה עם טלפון, ומשתמש במשאבי הטלפון (ג׳יפיאס, מעבד, סוללה וכו׳) על מנת לאסוף את המידע ולשלוח אותו לתצוגה.

לפני כשנתיים Wahoo הציגו את מחשב הרכיבה מבוסס GPS הראשון שלהם שנקרא פשוט Elemnt. המבקרים לא נפלו מהאוכף וכצפוי למכשיר היו הרבה חבלי לידה וקשיי הסתגלות לעולם החדש והתחרותי. אולם Wahoo לא ויתרו והוציאו עדכוני גירסה רבים בזה אחר זה למכשיר ולאפליקציה הנילוות, כשכל עידכון משפר במעט את היכולות והשימושיות של המכשיר. כשוואהו הוציאו את אחיו הקטנים של האלמנט המכשירים החדשים קיבלו כבר את הגרסאות החדשות של התוכנה ועושה רושם שהם הרבה יותר שלמים ובשלים.

תקציר מנהלים – השורה התחתונה במבחן

  • יתרונות: מחיר, ניווט, אינטגרציה עם הטלפון, זמן סוללה.
  • חסרונות: מסך קטן, קיסטום רק דרך הטלפון, ללא אתר לאחסון האימונים, דפדוף רק קדימה בין מסכים.
  • שורה תחתונה: מכשיר קטן ומתקדם שנותן פייט לגרמין ותמורה מעולה למחיר.
  • כעת ב 1,280 ש”ח לחברי המועדון ב ING Sports

 

וואהו אלמנט בולט – מחיר ראש בראש עם ה- 520

המחיר למחשב בלבד: 1,540 ש”ח. מחיר לבאנדל הכולל גם רצועת דופק Tickr, מד קאדנס ומד מהירות (דור חדש ללא מגנטים) 2,090 ש”ח. בקרוב המכשיר יושק בארץ באופן רשמי. לרגל ההשקה יהיה מחיר מבצע מיוחד לכל מוצרי Wahoo למשך חודש ללא מע”מ. 

לשם ההשוואה, באתר של גרמין ישראל ניתן לרכוש את ה- Edge 520 במחיר של 1,900 ש״ח. ובאנדל הכולל גם מד דופק, קאדנס ומהירות במחיר של 2,000 ש״ח. חשוב לציין שגרמין הוציאו לאחרונה את ה- Edge 520 Plus עם יכולות ניווט מתקדמות יותר, אך עדיין לא מצאתי באתר של גרמין מחירים מעודכנים לדגם זה. העוצמה של הבולט בתור אלטרנטיבה באה לידי ביטוי בכך שבארה”ב גרמין הורידו לאחרונה את מחירי ה- Edge 520 והשוו אותו למחיר ה- Elemnt Bolt.

בולט – לא גדול מדי, לא קטן מדי

מדובר על דגם הביניים הממוקם בין וואהו אלמנט הוותיק והגדול לבין הוואהו אלמנט מיני החדש והקטן. זה לגמרי עניין של העדפה אישית: אני באופן אישי לא אוהב לרכוב עם לפטופ מחובר לכידון. תמיד אעדיף מכשיר קטן וקומפקטי על פני משהו גדול ומסורבל בהנחה שהוא מספק לי את המידע שאני צריך. אני חובב מושבע של איסוף נתונים ומספרים בזמן רכיבה, לכן חשוב לי שהמכשיר יאסוף ויציג כמה שיותר מידע במהלך הרכיבה. מצד שני פחות חשובות לי פונקציות של ניווט מתקדם ומפות צבעוניות. בעולם של גרמין, שבטח קצת יותר מוכר לקוראי בייקפאנל, תמיד רכבתי עם מכשירים מסדרה 500. לא נמשכתי למכשירים הגדולים מסדרות 800 ו- 1000 אבל גם נמנעתי מסדרה 200 המיניאטורית.

