Recycles: רשת אופניים חדשה וייחודית, המספקת חווית קניה המשלבת בין חנויות פיזיות לאינטרנט, משיקה בימים אלה את פעילותה בישראל. הבשורה: בוחרים באינטרנט, קונים אונליין ואוספים בחנות. אוסף המותגים ברשת מרשים במיוחד: Charge, Argon 18, Niner, Cannondale.

Recycles – איך מביאים בשורה לשוק האופניים בישראל?

דיברנו עם אסף ורניק המנהל של רשת Recycles, כדי לשמוע מעט על ההשקה המעניינת של Recycles ועל הבשורה שהם מביאים לשוק הישראלי.

“הכל התחיל מתוך מבט על שתי מגמות שוק מאוד חזקות בארץ, ובעולם: הראשונה והגלובאלית: משקל המכירות באינטרנט הולך וגדל, והופך להיות משתנה משמעותי בחווית קנייה ובתרבות קנייה גם בתחום האופניים. “הבנו שאי אפשר להלחם בזה מאחר וזה טרנד עולמי שהוא מחוץ לשליטה שלנו, ומה שצריך ונכון לעשות הוא ללמוד אותו ולשלב את היתרונות שלו כחלק מההצעה שלנו.” אומר אסף.

..”מגמה שנייה שראינו בשוק הישראלי היא התחזקות הרשתות והחלשות החנויות הקטנות. הרשתות ידעו להביא תמיכה שיווקית, מחירים נמוכים לחנויות, מישגור (קונסיגנציה), ויצרו יתרון לחנויות שלהן, והחנויות הקטנות והמקומיות נאבקות. אנחנו חיפשנו דרך להחזיר לקדמת הבמה את החנויות הקטנות שלא היו חלק מהרשתות הגדולות ולתת להם יתרון ובידול תוך שמירה על הציביון המיוחד של כל חנות וחנות. יש כ 180 חנויות אופניים בארץ כאשר כשליש מהן קשורות לשלוש הרשתות גדולות. השאלה – איך מציעים לצרכן הצעה תחרותית ומשתלמת בשוק כזה?

מתוך הבנה של שתי המגמות המרכזיות בשוק האופניים הישראלי בשנים האחרונות, יצאו ברשת Recycles לדרך. האתגר שעמד פה לפיצוח הוא: כיצד מייצרים רשת אופניים מובילה רביעית, שמביאה בשורה ייחודית ואמיתית לחנויות האופניים לרוכבי האופניים בישראל?
הרעיון פשוט: בוחרים אופניים, קונים אונליין ואוספים בחנות. Recycles מציעה פלטפורמה למכירת אופניים באינטרנט במחירים אטקרטיביים, שהם זולים בעד 20% ממחיר הצרכן הרגיל של האופניים. “ההנחה הזו איפשרה לרשת החדשה להתמודד עם מחירי חו”ל, ולפעמים אף לרדת מתחת למחירים האלה לחלק מהדגמים” אומר אסף.

נשאלת השאלה – איפה הקסם? איך נוצרה ב Recycles הנחה קבועה של כ 20%?

ההסבר פשוט: חלק מהמחירים האטרקטיביים של Recycles נובעים מגילום הנחת החנות שכמעט ככל לקוח מקבל בחנות ברמות שונות זה מזה (אחרי משא ומתן מייגע). ב- Recycles ההנחה ניתנת בצורה מקסימלית ושווה לכולם. אין יותר מחיר “לפי צבע העיניים”‘ אין את הריצה המטורפת אחרי הנחות, אין את המקח והממכר האין סופיים… כולם משלמים באינטרנט אותו הדבר. למעשה ההנחה הפרטנית שכל לקוח קיבל בצורה שונה הפכה להנחה קולקטיבית שכולם נהנים ממנה באופן שווה.עוד תרומה להוזלה נובעת מכך שגם היבואן וגם החנות מצמצים קצת את הרווחיות שלהם – כדי להיות יותר תחרותיים, כמו שהאינטרנט מחייב.

בניגוד למודל המסורתי, הם מצליחים לעשות את זה בגלל ייעול של מערכת הלוגיסטיקה והמכירה, מחסן מרכזי, חסכון זמן רב בתהליכי הקנייה והעברת המידע שנובעים מהאתר המדוגם והמפורט, ושיטה שמאפשרת הורדת עלויות וגלגול ההנחה אל הלקוח. כמובן שמאחורי כל התהליך הזה ישנה גם צפייה שהמחזורים יגדלו ויאפשרו תחרותיות לאורך זמן ואת העברת התועלות האלה לכל הצדדים: הן המוכרים שיהנו ממחזור גדול יותר, והן הקונים שמרווחים מוצרים מדהימים במחירים מעולים.

סכומים וכאב ראש נחסכים לחנות גם מהוצאות המכר – גבייה, חלוקת תשלומים ארוכה, עמלות אשראי וכו’. המחויבות לזמינות המלאי עוברת מהחנות אל היבואן. יש מערכת שלמה שמטפלת באתר ומעדכנת אותו. האתר יושב על מערכת מלאי מתוחכמת, שמחובר למלאי החברה. הההזמנות מטופלות ישר מההזמנה והאופניים יוצאות בשילוח אל החנות. הלקוח מקבל עידכון שוטף על מצב ההזמנה ובסופו של דבר מקבל טלפון מהחנות שמודיע על המוכנות. יש שירות לקוחות טלפוני עונה לשאלות, ויש מענה במייל.

