מאחורי רעש המנועים השקטים והקרבון הממוחזר, מסתתר שינוי יסודי בשאלת "מהו מאמץ רכיבה". האם אנחנו עדיין מדברים על אופניים, או על מערכות סיוע חכמות במסווה של דיווש? הכתבה הזו בוחנת את הקפיצה התפיסתית שהטכנולוגיה כופה על רוכבים, מהנדסים ומעצבים. קבלו אותן חם מהתנור – חדשות בעולם ה-MTB וה-eMTB.

Yeti MTe: אופני eMTB קלי-משקל עם מנוע TQ HPR60

חברת Yeti השיקה (3 ביוני 2025) את אופני ה-eMTB קלי-המשקל הראשונים שלה, ה-MTe. גולת הכותרת כאן היא מנוע ה-TQ HPR60 החדש, שדרוג למנוע ה-HPR50 שכבר בחנו בעבר כמו באופניים המתחרים של טרק. המנוע החדש מספק 60 ניוטון מטר של מומנט (עלייה מ-50 ניוטון-מטר בדגם הקודם) ועליה של 17% בכוח השיא, שעומד כעת על 350 וואטכל זאת עם תוספת משקל זעירה של 70 גרם בלבד לעומת קודמו. יטי בחרו במנוע זה כדי ליצור eMTB לסגמנט האנדורו, הדורש עדיפות לתחושת רכיבה טבעית וליכולת תמרון.

ה-MTe כוללים גם את מערכת המתלים המתכווננת של יטי, ה-Sixfinity. מהלך המתלים ב- MTe הוא 160 מ"מ ומשקל האופניים השלמים עם הקיט הקל הוא כ- 17 ק"ג, נתון נהדר לאופניים בעלי מהלך מתלים כה נדיב. על פי אתר היצרן, הקיט הזול ביותר יעלה בחו"ל כ- $9,850 ויהיה זמין לרכישה כבר בסוף יוני השנה (2025).

הניוזלטר

רק פעם בשבוע:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

.

זוהי עליית מדרגה נוספת במלחמת היצרניות על סגמנט ה-eMTB קל המשקל. מנועי TQ ידועים בפעולתם השקטה ובאספקת הכוח הטבעית שלהם. הכוח והמומנט המוגברים של ה-HPR60, יחד עם עיצובו הקומפקטי ומשקלו הקל, מאפשרים למותגים כמו יטי לבנות eMTBs שמטשטשים את הגבול בין אופניים חשמליים לאנלוגיים, ומציעים יותר סיוע מבלי להקריב את הזריזות.

ערכת ההמרה Skarper DiskDrive: הפוך כל אופניים לחשמליים בקלות

תכירו את Skarper – סטארט אפ אנגלי קטן, עם מוצר מגניב וזיקה נסתרת לישראל. בשנת 2020, רופא אנגלי וממציא סדרתי בשם אליסטאר דרווד, מאס במערכות הקיימות של אופניים חשמליים ובקיטים להסבה, והמציא את מערכת ה-"DiskDrive" – ערכת המרה לאופניים חשמליים שמתחברת לרוטור הבלם האחורי באופניים רגילים.

זוהי יחידה נשלפת לחלוטין שיכולה להפוך כל אופניים לאופניים חשמליים, ללא שינויים בשלדה או בגלגלים. המערכת משלבת את המנוע והסוללה ליחידה הנצמדת לרוטור בלם אחורי שתוכנן במיוחד. המערכת מציעה ורסטיליות חסרת תקדים ועשויה לייתר ערכות המרה מסורתיות לאופניים חשמליים. מחיר הערכה הבסיסית הוא כ- £1,495, והמשלוחים של סדרת הייצור הראשונה כבר בעיצומם. גם סדרת הייצור השניה כבר מכורה כולה, והמשלוחים שלה צפויים להתחיל ביולי 2025. תחילת סדרת הייצור השלישית מתוכננת ליולי 2025 ולמי שמעוניין – יש עדיין אפשרות להזמין.

 

עד עכשיו Skarper גייסה 12.8M£ ואחת השותפות שלה היא חברת Red Bull. עובדה מעניינת – בין שלושת המייסדים של החברה נמצא טייס מסוק קרב ישראלי במיל', ובין צוות המומחים יש ישראלי אחד נוסף, האחראי על הצד העסקי והפיננסי של החברה.

