קיבלנו למבחן כפפות ג’ל שוות מדאא יבואנית פרל איזומי (Pearl Izumi). הן מאופיינות בבד  עבה יחסית וכריות ג’ל מובחנות ומשמעותיות.

כפפות זה עוד מוצר ממשפחת המוצרים שאתם צריכים לזכור להחליף לפני שחייבים להחליף. לא מעט מתקמצנים או פשוט שוכחים ואז הכפפה לאט לאט מאבדת את זה, ואיכות הרכיבה שלהם נפגעת: הריפוד כבר מעוך ולא נוח (רק התרגלתם ואתם לא שמים לב), הסקוצ’ נחלש והסוגר נפתח ומתפנף לו מדי פעם ברכיבה והתנועה להחזרתו למקומו הופכת חלק ממחזור הדיווש, והשפשופים הקטנים שצצים להם לא מספיק מציקים בשביל לעלות לרמת התודעה הנדרשת אצלכם ולהחלטה: מחליפים כפפות!

מאת: גיא חלמיש

מה Pearl Izumi אומרים עליהם:

“כפפות ה- Elite Gel מרופדות בכריות שעוצבו במיוחד לעבוד בהרמוניה עם צורת עצמות כף היד, זאת יחד עם הורדת לחץ מהעצבים בכף היד, כך שתוכלו לרכוב מרחקים ארוכים מבלי לחוש נימלול ועייפות בידיים. עשויות עור סינטתי איכותי, רך ועמיד. אפשרות הסרה נוחה ומהירה עם לשונית הסרה. כוללות סגירת Hook-n-Loop טובה. מכילות בד מגבת רך עם פרופיל נמוך לניגוב זיעה. אחיזת הכידון תהפוך לנוחה כשהכפפות יהיו על ידיכם! מרכיבי הבד: כף הכפפה: 60% ניילון, 40% פוליאוריטן. גב הכפפה: 30% ניילון, 70% פוליאסטר.”

image03

וכעת למבחן: גיזרה ותחושה כללית

נתחיל כרגיל עם הדיסקליימר הקבוע על מוצרים שיש בהם היבט של התאמה אישית, כפפות זה עניין מאוד אידבידואלי וכו’ וכו’… אתם כבר מכירים את זה: תבדקו בחנות על הידיים שלכם, שהן שונות כנראה משלי!

ובכל זאת: הכפפה הזו עבה ויציבה – היא עשויה חומרים מאסיביים יחסית ברוב שטחה, במיוחד בחלק האוחז בכידון. לכן היא משדרת לי התאמה גבוהה לרכיבת שטח שכן בכביש אפשר להסתפק בכפפות דקות יותר.

מבחינת גיזרה אני תמיד מדיום, וגם פה, אבל הפעם הם הרגישו לי יותר גדולות מהמדיום הסטנדרטי – יש להם גזרה שמתאימה יחסית לידיים רחבות. אם אתם מדיום שיקלו מעבר למידה אחת קטנה יותר מהרגיל – כפפות צריכות להיות הדוקות וצמודות שאם לא כן הן לא יספקו את האחיזה ההדוקה ויכולים לגרום להחלקות. כפלים בבד לא נוחים לאורך זמן ומייצרים נקודות לחץ. כמובן שגם כפפות קטנות מדי יכאבו לכם לאורך זמן. 

זה בדיוק הסיפור של לנסות בהרבה חנויות הרבה כפפות, ולא לחכות שהכפפות שלכם יקרעו – כשאתם מוצאים כפפה טובה ליד שלכם – פשוט תקנו, גם לאח”כ!

image02

כניסה ויציאה

הכנסת היד אל הכפפה טובה אולם חבל שאין איזה לשונית תפיסה בולטת במיוחד בבסיס הכפפה שמסייעת למשוך אותה למקומה. החלק התחתון באיזור מפרק היד מעט שפיצי ואותו תופסים ומושכים.

להורדת הכפפות יש כיסונים מהסוג המוכר, שיש כאלה שזה גורם להם אי נעימות קלה: באמת למשוך אותם ככה? זה לא יקרע? ברור שזה לא נקרע, אבל המחשבה יכולה לעבור בראש בכל פעם שמבצעים משיכה חזקה בכיסונים האלה ובאמצעותם מקלפים את הכפפות מהיד. האלטרנטיבה לכיסונים שיש בחלק מהכפפות – מעין לולאות בד בין האצבעות פחות אהודה עלי כי הן מורגשות ומפריעות לפעמים.

image00

הסקוץ והסוגר

הסקוץ’ קצר ורחב עם נקודת מגע מרובעת בניגוד למלבנית הצרה והארוכה האופינית להרבה כפפות. הוא מגיע מלמטה ולא מלמעלה – גם זה מעט שונה מלא מעט כפפות אחרות שנתקלתי בהן. הסקוץ’ הוא בעיני נקודת תורפה של כפפות רבות אשר לאורך זמן מאבדות את זה, והלשונית מתחילה להתנפנף. לכן אני רואה בתכנון של ה Pearl Izumi הזו פה משהו נכון בקטע המרובע הקצר שלו – אם כבר לשוניות נפתחות עדיף שיהיו קצרות. כמו כן זה נראה שהסקוץ המרובע מספק פיזור אחיזה אפקטיבי.

