אתמול הכרנו את כל הגברים בדבוקה הראשונה בקונה, והיום (אחרי הטירוף של קיפצ’וגה) תורן של הנשים והישראלים באליפות העולם באיירונמן בהוואי: מי תנצח? האם יהיה ישראלי שירד מ 9 שעות? הכל בסקירה הבאה של דן קוני מאמן 4Fitness שהתחרה שם בשנה שהעברה. 

מאת: דן קוני

הכתבה עלתה לראשונה ב RunPanel.co.il– אח שלו לריצה…

לפני שמתחילים- אל תפספסו כתבות מעולות מבייקפאנל. קבלו עדכוני כתבות בזמן אמת בטלגרם: https://t.me/RUNPANEL

המלכה השולטת

אי אפשר להתחיל עם מישהי אחרת מלבדה. המלכה השולטת וכנראה זו שתנצח גם הפעם, אם לא יהיו הפתעות בריאותיות אצלה. זוהי דניאלה ריף (Daniela Ryf) שעם היכולות שלה יכולה להתמודד גם בגזרת הגברים.
בשנה שעברה ריף הצליחה לעשות תוצאת שיא ולרדת את ה8 וחצי שעות , כסיימה עם 8:27 ועוד התחילה את התחרות בצליעה קלה אחרי שמדוזה עקצה אותה. ריף יצאה מהמים 9 דקות אחרי לוסי צ’ארלס השחיינית המצטיינת, אז כאן אצל הנשים השאלה היא לא מי תנצח אלא מתי ריף תעבור את לוסי, והאם לוסי או אחת האחרות תצליח להפתיע את ריף (זו תהיה הפתעה גדולה מאוד).

אז ריף מגיע לקונה השנה אחרי 4 ניצחונות רצופים באליפות העולם ולאחר שלפני שלושה שבועות ניצחה גם את התחרות לחצי המרחק שהתקיימה בניס שבצרפת, מה שרק אומר שריף נמצאת בכושר מפחיד ולא חוששת מאף אחת. החלק החזק של ריף זה הרכיבה ואח”כ זו הריצה שם היא עוקפת את כולן ללא קושי. עכשיו מעניין איך ועד כמה היא הצליחה לחזק את השחייה שלה? ריף הגיע למאווי האי השכן ישר אחרי התחרות בצרפת בשביל להתחיל להתרגל לתנאי מזג האוויר ולהפרשי השעות. במאווי יש לה את השקט שלה ולא את ההמולה שיש בקונה והאגו שנשפח על בכביש הראשי כשכולם יוצאים לאימון ומתחילים להראות מי חזק יותר. ריף רוכבת על אופני Felt ורצה עם נעלי אסיקס. 

הנה סרט על קונה בו היא פטריק לאנג וקרייג אלכסנדר חולקים תובנות:

הנסיכה היורשת 

אם דניאלה ריף היא המלכה אז לוסי צ’ארלס (Lucy Charles-Barclay) היא הנסיכה. הבריטית הצעירה, רק בת 26, מגיעה בפעם השניה לקונה והפעם כמי שכולם מצפים ממנה שהיא תערער את השליטה המוחלטת של ריף בענף. לוסי היא כנראה הדבר הבא, היא שחיינית מצטיינת שהתחרתה במוקדמות לאולימפיאדה ב 5000 מטר שחייה וגם הייתה בגמר במבחנים הבריטים לאולימפיאדה. 

רק ב2014 עשתה לוסי את איש הברזל הראשון שלה. שנה לאחר מכן הפכה כבר למקצוענית אחרי שבאיש הברזל הראשון שלה הגיע במקום השני בקבוצת הגיל. בשנה שעברה לוסי שחתה מדהים: 47 דקות, שזה מהר יותר מחלק גדול מהגברים. היא ניסתה לפתוח פער גדול מספיק על ריף בשחייה וברכיבה, אבל ריף תפסה את לוסי אחרי הירידה מהאווי. 

לוסי הייתה מאושרת מהמקום השני בשנה שעברה, וגם הפעם לדעתי לוסי תהיה מאושרת מהמקום השני כי היא יודעת שהיא עוד לא ברמה של ריף, למרות שהשנה התאמנה המון בריצה ואפילו הצליחה לרוץ 16:45 במרוץ של 5 ק”מ בתחרות ליד ביתה. זה מרמז על הדגש הרב ששמה על תחרויות ריצה קצרות בהכנה שלה השנה, מה שלטענתה חיזק מאוד את מהירות הריצה שלה. 

