גם פה- מבחן קסדות של בייקפאנל כמו במבחנים של BIKEPANEL – אנחנו משתדלים לרדת לפרטים ולתת מידע ברור ושיפוטי לפנים ולא למרוח אתכם עם טקסט חסר מסקנות. המבחן הבא מובא בשני חלקים: בחלק הזה, הראשון המבוא ושתי קסדות ראשונות, ובחלק השני – שתי קסדות נוספות והסיכום. איזה קסדה תנצח?

כתב וצילם: גיאחה

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מבחן קסדות כביש- מי מהן הטובה ביותר?

מדובר בקסדות כביש כלומר הייעוד זהה, אולם יש הבדלים לא קטנים בין הקסדות. המחירים מגוונים: בין 850 ל 1599 ש”ח – האם הקסדה הכי יקרה תנצח לטעמנו? תצטרכו לחכות לפרק הבא ולמסקנות. יש עוד יוצאת דופן במבחן הזה: ה LifeBeam נושאת טכנולוגיה ישראלית ייחודית ובעלת פיצ’ר למדידת דופק. האם ההיטק הישראלי יצדיק את העדפתה? גם את זה נותר לראות בסיכום. ה Cratoni היא המאופקת ביותר בעיצוב וגם מתומחרת הכי נמוך, אם כי בהחלט לא ברמת כניסה, וה Kask מעניינת ולא כל כך מוכרת בישראל. גילוי נאות: רוקנרוד יבואנית Cratoni היא מפרסמת קבועה בבייקפאנל.

1-095 (2)

מימין: Cratoni C-Shot2 בשחור מט, Lazer Z1 בצבעי קרב, Lazer LifeBeam מהסטארטאפ הישראלי, ו Kask Mojito היישר מהראש של רוכבי סקיי 

בבואנו לבחון את הקסדות הסתכלנו על המרכיבים הבאים בכל אחת מהן

  • סטייל ועיצוב – בקסדות זה חשוב במיוחד. גם בכל שאר הדברים באופניים…
  • האבזמים- לפעמים נתקלים בהבדלים מעניינים בתחום (כמו האבזם עם המגנט שבחנו בעבר). הפעם כבר נאמר שלא היה משהו מיוחד לגלות בכל ארבעת הקסדות באבזמים האלה.
  • הרצועות – יש לנו יחסי אהבה שנאה עם הרצועות בקסדות שלנו. הן צריכות לשבת במקום הנכון, להיות בלתי מורגשות אולם להחזיק צורה ברוח ולא להתנפנף להתפתל ולהציק.
  • הריפוד הפנימי – חשוב. הורדות המשקל גרמו לצמצום הריפוד אבל בעיצוב נכון של החלק שתחתיו אפשר לעשות זאת. עדיין – הריפוד הוא אחד הדברים שהכי מורגשים בקסדות.
  • מנגנון החיזוק האחורי – פה מגלים הבדלים די משמעותיים. במבחן הזה שתי גישות שונות לחלוטין – זו של Lazer בשתי קסדות במבחן עם מנגנון עליון ייחודי, וזו של Kask ושל Cratoni הנשענות על החוגה האחורית המסורתית יותר. יש הבדלים מורגשים בנוחותו בין הקסדות השונות.
  • משקל – נושא כבד. המגמה הקריטית בעולם הקסדות היא להוריד אותו, ומסתבר שזה מאוד מאוד מורגש. אין דין נוחותה של קסדת 215 גרם כדין הנוחות ברכיבה עם קסדה השואפת או חוצה את ה 300. זה משמעותי. האתגר של יצרני הקסדות הוא כמובן לשמור על הבטיחות והתקנים גם במשקל הנמוך יותר.
  • אוורור – אנחנו בישראל… אוורור הוא מרכיב קריטי. באופן מעניין ראינו הפעם קשר בין מספר החורים בקסדה לאיכות האוורור המורגשת. ויש קסדה אחת מנצחת בתחום הזה בצורה ברורה.
  • פיצ’רים מיוחדים – כל קסדה מנסה להתבלט בכל מני איכויות שאין לאחרות, אבל פה ה LifeBeam בולטת במיוחד כמובן עם קריאת הדופק שלה. גם האחרות לא נשארות ללא מענה, אולם בתחומים אחרים.
  • שני היבטים קשה לנו לשפוט: רמת הבטיחות של הקסדות ורמת האווירודינמיות שלהן. כמובן שהקסדות האלה עומדות בתקנים הבינ”ל ולגבי אווירודינמיות – בדיוק שכחנו את מנהרת הרוח שלנו באיזה מקום, אז במבחן הזה לא נתייחס לכך…