שוק תחרותי עם דרישות פיצ’רים רבות

שחקן חדש שמעוניין להיכנס לעולם מחשבי הרכיבה צריך להשקיע המון זמן ומשאבי פיתוח על מנת לסגור את הפער על השחקנים הקיימים היום בשוק. זו משימה קשה ומורכבת מאוד. תחשבו על כמות הפיצ׳רים שגרמין הכניסו למוצרים שלהם ב- 10 שנים האחרונות. המשתמשים התרגלו לקבל מוצר בשל, מתקדם ועמוס כל טוב ולא יסתפקו בפחות מזה. הרוכבים כבר מזמן לא מסתפקים בנתונים בסיסיים כגון מהירות, זמן ומרחק. הם מצפים, ובצדק יש לומר, לקבל גם נתוני הספק (3 שניות, 10 שניות, רגל שמאל, רגל ימין) נתוני דופק (ממוצע, אחוז מהסף, אחוז ממקסימלי), מפות מובנות, התראות מהנייד, סטראבה לייב סגמנטס, סינכרון אוטומטי עם אפליקציות אימון מתקדמות (today’s plan, training peaks) ועוד המון פיצ׳רים שאנחנו לא רק מקבלים כמובן מאליו אלא מצפים שיהיו במכשיר ולא מוכנים להתפשר על פחות מזה.

כשבחנתי לפני כשנה את המכשיר המקביל של Lezyne התרשמתי מאוד מהאיכות שלו ומכמות הפיצ׳רים שהכניסו למכשיר בזמן קצר – במיוחד אם לוקחים בחשבון את התמחור הנמוך יחסית למתחרים (רק חסרה לי אז אפשרות קיסטום המסכים). אבל גם  Lezyne הציגו לאחרונה את הדור החדש של מכשירי ה- Mega GPS שלהם ועושה רושם שהם די מהר סגרו את הפערים על המתחרים ומצליחים להשאר ברמות מחיר נמוכות למדי. ננסה לארגן מבחן למכשיר החדש פה בבייקפאנל בקרוב.

המכשיר הקטן של Wahoo התגלה כמוצר איכותי ובשל שמתחרה בקלות בליגה של הגדולים והוותיקים בשוק. אבל אני מקדים את המאוחר.

מחשב רכיבה

רושם ראשוני, התקנה והתאמה אישית

הדבר הראשון ששמים אליו לב כשמוציאים את המכשיר מהקופסא המהודרת ומדליקים אותו לראשונה, זו קלות התפעול והפשטות של כל תהליך ההתאמה האישית. Wahoo תכננו את המכשיר מהיסוד כך שלא נצטרך לחברו למחשב כלל. כיום אנחנו עושים הכל עם הטלפון הנייד, אז למה שנצטרך מחשב בשביל להגדיר, לקסטם ולהתאים מחשב רכיבה חדש? יותר מזה, ניתן לשלוט על כל הגדרות המכשיר מהטלפון הנייד. הגדרת המסכים, שדות המידע, נתוני הרוכב, מסלולי רכיבה ועוד ועוד, הכל מוגדר בטלפון בקלות מבלי להיכנס לתפריטים מורכבים במכשיר עצמו. אפילו תוך כדי רכיבה ניתן לשלוף את הטלפון הנייד מכיס החולצה ובקלות רבה להוסיף נתון מידע, לשנות מסך, מסלול או כל דבר אחר והשינוי משודר מיידית למכשיר ה- Elemnt Bolt. כמה קל ונוח.

הקשר הראשוני בין המכשיר לטלפון גם כן קל ופשוט: כשמדליקים את הבולט לראשונה הוא מציג  על המסך QR Code ייחודי. מצלמים את הברקוד עם המצלמה של הטלפון דרך האפליקציה Wahoo Elemnt והחיבור מתבצע  מיד. דרך הטלפון הנייד בוחרים גם רשת WiFi למכשיר שמשמשת להורדת עדכונים לחומרה ומפות ישירות למכשיר.

