ביקשתי מעופר צדוק מנשיאה טובה לבחון את אובלר i31 –  מנשא 3 הזוגות של אובלר, לראות איך זה עובד, לקחת שלושה זוגות אופניים, וגם אופניים חשמליים. גיליתי מנשא שמתקפל מדהים וקטן עם יתרונות גדולים בנשיאה ואחסון. 

יש לי כבר נסיון עם כמה מנשאי רכב ממבחנים ושימוש בעבר. היה לי מנשא טוב ואיכותי אבל לא חף מבעיות. הגדולה שבהן היתה שהוא התאים לנשיאת שני זוגות אופניים בלבד, בעוד שיש לי שתי בנות. המשמעות היא שאם אני רוצה לקחת אותן לטיול משפחתי באופניים, פשוט לא היתה לי דרך לעשות את זה. המנשא שבמבחן פה מאפשר נשיאת 3 זוגות אופניים, כולל חשמליים.

מפרט מנשא 3 אופניים: אובלר i31 

  • לשלושה זוגות
  • זרועות נתיקות
  • כושר נשיאה: עד 54 ק”ג
  • משקל המנשא: 16 ק”ג
  • מידות מקופל: 61*21*76 ס”מ
  • מחיר: 6650 ש”ח מבצע
  • לרכישת המוצר במבצע אונליין לחצו פה:

שימו לב, יש עוד תת דגם ל-i31, גדול ושרירי בשם i31z. במקרה הזה Zed is not dead, הוא פשוט חזק: נושא משקל גבוה מאוד של 72 קג, כלומר מתאים לשלושה זוגות חשמליים בקלות. ככל הידוע לנו אין עוד מנשא דומה למשקל כזה.

אובלר שמה דגש על קיפול

אובלר (Uebler במבטא ייקי) מיובאת על ידי נשיאה טובה המתמחה במנשאים לאופניים. זו חברה גרמנית והאיכות בהתאם. הקטע העיקרי שלהם לעומת רוב המוצרים האחרים הוא הקיפול המשמעותי שהמנשאים של Uebler יודעים להתקפל אליו. הם הופכים למעין מלבן קטן יחסית ומכונס לתוך עצמו. 

אופניים מעניינים אתכם. הצטרפו לניוזלטר שלנו:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

לקיפול הקטן והמשמעותי יותר של ה i31 יש המון משמעות: 

  • זה תופס הרבה פחות מקום באחסון.
  • אפשר להכניס את זה לבגאז’ או לספסל האחורי באוטו בקלות.
  • הכי חשוב בעיני: הרבה יותר קל לסחוב את זה! העובדה שזה הופך לקובייה קטנה ללא בליטות חיצוניות מקלה על נשיאה בריאה יותר וצמודה לגוף. פשוט הרבה יותר נוח להוציא את זה מהמחסן ולהחזיר.
  • תוסיפו לכך חומרים קלים יחסית, וקיבלתי הרבה פחות כאבי גב במנשא הזה לעומת הקודם, למרות התאמה להובלת 3 זוגות אופניים ולא רק 2.
i31

שלושה זוגות עד 54 ק”ג

איך זה מצליח להתקפל ככה? 

אובלר שיפרו את הקיפול למקסימום. זה ממש הברומפטון של עולם המנשאים – כמו האופניים האייקונים שמצליחים לייצר קיפול עדיף על התחרות, משקל נמוך ומחיר פרימיום, כך גם אובלר בתחומה. הם מקפלים בשלוש מערכות: 

  1. כולם מקפלים את הגשר (הקשת הזו שאליה מתחברות הזרועות שתופסות את האופניים)- גם הם. 
  2. הזרועות לאופניים נתיקות מהגשר, מה שמאפשר עוד הקטנה. 
  3. באובלר מקפלים גם את מסילות הגלגלים פנימה אל גוף המנשא. הציר הנוסף הזה נותן עוד דרגת הקטנה של חתימת נפח המנשא לעומת המנשא הקודם שלי
  4. הם הולכים לאקסטרים עם קיפול קוביית הממשק לתפוח לתוך מסגרת המנשא המקופל. 
  5. הם הצליחו לוותר על הצורך בידית ההידוק של התפוח באמצעות רעיון גאוני – המנשא עצמו הוא הידית והורדתו למקום מייצרת את ההידוק.

לכל הרעיונות היפים האלה גם חסרונות שאסביר אותם, אבל אני אוהב מאוד את הגישה של בחירת ערך מוביל (קיפול והקטנה למקסימום) ויצירת מצוינות במוצר סביבו. הם לא מורידים עין מהמטרה: לייצר מנשא קל במיוחד, ומקופל למקסימום באחסון. 

