ככל שהימים מתקררים והשמים מתקדרים אנו שוקעים עמוק יותר לתוך הפוך. אבל יש אפשרות אחרת: להתלבש ולצאת לרכב! מודה ומתוודה אני שעבורי יציאה לרכיבה כשהגשם יורד או כשהטמפרטורות יותר קרובות לאפס זה לא כייף כל כך גדול, אבל בארץ זבת אין ימים רבים שכאלו ולמעשה אנו יכולים, רוב ימות השנה, לרכוב וליהנות.

מאת: ירנין פלד וגיאחה
צילמו: גלעד קוולרצ’יק, גיא חלמיש, ניר ארמוני, יואב לביא

ראשית יש להבין שבעת פעילות גופנית אנו יוצרים חום רב ושהלבוש נועד לעזור לנו לווסת את החום הזה, כלומר לקבוע כמה מהחום להשאיר ולכמה חום לתת לעזוב. את פרטי הלבוש לחורף ועונות המעבר אנו אוספים ומשנים עם השנים וכל אחד בסופו של דבר לומד על עצמו מה עובד לו יותר טוב ומה פחות, אבל אם אני צריך לבחור כמה פריטים שחובה שיהיו לכל רוכב בארון, ולחלוק אתכם טיפים לרכיבת אופניים בקור, אלו יהיו ששת הפריטים הבאים:

121

קר, רטוב, ובוצי: יש להניח שיש לו חולצת בסיס, באף להגנה על האף, כובע או מחממי אזניים, ווסט, שרוולי ידיים, מחממי ברכיים או שרוולים ארוכים לרגליים, כפפות ארוכות ומצב רוח טוב! (צילם: גלעד קוולרצ’יק)

1. מחממי ברכיים – חובה!

הברכיים הם המפרקים הנושאים במרב העומס ומצד שני הרגישים ביותר לפגיעה מקור. אל תתפשרו בנושא הזה. זוג איכותי ישרת אתכם שנים רבות וישמור על הברכיים שלכם. היתרון של מחממים ברכיים על פני שרוולי רגליים הוא שניתן להפשילם במהלך הרכיבה ולהחזירם אם צריך, בדומה לשרוולי ידיים. בנוסף הם כמעט ולא תופסים מקום בכיסים האחוריים והם מושלמים למזג האוויר הטיפוסי לעונות המעבר שבו קר מאוד בבוקר ונהייה חם בהרבה מעט אח”כ.

לכתבת מבחן מחממי ברכיים וידיים לחצו פה: סדרת ביגוד חורף – מחממי ברכיים ושרוולים: NALINI ו CRAFT

2. שרוולי ידיים

אולי הפריט השימושי ביותר שיהיה לכם. בעונות המעבר והחורף – Don’t leave home without it – נוח לשים, נוח להפשיל לפרקי הידיים שמתחמם וקל להרים בחזרה שמתקרר וניתן לאכסון בכיס החולצה כשמורידים. ההבדל בחווית הרכיבה עם שרוולים כשקר לעומת רכיבה בלעדיהם הוא אדיר.

לכתבת מבחן מחממי ברכיים וידיים לחצו פה: סדרת ביגוד חורף – מחממי ברכיים ושרוולים: NALINI ו CRAFT

1-039

יום קר הופך לחם – כמעט הכל מודולרי – חולצת בסיס, ווסט, כובע דק, באף לצוואר עם אופציה לאף, כפפת ארוכות ומחממי ברכיים. על הידיים – שרוולי קיץ מחממים פחות אבל נשארים גם לשמש אח”כ

3. ווסט נגד רוח

רוכבים מתקדמים אוהבים ווסטים. גם הם קלים לקיפול ותופסים מעט מאוד מקום בכיס האחורי אם נהייה חם יותר, ומצד שני בשילוב עם השרוולים הם מוסיפים דרגת חום חשובה. יתרון נוסף שלהם הוא שקל יותר לרכוש מהם גזרה צמודה, וללא השרוולים הם מתנפנפים הרבה פחות מהמעילים השלמים שרואים יותר אצל רוכבים מתחילים. אני אישית אוהב את הווסטים הפשוטים יחסית. אלו המגנים מפני רוח בחזית ועל השכמות והשאר הוא רשת לאוורור. יש שאוהבים את אלו המגנים מרוח גם על הגב. אם פעם תרדו בירידה מהירה כשאתם רטובים וללא הגנה מפני הרוח על הגב תבינו טוב למה.

4. חולצת בסיס תרמית עם שרוולים קצרים

חולצה תרמית לחורף ועונות מעבר משמשת כשכבת בסיס מתחת לחולצת הרכיבה. היא צריכה להיות עבה יותר מזו של הקיץ כדי שתוכל לעזור בשמירה על חום הגוף. עדיף שהיא תהייה עם שרוולים קצרים ולא ארוכים כדי לאפשר גמישות והתאמה לטווח טמפרטורות רחב – אם נהייה קר יותר תוכלו פשוט להוסיף את שרוולי הידיים.

למבחן חולצות בסיס בבייקפאנל: סדרת חורף – מבחן BASE LAYERS: גופיות תרמיות מ CRAFT ו NALINI

1-019

הפריט הבסיסי ביותר: מחממי ברכיים

5. כפפות ארוכות וחמימות עם הגנה נגד רוח

קצות האצבעות רגישות במיוחד לקור ומומלץ מאוד לשמור על תחושה טובה באצבעות כדי שנוכל לבלום באופן מבוקר. אנשים שונים הם בעלי רגישות שונה ולכן ממליץ לרכוש כפפות בהתאם לעונה. אם בחורף תרגישו שהכפפות שרכשתם לא עושות את העבודה כשקר יותר, תרכשו כפפות עבות יותר או כפפות המיועדות לעלות על אלו שכבר יש לכם כשכבה שנייה.

למבחן כפפות: סדרת מבחני חורף – 3 כפפות אופניים מחממות – NALINI / GIRO / CRAFT

6. כיסוי ראש המחמם את האזניים – כובע ספורט ייעודי או “באף” – לחימום האף או האזניים

יש פריט נוסף שיכול להפוך לכם רכיבה קרה לנעימה וכייפית – כיסוי ראש היורד על האוזניים. לא תאמינו מה פריט כזה יכול לעשות לחווית הרכיבה שלכם. בנוסף הוא יציל אתכם כשיתחיל לרדת גשם. אנו בארץ חמה ברוב ימות השנה ובמחיר של קסדה אווירודינמית עם מינימום פתחי אוורור שתעזור לנו בימים הקרים ניתן לרכוש כמה וכמה כיסויי ראש כולל כובע עם מצחיה שגם יעזור לכם להראות מגניבים יותר.

למבחן כיסוי ראש: סדרת ביגוד חורף – 3 כובעי רכיבה מ Craft וגם Nalini.

1-IMG_2413-Custom

ווסט, מחממי ברכיים, ושרוולי ידיים בגרסה המופשלת – המודולריות מאפשרת להוריד תוך כדי רכיבה בלי לעצור, ולהעביר לתיק או כיס בעצירה הבאה

ברמת חשיבות שנייה, אבל עדיין גבוהה נמצאים הפריטים הבאים

  1. ערדליים –  אם אתם צריכים להחליט על זוג ערדליים אחד בלבד, אני ממליץ לכם לנסות למצוא זוג מחמם, לא מידי, ונגד עמיד בגשם. למה לא מחמם מידי? כדי שתוכלו  להשתמש בו בכמה שיותר ימים בשנה. לימים היותר קרים תגרבו עוד גרב או גרביים מחממות יותר.
    למבחן ערדליים בבייקפאנל: סדרת ביגוד החורף – ערדליים – GIORDANA ו CRAFT

  2. חולצת רכיבה ארוכה – בהמשך הזמן תרכשו, או שאולי כבר יש לכם חולצה (חיצונית, עם כיסים בגב) ארוכה חמה. המלצתי היא ללבוש אותה בימים קרים שברור לכם שלא ירד גשם. כך גם לגבי שרוולי רגליים שלמים.

  3. מעיל גשם – יש לי בארון ואני חייב להודות שכמעט אף פעם לא יצא לי להשתמש בו. לא כי הוא לא איכותי אלא מהסיבה הפשוטה, שלא משנה כמה יבטיחו לנו שהבד ״נושם״ הוא אף פעם לא יצליח לנדף את הזיעה שאנו מייצרים. כך תמיד נוצר המצב שאנו נרטבים בין אם אנו רוכבים עם או בלי מעיל גשם. מכיוון שכך, אני מעדיף ווסט נגד רוח שימנע מהרוח לחדור.

1-IMG_1489

עד עכשיו דנו בקור ורוח, אבל מה עושים עם הגשם?

יש בגדול שתי אסכולות בארץ. האחת שאומרת: לא ממש קר בארץ וכשיורד גשם עדיף ללבוש כמה שפחות – כדי שפחות יספג אולם הרוח לא תחדור. אסכולה שניה תומכת בגישה של לנסות ולהישאר יבשים כמה שניתן. כפפות וערדליים נגד גשם + מעיל או ווסט נגד גשם. אני לא יכול ולהגיד לכם מה נכון לכם, אני כן יכול להציע לכם לנהוג כמנהג החבורה אליה הצטרפתם ולהמשיך משם לגבי העדפות שלכם. אישית אני מהאסכולה הראשונה אבל כן עם ערדליים נגד גשם וכפפות עמידות לגשם. תמיד יש גם את אלו שיעדיפו אימון טריינר בבית מול חלון פתוח או קטע עליות מהטור האחרון.

14

האופציה המפנקת: בנוסף לכל הפריטים שהוזכרו, גם ערדליים – שומרים על הרגליים יבשות לעוד כמה דקות ברכיבה ועוצרות רוח מקפיאת אצבעות

טיפ קטן נוסף: אל תתפשטו מהר מדי!

בעצירה תרגישו שחם ותרצו להוריד את שרוולי הידיים, מחממי הברכיים, הווסט, הכפפות והערדליים. אל תורידו! אם במהלך הרכיבה הרגשתם טוב ונוח אל תורידו כלום. אם תורידו די מהר כשתחזרו לרכב תתחילו לרעוד מקור. בעצירה הגוף עדיים מייצר חום אבל אין את הרוח שתקרר אתכם. תפשילו שרוולים, תפתחו את הרוכסן של הווסט ו/או של החולצה אבל אל תורידו.

לסיכום

יש כמה פריטים שאתם חייבים בארון שלכם, והם יספקו לכם פתרון לרוב ימי החורף בישראל. עם הזמן תרכשו לעצמכם עוד פריטים שיתאימו לכם ולאופי הרכיבה שלכם ויכסו מקרי קיצון נוספים. התאימו את המלתחה לשעות ומקומות בהם אתם רוכבים, ואל תמהרו לרכוש את כל הפריטים מייד בחנות הראשונה שנכנסתם אליה. זה נחמד להכנס לחנות ולרכוש את כל מה שאתם חושבים שאתם צריכים. אבל אתם עלולים למצוא את עצמכם עם הוצאה גדולה מאוד ופרטי לבוש שלא בטוח שתלבשו.

מאת: ירנין פלד וגיאחה
צילמו: גלעד קוולרצ’יק, גיא חלמיש, ניר ארמוני, יואב לביא