 

1-קסדות כביש5

Cratoni מדגם C-shot 2

הקרטוני, המיוצרת בגרמניה מגיעה בעיצוב שחור מט יפה ומדויק, עם מגע שמרגיש אחר לחלוטין מהקסדות האחרות – כאילו יש איזה ציפוי גומי רך יותר בקליפה החיצונית של הקסדה. יש פה מחזירי אור, חיזוקי קרבון וגימור טוב מאוד. 22 חורים מספקים אוורור טוב. מעט פחות אוורירי מהמובילה בתחום הזה במבחן והרבה יותר טוב מהקסדה הכי פחות מאווררת במבחן. המשקל הוא מהטובים פה לפחות לפי ההצהרה, אולם כשמחזיקים ביד היא מרגישה כאילו יש עליה עוד איזה 20-30 גרם לעומת ה Z1 שמשקלה המוצהר דומה.

מערכת ההידוק מתבססת על חוגה אחורית, והיצרן מעיד שהוא עשה מאמץ להקטין את מערכת ההידוק הזו ולוודא שניתן לכוון אותה במהירות ובקלות בשתי אצבעות. הוא הצליח בכך: היא קטנה מאוד, עד מינימליסטית ובכך יש יתרון וחסרון – יתרון בכך שזה לא שוקל הרבה, וחסרון שביחס לחוגה האחורית של ה Kask במבחן החוגה הזו פחות נוחה וגדולה. מצד שני העדפתי אותה על מנגנון ההידוק הייחודי של שתי קסדות ה Laser (על כך בהמשך).
1-086 (2)

הריפודים הפנימיים עשויים CoolMax והם עבים יחסית לרוב הקסדות האחרות במבחן ומרגישים נוח. לזה אפשר להוסיף את העובדה שהמצע עליו הן יושבות מתוכנן טוב יחסית ולא יוצר לחץ לא נעים. גם צבירת הזיעה טובה והנה מהטובות במבחן – כלומר לא נאגרת זיעה רבה בריפודים. 

הרצועות עבות למדי ולא מאבדות צורה גם אם הן לא הדוקות על הפנים בטירוף. זה טוב מאוד ותפקד מעולה לאורך המבחן, גם אל מול רוח פנים שנוטה לעצבן רצועות דקיקות מדי. האבזם כמו בכל אבזמי המבחן הזה סטנדרטי למדי, ובאף קסדה לא ראינו יתרון אבזם משמעותי או שונות רבה בתחומו.

לסיכום: מדובר בקסדה במחיר הנמוך ביותר במבחן אם כי זו לא קסדת כניסה – רחוק מכך. היא קלה, קרבית ויפה, והתכונות שלה ביחס למחיר ולמוצרים האחרים במבחן בהחלט מקנות לה יחס מעולה במבחן הזה בין ביצועים למחיר. העיצוב המדויק והיפה שלה, בלי שיגועים וצבעים שלא ישתלבו בקלות בחליפות רכיבה שונות ממנו, עוזר מאוד לקחת החלטה כמעט בטוחה ולבחור בה. מי שהיא נוחה לו, אין מה להסס פה יותר מדי – זו תהייה קנייה בטוחה וטובה.

 

1-003

שי הר זהב מדגים את ה Cratoni ברכיבת כביש קשה של 2500 מטרים ויותר מ 120 ק”מ. חייבים קסדה נוחה לקסדות כאלה!

Lazer Genesis LifeBeam

  • מחיר: 1349 ש”ח (229 דולר באתר החברה ללא המע”מ – עבור דיירי חו”ל)
  • משקל: 335 גרם.
  • חורי אוורור: 19.
  • שיווק: www.life-beam.com

זו קסדה מיוחדת באמת – שכן היא כוללת מד דופק בתוכה. היא מיוצרת על ידי Lazer ובתוכה מנגנון מעניין –  תוצר של סטארט אפ ישראלי הפועל מת”א, שזה אומר שאנחנו כבר בעדם עוד לפני שהחל המבחן. LifeBeam המציאה טכנולוגיות ניטור טייסים והעבירה אותן לעולם הספורט, עם הצלחה גדולה בדמות החדרת המוצר בשת”פ עם Lazer. איך זה עובד? בחלק הקדמי של הריפוד הפנימי שוכן לו סנסור אור קטן המשדר קרן אור אל המצח והמערכת מפענחת את החזרי האור הזה מכלי הדם אל הסנסור, ומהן מפיקה ביחידת החישוב והשידור שבחלק האחורי של הקסדה את קצב הלב שלכם. המידע הזה נשלח ב BlueTooth אל הנייד שלכם ומשתלב באפליקצית הרכיבה שתשתמשו בה. ההבטחה הגדולה: לא צריך יותר את רצועות הדופק המעיקות: אתם לובשים קסדה ממילא? שתמדוד לכם את הדופק במקום הרצועה…

היא הגיע במארז מאוד מרשים כולל תיק קשיח + כיסוי רך לקסדה – שישמור עליה יפה וחדשה בצ’ימידן ציוד האופניים שלכם, שזה יפה מאוד, ונותן תחושת איכות גבוהה. רוב הקסדות, גם במחירים גבוהים יותר לא מגיעים עם תיק קשיח לקסדה.

