המקטע השני של הג’ירו, ביום שבת ה 5/5/2018 כבר מאתגר יותר לצפיה מזה שבירושלים, ולמעשה מחייב אתכם לבחור – איפה אתם רוצים להתמקם בג’ירו.  

מאת: גיא חלמיש
צילום: RCS – ג’ירו

מתחמי הפתיחה והסיום

הזינוק הוא בסביבות 14:00 באצטדיון סמי עופר בחיפה, והסיום בגן צ’ארלס קלור יהיו מקומות שוקקים ומגניבים ומלאים במכוניות הקבוצות והאופניים עליהם. יהיו שם האוטובוסים והמשאיות הממותגים ואפשר יהיה לראות את עוצמת ההפקה הזו במלוא הודה במקומות האלה.

חשוב: ההתחלה בסמי עופר היא ב 10:00 ואת כביש 4 סוגרים ברבע ל 12 בצהריים, אז אם אתם רוצים להגיע לסמי עופר לזינוק- אתם חייבים להיות שם הרבה קודם – כוונו ל 10 ותיהנו משעתיים מלאות עם בירה ומפגשי חברים על רקע האוטובוסים של הקבוצות.

אנחנו מעט ספקנים לגבי האפשרות להתקרב ממש לרוכבים וציי הרכב- עם הלחץ הביטחוני יש להניח שלא נהנה פה בישראל מהחופש שיש באירופה, והנגישות הכמעט בלתי מוגבלת שיש שם לסביבת המרוץ (יחד עם זאת- ראינו את המגמה הזו כבר גם שם, בשבוע שעבר בליאז’ בסטון ליאז’ היה גידור חזק מאוד ובידוד של כל מתחם הזינוק ולא ניתן היה להתקרב למשאיות, לרכבים ולאופניים והרוכבים).

בכל מקרה- שני המקומות האלה הם המקומות הכי טובים בשביל לספוג אווירה ולהסתובב זמן ארוך יחסית.

 

נמליץ על הסיום בגן צ’ארלס קלור בת”א

המתחם שם נפתח באזור 12 והרוכבים יגיעו באזור 17:40-18:00. מייד לאחר מכן טקס הפודיומים.

קודם כל תתכוננו לחנות רחוק וללכת ברגל… אין טעם להעמיס על המקום לא יהיה שם גפרור להכניס. ברור למה: המתח והעניין מתכנסים לשם- כל הקהל תופס עמדות לאורך המחסומים בצדי הכביש, ותהייה לכם הזדמנות די נדירה לראות ספרינט אמיתי דוהר לכיוונכם. כנראה בסיום צפוף של דבוקה ורכבות. באזור הסיום גם מקרינים על מסכי ענק את שידור המרוץ, וכך נהנים מצפייה, בירה ביד, והמתנה. אבל אל תחשבו שתראו את הקילומטר האחרון על המסך שם – מהנסיון שלנו אי אפשר לברוח מהתמקמות שמאפשרת צפייה שכן לפעמים בקילומטר האחרון מחליפים את המסך לפרסומת או לוגו של אחד הספונסרים של המרוץ…

עוד יתרון של קו הסיום הוא שהרוכבים מגיעים אליו מותשים, ואפשר לראות אותם קצת מורידים דופק בדרך לאוטובוס, בעוד שלפני המרוץ הם מאוד מפוקסים ומשתדלים לא להתעסק בהפרעות, בסיומו הם קצת יותר רגועים.

המלצה אפשרית היא לנסות ראות את הפתיחה בחיפה ואז למהר לזיכרון. אנחנו מקווים שיהיה אפשר לעשות את זה- אבל שימו לב, יש פה סיכון שעד שתגיעו לפאתי זיכרון תגלו שהכל כבר חסום והפסדתם את העליה שם.

ג'ירו בישראל

אטרקציה מקומית

יש שני סוגים של קהל במירוצים האלה. באירופה, הכמויות האדירות של האנשים שאתם רואים לצדי המרוץ הם משני סוגים: בערים המיושבות, ובכפרים שעוברים דרכם, זו האוכלוסיה המקומית. אין אחד שנשאר בבית כשהג’ירו עובר בישוב שלו או ליד. העניין והתרבות והאהבה למרוץ מוציאים את כל המחוז לצדי הכביש. בארץ הלוואי שזה יקרה- וזו אחת הבעיות שלנו מבחינת המפיקים שרוצים להראות את הצפיפות הזו.

