קבלו סדרה רצופה שנפרסם היום, מחר ומחרתיים ובה טיפים כלליים בפרק הראשון, ומבחן משווה בין שני זוגות של כפפות איכותיות לקיץ בפרק השני והשלישי: ג'ירו נגד הירזל.


כפפות הן פריט ממשק בין הרוכב לאופניים: גם אם לא החשוב שבמשפחת הפריטים האלה, כמו כל המשפחה הזו הוא ראוי לתשומת לב, ויש לו השפעה על הנוחות ברכיבה. יש כמה דברים שאנחנו רוצים ומצפים מכפפות שיעשו, ובהתאם אנחנו בוחנים כפפות שמגיעות למערכת לפני שנביא לכם את המלצותינו. לקראת בוא הקיץ, הנה הם, לא לפי סדר החשיבות:

DSC_0516

1. ריפוד – הריפוד בא להקל עלינו בנקודת המגע עם הכידון, במיוחד בכריות כף היד התחתונות (מתחת לאגודל) שם הלחץ הוא הגדול ביותר. אני מעדיף ג'ל אבל גם ריפודים אחרים יכולים לעשות את העבודה. הריפוד לא צריך להיות עבה מאוד, אולם הוא צריך להיות אפקטיבי וגמיש. הגזמה בעובי הריפוד יכולה להוביל להפחתה ברמת הפידבק – שזו אחת הדרישות האחרות שיש לנו מכפפות. רוכבי דאונהיל שהפידבק חשוב להם במיוחד (כדי לא לחבק עצים במקרה הטוב, סלעים במקרה הרע, ולא לחבק יותר בכלל במקרה הגרוע ביותר) מוותרים לעיתים על הריפוד לחלוטין ונשארים עם כפפות הדוקות ומדויקות במיוחד.


2. אחיזה – הכפפה אמורה לשפר את האחיזה שלנו בידיות או בסרט הכידון, ובכך לשפר את הבטיחות שלנו ברכיבה. החלקת היד אמורה להמנע גם בתנאים רטובים, ואלה יכולים להתקיים בין אם כתוצאה מזיעה, ובין אם מגשם או רטיבות חיצונית. זה נכון גם לרכיבת שטח וגם לרכיבת כביש. ברור שהכפפות הן לא המשפיע היחיד בהיבט הזה – האחיזה תושפע גם מהגריפים באופני הרים או מסרט הכידון באופני כביש, וכן מההתאמה ליד שלכם – שכן אם היא גדולה מדי או לא הדוקה מספיק האחיזה נפגמת. כל כך בהמשך.


3. פידבק – פידבק הוא עניין קריטי, במיוחד ברכיבת אקסטרים, אבל גם עבור כל רוכב בסינגלים ובכביש. פידבק הוא מדת הרגישות והדיוק בתחושת הרכיבה שעוברת מהאופניים שלכם אליכם. כפפה עבה מדי או לא הדוקה יכולה לפגוע בפידבק שאתם מקבלים מהכידון ולהפריע לכם במקרה חירום ועל כן היא מוצר לא בטיחותי. יש הרבה רוכבים שנוטים לזלזל בחשיבות הפידבק ולהעדיף מעין אוורור וכפפה גדולה מדי. זו טעות! כפפות צריכות להיות הכי הדוקות שאפשר – ובלבד שלא ייצרו נקודות לחץ כואבות גם ברכיבות הדוקות. את אווירת ה loose תשאירו לחולצות ה All Mountain שלכם…

614


4. גזרה מעולה – הכפפה חייבת להיות צמודה מאוד אולם ללא שום נקודות לחץ לא נעימות. הסכנה בתחום הגזרה היא לגלות שהכפפות מייצרות נקודת לחץ ממוקדת שיכולה להכאיב ברכיבה ארוכה. הבעיה הטיפוסית הזו מתרחשת בד"כ באזור העור העדין בין שתי אצבעות היד. אם נתקלתם בתופעה הזו נתקלתם בכפפה שאפשר לזרוק לפח (או לתת למישהו בעל מבנה יד שונה). מצד שני כפפה לא צמודה מסוכנת בכך שהיא מגדילה את הסיכוי להחלקות ומקטינה את הפידבק המדויק מהכידון.


