החיבור של BIKEPANEL ל”תלת אופן” החל עוד בימים הראשונים: יואב מאור פצח אז בסדרת כתבות “מאחורי הדלפק” שבה כתב בצורה ישירה על החוויות של הקמת חנות חדשה. מאז עברו 4 שנים בערך והיוזמה של Pilo לקדם כמה כתבות שיפרגנו לשותפים שלה בענף האופניים הביאה אותנו לשמחתנו לביקור נוסף ב”תלת אופן”. אם לא הייתם שם, אם לא טיפלתם באופניים אצלם, או אם לא רכשתם לכם כבר איזה אופניים בחודש חודשיים האחרונים – אנחנו ממליצים בחום לבקר!

 

1

מקרוב לרחוק: אוריאל, עופר, ויואב

שלושה גלגלים

חנות האופניים של זכרון יעקב. זו החנות היחידה שם והיא עוגן של חובבי האופניים הרציניים, לא רק בזכרון עצמה אלא גם בסביבה כולה. את החנות מפעילים שלושה אנשים מיוחדים מאוד: עופר גרינפלד, יואב מאור ואוריאל גרנר. עמית שלייר הוא אחד הבעלים של החנות (גם הוא עבד בעבר בסלאלום למרות שהוא מהנדס חומרים בהכשרתו) אבל אינו עובד בה.

עופר גרינפלד, נשוי + 2, מילואמניק במלחמה אחת כל שנתיים לפחות, בן 32. רוכב מגיל 16 סייקלו, סינגלספיד, הרים ואפילו כביש, “כולל התרסקויות בפארקי דאונהיל בחו”ל, אבל מאז הילדה השנייה לא נגעתי באופניים… גנים, בוקר, שנה לא לישון.. קמבקים קצרים של חודש נגדעו וכעת גם זה לא קורה! סיפור טרגי. …מילא המלחמות המזורגגות אבל הילדים גמרו לך את הרכיבה?…”

עופר התחיל לפני עשור בסלאלום חיפה (היום טרק חיפה) כמוכרן ואז מנהל חנות. משם, אהבה גדולה לענף ורצון להשאר בו, תוך הבנה שזה אומר “לעשות משהו”, הובילו אותו להקמת תלת אופן. אז באה הזדמנות: הצעה של לקוח שאמר לו שבזכרון יעקב יש מקום לחנות. “אמרתי וואלה נחשוב, נבדוק, ועשיתי את זה”.

יואב מאור: …”יואב מאור היה פה מהתחלה – יואב (שהוא ארכיטקט בהשכלתו) עזב את סלאלום ואת הענף בקול תרועה, וגררנו אותו פנימה כמעצב ועוזר כמכונאי זמני. מאז הוא מאיים שבמקסימום בתוך שנה הוא יעזוב…”

אוריאל גרנר – עובד כשנתיים וחצי בחנות. אוריאל הגיע לפה מתוקף תפקידו השני בחיים כיבואן לינסקי (ביחד עם צחי דגן) כשניסה למכור לחנות את תוצרתו. הוא הצליח בכך מאחר ורק בתלת אופן נמכרו כ-20 זוגות לינסקי… הצליח ונשאר כמכונאי. ברמת המכונאות אוריאל הביא לפה גם את בניית הגלגלים ואת טיפולי הבולמים.

“הראשון שחרב הפיטורים פה מעל ראשו הוא אני” הוא אומר בסרקזם. עופר: “כן, אוריאל יודע שבחודש הקשה הראשון הוא עף הביתה..”. הומור שחור של חנויות אופניים. יש הרבה מזה פה…

 

2

“התחלנו הכי קטן, מפוחד, קמצני, ועם מוכנות לקיפול מהיר אם יהיה צורך”

עופר: “באתי עם נסיון מסלאלום וידעתי כמה זה קשה לשרוד עסקית את הענף הזה. המשמעות היתה שרציתי לראות שקודם יש תנועה ואז לגדול ולא קודם לגדול ואז לקוות שתהיה תנועה. זכרון קיבלה אותנו יפה ומהר. עזר לנו מאוד שהכירו אותנו כבר מחיפה – היו לנו אנשי מפתח, חברים ברוב הקבוצות”.

מהפכת גלגלי ה-29 גרמה להם לא רק להזדקק לסבלנות רבה אל מול הויכוחים האינסופיים של התקופה – “מה יותר טוב 26 או 29”, אלא גם להגדיל את החנות. אחרי שאוריאל הצטרף ליואב בסדנא, לא היה להם מקום לעבודה במקביל על שני זוגות 29. זה והצמיחה הכללית של החנות, גרמו להם לעבור אל שטח חדש מטרים ספורים מהחנות המקורית, ולהגדיל אותה משמעותית עם גלריה למעלה. המקלחת היא גם משאב יקר ונדרש.

תמהיל החנות כולל בעיקר את “פדלים” (מארין, ג’אמיס, סרפאס, היידרהפאק ועוד) – “הוא היה המאמץ הראשון שלנו, עוד מתקופת סלאלום והוא תמך ועזר”, וכן יותר ויותר מוצרים של DAA ואו.אר.סייקלינג (שימנו, קנונדייל, ועוד). לאחרונה תלת אופן החלה לקחת חלק ברשת המקוונת Recycles. מאחר וקנונדייל נמצאת בנסיקה בשנים האחרונות זה טוב לחנות, והחיבור עם האפשרות לרכוש את המוצרים באינטרנט ולאסוף אותם לוקאלית נתן עוד דחיפה. “האתר הזה פגש בזמן מושלם את המינוף של קנונדייל עצמה… מה גרם ליותר מכירות – האתר או הצמיחה החזקה של קנונדייל בשנים האחרונות? קשה לשים את האצבע.”

