קורוס היא חברת שעוני ספורט חדשה. קיבלנו למבחן מסקרן את Coros Pace 2 במחיר כניסה מעולה ממש של 999 שקלים. שעון ריצה שעולה הרבה פחות מהמתחרים שלו עם פיצ’רים מקבילים. מסקרן ובעל פוטנציאל לעשות מהפכה בשוק:  

מיוחד: מבצע לקוראי BIKEPANEL בקניית השעון – פרטים בסוף הכתבה

Coros היא שחקן חדש יחסית והיא מצליחה להציג מוצרים מוצלחים ובונה אט אט את הנוכחות שלה. היא החתימה את קיפצ’וגה (כן כן!) ושורה של רצים אמריקאים (השוק העיקרי שלה). היא גם צומחת במהירות וגדלה פי 3.5 בערך בשנה האחרונה לפי דבריה, וזה כבר שעון מוצלח שני שאנחנו בוחנים ממנה. 

coros pace 2 sport watch

שעון ספורט Coros Pace 2 – תכונות עיקריות 

זהו דור שני של דגם הפייס (שודרגו מעבד, זיכרון, וכו’). הדברים העיקריים שהוא נותן: 

  • 35 גרם של משקל קליל – קל וזול יותר מדגם ה Apex שבדקנו בעבר: המשקל שלו רק 35 גרם (עם רצועת הסיליקון) שזה בלתי מורגש. הוא יתאים ליד קטנה יחסית בלי טבעת מאסיבית סביב הזכוכית. גודל המסך 240 על 240 עגול, לא מסך מגע שלא הרגשתי בחסרונו. הוא גם לא עבה. 
    המשקל הזה גם הופך את כל אותן תכונות המעקב היומי המלא (צעדים, קלוריות, דופק וכו’) למעשיות יותר כי קל יותר להשאיר אותו כל היום ובשינה על היד. 
  • כפתור החוגה – סימן ההיכר הבולט של קורוס והמבדל שלה: כפתור ה Dial שהוא כפתור חוגה מסתובב שמשמש לבחירה בתפריטים בסיבובו (Scroll) ובחירה בפריט באמצעות לחיצה עליו.  בנוסף לו כפתור ל Back. באמצעות שני אלה כל ממשק המשתמש נוח מאוד – בוחרים מתפריט בלחיצה, גוללים בסיבוב, עושים back כדי לחזור אחורה. זה בנוי ועובד היטב.  
  • וואטים- קורוס מספקים מדידת וואטים מהשעון עצמו ללא צורך בהתקן חיצוני. לטענתם הם הכי מדוייקים בהשוואה לStryd שנחשב לסטנדרד בענף.
    הסברתי בעבר על וואטים כשבחנתי את הפולר Vantage והעקרונות פה דומים: וואטים מאפשרים לכם לנרמל את עוצמת האימון ולרוץ לפי Zones גם אם אתם בעליות, בירידות, בעייפות וכו’. זה סוג של פתרון למגבלות של אימון על בסיס קצב (שלא מתאים לעליות) או דופק (שהוא משתנה פיזיולוגי לא יציב בהכרח). 
  • תקשורת- הוא יודע להתחבר לאביזרים, לכל רשתות הGPS , ושימו לב: יש אלטימטר! מד גובה ברומטרי שזה משהו שלא מקבלים בדגמים הזולים בד”כ לדיוק נתוני גובה וגובה מצטבר. 
  • זמן הסוללה-  מצוין עם 30 שעות אימון, נטען בפחות משעתיים. במצב שעון יד רגיל הוא מחזיק ממש הרבה זמן (מעל שבוע). 
  • מתאים לטריאתלטים – חוץ מריצה, זה שעון מולטיספורט ויש לו מצב טריאתלון לכן מטבע הדברים הוא תומך גם בשחייה הן בבריכה והן בים, כלומר ניתן להשוות אותו בתחרות לגרמין 745 מבחינה זו. יש גם אופניים, אופני כושר, ועוד ועוד… 

המשקל הקליל הזה נעים בהרבה בריצה וגם מתאים טוב יותר למעקב יומי מלא (צעדים, קלוריות, דופק וכו’) כי קל יותר להשאיר אותו כל היום ובשינה על היד.