5. כיסי סיוע להורדת הכפפה – היום כמעט כל הכפפות מגיעות עם אותם כובעוניכיסי משיכה לאצבעות שמסייעים להוריד את הכפפות. יש עדיין כפפות שמחייבות למשוך אותן בשלבים מעצבנים מהיד, אולם אנחנו מפונקים, ואוהבים שחושבים עלינו גם פה. הנטייה הראשונה היא לפחד מעט מהמשיכה הזו כי זה נראה כמו משהו שיקרע את הכפפה. צאו מזה ותמשכו חופשי. זה נוח מאוד וכדאי להשתמש בזה.


6. קלות בלבישת הכפפה – פחות נפוצה היא העזרה גם מהכיוון השני: כשלובשים כפפה צריך למשוך אותה אחרי שהכנסנו את האצבעות למקומן. חלק מהכפפות מגיעות עם לשונית באיזור שורש כף היד שמקלה על התפיסה והמשיכה הזו. זה חשוב במיוחד אם הכפפות צמודות, ומאחר וכבר אמרנו שאנחנו מעדיפים אותן צמודות – זה חשוב, נקודה.


7. אוורור – טריוויאלי. כפפת כביש בישראל צריכה להיות סופר מאווררת ולא מעיקה. יש משהו נוסף להגיד על זה?

602


8. משטח ניגוב – כן: אותה פיסת בד רך בחלק העליון של כף היד שמחליפה את הטישיו ברכיבה: רצוי שתהיה נעימה ומפנקת, אלא אם כן יש לכם ממש, אבל ממש הרבה שערות על היד 🙂


9. עמידות – כפפות זה מוצר מתכלה ויש להחליפן כל תקופה, על כן משך הזמן עד שזה קורה הופך להיות משמעותי. בגלל החיכוך המתמיד, ההורדה והלבישה בכל רכיבה, והצורך בקלילות,  אוורור ומינימליזם, כפפות זה מוצר שבעיני הוא אחד המאתגרים ביותר לייצור. לא בעיה לעמוד בכל הדרישות האלה ולהיכשל בעמידות (וכבר היו לי כפפות כאלה בשפע), אבל לתכנן ולייצר את המוצר הזה כך שגם יחזיק מעמד זמן סביר – זה סיפור אחר לחלוטין. בכל מקרה זכרו ושננו: כפפות זורקים לפח גם כשהם לא קרועות – זה מוצר מתכלה ואל תנסו למצוץ ממנו את המיץ. אם הן מתחילות לאבד את צורתן, הריפוד מעוך ויש שפשופים ביד תקנו חדשות. עדיף להחליף הרבה כפפות פשוטות מאשר להתקע לנצח עם הכפפות היקרות שלכם.


10. חימום – גם זה די טריוויאלי, אבל רק בחורף. כפפות אמורות לחמם לנו את האצבעות ולאפשר רכיבה בתנאים קרים. מנגד, הן אמורות להיות נייטראליות ולא לחמם כאשר חם בחוץ. מאחר והדרישות האלה סותרות, אנחנו מתיחסים פה בנפרד לכפפות קיץ וכפפות חורף. לגבי רמת החימום בחורף וכפפות חורף עוד נעשה כתבה נפרדת, מתישהו…

יש עוד דרישות שאפשר להעמיס, במיוחד אם מדובר בכפפות ספציפיות – לדאון היל או צרכים אחרים (הגנה על החלק העליון של

האצבעות מפני קוצים או נפילות למשל?) אבל 10 הדרישות מעלה נכונות כמעט לכל זוג כפפה שתקנו.

DSC_0517