מצד שני – אני לא בטוח שאני מעדיף את הגישה של סקוץ שנסגר מלמטה למעלה – מאחר והכבידה מסייעת לסקוץ שנסגר מלמעלה למטה להראות במקומו גם כשהוא מתחיל להחלש אחרי כמה חודשים, ולהפתח פחות. אני כותב את המבחן לאחר כחודשיים של שימוש ובמהלכו הסקוץ נשאר יציב והדוק למקומו.

image01

הג’לים – עבים ומורגשים

ג’ל… מילת הקסם שכל כך הרבה רוכבים מחפשים. הג’לים מבוקשים על ידי רוכבים שמחפשים ריפוד עבה, מבודד שיחזיק את איכויות הריפוד שלו לאורך זמן. לא כולם מעדיפים כפפות עם ג’ל ולא כל כפפה עם ג’לים נוחה באותה מידה – הכל תלוי ביישום, ועצם העובדה שיש או אין ג’ל לא צריכה להיות מה שיגרום לכם להעדיף כפפה מסוימת.

לג’ל עבה יש גם חסרונות – יש לא מעט רוכבים, במיוחד רוכבים טכניים ומתקדמים שרוצים כפפה שתהייה דקה ככל הניתן, כי מבחינתם המטרה של הכפפה היא לא ליצר ריכוך, אלא לשפר אחיזה, למנוע החלקה כשמזיעים ולהגן על היד מנפילה על הקרקע. ריפודים עבים מדי יכולים להפחית מאיכות הפידבק והשליטה.

ל Pearl Izumi Elite Gel יש חמש כריות ג’ל עבות בכף היד והן יהיו כמזרן מרכך משמעותי על הכידון שלכם. שוב נראה שהם מכוונות יותר לרכיבת שטח כיוון שבכביש זה over kill. אבל גם לשטח – אני לא מתחבר לגמרי וקצת מעדיף גישה אחרת לשילוב הריפוד בכפפה – גישה שראיתי בכפפות אחרות של פרל איזומי שהיו לי ושאהבתי מאוד: יותר הדרגתיות במעבר בין הכריות לבסיס. פה יש סביב הכריות לא מעט טיפורים ושכבות שיכולים לאורך זמן רב להפוך לנקודות שפשוף, החלק המרכזי בשורש כף היד בין שתי הכריות הריפוד גדול יחסית.

image04

ניהול מזג אוויר, ועוד כמה נקודות

פס ניגוב הזיעה הוא הפעם צר ודקיק יחסית, אז אם אתם ממש מלאים בסחורה אל תבנו על זה. בנוסף אליו יש יציאה חיובית דווקא של מחזיר אור למעלה בגב היד – לא מזיק כדי שיראו את האיתותים שלכם בפניות.

הכפפות בהיותן מאסיביות יחסית נראות לא רק כמתאימות לאופני הרים אלא ככאלה שיעשו עבודה לא רעה גם בעונות מעבר- הן קצרות, כך שברור שאין פה מטרה להתאים לחורף אולם בבוקר קריר שמתחמם אח”כ הן טובות יותר מכפפות דקיקות. גם כשמתחמם הם נשארות מאווררות ונוחות – ואין בעיה לרכוב איתן גם בקיץ, עם תחושת הגנה טובה ואמיתית.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

לסיכום

ה Pearl Izumi (אגב חברת בת יפנית של Shimano לאחר שנרכשה) מצוינות ככפפות שטח לבעלי ידיים רחבות. יש להן ג’לים עבים במיוחד לחובבי הז’אנר, ובתקופת המבחן שארכה כחודשיים הן נשארו כחדשות למרות שימוש מאסיבי.
הגישה שלי לכפפות היא שכשלושה חודשים אחרי שקניתי אותם אני כבר בודק בכל חנות שנכנסתי אליה כפפות נוספות כדי לאתר את אלה שממש מתיישבות לי טוב, והמחיר שלהן סביר. ברגע שאיתרתי דגם כזה, אני קונה אותו, גם אם לא צריך ממש דחוף כי יש לי עדיין את הקודמות. אני מתחיל להשתמש בהן במקביל. השימוש במקביל מייצר השוואה ברורה ונותן דו”ח סטטוס מדויק של הכפפות הישנות (מבלי שבאמת צריך לחשוב על זה יותר מדי). אחרי כחצי שנה מקסימום – הישנות בפח, ואחרי עוד כשלושה חודשים נולדות עוד ככפות בתיק האופניים…מזל טוב!

רוכב שטח? בהחלט כדאי לתת בדיקה לכפפות של Pearl Izumi ג’ל כשאתה בחנות.

מאת: גיא חלמיש