מנשאי אופניים לוו גרירה של רכבים, התפתחו מאוד בשנים האחרונות. לצד מגמות של הורדת משקל ושיפור החומרים, התכנון שלהם החל לקבל התאמה חדשה לאופניים חשמליים. כיצד זה בא לידי ביטוי? נפגשתי עם עופר צדוק, יבואן מנשאי Uebler ומומחה לתחום כדי ללמוד על כך.
העולם החשמלי עושה מהפכה בתעשיית האופניים ובמוצרים עבורם. בכתבה קודמת סקרנו את ההשפעה של האופניים החשמליים על הצמיגים– בכך שצמיגים ייעודיים ושונים החלו להגיע עמם. ההשפעה לא נגמרת שם: עולם המנשאים גם הוא מקבל טוויסט משמעותי. עם אופניים של 25 קילו, אף אחד לא ירים את הדבר הזה אל הגג של הרכב, ולכן מסילות הגגונים לא רלבנטיות. גם המתלים על החלון האחורי לא מתאימים למשקל הזה. מנשאי וו הגרירה ("תפוח") הם המוצר היחיד שמתאים לנשיאה בטוחה של המשקלים האלה, וגם הם עוברים אבולוציה מתאימה במגוון פרמטרים.
קבלו את הכתבות שלנו בווטסאפ:
1. נשיאה טובה של משקל עולה
המגמה של קל יותר, הדוק יותר וקומפקטי יותר היא המגמה ששלטה עד לאחרונה בעולם המנשאים. אף אחד לא רצה מנשא ענק, וכך המנשאים קטנו לגודל מדהים וקטנטן שנכנס בקלות לאחסון. אובלר בייבוא של נשיאה טובה של עופר צדוק, הדגימה היטב את המגמה הזו עם מנשאים מתקפלים קטנים מאוד.
כעת אופני הרים חשמליים נכנסו לשוק, וצריך פתרון חזק יותר ועמיד יותר שמסוגל לשאת משקלים משמעותיים של eMTB. כשאתה צריך לשאת 2 זוגות ששוקלים ביחד כ 55 קילו, או 3 זוגות כבר לכיוון ה 80 ק"ג, המנשא שלך צריך להיות אחר לגמרי. המנשאים החדשים לאופני הרים חשמליים נבנו להיות מסוגלים לשאת משקל גדול יותר בהרבה ממה שהיה עד היום ואובלר הוציא 3 דגמים חדשים לשם כך, למשל דגם שיודע לשאת עד 72 קילו, עם יותר חיזוקים ומוטות מייצבים.
2. מרווחים גדולים יותר לאופניים
ממשק נוסף שמשתנה- הם המסילות עליהם מניחים את האופניים. יש שני היבטים שמשתנים במסילות האלה בהתאמה לצרכים השונים של אופניים חשמליים והראשון הוא המרווח. מרווח המסילה הוא המרחק בין מסילה למסילה, או בין זוג אופניים אחד לשני על המתקן. האופניים החשמליים, בד"כ אגרסיביים עם הרבה שיכוך וכידונים רחבים מאוד, צריכים יותר מקום.
במסילות החדשות של אובלר המרווחים עלו ל 220 מ"מ בדגם i31z ועד ל 240 מ"מ ב i21z.
3. רוחב המסילות
המסילה עצמה צריכה להתאים לגלגלים וצמיגים מסיביים ורחבים יותר. מגמת התרחבות הגלגלים והצמיגים החלה עוד בנפרד ובלי קשר למגמת ההתחשמלות. אם פעם צמיגי 1.9 היו נפוצים הרי שהיום גם בקרוס קאנטרי רבים בוחרים בצמיגים ברוחב 2.2 ומעלה.
עם הכניסה של אופני ההרים החשמליים זה מקצין – רוב אופני ההרים החשמליים מחזיקים פעמים רבות רוחב של 2.6 ומעלה עם קוביות בשרניות וזה מחייב מסילות רחבות מאוד, שיתפסו את הגלגלים בצורה טובה גם אם הם רחבים.
4. ממשקים טובים יותר לצינורות עבים
מגמה נוספת היא שיפור של הממשקים של האופניים עם המנשאים. אם בעבר רוב היצרנים הסתפקו בקלאמפות שאוחזות בצינורות (אותן מעולם לא אהבתי), הרי שעובי הסוללות והשלדות המיוחדות השונות לימדו אותם שרצועה גמישה עדיפה.
הרצועות נאחזות עם מנגנון ראצ'ט ומאפשרות להקיף כל צורה של צינור אופניים כולל צינורות תחתונים עם סוללות מסיביות. יש גם משהו נעים יותר בעיטוף של רצועה גמישה את שלדות הקרבון היקרות שלנו על פני קלמפה שגורמת לדמיון לשרטט מעיכה של הצינור בסגירה חזקה מדי שלה.