בשאר המשתנים חוץ מהריפוד הקדמי הפנימי ומשקל נוסף של יחידת ה LifeBeam היא דומה לאותה קסדת Lazer שנמכרת גם ללא מד הדופק הזה, ועושה אף היא שימוש במנגנון ההידוק הייחודי העליון. אגב אותו מנגנון עליון – הוא מציג גישה שונה להידוק – שכן הוא מהדק מנקודת משיכה אחרת מהקסדות האחרות – כפתור ההידוק שלו נמצא בחלק העליון של הקסדה, והתחושה של החיזוק מורגשת לא מאחור אלא מהצדדים, מה שאומר שיתכן שיש רוכבים שזה יהיה להם נוח יותר. החסרון הוא בכך שקשה למצוא את החוגה שלו בחלק העליון של הקסדה בזמן הרכיבה.

 

מתחילים בטעינה, שזה משהו שעשיתם עד היום לקסדה שלכם… הטעינה מתבצעת בחיבור מיקרו USB כמו בסלולרי. יש נורה מאחור שמעידה על סטטוס הטעינה. הצעד הבא הוא Pairing ל BlueTooth. בנסיון ראשון לא הצלחתי. הנייד שלי לא מזהה את השידור של הקסדה. מברר עם החברה ומתברר שהיא תומכת רק ב BlueTooth 4.0 שרוב המכשירים הישנים לא תומכים בו. גם גרסת האנדרואיד צריכה להיות די חדשה: 4.3 ומעלה. אז קניתי סלולרי חדש והמשכתי במבחן. החיבור למכשיר המודרני יותר היה מהיר וקל: לוחצים שלוש שניות על כפתור ההפעלה בגב הקסדה, האור מתחיל לפעום, עושים סריקה בסלולרי והופ – מחוברים.

ל LifeBeam יש אפליקציה מאוד מאוד בסיסית משל עצמה שמציגה בעיקר את הדופק ומשמשת לבדיקת המוצר. החיבור אליה כמו אל אפליקציות אחרות פשוט מאוד- נכנסים ל Settings של האפליקציה ומחפשים את האיזור המשמש לקישור לסנסורים חיצוניים – לרוב אפליקציות הספורט יש כזה, ושם יהיה או Scan או שכבר תופיע ה LifeBeam. הנה המסכים של האפליקציה של LifeBeam, ובתוכה יש קישורים לאפליקציות ספורט רלבנטיות שיציגו את הדופק שלכם מהקסדה בתוך הקלטת הפעילות:

1-LifeBeam

במניואל המודפס שמקבלים עם הקסדה טיפה חסר מידע בעל ערך למשתמש שיעזור לו לחבר את הקסדה לאפליקציה. באיזור ה Support באתר האינטרנט בעת הבדיקה היו 5 אפליקציות שהוזכרו: Strava ו Endomundo, כמו כן שתי אפליקציות של Polar Beat, Runtastic, ו BLE Heart Rate Monitor. אני אוהב להשתמש בשירות של RideWithGPS ואף גיליתי ב Settings של האפליקציה שלו את האפשרות לחבר את סנסורים חיצוניים, אולם בשימוש בפועל לא היה בו מקום לתצוגת הדופק באיזור השימוש בזמן הרכיבה. אם אתם משתמשים באפליקציה שכן מציגה את הדופק בעמוד העיקרי המיועד לתצוגה בזמן האימון ויש לה ב Settings אפשרות לקישור למוצרי Bluetooth חיצוניים- אנא שתפו את המידע לקוראים לגביה בתגובות לכתבה!

חוטי החשמל משמאל והחלק האפור הוא איזור הסוללה והשליטה. מימין: הסנסור המרופד במצח.