חוות דעת coros pace2

התקנה ראשונה

שלב א’: אחרי טעינה קצרה, מופיע ברקוד על המסך והוראה לסרוק אותו עם האפליקציה של קורוס. לא צריך ספר הוראות להבין איפה באפליקציה זה קורה, בוחרים את הדגם מהרשימה, מאשרים לטלפון את ההרשאות למצלמה, והוא עושה פיירינג. קל ופשוט. 

שלב ב’: מקבלים הסברי שימוש איך להפעיל מהמסך עצמו והאפליקציה. בתקציר: כפתור החוגה הוא לגלילה למעלה ולמטה בתפריטים באמצעות סיבוב, הבחירה בתפריט היא באמצעות לחיצה, והכפתור השני שיש בשעון הוא “אחורה”.

  • מתחילים בשחרור מנעילה (סיבוב ארוך יחסית בכפתור)
  • גלילה בכפתור מציגה ווידג’טים של מידע מצטבר עם גרפים שצברתם (טמפ’, דופק, גובה מצטבר וכו’)
  • לחיצה על הכפתור פותחת תפריט – כאשר התפריט די שטוח כלומר באותה רשימה יש גם את סוגי הספורט השונים וגם הגדרות (Settings) ודברים נוספים שנסביר בהמשך.

הממשק נוח וקל ובאמת אינטואיטיבי. לא צריך מניואל (וגם לא היה כזה בקופסא, רק כבל מטען) גם פה וסחתיין, זה לא פשוט לעשות ממשקים פשוטים. 

מומלץ מאוד מדי פעם לבדוק האם יש עדכוני Firmware- גם בתחילת המבחן וגם באמצעו ביצעתי עדכון כזה מהאפליקציה. 

קיסטום

דבר ראשון בחרתי Watch Face ושיניתי צבעי פונטים לצהוב על רקע שחור במקום בורדו (צהוב בולט יותר). אפשר אחרי כן גם לבחור ממגוון גדול מאוד של פני-שעון באפליקציה. יש Wizard עם כמה הגדרות ב next next next ויאללה. בסיום מוצגת רשימת אפשרויות כולל עדכון גרסה – האפליקציה בדקה, ומצאה עדכון, ואחרי דקה, וידאתי שהמבחן יערך על גרסת הפירמוור האחרונה כראוי. 

במסך הקיסטומים נקבע את תצוגת התפריטים והסדר, כדי שתגללו מהר יותר ללא סוגי הספורט שאתם לא עוסקים בהם. אפשר גם לקבוע איזה “כלים” יוצגו ושמחתי לראות מטרונום בתוכם. למה? כי מטרונום זה אחד הכלים החשובים שאני ממליץ לחברה שמתאמנים אצלי שרצים בקאדנס נמוך מדי. 

אגב, עוד ווידג’ט נחמד שהיה שם זה שעות ירח מקסימלי, שקיעה וזריחה – מידע שימושי בהחלט לאנשים שצריכים אלטימטר בחיים שלהם ויוצאים לאימונים ארוכים בשעות שהעולם לא מכיר. את השעונים ממש קל ונוח לקסטם פה, וככל שאני מתקדם באפליקציה ובקיסטומים, הולכת וגוברת אצלי ההערכה לחברת השעונים החדשה הזו, שנדמה שעושה את הכל ממש נכון וחכם, לפחות עד כה.  (פה המקום שלי לגלות לכם שבכובעי הנוסף אני מנהל מוצרי מובייל ואפליקציות כבר הרבה מאוד שנים, ויש לי דרישות לפשטות וידידותיות רבה, לכן כשאני מעריך מוצר- בהיבטי נוחות משתמש הוא כנראה באמת נוח). יאללה, זה נראה שהכל מוכן לריצה הראשונה שלי עם השעון כדי לחוש את החוויה באמת. מתלבש ויוצא!