הסוג השני- אלה האוהדים שמגיעים במיוחד. רואים אותם עם הקרוואנים מתמקמים בצדי העליות או המסלול או מגיעים עם האופניים בבגדי רכיבה לאחר שרכבו בסביבה. החברה האלה מגיעים בד”כ אל האטרקציות המובילות של המסלול. האטרקציות העיקריות שיש בארץ ביום השני הן:

  1. הפתיחה באצטדיון סמי עופר
  2. העלייה של זיכרון – הדבר הכי קרוב ל”מור” בלגי… עליה קצרה ותלולה יחסית שיסיימו אותו במהירות מדהימה. אפשר לקוות לשיאי סטראבה לשנים רבות (אם המקצוענים יפעילו, ורבים מהם עושים את זה), ואחרי זה נוכל כולנו להתפוצץ עליה בכל סופ”ש ולהינות מבדיקת הפערים לרוכב מקצוען שרוצה את חולצת המטפס בג’ירו…
  3. כל מי שגר בדרך – יכול לקפוץ לאחד הגשרים על כביש החוף, ולראות את השיירה חולפת בכביש החוף במהירות ולשוב הביתה לראות את זה בטלוויזיה… ישנן שתי כניסות נוספות לאיזורים עירוניים יחסית שיהיו יותר מעניינים: בעכו ובקיסריה.
  4. רחובות תל אביב – יש לכם מרפסת בהיכון?
  5. הסיום בגן צ’ארלס קלור

חשוב: בתנאי חסימת הכבישים בארץ כנראה שתצטרכו לבחור מקום אחד ולהישאר בו. הפנטזיה לראות את הזינוק ולהמשיך ממנו לזיכרון, להערכתנו לא יכולה להתממש: כביש 4 שמוביל לזיכרון ייחסם בזינוק בחיפה, וכך לא ממש אפשר יהיה לדלג לזיכרון כדי לפגוש את הרוכבים ביותר מנקודה אחת על המסלול. כדי לא להתאכזב אנחנו מציעים לכם לא לנסות את האופציה הזו בכלל, אלא אם כן אתם מוכנים לכך שתראו רק את הזינוק.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

זכרו שרואים הכי טוב בטלוויזיה

אם אתם בשטח, אבל יש לכם תעבורת נתונים טובה, תרצו לראות מה קורה במרוץ כשאתם בנקודת התצפית ומחכים לרוכבים. כך תדעו גם בדיוק מתי הם מתקרבים ותוכלו להניח את כוס הבירה בצד, ולקחת את הדגלים הוורודים שלכם והחצוצרות, לארגן את תזמורת בית הספר שהבאתם איתכם, ולהתניע את רוכבי הסוסים שלכם שיעשו מרוץ במקביל לרוכבים בשביל הצילומים של ההליקופטר…

האפליקציה של יורוספורט מאפשרת לעשות את זה והפרשנים שלה אמנם באנגלית אבל מעולים- אנחנו ממליצים לכם להתנסות בה, גם אם זה בתשלום מזערי, לפחות לשלושת ימי המירוץ פה בישראל כדי שתיהנו מהמירוץ גם כשאתם בשטח.

ג’ירו בישראל: המסלול והזמנים הצפויים לכל נקודה עליו

ההתחלה היא מהזינוק בחיפה (אצטדיון סמי עופר), דרך קרית ביאליק, עכו אל כביש 70, יגור, ואדי מילק, ואז כניסה מעניינת לתוך זכרון, ומשם לכביש 4. עוד כניסה מעניינת מאור עקיבא לקיסריה, ומעבר לכביש החוף עד מחלף גלילות. יציאה לכיוון מחלף הכפר הירוק, ורכיבה ישירות אל הוולודרום בהדר יוסף. פה המסוק יתעכב ארוכות על המתקן, וימשיך עם הרוכבים אל רוקח, אבן גבירול עד סופו, רוטשילד עד סופו, כניסה דרך הרצל אל סלמה, ליפו ואל גן צ’ארלס קלור בנקודת הסיום.

משתחררים מההתמכרות לפייסבוק!

מצטרפים לערוץ הטלגרם המעולה: https://t.me/BIKEPANEL

שתפו לכל חבריכם
מאת: גיא חלמיש
צילום: RCS – ג’ירו