כמצופה, הוואהו אלמנט בולט יודע להציג התראות מהנייד על שיחות נכנסות, הודעות טקסט (לא וואטסאפ!) ומיילים. ניתן להפעיל או לבטל כל אחד מההתראות בנפרד עפ״י הצורך, או לבטל את כל ההתראות למי שמעדיף שקט במהלך הרכיבה. בנוסף, ניתן לטעון אימון מאחת מאפליקציות האימון הפופולאריות Training Peaks או Today’s Plan. כמו כן, ניתן לטעון מסלול מאפליקציות כגון Strava או RideWithGPS. באופן כללי ה- Bolt מפתיע לטובה באינטגרציה שלו עם אפליקציות צד שלישי ועם הקלות בה ניתן לבצע את כל הפעולות הללו ללא צורך בחיבור למחשב עם כבל.

בולט

חיבור סנסורים

המכשיר יודע לעבוד גם עם סנסורים בתקן +ANT וגם עם Bluetooth Smart (או BLE). כיום תקן BLE נפוץ מאוד במכשירי ספורט, כגון טריינרים, הליכונים, מכשירי חתירה וכו׳. זהו תקן פתוח הנתמך גם ע״י רוב הטלפונים הניידים מה שמאפשר חיבור של רצועות דופק לאפליקציות ספורט בטלפון ללא שעון אימון ייעודי.

התהליך קל ופשוט. נכנסים לאפליקציה בטלפון הנייד, ובוחרים את האופציה Set Up Sensors. במסך הבא מופיעים כל הסנסורים שנמצאים בטווח הקליטה של המכשיר. פשוט מסמנים את הסנסורים שמעוניינים להתחבר אליהם וזהו. כל שנותר הוא להציג את המידע הרלוונטי באחד המסכים וסיימנו.

הגדרת מסכים ושדות מהאפליקציה

אחת המשימות המייגעות, כשמקבלים מחשב רכיבה חדש, היא מטלת הגדרת המסכים והשדות בכל מסך. השיטה המקובלת, היא כניסה למכשיר עצמו, חפירה בתפריטים ומעבר מסך אחרי מסך, שדה אחרי שדה. פעולה ארוכה ומייגעת. וואהו מקלים מאוד על המשימה הזו ע״י העברת כל התהליך לאפליקציה שלהם בטלפון הנייד. התהליך פשוט ומהיר. האפליקציה מגיעה עם מספר מסכים מוגדרים מראש וכמובן שניתן להוסיף מסכים נוספים כאוות נפשכם. בכל מסך יש עד 9 שדות מסודרים לפי סדר חשיבות – אל דאגה, עוד נחזור לזה.

חוץ מהמסכים הסטנדרטיים אותם ניתן להתאים לרצונות האישיים שלכם, האלמנט מגיע עם מספר מסכים מיוחדים שפעילים רק במקרים מסויימים. למשל מסך ה- Lap שמופעל אוטומטית ברגע שלוחצים על כפתור ה- Lap במהלך רכיבה, או מסך ה- Kickr שמופעל כשעובדים עם הטריינר החכם של וואהו. את שדות הנתונים שמופיעים במסכים אלו ניתן להגדיר כמו בכל מסך אחר, אבל המסך לא יופיע במעבר רגיל בין מסכים אלא רק בסיטואציה הרלוונטית. מסך ה- Lap שימושי במיוחד באימוני אינטרוואלים בהם אנו מעוניינים לראות את נתוני האינטרוואל הנוכחי ופחות חשוב לנו נתונים מצטברים של כלל הרכיבה.

