“אני בכלל לא חושב על כמה זה מסוכן, המטרה שלי היא לנצח וזה אומר לעשות את כל מה שצריך על האופניים כדי לחצות את קו הסיום לפני הרוכבים המהירים בעולם”, כך ללא צניעות ובנחישות מתאר איתמר אינהורן את הנדרש ממאיץ (ספרינטר) בקבוצה מהדרג העולמי הבכיר.   

קיימנו את הראיון כמה ימים לפני ההמראה של איתמר (24) למחנה האימונים של קבוצתו “ישראל פריימר טק” Israel-Premier Tech, שיתקיים בג’ירונה ספרד ויהיה האחרון לפני פתיחת עונת מרוצי הכביש לעונת 2022. פתיחת עונה תמיד מרגשת ומלווה בציפיות, אך עבור אינהורן מדובר בעונה משמעותית במיוחד בה ירכב במרוצים רבים כמאיץ המוביל של הקבוצה ובהתאם הציפיה ממנו תהיה להשיג ניצחונות. 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

איתמר אינהורן כרוכב מוביל בקבוצה

בתום עונת 2021 פרש אנדרי גרייפל, מגדולי המאיצים בהיסטוריה. הבמה פונתה לטובת הרוכב הצעיר מישראל שיחלוק השנה את הובלת הקבוצה במאוצים יחד עם הרכש החדש והנוצץ מאיטליה ג’אקומו ניזולו. 

האם אתה מרגיש מוכן לעשות את קפיצת המדרגה ולהפוך למאיץ מוביל? 

“אין ספק שהתוצאות בסיום העונה שעברה יצרו ציפיות והמעמד שלי בקבוצה שונה. הקבוצה הצהירה שאקבל את ההובלה ודאגה לשמור על הרכב מסייע איכותי למאוצים כדי שיוכל למקם אותי בצורה טובה בשלבי הסיום. גם מבחינת הציוד אנחנו במגמת שיפור שיאפשר לנו להיות תחרותיים מול שאר הקבוצות. מרוצי כביש הם ספורט קבוצתי, מאיץ טוב ככל שיהיה חייב צוות ומעטפת מעולה סביבו. עשיתי הכנה טובה לקראת העונה. אני מגיע למחנה האימונים בספרד בכושר ומקווה לעמוד באתגר”. 

איתמר אינהורן והקבוצה במחנה בישראל (צילום: נועה ארנון, ISN, IPT)

“כילד חלמתי להיות רוכב ואני נהנה להגשים את החלום”

לרוכבים הישראלים לא היה ממש ממי ללמוד בארץ, אתם חלק מדור הרוכבים הראשון בקבוצה. איך ההרגשה לפתוח עוד עונת תחרויות? 

“אנחנו כבר לא מרגישים זרים בדבוקה הבכירה, תמיד היו רוכבים שלא מגיעים ממדיניות האופניים המובהקות, ישראל הפכה לחלק מהתהליך. הקבוצה מזוהה עם ישראל וכמו רבים מהספורטאים בארץ שמתחרים בחו”ל אנחנו נתקלים בשאלות על הדיווחים בתקשורת והמצב המדיני. אני משתדל להסביר כמיטב יכולתי ולייצג את ישראל בצורה הטובה ביותר”.

 

מהצד נראה שרוכבי הכביש נולדו לסבול. האימונים המתישים, משטר התזונה, התאונות, המרוצים בכל תנאי מזג האוויר. האם אתה מצליח להנות?

“בהחלט, אני חי את החלום. אין ספק שנדרשת השקעה גדולה ולא תמיד הכל הולך לפי הרצון והתכנון. עדיין, אני מגשים את חלום הילדות שלי לרכב ולהתחרות ברמה הכי גבוהה מול כוכבים כמו מארק קאבנדיש, שבתור נער צפיתי בהם בטלוויזיה. להיות רוכב מקצועי מאפשר להתאמן ולהתחרות בנופים היפים בעולם, להכיר מקומות חדשים ולצבור חברים מכל העולם.”

המאיצים הם המשוגעים של הדבוקה   

לצופים בבית הדקות האחרונות של מרוץ שמסתיים במאוץ המוני הם שילוב של התרגשות שיא מלווה בחרדה מכל פניה או כיכר בדרך. איך זה מרגיש לחוות את השיגעון הזה מבפנים? 

“בהכנה לשלב אנחנו לומדים את הק”מ האחרונים כדי להכיר את הפניות ולמנוע הפתעות. בנוסף יחד עם הצוות המקצועי אנו מגבשים תוכנית פעולה בה כל אחד מהרוכבים יודע מה מצופה ממנו לבצע. כשהרכבות של המאיצים עולות קדימה המהירות עצומה והדבוקה הופכת לחוצה מאד, זה מצמצם מאד את היכולת לתקשר תוך כדי”, מסביר אינהורן. 