החלק הקדמי בו נמצא הסנסור במרכז המצח ו”מח” המערכת והסוללה בחלק האפור מאחור

בעד ונגד

כל שלושת הקסדות חוץ מ LifeBeam נכשלו כשלון חרוץ בהבאת הדופק שלי ולכן אני לא ממליץ לכם לרכוש אותן אם הפיצ’ר הזה חשוב לכם! וברצינות – אכן פיצ’ר ייחודי וראוי לציון מיוחד. לא בכל יום אנחנו בוחנים מוצר של סטארט אפ ישראלי, חדשני שמנסה לשנות את ההתייחסות שלנו לתועלות המגיעות ממוצר ומוסיף תועלת חדשה לחלוטין. זה מאוד מעניין כאשר השיחה מפסיקה להיות רק סביב אווירודינמיות, משקל ואוורור, ופתאום נכנס מימד חדש. זאת ועוד: אנחנו מוקפים בחדשות על “מחשוב לביש” שישתלט על העולם, ישתלב בכל מוצר סביבנו, ואוטוטו כולנו ננוטר, נשתמש במשקפי גוגל גלאס סטייל וכל פריט סביבנו יבוא עם אפליקציה. זה בהחלט יקרה, אולם LifeBeam היא הראשונה שבתכלס הצליחה להביא אלי הביתה את הבשורה הזו, ובצורה רלבנטית לשימוש וצורך אמיתי. שאפו!

 

1-קסדות כביש1

 

על הנייר – זה קרוב למושלם. ברמת המעשה הפרקטי, יש כמה חסמים שצריך לטפל בהם כדי שהמוצר הזה יהיה מוצלח עוד יותר: בעלות של 229 דולר, הוא מתמודד עם קסדות שחוץ מפיצ’ר הדופק מספקות תועלות (סטנדרטיות אמנם – משקל, אוורור וכו’) טובות יותר, אפילו במבחן הזה. כאשר מסתכלים על התמחור של אותו דגם של לייזר בעולם מגלים אותו במחירים של בין 120-175 דולר, וזה במבט מהיר מהעמוד הראשון של גוגל – בלי חפירה ומבצעים, כלומר עלות הבאת הדופק ביחס למחירי השוק היא 60-100 דולר, ויש קנסות בצדו – משקל לא מבוטל, הפסד חור אוורור חשוב וגדול אחד מאחור – שבמקומו נכנסה יחידת הניהול של המוצר, וכן הריפוד המיוחד והסנסור במצח שהיה פחות נוח מבקסדות האחרות, והשאיר לי סימן לחץ לא נעים בכל רכיבה.

המגמה לטובתם, וגם המוצרים המשלימים שמתפתחים ללא קשר אליהם: אם בתחילה חשבתי לכתוב ביקורת על כך שאת הדופק אי אפשר לראות אלא בסלולרי שנמצא בכיס החולצה האחורית, הרי שהתפתחות מאוד מהירה ומשמעותית של שעוני הסלולר, ונלווי האנדרואיד השונים (עם סים או בלי), יאפשרו לנו בעתיד לקבל את הדופק גם ללא מיתקן לסלולרי על הכידון – דבר המהווה עבירת סטייל קשה. המוצר של LifeBeam ממוצב נפלא כדי לתמוך בהפיכתם של השעונים האלה למתחרים ברי משמעות בקטגורית שעוני הדופק וה GPS (אבל עד שיהיה לכם שעון כזה ובו אפליקציה תואמת המציגה את הדופק מהקסדה זה מוריד מהשימושיות).  במקביל, הקסדה עובדת גם בפרוטוקול ANT+ ומתממשקת עם כל הגרמינים, סונטו וכו… כך שתוכלו להמיר את הרצועה שלהם בסנסור של הקסדה אם תרצו. דומה שיש מקום בו היתרון שלהם גדול יותר: בכובעי הריצה – שם באמת השוק הענק, התועלת גדולה ואין תחרות עם קסדות מאוד מוצלחות באותה רמת מחיר, אלא רק עם שעוני ריצה.

מדובר בחברה צעירה, ובמוצר שהוא עדיין בתחילת דרכו – יש עוד לאן להשתפר, וכמו בכל מוצר אלקטרוני – יש להניח שהפיצ’ר של LifeBeam ירד במשקל ובגודל, ישתפר בשילובו בריפוד, וישתלב בקסדות נוספות בהמשך – קלות יותר, מאווררות יותר, וברמות מחיר מגוונות, ואז יש לקוות שהם יגיעו למקום בו בבחירה בין קסדה עם לקסדה בלי LifeBeam לא יהיה הגיון לבחור בקסדה בלי הפיצ’ר הזה.

כתב וצילם: גיאחה
לחלק השני ובו קרב ענקים בין ה Kask Mojito וה Lazer Z1 לחצו כאן!