זום אין – זום אאוט

עוד קונספט מעניין וייחודי לאלמנט הוא היכולת לעשות זום אין בכל מסך ולא רק במסך של המפה. לכל מסך ניתן להגדיר עד 9 שדות של מידע. במצב רגיל כל 9 השדות מוצגים על המסך וכתוצאה מכך כל שדה מקבל כתשיעית משטח המסך הכולל. מה שאומר שגודל הספרות והטקסט די קטן. ברגע שלוחצים על כפתור הזום אין המסך עובר למצב תצוגה של 7 שדות (שני השדות האחרונים בסדר החשיבות לא מוצגים). לחיצה נוספת מעבירה אותנו למצב תצוגה של 4 שדות בלבד, מה שמגדיל משמעותית את שטח המסך של כל שדה. לחיצה נוספת על כפתור הזום אין והמסך עובר לתצוגה של 3 שדות בלבד, אחריו שניים ולבסוף נתון אחד בודד.

מצאתי את הפיצ׳ר הזה שימושי במיוחד במסך Lap המשמש אותי באינטרוואלים. הגדרתי 9 שדות מידע לפי סדר החשיבות כשהנתונים של זמן, וואטים, קאדנס ודופק ראשונים בחשיבות ונתונים כמו וואט ממוצע ללאפ קודם ומהירות ממוצעת ללאפ קודם אחרונים בחשיבות. בתחילת אינטרוואל אני עובר למצב של 3 או 4 שדות בהתאם לדרישות האימון. זה מאפשר לי להתרכז רק במידע החיוני לאינטרוואל. ברגע שמסתיים האינטרוואל והדופק יורד אני חוזר למצב של 9 שדות ויכול לראות את המידע המסכם של האינטרוואל הקודם ולראות באם עמדתי בדרישות האימון. ניתן כמובן להגדיר 3 שדות בשלושה מסכים שונים, אבל זה מסורבל יותר ומקשה על מעבר זריז בין הנתונים השונים. במיוחד אם באינטרוואל מסויים – נניח 30 שניות אול אאוט – מעניינים אותי רק שלושת הנתונים הראשונים של זמן, וואט וקאדנס, אבל באינטרוואל ארוך יותר – נניח 5 דקות על הסף – מעניינים אותי גם המהירות הדופק והמרחק. זום אין/זום אאוט באותו מסך מפשט את תהליך ההגדרה של המסכים וגם מקל על המעבר בין התצוגות במהלך אימון אינטנסיבי.

אורי ניצן

עיצוב – מחשבון אווירודינמי?

וואהו רוכבים על הטרנד הזה ומספקים יחד עם ה Elemnt Bolt תושבת לכידון שהופכת את המכשיר אווירודינמי יותר ואינטגרלי יותר. בלי קשר לחיסכון בחיכוך או לתוספת המוצהרת של 1.5 וואט ברכיבה, התוצאה נעימה לעין ומרשימה. המכשיר יושב נמוך, מיושר עם החלק התחתון של הסטם ובעל קוים זורמים ויפים. התושבת ממקמת את המכשיר בצורה אידיאלית המאפשרת קריאת נתונים קלה ונוחה תוך כדי רכיבה, גם במאמץ וגם במהירת גבוהה.

Wahoo

אווירודינמי!

עוד פיצ׳ר עיצובי ייחודי ל-Elemnt Bolt זה פס הלדים בחלקו העליון של המכשיר. מדובר על 7 נורות לד קטנות שמוצבות בשורה במקום בולט בחלקו העליון של המכשיר. באפליקצית Wahoo Elemnt ניתן לבחור אחד משלושה נתונים שייוצגו ע״י נורות הלד: מהירות, דופק או וואטים. הנורות נדלקות ונכבות וגם מחליפות צבע לפי הערך של הנתון שבוחרים. לרוב בחרתי להציג את הוואטים שלי בפס נורות הלד. במצב זה, הנורות מיצגות את הזון שלי מבחינת וואטים. כשאני בזון 1 נדלקת נורה אחת בצבע לבן, כשאני עולה לזון 2 נדלקת נורה נוספת בצבע ירוק וכו׳ וכו׳. בזון 4 כבד נדלקות 6 נורות בכתום, וזון 5 מיוצג ע״י 7 נורות אדומות. זה מאפשר לי לראות באופן מיידי וברור את ההספק שאני מוציא במהלך אינטרוואל ולוודא שאני לא חורג מהיעד שהוגדר וכל זאת בהצצה חטופה למכשיר גם בלי להתעמק במספרים שמוצגים על המסך.

