בשנים האחרונות אני רוכב בעיקר עם ביב, אולם פד הג’ל של המכנסיים האלה סיקרן אותי, וגם טוב שיש גם מכנסיים בארון במיוחד עבור חולצות ללא רוכסן מלא.

למה? נסו לעצור בשירותים למספר 2 עם ביב וחולצת רכיבה עמוסת כיסים – ללא רוכסן מלא… קודם כל צריך להוציא את כל הדברים מהכיס (איפה לעזאזל אמורים לשמים אותם בשירותי תחנת הדלק הלא תמיד מצוחצחים?), להוריד את החולצה ולמצוא גם לה איזה פתרון זמני, להשיל את הכתפיות ולעשות מה שצריך, ואז לעשות הכל בסדר ההפוך. הוירטואוזים מנסים להוריד את החולצה עם הדברים בכיסים – מה שמחייב גמישות של בנות נבחרת ישראל בהתעמלות אמנותית… הבנתם את הקטע: בכל מקרה זו חוויה מפוקפקת.

ועל כן מכנסי טייטס קצרים: אין בעיה עם חולצות ללא רוכסן שלם, אין כתפיות מעיקות ומחממות, יש התארגנות קלה ומהירה בבוקר, והכי חשוב: אין בעיה להשתין או למעלה מזה באמצע הרכיבה.

—————————
תראו תמיכה ב BIKEPANEL ותנו לנו Like ב Facebook (בקישור זה)
 מה שתקבלו זו הודעה על כל כתבה חדשה ב BIKEPANEL היישר ל Feed שלכם. כדאי!
—————————

החסרונות של טייטס קצרים? אם הם לא בדיוק-בדיוק במידה שלכם יש סכנה שינזלו מטה וזה אחד הדברים הכי מעצבנים (ובמצבים מסוימים, בעיקר ברכיבת שטח, אף מסוכנים) ברכיבה. זה קורה במיוחד לאחר בלאי ושימוש מסוים. עם הזמן נחלש גומי המותניים שהוא הדבר היחיד כמעט שמחזיק את המכנסיים למעלה, וגם שאר הבד נמתח מעט ומתרחב. הרווחים שנוצרים בין העכוז לפד שבמכנס גדלים, הפד מתחיל לזוז ממקומו, וזה יכול להגביר שפשופים וחוסר נוחות.

בשטח זו סכנה אמיתית עם סיכוי גובר להיתפסות לא בריאה באוכף שיכולה להוריד אתכם לקרקע (כואב). לבסוף – כשזה מתיישן (כמו כל בגד) זה לא נראה טוב. ביב מונע את כל הסאגה הזו והוא תמיד יושב במקום הנכון. זו הסיבה שרוכבים מקצוענים מעדיפים אך ורק ביבים.

Funkier-1

קיבלתי למבחן את המכנסיים האלה של Funkier שמחירם: 449 שקלים. כיום לאחר כחודשיים של רכיבה אני יכול להעיד שכמו רוב המוצרים של Funkier, גם מהמוצר הזה אני מרוצה. בהתחלה היו לי קשיי הסתגלות עקב המעבר מהביב, וחרדות נזילה וחשיפה מאחור שיציגו את האינסטלטור שבי, אולם זה לא קרה – רק צריך להתרגל לעובדה הזו שהבד נגמר נמוך יחסית לביב, אבל הגומי אוחז היטב את הטייטס במקומם. אם אתם רוכבים עם חולצות צמודות יחסית וקצרות יש סיכוי מסוים שהוא יהיה טיפה נמוך מאחור.

המידות טיפוסיות מאוד לכל חברות מכנסי הרכיבה ולא נמצאה חריגות: Large פה דומה ל Large של יצרנים אחרים. הבד עם טכנולוגיית הלייקרה עשוי 80% פולימייד, 20% ספנדקס, והוא שוקל 240 גרם למטר מרובע, כלומר מרגיש רגיל ועמיד ברמה המתבקשת גם לרכיבת שטח.


ואיך הפד אתם שואלים? ובכן, הפד מכיל פיסות ג’ל לנוחות מקסימלית, שכבה אנטי בקטריאלית כפולה, וקטעי ריפוד נוספים. הוא רך, אלסטי, ונעים. רכבתי איתו רכיבות ארוכות למדי (של מעל לארבע שעות) ולא הרגשתי את עכוזי דואב כלל.

בחלק התחתון מעל הברך ישנה רצועה רחבה יחסית של גומי אלסטי ששומר על שרוול הרגל במקומו, הנכון יש לאמר (מכירים את המכנסיים האלה שמגיעים לאמצע הארבע ראשי? זה סוג של תקלת אופנה שלשמחתנו Funkier לא סובלים ממנה). בצד הפנימי של הגומי הזה ישנן רצועות סיליקון שמוסיפות אחיזה. הרצועות האלה הן בצורת אטריות ארוכות יחסית ולא כמו הקוביות הקטנות ש Funkier השתמשו בהן בעבר – מה שאומר תחושה נוחה יותר לרוכב וגם שטח סיליקון מספק.

חסרונות? אני הרגשתי ששרוולי הרגליים מעט לוחצים. במידה מדיום שהיא לכאורה המידה הנכונה עבורי זה כבר הגביל את התנועה, ולכן לקחתי Large.

 

לסיכום: מכנסיים ראויים וטובים לכל רוכב שאוהב ציוד איכותי ולא רוצה כתפיות מתחת לחולצות הרכיבה שלו.

יצרן: www.funkierbike.com.

מאת גיא חלמיש