“ברגעים הללו באים לידי ביטוי הניסיון וההכרות בין חברי הקבוצה. היכולות לקבל החלטות מהירות ונכונות היא תנאי הכרחי לתוצאה טובה. יתכן שלעיתים לצופים בבית זה נראה קצת כמו בלאגן גדול. צריך לזכור שאנחנו לא מתחרים לבד והקבוצות היריבות מנסות ליישם את התוכנית שלהם. מאיץ מנצח הוא לא תמיד הרוכב שמייצר הכי הרבה וואטים, הרבה תלוי ביכולת לזהות את ההתרחשויות, לבחור את הגלגל הנכון ולתזמן את היציאה לתוך הרוח באופן מדויק. ניצחון במאוץ הוא שילוב של כלל היכולות תוך התחשבות במהלכי היריבים”.

אין תחליף לניסיון בתחרויות הגדולות

איתמר אינהורן החמיץ את מרבית המרוצים בתחילת עונת 2021 בשל פציעה מתעתעת באימוני טרום העונה. בשיחה איתו ניסינו להבין, מה בדיוק קרה שם ואילו לקחים הופקו לקראת 2022.

 “בדיוק לפני שנה התאמנתי מעולה יחד עם הקבוצה בספרד, הייתי בכושר טוב אבל בוקר אחד לאחר אימון עצים, הרגשתי כאב בברך. למרות טיפולים שעברתי בספרד הפציעה המשיכה להטריד, פגעה לי בהמשך האימונים ומנעה ממני להתחרות. קיבלתי החלטה לשוב לישראל לפסק זמן מתחרויות, פניתי לטיפול כחול לבן אצל הפיזיותרפיסטית יעל פרידמן והמעסה עינת האואר. הן עלו על מקור הבעיה ולאחר מספר טיפולים וחיזוקים, אותם אני מקפיד לבצע גם היום, חזרתי לכשירות מלאה. למזלי הספקתי לסיים את העונה בכושר טוב שהספיק למספר ניצחונות וגם כדי להיבחר לשמיניה שזינקה לטור הספרדי”. 

 

איתמר אינהורן, איך אתה מסכם את הטור הגדול הראשון שלך? 

“הרכיבה בטור הספרדי הייתה התנסות חשובה מאד, רמת הרוכבים, ההתנהלות בתחרות רב יומית לצד התמודדות עם עייפות מתמשכת מעניקה עומק ייחודי שנדרש מרוכב בסבב העולמי. הצלחתי להתברג במקום ה-5 בשלב 8 ובהמשך רכבתי עד שתש כוחי בשלב 17 ולא יכולתי להמשיך. אני מקווה לחזור לוואלטה גם השנה ולהשתמש בניסיון שצברתי כדי לשפר את ההישג.” 

איתמר איינהורן

חוגג את הניצחון בשלב 4 בטור סלובקיה 2021, צילום: צילום: Mario Stiehl, ISN

“רוצה להתחרות במרוצים שאני יכול לנצח”

בשנה שעברה התחלת להתחרות מאוחר אבל הצלחת לנצח מרוץ בפולין ואת השלב הרביעי בטור סלובקיה (מרוץ מדרג 2.1). מהן המטרות שסימנת לעונת 2022? 

“מבחינת בחירת המרוצים אני שואף להתחרות בכמה שיותר מרוצים בהם אני יכול לנצח, פחות מעניין אותי להשתתף במרוצים מפורסמים דוגמת המונומנטים או הטור הצרפתי בהם הסיכוי שלי כרגע לנצח פוחת משמעותית. בתחרויות בהן הפרופיל מתאים, ארצה לעלות על דוכן המנצחים באופן תדיר. מבחינת ניצחונות אהיה מרוצה מלפחות שלושה ניצחונות בתום העונה. אני מקווה גם לחזור לטור הספרדי ואולי לנצח גם שם” מספר לנו איתמר אינהורן.

האם אליפות ישראל היא חלק מהמטרות? 

“האליפות היא בהחלט מטרה של הקבוצה, אנחנו נפיק את הלקחים מההפסד הכואב בעונה שעברה ונגיע כדי להחזיר את התואר לקבוצה. אשמח להיות בכושר שיצדיק את הבחירה שלי על ידי הצוות המקצועי בכפוף להתאמה לפרופיל המסלול שיקבע”. 

מאת: עמית נבון
תמונות: נועה ארנון, ISN, IPT