שימושיות, תפעול, זמן סוללה

גם במהלך הרכיבה הבולט מתהדר בשימושיות מצויינת. שלושת הכפתורים הראשיים ממוקמים מתחת למסך בצורה אופקית (ולא אנכית כמו בגרמין 520) ונוחים מאוד לתפעול. קל מאוד ללחוץ עליהם במהלך הרכיבה, גם עם כפפות ארוכות. יתרון נוסף למיקום הכפתורים הוא ששם הפעולה אותה הכפתור מבצע מופיעה על המסך ולכן יכולה בקלות להשתנות בהתאם למצב בו נמצאים. כלומר, הכפתורים דינמיים תלוי מצב, אבל לא צריך לזכור מה כל כפתור עושה בעל-פה מכיוון שזה כתוב באופן ברור מעל הכפתור על גבי הצג.

על מנת לעבור בין מסכים לוחצים על כפתור ה- Page. זה מעביר אותנו למסך הבא, אולם אין דרך לחזור למסך הקודם. חייבים לדפדף קדימה עד שעוברים את כל המסכים וחוזרים למסך הראשון. זהו חיסרון אם הגדרנו הרבה מסכים. מצד שני, אם משתמשים ביכולת החכמה של זום אין/זום אאוט אז אין צורך להגדיר הרבה מסכים. אני גיליתי שארבעה עד חמישה מסכים מספיקים לרוב השימושים. מסך רכיבה כללי, מסך נתוני Lap, מסך נתוני טיפוס, מסך מפה ומסך נתונים מסכם (Totals).

כידוע, אלוהים נמצא בפרטים הקטנים. Wahoo הגדילו לעשות והכניסו לבולט ערכת צלילים עדינה ונעימה לאוזן ואפילו מאפשרים להגדיר באילו מצבים להשמיע התראה קולית ומתי ניתן להסתפק בהתראה ויזואלית בלבד. נחמד.

עוד פריט מידע שחשוב לי לשתף איתכם זה זמן הסוללה של ה- Wahoo שהתגלה כארוך במיוחד. במהלך טיול רכיבה בצרפת שכלל כמה רכיבות מאוד ארוכות (7-8 שעות) עם עצירות לקפה ואוכל הוואהו התגלה כעמיד במיוחד. בסיום יום רכיבה שכזה המכשיר נותר עם 50-60 אחוז סוללה. מרשים בשביל מכשיר קטן וקומפקטי שכזה.

 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מפות, ניווט ויירוט חברים לרכיבה

המכשיר של וואהו מגיע מהקופסא עם מפות. משתמשים באפליקציה על מנת לטעון מפות. יש נפח אחסון מוגבל ולכן לא ניתן לטעון את מפות כל העולם- בוחרים את אזור הרכיבה שלכם באפליקציה ומעבירים את המפות הרלוונטיות למכשיר. המכשיר מציג מפות באופן די סכמתי אבל ברור למדי ומאפשר ניווט קל ונוח באמצעותן.

כמו במכשיר של Lezyne, בכל שלב ברכיבה ניתן להיכנס לאפליקציה בטלפון הנייד, להקליד יעד ולהתחיל בניווט. ניתן, כמובן, גם לטעון מסלול מוכן מקובץ או מאפליקציה אחרת כגון סטראבה, RideWithGPS, וכו׳. בשום שלב אין צורך לחבר את המכשיר למחשב בכבל על מנת לטעון את המסלול. במהלך תקופת המבחן, לקראת רכיבה ארוכה במסלול לא מוכר, חבר שלח לי קובץ GPX בוואטסאפ. לחיצה על הקובץ מציגה אותו בפורמט טקסטואלי, לחיצה על כפתור ה- share מאפשרת שליחת הקובץ ישירות לאפליקצית Wahoo Elemn וממנה ישירות למכשיר.

יכולת נוספת מעניינת ושימושית שמספק המכשיר של Wahoo היא היכולת לראות על המפה רוכבים אחרים בקרבת מקום. כל משתמש Wahoo יכול להגדיר באפליקציה שהוא מוכן לשתף את מיקומו עם רוכבים אחרים ואז שמו ומיקומו יוצגו על מסך המפה במכשיר ה- Wahoo של רוכבים אחרים שנמצאים באזור. תחשבו על סיטואציה שקבעתם לרכוב עם חברים, כשכל אחד יוצא ברכיבה מהבית שלו והיעד הוא משותף. במקום לעמוד ולחכות בפינת רחוב עד שכל החבורה מתכנסת אתם יכולים פשוט להמשיך לרכוב בכיוון כללי של נקודת המפגש ולראות על המפה במכשיר ה- Wahoo שלכם מתי החברים מתקרבים וליירט אותם בדרכם ליעד. כל זאת בהנחה שגם לכם וגם לחבריכם מכשיר תואם של וואהו. ניסיתי את הפיצ׳ר הזה ברכיבה משותפת עם חברים לאחרונה (רק עכשיו גיליתי שכמה מחברי הטובים כבר עברו לוואהו) וזה פשוט עובד נהדר.

ניתן גם לשתף את הרכיבה שלכם עם חברים דרך המייל או הוואטסאפ. נכנסים להגדרות המכשיר בטלפון הנייד ומאפשרים את מצב ה- Live Track. המכשיר מייצר לינק אותו ניתן לשלוח לחברים (או במידה ואתם רוכבים לבדכם, לאישה שדואגת בבית ורוצה לדעת היכן אתם נמצאים) ובאמצעותו ניתן לראות היכן אתם בזמן אמת.

פיצ׳ר שהייתי שמח לראות מתווסף למכשיר הוא היכולת להגדיר Lap לפי מיקום. את רוב האימונים שלי אני עושה בראש ציפור – הקפה מישורית בפארק הירקון באורך של 1.9 ק״מ. את האימונים אני בונה לפי הקפות ולא לפי זמן. בגרמין אני משתמש לרוב ביכולת של המכשיר לעשות לאפ אוטומטי לפי מיקום. כלומר, בכל פעם שאני מסיים הקפה, הגרמין ״לוחץ״ על לאפ אוטומטית. בוואהו ניתן להגדיר Lap אוטומטי לפי זמן או מרחק, אבל לא לפי מיקום.

Wahoo Element Bolt

סיום רכיבה, סיכום ושיתוף

כשמסיימים רכיבה עם הבולט, הפעילות מסתנכרנת באופן אוטומטי ומיידי עם האפליקציה של וואהו בטלפון הנייד. האפליקציה מפתיעה לטובה בכל מה שקשור לתחקור הפעילות בדיעבד. ניתן לראות גרפים של דופק, וואטים, קאדנס, טיפוס, טמפרטורה ועוד. אבל מה שהכי הרשים אותי זו היכולת לחפור בכל Lap ולבחון כל אינטרוואל בחיתוכים שונים של זמן, מהירות, וואט וכו׳ בצורה ויזואלית ונוחה לתחקור.

בלחיצת כפתור ניתן גם לשתף את הרכיבה עם שרותים נוספים כגון סטראבה, Training Peaks, Today’s Plan’ Cycling Analytics ועוד ועוד. ניתן להגדיר שירותים קבועים שכל רכיבה תשלח אליהם באון אוטומטי, או בלחיצה על כפתור ה- Share בסיום הרכיבה. מאוד פשוט ונוח.


בייקפאנל גם בטלגרם – הציצו בזה פה!