אם אתם מחזיקים כמה זוגות אופניים בבית (ביננו, מי לא?), אתם יכולים להחזיק יחידת מנוע אחת ולהשתמש בה על פני מספר אופניים (כביש, גראבל, MTB). מכיוון שהיחידה מאוד קלה להתקנה ולהסרה, אין בעיית גניבות. עוד לא הזמנתם לעצמכם אחת? כדי שתזדרזו, כי מנת הייצור השלישית מוגבלת.

MTB

בולמים אלקטרוניים חכמים: הדור הבא במתלים אדפטיביים

למרות שמתלים אלקטרוניים כבר אינם חדשים, הפיתוחים האחרונים מתעלים על מערכות קיימות ומציעים טכנולוגיה אדפטיבית וחכמה, שמתאימה את עצמה לסגנון הרכיבה של הרוכב. RockShox Flight Attendant, למשל, משלבת כעת נתונים ביומטריים של רוכבים, המתקבלים ממכשירים לבישים, שנמצאים צמוד לגוף הרוכב, ומאפשרת למתלה לפצות על שינויים ברמות האנרגיה של הרוכב לאורך רכיבה ארוכה. מערכות אחרות משלבות גם "למידה אדפטיבית לרוכב" על ידי ניתוח סגנון רכיבה, פיזור משקל ותנאי שטח, כדי ליצור פרופילי מתלה מותאמים אישית.

RockShox Flight Attendant: המתלה שחושב בשבילך

RockShox Flight Attendant: המתלה שחושב בשבילך

במקום להגיב למהמורות השביל בלבד, כמו במערכות מתלים רגילות, המערכת של RockShox צופה את השינויים בשביל ומתאימה את עצמה בהתאם. היא אפילו יכולה להסתגל לעייפות הרוכב, בעזרת נתונים ביומטריים שהרוכב מספק. עם כל ההתפתחות המואצת של אופני ה- eMTB, אשר יכולים לדווש במקום הרוכב, ועם פיקוד בולמים אדפטיבי ואלקטרוני, שגם הוא חוסך מאמץ רב, שהיה פעם מנת חלקו של כל רוכב – מה כבר נשאר לרוכב עצמו לעשות? האם זהו עתיד המתלים של כולנו? הזמן ישפוט. מה שבטוח: נצטרך אחרי כל רכיבה עוד יותר מטענים לשורת סוללות נוספות…

 

הצטרפו וקבלו את כתבות שלנו ישירות לווצאפ בקבוצה שקטה

 

מערכת הינע Pinion & Gates: אמינות קיצונית לאופני שטח

במקרים רבים, המצאה גאונית היא פשוט חיבור של כמה דברים שכבר היו קיימים לתוך משהו חדש. כזה הוא השילוב של תיבת ההילוכים של חברת Pinion יחד עם הנעת רצועה Gates Carbon Drive. זה גאוני עד כדי כך, שיש הסבורים שזה הדבר הגדול הבא עבור מערכות הינע לאופני הרים. ישנם אף כאלה שממש צופים שהשילוב הזה יוביל למהפכה בענף, שתתחיל ב-2025. 

תיבת ההילוכים של החברה הגרמנית Pinion היא יחידה אטומה, שיכולה להחליף מערכות הילוכים וקסטות מסורתיות. היא מציעה טווח הילוכים שהוא רחב משמעותית לעומת מערכות הילוכים קונבנציונליות, תוך שהיא שומרת על עמידות מדהימה.

חלקי מערכת הנעת רצועה של Gates Carbon Drive

חלקי מערכת הנעת רצועה של Gates Carbon Drive


כשמשלבים תיבת הילוכים של Pinion עם הנעת רצועה של Gates (פוליאוריתן מחוזק בסיבי פחמן), מקבלים מערכת הילוכים שקטה ונטולת צורך בשימון, אשר דורשת תחזוקה מינימלית. לא עוד אוזניים ומעבירי הילוכים שבורים, ולא עוד הצלפות שרשרת. לא משנה מה התנאים (בוץ, אבק, חצץ) – הביצועים עקביים בכולם ויש הרבה פחות תחזוקה. לא הכל ורוד בחתונה המכאנית הזו, והמערכת שמקבלים מהשילוב הזה כבדה יותר ממערכות הינע מסורתיות. החדשות הטובות הן שריכוז המסה של תיבת ההילוכים של Pinion נמצא בתחתית ה-BB (ציר המרכזי), ולכן מפחית את משקל הגלגל האחורי (משקל בלתי מוקפץ), משפר את התנהגות המתלים ומקל על שינויי הכיוון של האופניים. האם זה באמת מסמל את תחילת הסוף של מערכות ההינע המסורתיות באופני הרים תחרותיים? אנחנו עדיין בספק לגבי זה.