בשביל להגיע לקונה השנה היא ניצחה את איש הברזל בדרום אפריקה, ובשביל לעשות כמה דולרים היא ניצחה את התחרות ברות’ שבגמניה. לוסי רוכבת על אופני ספשלייזד ורצה עם נייקי (סקצ’רס עד לא מזמן).

 

משלימת הפודיום

הגרמניה שהשלימה בשנה שעברה את הפודיום בקונה ותפסה את המקום השלישי: אנה האג (Anne Haug).  היא גדלה כטריאתלטית מקצועית ויש לה מספר תארים וסיומות על הפודיום במרחק הספרינט והמרחק האולימפי. בשנת 2012 ניצחה (מקום ראשון) וב 2013 הגיע למקום השלישי במרחק הקצר באליפות העולם. בשנים 2012 ו- 2016 היא השתתפה במשחקים האולימפיים בלונדון ובריו דה ז’נרו.

מאז שעברה למרחקים הארוכים בשנת 2017, האג כבר זכתה במספר הצלחות נוספות בחצי המרחק. את הבכורה שלה למרחקים הארוכים היא חגגה באליפות אירופה איירונמן פרנקפורט. רק בגלל תקלה בגלגל היא החמיצה את הפודיום. אחריו הגיעו נקודות שיא נוספות בקריירה שלה: ארד באליפות העולם בקונה ובדרום אפריקה.

את ההכנות שלה היא בינתיים מעבירה במרכז האימונים האולימפי בגרמניה. האג רוכבת על אופני סרבלו ורצה עם נייקי בדרך כלל, למרות שאין לה חסות עם מותג הנעלה אז היא מחליפה לא מעט את סוג הנעליים שלה.

הבחורה שאני הכי מחבב בענף

לאורה פיליפ (Laura Philipp) היא הדבר הבא, והבחורה שאני הכי מחבב בענף הזה. קודם כל כי היא ממש חביבה, דבר שני היא טבעונית, ודבר שלישי היא מעלה מלא מלא סרטונים ותמונות ברשתות ובמדיה וכל הזמן ומשתפת את האימונים שלה וחיי היום יום שלה. 

פיליפ נכנסה לתחום רק לפני כ6 שנים, לפני כן היא עסקה בטיפוס על קיר (תחום שאנחנו מכסים במגזין האח שלו- באאוטפאנל) אבל ברמה החובבנית בלבד. לאחר מכן עברה לרכיבת שטח חובבנית, ולאט לאט התקדמה לאיש הברזל. לאורה פיליפ החלה כמו שצריך מחצי איירונמן, ועד היום היא ניצחה 14 תחרויות של חצי המרחק. לפני שנה בדיוק היא זכתה בסלוט שלה לקונה באיש הברזל בברצלונה עם תוצאה שכולם היו מופתעים מאוד ממנה: 8:34 שעות. היא רוכבת על אופני הקניון הגרמניות ורצה עם נעלי ניו באלאנס. אם מישהו יכול להפתיע ולהתברג על הפודיום זאת גברת פיליפ, למרות שבחודשים האחרונים היא סבלה מפציעה טורדנית, מה שמנע ממנה לרוץ מרחקים ארוכים בהכנות לקונה.

החצי הנשי מה Power Couple 

מירנדה קרפרי (Mirinda Carfrae) האוסטרלית הותיקה, אשתו של טימותי אודונל, מגיע אחרי שנת אימונים ותחרויות חזקה ביותר, אבל הרבה טוענים שהיא כבר אחרי השיא אחרי שניצחה בקונה בפעם הראשונה ב 2010 ולאחר מכן פעמיים ברציפות בשנים 2013 ו-2014. יש לה עוד 3 פעמים את המקום השני ופעם אחת את השלישי.

אי אפשר לזלזל בה! היא תגיע השנה עם כל כך הרבה ניסיון, וזה בטוח יתן לה יתרון ענק על הצעירות בענף.  מירנדה גרה עם טימוטי בארה”ב ושם הם מתאמנים את רוב שעות האימונים שלהם. היות ויש להם ילדה קטנה הם מתחלקים באימונים: כשאחד עושה אימון השני שומר על הילדה ולהפך. יש להם גם ערוץ מצליח מאוד שהם קוראים לו tiny&riny. 