בנוסף למוצרים במכירה הרגילה ישנו כמובן את דף המבצעים – פה ניתן למצוא מציאות של ממש, ומחירים שיורדים אל מתחת למחיר הנמוך באתר, וניתן לראות בדיוק מה גובה ההנחה הנוספת של המבצע. זה אחד הדפים הכי נצפים באתר ואיזור חשוב.

אחד הרעיונות מאחורי האתר הוא זמינות וריכוז כל המידע הקשור לרכישת האופניים – אתה יכול לקבל את כל המידע במקום אחד. טפסי האחריות של המוצרים, רישום האחריות של האופניים באתר, תקנון, הסברים על השיטה ותהליך הקנייה. יש מדריך קנייה – כיצד בוחרים אופניים ועוד פיסות מידע שמשאירות את הלקוח עם תמונה ברורה על המוצר והקנייה. כל השאלות והתשובות נמצאות באתר כך שכל תהליך הקנייה שקוף.

בשורה התחתונה ציבור הקונים הישראלי מרוויח הורדת מחיר של שני מותגים מובילים וחזקים במיוחד גם לשטח וגם לכביש שהיו עד כה יקרים יחסית לאלטרנטיבות: Cannondale ו Niner. קנונדייל נמצאת בצמיחה גדולה בכל העולם, והדגמים האחרונים שלה בכביש ובשטח הם מנצחים סדרתיים במירוצים ובמבחני ציוד. ניינר – הוא מותג מגניב ושונה. מותג חלוצי ומשפיע, שמצליח למרות הצמיחה וההערכה הרבה לה הוא זוכה, לשמור על הרוח של חברה קטנה.

בנוסף הרשת מציעה דגמים של שני מותגים חדשים יותר בשוק הישראלי: Argon18 (חברה קנדית מתחזקת בעיקר בעולם הטריאתלון), ו Charge – חברת אופני האורבן הקולית והמעוצבת.

 

מה מקבל הצרכן בסופו של דבר? מחיר של אינטרנט שירות של חנות ואחריות של יבואן

Recycles רוצה לתת לרוכש דרכה אופניים, את היתרונות ואת הטוב בשני העולמות: את השירות, היחס האישי, האפשרות להחליף חוויות, האפשרות לקבל עצה… כל הדברים הטובים שמאפיינים את חנות האופניים המקומית, ביחד עם יתרונות ה Online: זמינות 24 שעות ללא נסיעות ובזבוזי זמן, מחיר, קנייה מיידית, עדכניות מצב המלאי, מידע מפורט ועשיר, ויכולת השוואה מהירה לדגמים אחרים. ברגע שהאופניים מוכנים מקבלים אימייל (עד 4 ימי עסקים מיום הקנייה) ובאים לאסוף את האופניים מהחנות.

“אנחנו מציעים אתר אינטרנט מפורט, ידידותי, עם אווירה של חו”ל, ומחיר של אינטרנט. שירות של חנות ואחריות של יבואן. אתה בוחר אופניים – קונה online ואוסף בחנות” אומר אסף ורניק מרשת  Recycles.

בתור מי שעבד בכל צדי המתרס – גם כיבואן של מותגי קצה בעצמו, וגם כמנהל חנויות דגל ברשתות בארץ, אסף ורניק מכיר לעומק את חשיבות החנות, וגם את קשרי הגומלין החשובים שלה עם הסביבה: “אני רואה חשיבות גדולה בחנות המקומית (LBS – Local Bike Shop), ובקשר האישי שיש בין העובדים והמוביל שלה, לבין קהל הקונים והרוכבים, שכן החנות היא פעמים רבות המקור להרבה מהידע והאהבה לאופניים לרוכבים בסביבתה. החנויות הטובות ביותר בנויות על מרקם יחסים אישי בין הבעלים שלהן לקהילת הרוכבים סביבן”.

“חנויות שהצטרפו אלינו הפכו לחלק מרשת Recycles, אבל שומרות על הזהות הקיימת ועל הניחוח המקומי של החנות. בצורה כזו הלקוחות ממשיכים לקבל את החוויה המקומית שאליה היו רגילים אבל בצורה משודרגת, שונה ומובילה. הלקוח יכול ללכת לחנות, לראות את האופניים, למשש וללטף אותם, לשאול שאלות כרגיל וגם לקנות בעמדת מחשב בחנות שפונה ללקוחות, או שהוא יכול ללכת הביתה לחשוב. המלאי באתר מעודכן תמיד” מוסיף אסף.

ברשת Recycles יש היום 8 חנויות בפריסה ארצית:

  • Recycles תל אביב
  • Recycles בייק טריפ בראשון לציון
  • Recycles בייק ווי בבארות יצחק
  • Recycles אקוויפ באבן יהודה
  • Recycles תלת אופן בזכרון יעקב
  • Recycles אופני העמק בעפולה
  • Recyeles דינמו בקיבוץ שדה נחמיה
  • Recycles One bike Studio שמתמחה באופניים אורבניים בתל אביב.