הכל נשאר במשפחה

ישנו שיקול נוסף שכדאי לקחת בחשבון לפני שמחליטים על רכישת מחשב חדש לרכיבה. כיום קטגורית ה- Activity Trackers הולכת וגדלה. יותר ויותר אנשים מסתובבים עם צמידים ושעונים למיניהם שמנטרים את הפעילות שלהם לאורך היום. סופרים להם צעדים, מדרגות, דופק מנוחה ואפילו את זמן ואיכות השינה. אם יש ברשותכם מכשיר כזה, קרוב לוודאי שהוא מעלה את הנתונים היומיים לאתר כלשהו. סביר גם להניח שתרצו לראות את הרכיבות שלכם משתלבות בנתונים היומיים כדי לקבל תמונה מלאה לגבי הפעילות היומית והמאזן הקלורי שלכם. אבל אם אתם משתמשים בוואהו לרכיבה ובגרמין (למשל) למעקב הפעילות היומי שלכם, לא תוכלו לקבל את כל הנתונים במקום אחד.

אם אתם במשפחה של גרמין, או של סונטו או פולאר, יש סיכוי טוב שלא תוכלו לראות את המידע היומי המסכם במקום אחד. יש אפליקציות צד שלישי כגון Apple Health שיודעות לשאוב מידע מהרבה מקורות שונים ולאחד אותם אבל לא כל האפליקציות מעבירות אליה את המידע (למשל גרמין קונקט שומרת את המידע לעצמה ולא מסתנכרנת עם Apple Health). זו כמובן לא מגבלה טכנית אלא שיקול מסחרי של גרמין שמן הסתם לא מעוניינת שתצאו מהמשפחה.

דוגמא נוספת לחוסר אינטגרציה בין יצרנים שונים: אני רוכב עם מד וואטים Vektor של גרמין. בסיום רכיבה אני מסנכרן את ה- Edge 520 עם האפליקציה של גרמין ומיד מקבל ניתוח מקיף של הרכיבה כולל מידע רב שנקרא Pedaling Dynamics שמנתח את יעילות הדיווש שלי ועוד נתונים רבים אחרים של גרמין. מידע זה לא מופיע במידה ואני רוכב עם הוואהו ומעלה את הרכיבה לאפליקציה של האלמנט.

וואהו בולט

וואהו אלמנט בולט – סיכום

האלמנט בולט התגלה כמכשיר ידידותי ונוח לתפעול עשיר בפיצ׳רים ויכולות מתקדמות. אם אתם רגילים לרכוב עם מכשיר דומה אחר המעבר יהיה קל ופשוט. רק קחו בחשבון שתצטרכו לרכוש תושבות לכל זוגות האופניים שברשותכם מכיוון שהתושבת האווירודינמית של Wahoo היא ייחודית.

מבחינת מחיר, הוואהו עולה כמו הגרמין 520 מה שאומר שהוא עולה כ- 50 דולר פחות מהגרמין 520 פלוס מולו הוא מתחרה באופן ישיר (בעת כתיבת הכתבה. מחירים יכולים להשתנות…)

השיקול של איזה מכשיר לרכוש הוא אישי, ותלוי בגישה שאתם מתחברים אליה יותר. אני מאוד התחברתי לעבודה מול המכשיר באמצעות הטלפון הנייד ואין ספק שזו המגמה… וואהו הניחה מוצר חזק בתחרות שמבין את המשתמשים שלו בצורה מרשימה ביותר.

מאת: אורי ניצן
אורי ניצן התחיל את קריירת הרכיבה שלו על אופני 26 ריג’יד מפלדה כשהיה חבר בנבחרת אופני ההרים של הטכניון בשנות ה – 90 המוקדמות. מאז ועד היום עברו תחת רגליו המגולחות למשעי זוגות אופניים רבים ומגוונים כולל BMX, סינגל ספיד, גראבל, פרירייד וכביש. לרוב תמצאו אותו מקיף עצמו לדעת בשעת בוקר מוקדמת בראש ציפור.

לאינסטגרם שלנו! – עקבו!