Pinion עם מנוע חשמלי: שליטה מלאה ושקטה על ההילוכים

Pinion עם מנוע חשמלי: שליטה מלאה ושקטה על ההילוכים

השילוב הטבעי יותר, והפחות רגיש למשקל המוגדל של תיבות ההילוכים של Pinion הוא, כמובן, באופי eMTB. שם התיבה יכולה להשתלב ישר לתוך בלוק המנוע. יתרה מכך, מכיוון שגם ככה כבר קיימת מערכת בקרה, היא יכולה גם לשלוט על העברת הילוכים אוטומטית בלי התערבות הרוכב.

MTB

Simplon משלבת מנוע, הילוכים ורצועה – eMTB בלי תחזוקה

מותגי אופניים רבים – כמו Tout Terrain, Kalkhoff, Idworx, Riese & Müller ואחרים – כבר משלבים את שתי המערכות בדגמים שונים, ומספקים פתרון פרימיום לרוכבים שמחפשים תחושת "שגר ושכח" באופניים שלהם.

 

שלדות תרמופלסטיות: עתיד הקרבון כבר כאן

החומרים ותהליכי הייצור של שלדות אופני ההרים מתפתחים ללא הרף. אחד מכיווני ההתפתחות הוא השימוש בחומרים מרוכבים תרמופלסטיים (להבדיל מסיבי פחמן רגילים) עבור שלדות. בניגוד לחומרים מרוכבים מסורתיים (כמו סיבי פחמן), חומרים תרמופלסטיים מציעים קשיחות מוגברת בפני פגיעות, בלימת זעזועים טובה יותר, והכי חשוב, הם ניתנים למחזור בקלות רבה יותר. יתרה מכך, החומרים האלה מאפשרים ייצור אדיטיבי (הדפסת תלת מימד), ליצירת גיאומטריות אופטימליות מבחינת עמידות עבור שלדות. ייצור אדיטיבי מאפשר הפחתת משקל משמעותית ורכיבים מותאמים אישית, יחד עם עיצובים שלא היו אפשריים בעבר.

Guerrilla Gravity הוא מותג אמריקני חלוצי בבניית שלדות תרמופלסטיות. החברה מפתחת ומייצרת את השלדות שלה בקולורדו, ואף זכתה בפרס לחדשנות טכנולוגית מהמשרד לפיתוח כלכלי ומסחר בינלאומי של המדינה. 3 שנות פיתוח חדשני מתחת לרדאר של החברות המתחרות ומספר פטנטים על תהליך הייצור והחומרים – כל אלה הביאו את החברה לחזית הטכנולוגיה בייצור שלדות אופניים בתהליך אדיטיבי.

Megatrail: שלדת קרבון מחוזקת מבית Guerrilla Gravity

Megatrail: שלדת קרבון מחוזקת מבית Guerrilla Gravity

התכונות המרכזיות של החומר התרמופלסטי (קרבון מחוזק בתרגום חופשי) של חברת Guerrilla Gravity, שעושות אותו למעניין במיוחד:

  • עמיד פי 3 מקרבון רגיל לפגיעות
  • חוסך במשקל, מבלי לפגוע בקשיחות ובעמידות השלדה
  • סופג זעזועים ומשפר את איכות הרכיבה

 

תהליך הייצור התרמופלסטי ידידותי יותר לסביבה, לעומת בניה בסיבי פחמן רגילים, שלא ניתנים למחזור, והוא מזהם פחות בזכות אורך חיים גדול יותר. בנוסף, תהליך הייצור והחומר מפחיתים ב- 90% את הצורך בשיוף ועיבוד לאחר ההדפסה – כלומר, פחות חלקיקי אבק וחומר המשתחררים לסביבה במהלך הייצור.

ייצור אדיטיבי פותח אפשרויות עיצוב חדשות לחלוטין, לטובת אופטימיזציית משקל השלדה על כל חלקיה, וליצירת מאפייני רכיבה מותאמים אישית. מדובר בהתקדמות אמיתית באיכות ובאופי החומרים, ובייצור חדשני, שביחד יובילו לעתיד בו האופניים יהיו קלים וחזקים יותר, וגם עמידים, נוחים וידידותיים יותר לסביבה.