גם מבחינת החנות יש פה שיפור של החוויה– בא אדם שקנה את האופניים ברשת, הוא שילם כבר באינטרנט. הוא מגיע ואוסף את האופניים בחנות. בעל החנות רגוע, לא צריך להתכונן למו”מ מתיש ובקשות ההנחה. הוא יכול להתרכז במה שהחנות יכולה לעשות ועושה הכי טוב: לספק ללקוח את הכיוון האיכותי של חלקי האופניים והמידה, לתת עצה, ולהציע אביזרים משלימים. גם הלקוח כבר שילם ויכול להנות מהמשך חווית הקניה בחנות בצורה הרבה פחות לחוצה, ויותר נעימה.

ואם אני רוצה לקנות בחנות? או מעוניין בטרייד או ברכישת יד שנייה?

יש קונים שמעדיפים לקנות במזומן או שצריכים לבצע עסקת טריידאין עם האופניים הקיימים שלהם. גם זה מתאפשר: התמחור באתר בנוי כך שמחיר החנות הרגיל של האופניים מוצג בצד מחיר הרכישה באינטרנט. זו שיטת המחיר הכפול – באתר רואים את המחיר בחנות וגם את המחיר באינטרנט. אם אתם רוצים מזומן או טריידאין, העסקה תתבצע “בדרך הישנה” לפי מחיר החנות כפי שמופיעה באתר. אגב, באתר יש גם איזור יד שניה – עם שיוך לחנויות – שווה להציץ!

הפרשנות של BIKEPANEL: מבחינת הלקוח – רק יתרונות!

סוף סוף חדשנות בשוק האופניים הישראלי! האם המחירים יהיו באמת נמוכים יותר מהתחרות? “הצרכן ישפוט. אני מאמין שכן” אומר אסף וורניק, ואין ספק שהוא ישפוט משום שאין שקיפות ברורה יותר ממחירים נקובים ואמיתיים שמופיעים באתר האינטרנט.

לטעמנו – רעיונות טובים במיוחד צריכים להשמע פשוטים, ומה שבאמת עושה את ההבדל הוא איכות הביצוע והמימוש. פה יש בשורה כבר מהיום הראשון גם ברמת הרעיון החכם וגם ברמת הביצוע: האתר נוח ומוקפד, ומאותת הרבה טוב לבאות. גם קמפיין הוידאו שהכין משרד הפרסום של דביר אלמוג עם עברי לידר מעולה. אנחנו מאוד אוהבים את הכניסה הזו של שיטה חדשנית צעירה נכונה, מדויקת, ואיכותית. ניכר לחלוטין שכל המובילים של הדבר המרשים הזה הם רוכבים רציניים ומעודכנים – החל בבעלי הרשת, המנכ”ל, הפרסומאי וכלה בטאלנט שבקמפיין… אין דברים כאלה בישראל גם ברמת חווית הקניה- זה לא רק offline-online אלא גם חו”ל-ישראל.

האתגר האמיתי וסימן השאלה הוא דווקא לא האם זה תורם לרוכב הישראלי – התרומה ברורה. דומה שזה גם יתרום לענף המקומי כי זה אולי יגרור איתו מעלה גם מתחרים ויאלץ אותם להשקיע כסף ולעלות במדרגת האיכות. השאלה היא האם Recycles תצליח לגדול בכמות החנויות ולייצר ערך משמעותי לאורך זמן לחנויות האופניים שיצטרפו אליה. הרי אף אחד לא יזמין אימפולסיבית סקלפל 1 באינטרנט. אנשים ימשיכו להגיע לחנות לראות את האופניים, ואז החנויות יבחנו את זה בשאלה האם יותר אנשים יבואו לקנות סקלפל 1 כתוצאה מההשקה של Recycles, וההשקעה שלה בפרסום והגעה אל הרוכבים, או שממילא אותו קהל שהיה אצלן קודם לכן יעשה את זה דרך האתר רק במחיר נמוך יותר…

חנויות האופניים יבדקו האם הן ימכרו הרבה יותר אופניים וציוד כתוצאה מהחזון הזה. כמו שזה נראה כרגע לפי האנשים המעורבים, רמת הביצוע, המותגים, התמחור והתחרותיות – הולך להיות חם בישראל כבר בחורף הקרוב!

בדבר אחד אין שום ספק – עבור הלקוח, הרוכב הישראלי, יש פה רק רווח – שכן גם ניינר וגם קנונדייל היו באופן מסורתי יקרים יותר מהמקובל אצל המתחרים, וכעת הם הופכים לתחרותיים יותר, וזמינים ליותר רוכבים. מבחינתכם הקוראים – אין שאלה בכלל: Recycles מביאה אליכם בשורה. צעד כדאי, מבורך ונכון, שנותן לנו עוד אופציה רצינית שחייבים לקחת בחשבון לפני רכישת האופניים הבאה!

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים