Veolia Desert Challenge הוא המהדורה ה-19 של מרוץ אופני ההרים הוותיק בארץ – סובב סדום. האירוע הפך זה מכבר לפסטיבל ספורט-טבע דו-יומי עשיר ומפנק, המציע אפשרויות השתתפות רבות לרוכבים ורצים מכל גווני הקשת – מחובבנים ומתחילים שרוצים להשתתף באירוע חווייתי עם חבריהם לשבט, ועד למקצוענים שמשתתפים במסלוים הכי ארוכים ומפרכים, ומתחרים על מקום בפודיום, פרסים וכסף.

בכתבה הראשונה שלנו על הפסטיבל-חובה-חייבים-להגיע הזה, שמעלה את הרף לכל אירועי האופניים האחרים בישראל, נספר לכם על האפשרויות המגוונות העומדות בפני מי שבא לו להשתתף באחת התחרויות, לקבל תוצאה רשמית, מדידת זמנים וחולצת Finisher איכותית של Adidas, וגם ננסה לעמוד על המתכון המיוחד שרקחו מארגני האירוע, שהופך את ה-Veolia Desert Challenge לאירוע הרבה יותר חווייתי מתחרותי.

בכתבה השנייה נספר לכם על האפרויות הרבות המוצעות למשפחות רוכבות, ילדים, ולקהל המטיילים שרוצים להשתתף באירוע, בפסטיבל ובקמפינג, אך לא מעוניינים להתחרות ולמדוד למי יש (זמן) קצר יותר…  נפגשנו עם נמרוד כהן – מקצוען ההפקות מחברת “עז הרים הדרכות והפקות” שמוביל את האירוע הזה כבר שנים לא מעטות, כדי לשמוע מה הולך להיות שם. אבל קודם – הסרט:

[vimeo]https://vimeo.com/72870679[/vimeo]

BP: מה הופך את ה-Desert Challenge לפסטיבל ולא ל”עוד תחרות”?

התחרות פה היא עוד צד של אירוע גדול ולא להפך: אנו מקימים בשטח (ליד מאגר חימר, בסמוך לצומת זוהר) כפר רוכבים מושקע (נמרוד כהן שטבע את המונח קיבל השראה מה”כפר האולימפי”…) במדבר שנותן שירות מלא ומאובזר למבקרים לשישבת בטבע, ואף זול! אם בסובב סדומים הראשונים משפחה נאלצה להפציץ חמשוש בבית מלון במלא כסף, היום אתה יכול להזמין מקום בקמפינג ב-85 שקלים לאוהל עד 4 אנשים.

כשאנחנו אומרים קמפינג מאובזר אנחנו מתכוונים למגודר ושמור, עם תאורה, מקלחות חמות, חביות גחלים למנגליטסים\פויקה, מסעדה צמודה, שאטלים שמקפיצים לך את הצידנית והציוד מהרכב בחניה לקמפינג ועוד. 7-DSC_8528

לרייסר שחמוש במשפחה, ורוצה לרכך את ההתנגשות בין הווקטורים – הפסטיבל הזה מציע את התכנים שיביאו את החוויה וההשתתפות גם אל הילדים, וגם אל האשה. רייסר יכול לבוא עם המשפחה – ביום שישי (לפני המקצה שלו בשבת), להצטרף אליהם לטיול רכוב ומודרך בנחל סדום ובנחל פרצים, לאורך 14 ק”מ, וכשיחזרו לשלוח את הילדים למתחם באלאנס שילמדו קצת טכניקה במתקנים. האקספו המושקע – קניון אופניים, ריצה ואאוטדור מקומי שמוקם בשטח – יהיה פתוח בשבילו – הוא יוכל להתארגן על איזה ג’ל רכיבה ולנוח לקראת מחר בפינות שבמתחם הזולה הענקי. לילדים יש בערב ריצות ילדים עם מדליות, חולצה וכל מה שיש למתחרים המבוגרים. למחרת בשבת יש שלושה מסלולי טיולי רכיבה מודרכים שמתאימים כמעט לכל גיל ורמת רכיבה.

רוצים גם? הרשמו פה: Veolia Desert Challenge

זו הרבה יותר מתחרות – מדובר באירוע עם ערכים מוספים: בערב יש קבלת שבת, הופעה חיה עם מוסיקה של להקת רוק שתיתן בקאברים מגניבים, בר, פינות ישיבה ל 500 איש… תוכל לראות את הרצים יוצאים למקצה שלהם ולעודד.

יוקרנו סרטים על מסך, והשנה הוספנו גם את פאנל “החולמים” – פאנל אורחים ודיון על הבמה שבו נימי (נמרוד כהן) יארח שלושה יזמים ישראלים בתחום הרכיבה, שלא בחרו בסטנדרט הרגיל של הקמת חנות או ייבוא מותג אופניים: עומרי זרח CaravanCollective – יצרן אופנת Après-ride לרוכבים, ארי רוזנצוויג – אומן בנית שלדות הקסטום ari cycles וגיא חלמיש – שהקים את BIKEPANEL – מגזין האופניים המוביל והמעניין בארץ. נימי מספר מה היתה המטרה שלו בפאנל הזה “אם יש לי כבר קרוב לאלפיים רוכבים שמגיעים לאירוע – אנשים איכותיים ומחויבים לספורט עם בירה ביד, בא לי לתת להם טעימה מתרבות אופניים ולא רק מתחרותיות או מטיולי שטח. בחרתי לארח שלושה חולמים שהלכו על החלום הלא שגרתי שלהם.”

נימי מספר מהי תרבות אופניים ואירועי אופניים אמיתית בעיניו: “אחד הרגעים שהכי חיממו לי את הלב באחד הצ’אלנג’ים הקודמים היה כשגמרנו ישיבת הפקה באחת בלילה. הלכתי להתקלח אחרון במחנה… (750 איש בקמפינג בצ’אלנג’ ההוא) – אני רואה חבורות-חבורות שבנו לעצמן מתחם אוהלים במעגלים שיצרו חצר פנימית קטנה, ממש כמו סרטי מערבונים… על השולחנות במתחמים המאולתרים הללו אני מזהה בקבוקי וויסקי, עשן, חיים של מחנה… הם היו ערים, עשו רעש, דאחקות ואנשים מאוהלים אחרים צעקו להם להיות בשקט כי רוצים לישון. זה אומר שיש Vibe… מחנה רוכבים אמיתי…

1-DSC_7142

הטיפ שלי למשתתפים: אם אתה רייסר מטורף שרוצה שקט, תביא אטמי אזניים או אל תישן במתחם האוהלים… מבחינתי אם אנשים שותים וויסקי לפני תחרות בבוקר – זה אומר שזה הפך לאירוע ולא רק תחרות… “

BP: מה קורה ביום התחרות?

ביום שבת הרייסר יוצא עם בן/בת-זוגו להתחרות, ושניהם יכולים לשלוח את המשפחה שלהם לאחד מטיולי הרכיבה העממיים בנחל אמציה. המתחרים יכולים לבחור באחד משלושת המסלולים של מרתון הזוגות – החל מהקפה אחת ועד שלוש הקפות (למרחקים של 24, 48 ו 42 ק”מ בהתאמה, עם טיפוס אנכי מצטבר של 272 מטרים להקפה וכמובן 544 מטרים לשתי הקפות ו816 מטרים לשלוש הקפות. ).

אין השנה עליות דרמטיות, כי ירד “הקיר של מקורות”.  ההקפה מבוססת על דרכי כורכר וג’יפים, אם כי יש לה טכניקה משלה: יוצאים בזינוק לנחל פרצים, במגמת עלייה מאוד מתונה. לאחר דרכי כורכר פתוחות, נכנסים אט אט לקניון, הקירות עולים בצדדים והתוואי הוך צר יותר. לקראת אזור מערת הקמח הסגורה למבקרים יש פיתולים ואף מעט חריצים ומדרגות. ביציאה מנחל פרצים מגיעים למישור עמיעז, שכשמו, הוא מישורי… פה יש מצב להתמודדות עם רוחות פנים, תלוי בשעה וביום. נרכב בו כ-4 ק”מ, ואז אנחנו כמעט בחלק הכי כיפי: לאחר שנרכב במגמת עלייה מתונה למרגלות הר סדום, מתחילה הירידה הכיפית והפיתולים במגמת ירידה של נחל סדום, קניון פתלתל וזורם עד למפגש חזרה עם נחל פרצים. פה כדאי להיות ממוקמים טוב כי בתוך פיתולי נחל סדום די קשה לעקוף זוג, וצריך להסתמך על רצון טוב ותקשורת נעימה עם רוכבים אחרים. נא לשמור על התנהגות ספורטיבית!

מכאן יש קילומטרים ספורים לסוף ההקפה, עם כמה עליות וירידות וכמה סיבובי כורכר שישמרו אותכם ערניים עד לפיניש.  בזמן שהרוכבים בצ’לאנג’ רוכבים במסלולים המדהימים בנחל פרצים, מטפסים למישור עמיעז, ויורדים למרגלות הר סדום, המשפחה תגלה מסלולים מתאימים לכל רמת רכיבה: מילד נגרר ועד רוכב מתורגל.

1-DSC_8377

כל הרוכבים ייפגשו במסיבה של קו הסיום: מלא אנשים, שמש במדבר באמצע דצמבר… מוסיקה, בירות, צל… ההפנינג של אחרי הוא עם אנרגיות גבוהות – כי כולם בהתעלות אחרי האירוע והרכיבה שלהם.

מנחת יוגה מקצועית תעביר סשנים של שחרור לרוכבים על מזרנים. יהיה אפשר לעשות עיסוי למי שירצה לשחרר שרירים כואבים לפני הכניסה לאוטו לשעתיים נהיגה.

תחרויות ה”ראש בראש” על שני מסלולי מכשולים זהים במתחם “באלאנס” בהפנינג הסיום יעיפו לכם את המצברוח עוד יותר גבוה: כרוז, פרסים, ילדים, בלאגן…

כרוז האירוע, ערן אביבי, עורך תחרויות היתוליות כמו זו שהיתה בעבר, בה הוא לקח את שלומי חיימי ואליעד דניאל (שניצחו כזוג את המרתון הארוך) ועימת אותם אחד מול השני למצהלות הקהל. לא שזה לא מלחיץ להתחרות על מסלול טכני עם שלומי, אבל אם יש מישהו שלא יילחץ זה אליעד דניאל. אם נשארו לכם עוד אנרגיות, אתם מוזמנים להתחרות גם פה.

BP: למה מסלולי הרכיבה התחרותיים פתוחים רק לזוגות?

הסיבה המסורתית הייתה בטיחות. בגלל הסיבה הזו הטראנס אלפ הגרמני יצר את קונספט הצ’אלנג’ לזוגות: הוא התרחש על מסלול לא סטרילי, וכשלא היה טלפון נייד לכל אחד, 90 ק”מ ליום בהרי האלפים ללא קשר או סטריליות חייבו את זה. אצלנו בדזרט זו לא בעיה: פה המסלול מכיל עד 3 הקפות, ועם מאות משתתפים במסלול אתה אף פעם לא לבד. הרצון של המארגנים הוא להיות נאמנים לקונספט של “אירוע ולא רק תחרות”. תחרות אינדבדואלית לא מתאימה לכולם: היא מלחיצה יותר, מאופיינת בזינוק מהיר מאוד עם מרפקים בחוץ… בתחרות זוגות מה שעולה על נס זו עבודת הצוות, שיתופיות, עזרה הדדית. זוג טוב מכיר את החוזקות והחולשות שלו, עובד איתן ומנצל אותן. ברמה הפסיכולוגית זו עבודה של “אנחנו נגד כולם”, ולא “אני נגד כל העולם”. זה מנגיש את האירוע, והופך אותו לפחות מפחיד ומאיים.

“ברור לנו, למארגנים, שאם נפתח קטגוריית יחידים יתווספו אי-אלו הכנסות ומשתתפים, אבל לא נעשה את זה כי זה פוגע בצביון האירוע. רק משתתפי מקצה ה”Ultimate” רוכבים אינדבידואלי.” מסביר נימי.

לכן ל-Desert Challenge מגיעים המון רוכבים שמשתתפים בהרבה אירועי רכיבה לא-תחרותיים בארץ, אולם לא בתחרויות אחרות. הסיבה: כי זו לא לגמרי תחרות…

1-DSC_7951

BP: אז מה זה ה”Ultimate” הזה?

לפני שבע שנים פנתה אלינו קרן גולדבלט (לשעבר מחנות Pro:sport, האמא של אירועי האולטרה אנדיוראנס בתחום הריצה בארץ) והציעה לנו להוסיף אירוע ריצת שטח לאור ירח בערב התחרות. הלכנו על זה והחיבור היה מיידי. ריצה לילית בתוואי הלבן של נחלי סדום ופרצים, בליל ירח מלא במקום הנמוך בעולם, חוויה ללא אח ורע ברמה הגלובלית!

בגלל שלדזרט כבר יש את כל התשתיות (מדידת זמנים עם צ’יפים, D.J. ומוזיקה, שער זינוק, פודיום וכו’), יצרנו את דואתלון השטח הכי ארוך והכי קשה בארץ… ביחד עם התחזקות המגמה והאופנה של אנשים שמחפשים את “הקצה שמעבר לקצה”, זו הפכה להיות הקטגוריה עם קצב הגידול הכי גבוה באירוע. השנה אנו מפיקים את אירועי הריצה והאולטימייט עם חברת “המרחק הארוך” (ZONE3), ויחד איתם העמדנו 4 מסלולי ריצה ו-3 מסלולי אולטימייט שהם הדרך היחידה להתחרות כאינדבידואל:

  • Ultimate 34 – ריצת שטח 10 ק”מ + מרתון אופני ההרים 24 ק”מ
  • Ultimate 68 – ריצת שטח 20 ק”מ + מרתון אופני ההרים 48 ק”מ
  • Ultimate 102 – ריצת שטח 30 ק”מ + מרתון אופני ההרים 72 ק”מ

6-DSC_6676

נימי, אתה, עז הרים, ZONE3 ומנהלת אירועי התמר ידועים כמארגני אירועים שלא קופאים על שמריהם, מה עשיתם השנה אחרת וטוב יותר?

“חיזקנו את תחרויות הריצה של הילדים: תחרויות ריצה שעוברות בתוך מתחם האירוע ופותחות את התחרויות בערב. השנה הן יהיו לשלל קטגוריות גילאי ילדים ולמרחקים של 400 או 800 מטר. כל הילדים המשתתפים מקבלים מדליה בסיום, אבל אין פודיומים! אנחנו רוצים שיהיה להם משהו תחרותי אבל נעים. המסר הוא שכל ילד מנצח. הילדים מסתובבים עם המדליות שלהם שלושה ימים עם גאווה וניצוץ בעיניים. זה אדיר.

הוספנו השנה עוד מסלול ריצה, ויהיו בסך הכל ארבעה מרחקים של ריצת שטח לילית: 6ק”מ, 10ק”מ, 21ק”מ (חצי מרתון) ו-30 ק”מ.

הוספנו קטגוריית כניסה לאולטימייט, עם ריצת שטח של 10 ק”מ והקפת אופניים אחת באורך 24 ק”מ. מי שישתתף בה ישאף לצמוח בשנה הבאה לאולטימייט הבינוני… יש ממה להתחיל ולאן לשאוף.

השינוי ההפקתי הכי חשוב: אחרי שחווינו בלגן בפודיומים בשנים קודמות, החלפנו את ספק מדידת הזמנים לספק חדש, שעמד במפרט הקפדני שלנו, ואנחנו תקווה שבעיות מדידת הזמנים והפודיומים שהיו לנו בעבר ייפרדו מאיתנו מעתה ולתמיד. 1-דזרט צלנג 2013

הודעה חשובה: לא תהיה אפשרות להרשמה ביום האירוע, ואף לא בשבוע האחרון!

כלומר אתם צריכים להיות עכשיו בישורת האחרונה למציאת בן/בת-זוג, והרשמה. מי שרוצה עדיין ליהנות מהרשמה במחיר מוזל (תאריכי רישום במחיר נמוך כבר מאחורינו), טוב יעשה אם ימצא קשר לאחת מ”קבוצות הכוח” במשק, דוגמת לקוחות רשת טרק ישראל…אז מי שרוצה מדידת זמנים, דירוג, פודיומים, צ’יפ אלקטרוני, מדליות, פרסים וכולי, באירוע שיודע לארח את כל המשפחה ולתת חוויה ולא רק תחרות – אז להירשם מהר!

הרשמו פה: Veolia Desert Challenge

צילום: ניר חזן, רנר סקנר