אבל את רוב האימונים הם מעבירים בחדר הכושר שהם בנו בתוך הבית בזכות החסות שהם קיבלו מטכנוג’ים.  מירנדה רוכבת על אופני הפלט שלה ורצה עם הוקה בדיוק כמו בעלה.

האושר נובע מעשיית מה שאתה אוהב”

לינזי קורבין (Linsey Corbin)- לא צריך להוסיף הרבה על הבחורה האמריקאית הזאת אלא רק לשים את מה שהיא השיגה בקריירה שלה, שללא ספק מעמיד אותה כאחת המועמדות לפודיום השנה. 

ציטוט של לינזי שאהבתי מאוד: “אני חושבת שהאושר נובע בעקבות עשיית מה שאתה אוהב. אם אתה לא רודף את התשוקה שלך, קשה להכניס את העבודה הדרושה כדי להצליח”.
לפני שהיא המשיכה לתחום המרחק הארוך, היא עבדה בחנות חיות שהיא אוהבת מאוד (בעיקר כלבים). היא סיפרה שהיא פורשת ממשרה בחנות כלבים כדי להמשיך בחלום שלה להיות טריאתלט מקצועית, והמסרים להתחבר לתשוקה ממשיכים בציטוט: “אם אתה עושה את מה שאתה אוהב – פשוט תהנה מהמסע”.

לינזי סיימה 28 תחרויות איש הברזל, היא ניצחה ב 8 מהן, והיא מחזיקה בחזיקה בעבר בשיא האמריקאי למרחק המלא.

לינזי רוכבת על אופני טרק ורצה עם נעלי סאקוני. אין ספק שאחרי האימונים הקשים המובילים ליום הזה, לינדזי כבר רוצה להגיע לנובמבר: 

Lauren Brandon

לורן ברנדון היא שחיינית לשעבר ב NCAA- אמריקאית מאוניברסיטת נברסקה, שכנראה תוביל את הדבוקה השניה בשחייה. היא מספרת שמצאה את התשוקה שלה לטריאתלון בשנת 2010. לורן החלה את מסע הטריאתלון שלה במירוץ אולימפי, אך שינתה למרוצים ארוכים יותר בשנת 2015. היא עשתה את המעבר למירוצי איירונמן המלאים ב 2016 וסיימה את עונתה במקום השני באיירונמן קוזומל. מאז היא הוסיפה לרזומה שלה מספר רב של פודיומי איירונמן 70.3. היא גם השיגה את זכייתה הראשונה ב -70.3 בשנת 2018. 

השחייה והרכיבה המשולבת שלה הפכו לחוזקה שלה ואותה לאחת הטובות בענף והיא נרגשת להמשיך במסע שלה כדי להיות אחת משלושת הטריאתלטיות הטובות ביותר למרחקים ארוכים בעולם. את זה נראה היום… היא תרכב על אופני הונטום שלה ותרוץ כנראה עם נעלי הסאקוני שלה (אין לה חסות של נעליים אז היא מחליפה כל הזמן בין נייקי, ל On Running, ולסאקוני)

השיאנית הצבעונית מארה”ב

הטר ג’קסון (Heather Jackson), מחזיקה בשיא האמריקאי למרחק המלא שנקבע בתחרות אירונמן אריזונה  8:39:18. היא השיגה גם את מדליית הארד מהתחרות בקונה בשנת 2016 ואת מדליית הכסף מאליפות העולם בחצי המרחק לשנת 2013. יש לה 5 נצחונות בתחרויות של איש ברזל מלא ו12 ניצחונות לחצי המרחק!

היא אחת הצבעוניות בתחום: הטר תמיד לובשת צבעים מגניבים ורב גוניים, תמיד יש לה אופניים צבעוניות מיוחדות מאוד, תמיד יש לה איזה תסרוקת מיוחדת, והפעם היא תגיע עם שיער קצוץ בסיוע בלונד. יהיה ממש מעניין לראות אותה על המסלול, היא כנראה תתמודד על 3 המקומות בין 3-5. היא רוכבת על אופני ארגון 18 ורצה עם נעלי הוקה.

בגזרה הישראלית רק 5 ספורטאים 

לצערי הרב ירדנו ל 5 משתתפים , אחרי שבשנתיים האחרונות ראינו 8 משתתפים ישראלים בכל שנה. אם בשנה שעברה היו Zone3 , Trihard , ואנחנו 4fitness הפעם יהיו רק חברי קבוצת ZONE3- ולכן חשוב להגיד שאפו ענק לליאור זך מאור מאמן הקבוצה על ההישג והעקביות. על איך הוא מצליח להעמיד בכל שנה חברה ישראלים על קו הזינוק בקונה. נכון שאחד המתחרים עמית שקד כבר לא בקבוצה, אבל עמית התאמן עם ZONE3 יותר משנה וחצי לאחרונה. בין המתחרים הישראלים תוכלו למצוא 4 גברים ואישה אחת.
בין הגברים יהיו עמית שקד, אמיר בכר, עומרי גזית וצור לב, והישראלית היחידה היא דורה הלר.

דורה הלר (צילום: טלי שינברג, דורה הלר)

גם כאן לדעתי יהיה יתרון רב לניסיון

על הנייר עומרי גזית נראה הכי מהיר וללא ספק הוא מועמד לקחת את הבחורה כבר מההתחלה. הוא הישראלי השני שאי פעם הצליח לרדת את מחסום ה9 שעות בתחרות בקופנהגן, ומראה שליטה מלאה בענף הטריאתלון הארוך בארץ. הוא זה שכנראה יפרוץ קדימה מהשניה הראשונה כי הרי הוא שחיין מדהים שיכול לצאת עם הדבוקה הראשונה של השחיינים המובילים בעולם בין מתחרי הגילאים. ומי כמוני מכיר את היתרון שבכך. 

ליד גזית יתחרו עוד 3 חברים חזקים מאוד: אחד מהם הוא עמית שקד שחוזר שנה שניה ברציפות לקונה, יותר מנוסה ואחרי שלמד מהטעויות של שנה שעברה, כנראה מוכן יותר. שקד עשה תוצאה מצויינת בשנה שעברה: 9:37 ואם השנה תנאי מזג האוויר יהיו דומים לשנה שעברה עמית צפוי לשפר את התוצאה שלו ולדעתי להתקרב לגבול ה9 שעות, לפחות כך נראה לפי האימונים האחרונים שלו. זה לדעתי יציב אותו במקום הראשון מבין הישראלים, יש לציין גם ששקד צורך תזונה טבעונית בלבד!

עומרי גזית ינסה לתפוס מיקום מקדימה בשחייה ולהישאר עם הרוכבים החזקים ברכיבה, מה שאומר שהוא כנראה יצטרך ללחוץ חזק מאוד ברכיבה. אני מקווה מאוד לראות את עומרי מחבר גם מרתון כמו שהוא הצליח לייצר בקופנהגן, ואז יכולה לצאת לו התוצאה הנחשקת של ירידה מ-9 שעות, או לפחות קרוב לזה. 

אמיר בכר חוזר לקונה בפעם השלישית שלו. הראשונה של בכר הייתה עוד כשהוא גר בארה”ב והפעם האחרונה הייתה לפני שנתיים. אז הוא הצליח לחבר תחרות טובה מאוד וסיים ב-10:38 שעות, מה שנתן לו להתברג החלק העליון של קטגורית הגיל שלו (שיש לציין שהיא אחת החזקות בענף). 

צור לב- מגיע לקונה לחוויה ראשונה. את הסלוט שלו השיג באיש הברזל בארגנטינה. אני מאחל לצור להנות מכל רגע על המסלול.  

דורה הלר כבר ביקרה בעבר באי כשהיא משיגה את הסלוט באירונמן טקסס. השנה דורה הצליחה להשיג את הסלוט הויטוריה , היא חוזרת לאי הקסום בפעם השניה עם הרבה יותר ניסיון מהפעם שעברה , מקווה מאוד לראות שהכל יתחבר לורה והיא תצליח לרדת את ה11 שעות מה שפעם שעברה היא כמעט והצליחה לעשות, מה שיציב אותה בשליש הראשון בין המתחרות בגילה.

 

אני מאחל לכל הישראלים הנאה והצלחה רבה, שתצליחו להפיק את כל ההנאה מהתחרות ואת כל הקסם מהאי, בהצלחה.

הנה 2018 בנשים: