בעולם תחרותי ובו המון חברות שרוצות את הכסף שלנו, קשה לייצר יתרון מוצרי מוחץ. לכאורה, כל מוצר הוא בר העתקה. אז איך קרה שנצנץ היום של בונטרגר הפך למוצר הכי פופולרי by far בתחומו? גיא חלמיש (עורך ומייסד BIKEPANEL, RUNPANEL ו OUTPANEL) יצא לבדוק.

הם לא מצליחים…

זה לא שלא ניסו לקחת מה Flare את הבכורה: Moon הטייוואני של רוקנרוד מנסה, היו פה גם Knog עם קטע סטייליסטי, וה Icon see.sense שניסה לתת זווית הייטקית מתוחכמת ויותר לומנס וכשל. גם סייקליק היו פה עם נסיון מעניין ודי חכם יש לאמר, להשתלט על ההבהוב האחורי שלכם באמצעות תוספת מצלמת וידאו, אבל בחלק של הניצנוץ לא התקרב לפלייר. 

אחרים מנסים עם אינטגרציה לקסדות- למשל הקסדה של לומוס, והקסדה של Livall – אבל כשבוחנים אותן מול פרמטרים של קסדות הן לא הצטיינו, וגם כנצנצים בנפרד הן חלשות יותר. בכלל בקסדות האלה נראה שאין טעם רב, למעט אולי בסגמנט העירוני. אפילו שם מול הנצנץ העוצמתי של בונטרגר, כשהקסדות מגיעות עם התקני מגנט נוחים ומצליחות להיות טובות גם כקסדות – לא הייתי ממליץ על המשולבות.

בקיצור- קשה להתמודד עם המצוינות של המוצר הזה. וכעת כשהוא הפך כל כך פצפון- עוד יותר:

הדור השני של ה Bontrager Flare

עוד בדור הראשון נוצרה הדומיננטיות הזו. הפלייר הראשון פרץ לשוק ואומץ על ידי רבים בצורה מאוד מהירה. הוא היה גדול בהרבה מהחדש במבחן זה, אבל קטן מאוד ביחס לכל מה שדרשנו מנצנץ בזמנו. הוא יצא אז גם עם אופציות של מערכת עם שליטה מרכזית מהכידון שבחנתי. אגב מערכות כאלה, וחיבורים מתוחכמים לשליטה מהמחשבון- לטעמי עדיף לוותר על זה. זה מקצר זמן סוללה ודי פשוט לכבות ולהדליק ישירות בנצנץ.

הרבה יותר קטן וקל מהדור הקודם!

מפרט ונתונים מ Bontrager: 

  • נראות עד 2 ק”מ.
  • 90 לומנס – מעט יותר מהדור הראשון.
  • 20% יותר זמן סוללה.
  • עד 6 שעות עבודה במצב התאורה החזק ביותר.
  • משקל יחידה בודדת 23 גרם בלבד
  • משקל עם המחבר למוט האוכף: 33 גרם בלבד (לעומת 60 גרם עם המחבר בדור 1)
  • עמיד למים בתקן IPX7 עם USB סגור.
  • קישוריות: ANT+ ובלותות’ לשליטה מהגרמין אדג’.
  • סנסור לתאורה סביבתית (אופציה לעוצמה אוטומטית)
  • מצב נעול- מאפשר פעולה רק במצב שתבחרו.
  • מסילת הסרה והתקנה קלה למתקונים על קסדה, כידון, מוט אוכף.
  • הפעלה כפולה: מונעת הדלקה בטעות, בתוך תיקים וכו’ למניעת סוללה מתה
  • אינטגרציה ספציפית ואלגנטית למדון
  • מחיר בישראל: 325 ש”ח
  • משווק: CTC / טרק ישראל – לעמוד המוצר

סימן ההיכר מרחוק – הבהוב אופייני

הדבר שבאמצעותו מייד פרץ ה Flare לתודעה הוא ההבהוב הייחודי שלו, שבניגוד לאחרים אינו קבוע. בונטרגר פשוט הבריקו עם דבר קטן שעשה הבדל ענק: אותם שני הבהובים מהירים לצד הבהובים איטיים יותר. מעבר לחתימת “מותג” וזיהוי מרחוק שמדובר בנצנץ של בונטרגר, יתכן ששבירת הקצב הזו מייצרת אפקט נוסף של נראות. אין לי דטה מדעי בעניין, אבל היפותיזה מעניינת יכולה להיות שהמוח שלנו מתרגל מהר יחסית לתבניות, והקצב המשתנה הזה תופס את תשומת הלב בצורה עדיפה על קצב קבוע. 

תפיסה של ניראות

אגב, Trek / Bontrager מציגים את הנצנץ כחלק מתפיסה כוללת של ניראות, במסגרתה הם השיקו ליין של נעליים, חולצות וביבים, גרביים, מחממים וקסדות בצבעי צהוב זרחני, והם מגבים את זה במחקרים ומידע על ההשפעה הברוכה של הנראות הזו. לפי המחקר שלהם:

  • 80% מתאונות האופניים מתרחשות ביום
  • רכיבה עם נצנצי יום הורידה תאונות ב 33%
  • הדגשת חלקי גוף משפרת את הסיכוי שיבחינו בכם ב 83%.
  • נצנצים מהבהבים הגדילו את זיהוי הרוכבים ביום ב 270%.
הרשמו לניוזלטר שלנו- אחת לשבוע בלבד ומעניין:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

אינטגרציה לקסדות ולאוכפים

כשביקרתי בארה”ב בהשקה של הטרק מדון, נתקלנו לראשונה גם בנצנץ החדש. כשרכבנו שם נוצר ניסוי מול עיני: שני רוכבים היו כ 200 מטרים לפני, היו להם שני נצנצים זהים אבל אחד הותקן על האופניים ואחד על הקסדה מאחור. הבולטות של הנצנץ הגבוה היתה משמעותית טובה יותר מזו של הנמוך, ומי שבאמת רוצה שלא יפספסו אותו, ישים שניים- אחד על הקסדה ואחד על מוט האוכף. במשקלים הקטנים האלה זה אפשרי וקל. 

קסדת ה Cirquit מגיעה עם מודול נוסף שמתחבר אל שקע טרפזי קטן במרכז החלק האחורי של הקסדה באמצעות מגנט מצד אחד, ואל הנצנץ של טרק מצד שני, ומאפשר להתקין אותו שם בצורה מהירה מאוד, ובקלות. זה גם אווירודינמי יותר ולא מקלקל את תנועת האוויר סביב מוט האוכף של הטרק מדון (רק בלי תיק אוכף…):

כל כך אלגנטי שלא רואים אותו מתחבא מתחת לאוכף ב Madone

בשימוש שלי

קודם כל הגודל הקטנטן הזה מרשים ממש וכשמחזיקים ובקושי מרגישים אותו, זה מדהים- 23 גרם זה פשוט כלום. הוא כל כך קטן וחסר משקל שממש חסרה לי גרסה שלו עם אותה עוצמה, רק זכוכית לבנה מלפנים. הפתרונות של בונטרגר לחלק הקדמי הם אחרים- נשענים על הפנסים בעיקר.

ההתרשמות מזה כשבודקים את המספרים עוד יותר עולה- איך הצליחו לעשות גם הקטנה, וגם חיזוק עוצמה ושעות פעולה? 

דור קודם מול דור חדש

להערכתי יש בכל זאת הבדל קטן בין האלומות של המוצר החדש והקודם. הנתונים בעמוד המוצר אצל טרק מדברים על 270 מעלות, שזה נשמע לי הרבה יחסית. אין לי כלי מדידה לכך אבל יתכן שזו של החדש מעט צרה יותר, וממוקדת יותר ברכב שמגיע מאחור. עוד דבר שאישרו לי בטרק בביקור הוא שהבדלים מאוד מאוד קטנים בקצבים, ברמה שקשה לנו להבחין בהם שלא במכשיר מדידה, ייצרו חסכון נוסף. הלד עצמו הוא מעודכן ומאפשר עוד אופטימיזציה של כל המערכת. 

גם את החבק והגומי שיפרו- הם גם מינימליסטיים יותר, נוחים יותר, ויש להם תופסן שני לשמירה על היתרה לאחר החיזוק צמודה גם כן. 

ביקורת

כפתור ההדלקה פחות רגיש וקשה יותר מבדור הקודם. צריך לדייק יותר בלחיצה, אולי פשוט משום שהוא קטן יותר. לי היה נוח יותר להדליק כשהוא ביד ורק אז להתקין. אם אתם חוסכים סוללה בהפסקות ברכיבה ומכבים, ונזכרים להדליק לאחר מכן תוך כדי רכיבה, כמו שלי תמיד קורה, זה יהיה פחות נוח. 

עוד דבר שחסר הוא מתאם למוט אוכף אווירודינמי. למדון ולספיד קונספט של טרק יש אפשרות התאמה. לאחרים- הגומי ימתח עד היכן שימתח. בדורות העדכניים היצרנים נוטים להצר את מוטות האוכף ולהוריד משקלים גם באווירודינמי, אז יתכן שהמגמה מקלה מעט.  

נצנץ בונטרגר

Bontrager Flare – סיכום המבחן

אז כן, חוץ ממחיר, אני לא חושב שיש סיבה כלשהי להעדיף מוצר אחר היום בקטגוריה הזו. אחד הנצנצים הכי אפקטיביים שיש בשוק שבאמת מצטיין ביצירת בולטות מרחוק, גם ביום. כעת בדור השני שלו במשקל וגודל כל כך קטנטנים שקשה להאמין שיוצאת העוצמה הזו מהדבר הזה למשך 6 שעות. ללא ספק מוביל הקטגוריה ומוצר מומלץ.