 

3

 

פירגון חוזר לסדנת ה CNC הגלילית Pilo

עופר: “אני מעריץ את התחת שלהם, בלי נימה אחת של ציניות! הם ופאנקייר אלה שני היצרנים הישראליים שיש הכי הרבה מה ללמוד מהם ועשו את זה: עבודה בחו”ל, רצינות, שירות, נשארים מפוקסים… אנחנו מעבירים אליה פידבקים על אזניים וזוכים לראות את היישום של השינויים בשטח בתוך ימים בודדים. אין הרבה חברות שעושות את זה.

אנחנו מחזיקים המון אזניים שלהם  – לקנונדייל למשל הם ייצרו אוזניים יותר טובות מהמקור! עד עכשיו הם עשו אזניים זהות ליצרן. האוזן של קנונדייל כביש ל Super Six היא האוזן הראשונה שהם תכננו בצורה שונה מהיצרן לאותם אופניים: יש לה כריכות שונות משל היצרן במקור, הוסיפו גם קורת תמיכה, ולמעשה חיזקו את האוזן והצליחו להפחית את כמות השבירות של האוזן. הם שמו לב לבעיה במוצר מסוים ושיפרו אותו משמעותית!

אז איך משתמשים באוזן האוניברסלית של פילו? שהיא גם פותחן בירה? וגם מחזיק מפתחות? הנה, יואב ילמד אתכם:

 

מה מיוחד בחנות?

יש פה 30 שנות ותק על שלושה אנשים. הם נבדלים מהרשתות בכך שמביאים למגוון שהם מוכרים את מה שבא להם – אין פה בלעדיות לספק מסוים. “זה שאנחנו חנות פרטית, זה מתחיל להיות מיוחד..” אומר עופר בהתייחס למגמת ההתרחבות של הרשתות הגדולות אל מול ה LBS – ה Local Bike Shop שתלת אופן היא אחת המייצגים המובהקים שלה בארץ.

יש פה את כל הז’אנרים בנסיון של האנשים – מפרי רייד ועד כביש, מה שנותן לנו אפשרות לתת שירות מעולה למגוון גדול של רוכבים. הרמה האנושית פה שונה. אנשים באמת מכירים את כולם, ואנחנו מספקים פה את הצרכים של כל הרוכבים בזכרון. אין הרבה מקומות שהחנות היא “החנות” של היישוב. לא מוכרים פה אופני BMX או אופניים מאוד פשוטים ומאמינים במה שמוכרים. לא מוכרים לוקשים לקונים וזה מתאפשר בין השאר משום שהם לא מחויבים לספק אחד כמו חנויות רשת.

אה, ויש עוד ייחוד משמעותי: וזה שיואב יודע לצייר כל דבר בקצף של הקפה ההפוך (הוא היה בריסטה בארקפה לפני הרבה שנים ואפילו טס לאיטליה לאחר שזכה בתחרות מסניפי פולי קפה). וחוץ מזה, כמה חנויות נוספות אתם מכירים שבהן לכל הבעלים והעובדים יש קעקוע של לוגו החנות על הגוף?

 

4

מימין: יואב מאור, עופר גרינפלד ואוריאל גלנר

האירועים

אחד הדברים שמבדלים חנויות נשמה מחנויות מסחר נטו הוא החיבור לקהילה, לרוכבים, לתרבות, ולתלת אופן יש שפע של חיבור כזה. האנשים האלה, ובמיוחד יואב שכתב אצלנו תוכן אופניים מעניין, מוביל את הכרמליטים, ומהווה את הרוח החיה בחיבור לאירועים, מייצרים הרבה יותר מחנות. זה הופך למועדון חברים גם בלי להתהדר בכותרת הזו ומבלי להזקק לכרטיס מגנטי.

החנות ממשיכה לתמוך באירוע הפיראטי Short & Cross שהוא גלגול של “פיטי הפיראט” שהחל בצוות סלאלום של לפני עשור, והפך להיות אירוע ייחודי המשלב אלכוהול, צ’וריסוס ורכיבה. האירוע פנה בתחילתו לרוכבי סינגלספיד וסייקלוקרוס בלבד, ובמתכונתו הנוכחית יש גם קטגוריות אופני הרים וילדים (לכתבה ב BIKEPANEL על האירוע).

יש את היומולדת השנתי של החנות, שזה אירוע פה בחנות הכולל פיצה, בירה, טרופיות לילדים ותחרויות נושאות פרסים, והמועדון של יואב – “הכרמליטים” מפעיל גם את ה”גרבל שמבל” והיום הוא תוספת ל”אפיק האביב” (שגם קיבל בירה מאתנו בעבר…)

3lt

ולאן ימשיכו מכאן?

אם פעם היתה מחשבה על פתיחת סניפים נוספים הרי שהיום המטרה המוצהרת היא לצמוח במקום הזה: למקסם את המקום, להגדיל בשירותים נוספים, ואולי להתרחב לקטגוריות מוצרים חדשים. למשל: הם בדרך להתמקצע ב Bike Fitting (תוכנית של Shimano בתחום בה יקחו חלק).

“במקום לפתוח חנויות שהם one man shows שיש להם חסרונות שירותיים משמעותיים, הגענו למסקנה שההצלחה מבחינתנו היא לאו דווקא לפצל את הדבר הזה. החיבור של שלושה אנשים שנהנים לעבוד אחד עם השני ולגדול ביחד, הוא מה שמנצח, והשאיפה היא להמשיך ולגדול פה ביחד”.

ולסיום קבלו מבצע ייחודי: רוצים קעקוע של ה”תלת אופן”? פנו אל החנות, וקבלו 50% מעלות הקעקוע!

 

קישורים קשורים:

 

מאת: גיא חלמיש