גם בתחום האופניים רשת האינטרנט מספקת כר פורה לרמאים לנסות למשוך כספים מקונים תמימים המחפשים מציאות חד פעמיות ומחירים זולים במיוחד. לאחרונה מותגים מוכרים כגון Trek ו Rudy Project משמשים אותם כדי למשוך קונים המחפשים מציאות, ובסוף מקבלים זיופים.
מאת: מערכת בייקפאנל
לאחרונה: יותר פרסומי הונאה ברשת
ע”פ Rudy Project ארה”ב, לקוחות רודי פרוג’קט היוו לאחרונה מטרה לרמאי אינטרנט: בתקופת הקורונה נרשמה עליה משמעותית בכמות הקניות באונליין בכלל אביזרי אופניים במיוחד. בתוך הגל הזה יש מי שמנסים לרמות את אלה המבקשים מותגי משקפיים איכותיים, ולאחרונה ראינו מודעות ממומנות של ספקי זיופים ברשתות חברתיות, המציגים עצמם כרודי פרוג’קט וכטרק.
רודי מבקשת להמליץ להיות זהירים על מנת לא לפול בפח הרמייה הזו: “אם הצעה נראית טובה מכדי להיות אמיתית אז היא כנראה לא אמיתית” מזהירים בסניף ארה”ב שלהם. הרמאים עשו עבודה לא רעה בחיקוי הסגנון העיצובי והתמונות של רודי פרוג’קט אבל בכל המקרים כתובות האינטרנט (URLs) מסגירים את חוסר האותנטיות. כתובת האינטרנט של רודי פרוג’קט ישראל היא: https://www.rudyproject.co.il/. אם אתם נתקלים בכתובות שונות מכך, הזהרו שכן לא תמיד כתובות לה משקפות ספקי רודי אותנטיים בעולם.
מגזין האופניים הטוב בישראל – גם בטלגרם
אור ענר מהרשת הישראלית של מותג המשקפיים האיטלקי מספר: “אני לא מרגיש שיש יותר זיופים בתקופה האחרונה, אולי אפילו יש פחות כי לקוחות יותר מודעים לעניין. אבל כן יש התגברות של פרסום שקרי ואתרי הונאות כנראה מהסיבה הפשוטה שהפלטפורמות כמו פייסבוק מאפשרות זאת ועושת את זה באופן יעיל. פנו אלינו לקוחות ששאלו אם הם יכולים לקבל את מחירי “המבצע” גם אצלנו, להם אנחנו מסבירים שזה פרסום שקרי. פנו אלינו גם לקוחות שרכשו ולא קיבלו כלום או קיבלו מוצר מזוייף או קיבלו “משקפי דולר” שאפילו לא מתיימרים להיות זיוף.”
טרק סופרקליבר ב 80 יורו? תביא כמה…
רמאויות דומות היו במותגים נוספים: נתקלנו ברשת במודעות של אתר שהתחזה לאתר Trek והציע אופני טרק חדשים במחירים של עשרות דולרים במקום אלפי דולרים. גם אל מערכת בייקפאנל הגיעו שאלות של קוראים בנושא הזה המבקשים לברר האם יתכן שיש פה הזדמנות לקנות Trek Supercaliber במחירים של עשרות או מאות דולרים בלבד. אתר טרק ישראל נמצא בכתובת https://www.ctc.co.il/.
אמיר פרזנטי מחברת CTC מספר לנו ש”מאז ומתמיד היו מוצרים שנמכרו בעל אקספרס ודומיו. זה הכי בולט בביגוד”. הוא לא נתקל באנשים שסיפרו לו שקנו באתר הזה, אולם כן מעדכן כי הדבר דווח לאינטרפול.
איך תזהו זיופים?
טרק העולמית אף הוציאה הודעה המנסה להדריך כיצד לזהות רמאות ברשת:
- סיומות אתרים – הסיומות של אתרי הרמאות אינן ב .com או סיומות מוכרות וסטנדרטיות מהמדינות המערביות הגדולות אלא מתאפיינות בדוגמאות כגון .club, .site, .top
- כתובות אינטרנט עם צרופי אותיות חשודים – כתובות האינטרנט שלהם רבות, והם משתמשים בצירופי אותיות קרובות למותג אותו הם מזייפים Rudzy / Treck וכו’.
- מחיר מדהים – העיסקה והמחירים פשוט טובים מכדי להיות אמיתיים
- הסטנדרטים של התוכן המוצג באתר נמוכים יותר מאתרי החברות המוכרים. יש הרבה פחות מידע טכני, תמונות שונות ומגוונות של המוצר, סרטים וכו’.
- הגעתם לשם מרשת חברתית- אם הגעתם אל הלינק מהרשתות החברתיות ולא באמצעות חיפוש יזום שלכם בגוגל, או מקישורים באתרים לגיטימיים ומגזיני אינטרנט, הסיכוי שלכם ליפול גדל.
- פרטי הספק וצור הקשר – אם פרטי הקשר חשודים, וקשה לדבר עם הספק, אל תקנו ממנו.
- אי אפשר לשלם בכרטיס אשראי- כל אתר המבקש מכם לשלם בהעברה בנקאית, מזומן, שיקים אינו אמיתי. יחד עם זאת יש אתרי רמאים המשתמשים ברמאויות אשראי גם כן.
- האתר חדש. יש אפשרות לבדוק כמה זמן אתר קיים באמצעות שירות archive.org.
- במקרה של טרק – אין משלוח ישירות אלא איסוף ממשווק פיזי שמרכיב את האופניים (בעיקר בצפון אמריקה)
בתקופה הזו כל קוני האינטרנט צריכים להיות על המשמר, משום שהסגר בכל העולם יצר מניע חדש, ומוטיבציות חזקות בקרב רמאים. מטבע הדברים הם בוחרים מותגים נחשקים ומוערכים יותר ויש מי שנופל בפח, וקונה זיופים.