MTB

תהליך צביעה באבקה לאחר הדפסה – הרבה יותר ידידותי לסביבה מאשר צביעה רטובה

שימנו משיקה XTR אלחוטי חדש

אחרי מלא שנים של תנומה נעימה, ללא תגובה נאותה לאלחוטי של סראם – שימנו התעוררה. אה, יש מעבירים אלחוטיים? לא שמנו לב… טוב אז גם לנו יש אחד עכשיו… הוא עדיין מתחבר באוזן לשלדה ולא ב UDH (של סראם), ועבור לא מעט אופניים ורוכבים זה מתחיל להראות כמו משהו שקשה לקבל, אבל לבעלי שלדות עם אוזן – זה עדיין הכרחי.

ואחרי הציניות, בכל זאת יש כמה דברים טובים ששימנו עושים לאורך, השנים ובאיכות המוצרים שלה, שרבים מאד אוהבים. שימנו מתמקדת בשיווק המערכת החדשה במהירות ההעברה העדיפה על זו של סראם (ואכן, הסראם איטית, ומפצה על זה בהעברה שמתעלמת לחלוטין מהיותה תחת לחץ). המעצורים של החברה תמיד היו, ללא ספק, טובים יותר מאלו של סראם, ואפשר לומר – בהרבה. הבלמים החדשים, סביר להניח, ימשיכו במסורת זו. גם השיפטר על הכידון נראה נוח יותר מגוש הפלסטיק והמתכת הגדול מדי של סראם, שהוא פחות ארגונומי ואינו בר התאמה אישית, כמו רמת ההתאמה של השיפטרים של שימנו, שנראים כמו מוצר שעשו עליו עבודה יסודית וטובה. 

  • מערכת Shimano XTR Di2 2025 היא כעת אלחוטית לגמרי עם חיי סוללה של כ-1000 קילומטרים.  
  • M9200  גרסת XC קלה ו M9220: גרסת שבילים ואנדורו עמידה יותר.
  • ניתן להתאים את המערכת גם "לאחור", כלומר – להתקין את המעביר והשיפטר, ללא צורך להחליף קסטה או קראנק. יתרון שמוזיל מאד בעלויות, למי ששוקל לשדרג. 
  • מעביר הילוכים חדש עם מנגנון התאוששות אוטומטי אחרי פגיעה, פרופיל שטוח למניעת פגיעות ומערכת קפיץ כפול במקום קלאץ'.
  • קיימות שתי גרסאות: קסטה 10-51 (ארוכה) או 9-45 (קצרה) – שתיהן עם 12 הילוכים.
  • שיפטר אלקטרוני: ניתן לתכנות, עם לחצנים ניתנים לכיוונון, כולל כפתור שלישי לטרימינג (דיוק מיקום מעביר) או חיבור לגרמין ומערכות צד ג' אחרות.
  • הקסטות והמעבירים שונים בין שתי הגרסאות – אך ניתן להמיר ביניהן על ידי החלפת הכלוב התחתון.
  • קראנקים בגרסאות XC ו-Enduro – משקל שונה, אותו קו שרשרת (55 מ"מ), אך עם Q-factor רחב יותר לגרסת האנדורו, לטובת שלדות עם BB רחב יותר. 
  • בלמים בשלוש גרסאות – 2 פיסטונים ל-XC, 4 ל-Enduro, וגרסה משולבת עם רמת התאמה אישית גבוהה.
  • ידית בלמים חדשה לגמרי לגרסת האנדורו, עם דגש על ארגונומיה עדיפה, בעזרת אפשרויות כוונון רבות, תוך הקשחה של הידית בעזרת מיקום שונה של נקודת העיגון לכידון. 
  • שמן מינרלי חדש – אינו תואם לבלמים ישנים.
  • גלגלים חדשים לגמרי עם מיסבים סגורים (הללויה, שימנו!!) עם אינגייג'מנט מהיר של 3.5°- ומשקל של 1200 גרם בלבד. 
  • פדלים חדשים – קומפקטיים יותר, ציר קצר יותר לאנשים שמעדיפים Q-factor צר.
  • קיט שדרוג זמין למשתמשי Shimano קיימים (הילוכים או בלמים).
  • מחיר כולל משוער: 2820–2915 דולר (תלוי במפרט).

מאת: ודים לינצקי

צילום: אתרי יצרנים

 


לחצו פה לקבל את הכתבות בטלגרם:

לערוץ הטלגרם!