שעון ספורט עם אפליקציה

תצוגה מעולה ביום ובלילה

השעון אותו תראו רוב היום מוצג בפונטים גדולים מאוד וברורים, הפונטים גדולים וברורים גם לרצים בני 45+ במיוחד אם בוחרים מעט נתונים בכל מסך שתגדירו עבור הריצה. השעון משתמש בטריק קטן יפה שבו הוא מציג לכם את השדות עם הטקסט המתאר אותם לשנייה שתיים ואז מעלים את הטקסט, משאיר את המספרים ומגדיל אותם מעט. 

העיצוב והגרפיקה פשוט נוחים גם אם לא נורא יפים ומעוצבים לפיינשמקרים כמו רמת העיצוב של השעונים האירופאיים. מצאתי פה בעיקר פונקציונאליות אפקטיבית מאוד. הכל על רקע שחור (dark mode) באווירת מט: אני מנחש שזה עבור חסכון באנרגיה ופחות סינוור. 

 

בריצה בחושך הוא פשוט מעולה ומציג בדיוק את רמת הבוהק הנוחה. תצוגת לילה מצוינת מבוססת חומרה שגם חוסכת את זמן הסוללה. גם התגובה לתנועת היד מצוינת ומדליקה ומכבה אותו במהירות.  כך גם ביום- הוא לא קונטרסטי בטירוף אבל הוא אפקטיבי לגמרי ומקבל תצוגה שמתאימה לסביבה באופן מרשים.  השעון מגיע עם נעילה למקשים כך שלא תהייה תזוזה בטעות, אבל זה מיותר- בדגם הזה אין מסך מגע ולכן לא צריך את הנעילה הזו שמפריעה לעבור בין מסכים. 

מסיים את הריצה (לחיצה קצרה על כפתור החוגה), יש אפשרות לפאוז בלבד או סיום אימון ואז שוב נהנה לראות תצוגת סיכום מרשימה ונוחה: כל הנתונים שרק תרצו כולל הבנאליים (מרחק, קצבים, דפקים, זמנים וכו’- והכל עם מקסימלי, ממוצע, נמוך וגרפים) וכמה מפתיעים: כמה וואטים ממוצעים רצתם, מה אורך הצעדים הממוצע, ועוד. אני מתחיל לאהוב את השעון הזה!

שעון ספורט קל

דיוק מדהים במדידת המרחק 

השוס היה בבדיקה שעשיתי במסלול ריצה כמעט ישר לא רחוק מביתי. לקחתי את גלגל מדידת המרחק הדיגיטלי שלי, ומדדתי על המסלול קילומטר מדויק. ביצעתי לאורכו 10 מדידות של קילומטר עם השעון ונדהמתי: בול על המטר! 10 מתוך 10 מדידות של קילומטר, ואפס סטייה (השעון היה עם GPS+גלילאו). עם כזה דיוק בפעם הבאה גלגל המדידה יהיה מיותר!

שיטת האימון שמנפצת שיאים אישיים – לחץ כאן כדי לדעת כיצד

שעון ספורט עם מרחק מדויק

מדויק על המטר – בדקתי!

שעון ספורט עם דיוק במדידת דופק וואטים

בדקתי את השעון ברכיבה, מול שני שחקנים בולטים שמולו: גרמין ופולר. מול מחשבון הרכיבה גרמין 830 השוואתי לשימוש עם רצועת חזה ברכיבה. בדפקים השעון מהיד הצטיין יחסית לרצועת החזה והפער הכי גדול שראיתי מהרצועה היה של 4 יחידות דופק וברוב הזמן הפרש של 1-2 יחידות. 

זו הצלחה גדולה לשעון ספורט משום שרוב השעונים שבדקתי עד היום גם אם היו טובים בריצה, נתקלו בקשיים במדידת דופק ברכיבה. היד ברכיבה רועדת והזווית לא לטובת השעון (עדיף רצועה). אבל הקורוס עם משקלו הקליל נשאר במקום ולכן הצליח לייצר מדידה מדויקת כל הרכיבה. 

גם בריצה בדקתי אותו שוב מול רצועת חזה (שמודדת יותר מדויק מקריאת אור מהיד בד”כ) שקושרה לשעון פולר. התגלו דברים מעניינים:

  • הדופק הממוצע בקריאה האופטית של קורוס לעומת קריאת הרצועה היה זהה לחלוטין. זה יפה מאוד ומעיד שהמדידה מהיד (שלי) עם הקורוס היא מאוד מדויקת! 
  • הפולר מדד לי 252 וואטים בממוצע, בעוד שהקורוס העיד על 211. במחקר של הנושא הזה ברשת גיליתי שקורוס מצליחים טוב יותר להצמד לסטנדרטים של Stryd מובילת התחום – ובגרפים שונים משווים תמיד הסטריד והקורוס הציגו מספרים קרובים ונמוכים יותר מכל האחרים. (אגב, גם אם השעון שלכם מציג יותר מכך, זה לא צריך להפריע לכם במיוחד אם נשמרת הקונסיסטנטיות לאורך מדידות שונות וביחס לוואטים שלכם בסף הלקטי בתנאים שונים של ריצה). 

אגב, יש בו גם אפשרות להשלים את הריצה עם אימוני כח: עם האקסלרומטר שיש בו (חיישן תנועה) הוא יודע לבד לזהות את מספר החזרות שלכם ומציג אותן לא רע בכלל. זוהו פה ושם פספוסי ספירה אבל ברמה סבירה. בהפסקה בין סט לסט אתם לוחצים שוב ומקבלים סטופר ומספר הסט –  שיקל עליכם לנוח את הדקה או דקה וחצי שאתם צריכים ולהמשיך. מאוד נוח!

גם באופניים השעון מדד מצוין, עם מסכים מובנים מראש שלא הרגשתי צורך לקסטם – יש הכל כולל גובה מצטבר ואחוזי שיפוע עם האלטימטר. רק חסרה לי פונקציה של פאוז אוטומטי של המדידה בעצירה – משהו שרוכבי אופניים משתמשים בו הרבה יותר מרצים, כי הקפה באמצע הרכיבה הוא חלק מרכזי מהחוויה…


בייקפאנל גם בטלגרם – הציצו בזה פה!


תמיכה בתוכנית אימונים חיצונית

עד היום הייתי ממליץ למתאמנים שלי בתוכנית האימון האישית של RUNPANEL בעיקר על גרמין כי רק גרמין ידעו לקבל אימונים ישירות לתוך השעון מ Training Peaks. זה נוח: לא צריך לכתוב פתקים, לא לזכור בע”פ – השעון אומר לך מה המאמן רוצה שתעשה. מאוד שמחתי לראות שיש שחקן חדש שיודע לקבל את האימונים לתוכו!

בניגוד לגרמין פה צריך לבצע סנכרון ידני של האימונים מה Training Peaks אחת לשבוע שהוא משך הזמן שהשעון אוגר אימונים בתוכו:

  • צריך לבחור בטאב השלישי ובתוכו להכנס ל- “Training Plans” 
  • לבקש עדכון בין האפליקציות (של קורוס ו TP) ידנית בלחיצה על כפתור הסנכרון העגול בפינה הימנית העליונה במסך האפליקציה, לבחור בקורוס מהרשימה ולסנכרן.
  • אז להעביר את האימונים לשעון באמצעות לחיצה על כפתור Sync with your watch.

הכל עבר כמו שצריך – מהשעון ל Training Peaks וחזרה אחרי האימון. אחרי שסונכרנו האימונים לשעון מאוד קל לצאת אליהם: גוללים לווידג’ט תוכניות האימונים, בוחרים ב Todays Plan ובוחרים באימון לפי התאריך. זהו – מתחילים לרוץ לפי ההוראות (שעדיף שיכתבו באנגלית כדי שלא יופיעו בעברית הפוכה בשעון שעוד לא עבר גיור מלא).

שעון ספורט במבחן

האפליקציה

העברת האימונים בסיומם מהשעון לאפליקציה הוא אוטומטי, מה ששם את השעון הזה במקום דומה לשל גרמין וביתרון בולט וברור על פולר שדורש סנכרון ידני. האפליקציה מצוינת. הצבעים חזקים, המידע מוגש בצורה ברורה, היא מציגה את כל מה שהייתם מצפים ממנה בסטטיסטיקה של האימון שלכם, והיא מאפשרת לקסטם ולשלוט על השעון בצורה מלאה. 

איך מייבאים אימון לcoros pace2

מגבלות וביקורת

  • מבחינת פיצ’רים- מה אין בשעון: על הנייר, זה השעון המושלם ל90% מהאנשים. הוא נותן המון ביחס ל999 ש”ח שהוא עולה (מחוץ למבצע שהיבואן הציע לקוראים). אבל נציין בכל זאת: בשעון ספורט זה אין מוזיקה בשעון, אין ניווט בשטח ואין חומרים אקזוטיים יוקרתיים ומסיביים – מה שיכול להרגיש מעט קליל מדי למי שמחפש את חווית היוקרה הכבדה. כנגד כך מקבלים משקל קליל, ואני מעדיף את זה!). 
  • עוד דבר שאין בקורוס הוא אתר אינטרנט, אלא רק אפליקציה – כנראה שהם החליטו שהיות ויש סטראבה ממילא, בשביל מה להשקיע באתר? הרי 90% מהאנשים נכנסים רק לאפליקציה. 
  • לא מצאתי Pause אוטומטי בעת עצירה, כך שלא תמדד לנו גם עצירת הקפה. 
  • תמיכה בעברית תגיע בשבועות הקרובים.
  • באג בשדה קצב – מתחילת המבחן היו בעיות בתגובתיות שדה הקצב (זמן לק”מ) והוא הגיב לאט מדי, ברמה שנראתה כתקלה. לא מעט מהאימונים שלי הם על בסיס קצב. קיבלנו את תגובת היצרן כי מדובר בבאג ובינתיים לדבריו התקלה תוקנה- רק צריך לשמור על תנועות ידיים כדי שהקצב ישתנה. 

סקירת שעון ספורט

לסיכום: הפתעה חזקה!

לוקח שנים לחברות להגיע לרמת הבשלות וההתקדמות של המוצרים אבל Coros הצליחה להרים ליין מרשים מאוד של שעונים, עם תפיסת הפעלה מצוינת ונוחה (כפתור ה Dial), ממשקי משתמש מעולים וקלים להבנה בלי ספרים ותמיכה טכנית, ואפליקציה מצוינת. השעון דייק במדידת המרחק ברמה אבסולוטית, והוא החזיק מלא מלא זמן סוללה, למרות משקל קליל!

הקורוס 2 הוא הפתעה חזקה כי יש פה מתחרה בשל בקטגורית הכניסה לשעונים. רק כ 1000 ש”ח, אולם מקבלים פיצ’רים של רמות מוצרים יקרים יותר אצל המתחרים. חוץ מסוללה ומשקל- יש פה וואטים בשעון, יכולות לטריאתלון, עבודה עם מאמנים באימון מרחוק, ועוד ועוד. החסרון העיקרי שחשתי בו הוא התגובתיות לשינויי קצב ובכל השאר, בעיקר יתרונות. 

אני מקווה ששירות הלקוחות, התמיכה והקשר עם היבואן יוכיחו את עצמם כמוצלחים היות ושעון ספורט זה מוצר שמחזיקים כמה שנים עד שמעדכנים מודל. מה שבטוח: ב-1000 ש”ח, נכון להיום (כי זה עולם משתנה במהירות), אני ממליץ עליו בקלות רבה למתאמני ולחברים. עם הדיוק והמשקל – אני מעדיף אותו כרגע על כל שעון ספורט אחר עד שיוכח אחרת. 

יתרונות 

  • מדויק במדידת המרחק והדופק
  • קל במיוחד!
  • מחיר נמוך ביחס לפיצ’רים שהוא נותן
  • זמן סוללה טוב
  • תצוגה מצוינת
  • סנכרון של תוכניות אימונים חיצוניות

חסרונות

  • לא מרגיש יוקרתי למגע
  • אין אתר אינטרנט
  • הבאג, אבל זה יפתר

 


מבצע ייחודי ושווה: 10% הנחה לקוראים (עד גמר המבצע או המלאי)
לחצו פה לקניה