אובלר i31

ידיות אחיזה מודולריות

אובלר i31 – בשימוש 

אני די רגיש לנושא הנשיאה מהמחסן וחזרה. מצאתי שמוצרים שאני צריך לסחוב שמשקלם מעל 15 ק”ג מנגנים על איזה רגישות שיש לי בגב ומתחילה תחושה לא נעימה לאחר מכן. זה קרה לי עם הקורקינט שהיה אצלנו במבחן וגם עם רוב המנשאים וזה גורם לי להמנע ממוצרים שבעיה לסחוב אותם. האובלר הזה במשקל 16 ק”ג הוא על הגבול, אבל לפחות הוא מקטין את הנשיאה הלא ארגונומית למקסימום.

המנשא הקודם שהיה לי היה נהדר, אבל לא התקפל כמו האובלר, ולכן סחבתי אותו קצת רחוק יותר מהגוף, הגדלתי מנוף וזה הכביד עלי עוד יותר. זה גם פחות נוח להחזיק, חייבים שתי ידיים ויותר מאמץ. המסלול הקצר בין המחסן שלי לרכב הפך להיות משימה שלא אהבתי. המסילות של הגלגלים שאינן מתקפלות הפריעו להוצאתו והכנסתו למחסן בעל הפתח הצר, והוא תפס הרבה יותר מקום. 

התוצאה היתה שבכל נסיעת יחיד פשוט ויתרתי על המנשא והכנסתי את האופניים לרכב. גם את אופני ההרים, גם עם בוץ בחורף. אבל כל הבעיות האלה נפתרו לגמרי עם המעבר לאובלר שקל יותר להחזיק אותו מקופל וקרוב לגוף. ועוד לא התחלנו לדבר על זה שהאובלר תומך בשלושה זוגות אופניים. גם כשהוא מלא בשלושה זוגות אין בעיה להגיע אל הדברים בתא המטען בזכות היכולת שלו להטיה הרחק מהדלת ב 60 מעלות כלפי מטה. 

אבל יש גם חסרונות

משמעות הקיפול המצטיין היא הוספת שלבים לפתיחה ולפירוק. צריך קודם לפתוח את קוביית העיגון לתפוח, משהו שלא קיים בהתקנים רבים אחרים. שלב נוסף הנוצר מהקיפול הוא הפתיחה של מסילות הגלגלים. לבסוף במתקן הקודם, זרועות החיבור לאופניים נשארות תמיד על המתקן ולא צריך להביאן בנפרד ופה הן פריקות-  אמנם בחיבור מהיר מאוד לקשת, ללא כלים או התעסקות כמעט, אבל זה עוד שלב. בשורה תחתונה, האובלר דורש קצת יותר זמן התקנה ופירוק, אבל מספק תמורה שההתעסקות הזו מאפשרת – קיפול לנפח מינימליסטי לאחסון ונשיאה. יתרון נוסף של הזרועות הפריקות הוא הקלות הרבה יותר בהתקנת שלוש זוגות ומציאת המקום הנוח לחבר אותן בו בקלות. לא זה לא נתיק, אתה נתקע עם מיקומים שלאו דווקא מתאימים לאופניים שלך.

עוד חסרון שמצאתי בו הוא לכך שהתושבות של הפנסים מחוברות בפלסטיק עם קליפסים. בנשיאת שני אופניים חשמליים לאילת – משקל משמעותי שהמנשא עמד בו בכבוד, קרה שפספסתי בהנחה מדויקת של האופניים על המסילות והגלגל סטה (באשמתי) למטה ״דרך״ הפנסים. הפנס יצא מהמקום ולשמחתי התושבת לא נשברה והחזרתי אותו למקומו. זה סימפטומטי וצריך להזהר שלא יקרה. שבירת תושבת תעלה קצת מעל 200 ש״ח ועופר מוסר שבסדרת ה Z חיזקו את זה. אולי המנגנון של השחרור הזה הוא גם סוג של יתרון בכך שהוא מונע שבירה. עדיף שחרור קליפס מכשל.

i31 של Uebler

שלושה בטיול אחד

ההבדל המשמעותי הנוסף של פתרון שלושת הזוגות הוא שכעת התאפשר לי לקחת את שתי בנותי לרכיבה משותפת בפארק הירקון, וזה רבותי, שווה הכל!

לאחר שהמנשא מורכב מעמידים את הזוג הראשון ומחברים אותו לבסיסי המסילות ועם המחבר הנתיק לגשר. אז מעלים זוג שני ועם מחבר נתיק שני מחברים אותו לגשר או לזוג האופניים הראשון. את הזוג השלישי מחברים לזוג השני.

אובלר i31 – סף הנוחות 

המוצר מעולה, עם יתרונות ברורים ומעט חסרונות אותם ציינתי. אם אתם צריכים להוביל מעל שני זוגות לטיול עם חברים או משפחה, או בעלי אופניים חשמליים- אין ברירה צריך מנשא אופניים איכותי וזה מוצר מעולה לשם כך. אבל אני מודה פה לפניכם, שעבור נסיעה עם זוג אחד, אני לא טורח להוציא את המנשא. ההתעסקות רבה מדי ביחס לאלטרנטיבה הפשוטה של הכנסת האופניים שלי לרכב – אבל זו פריבילגיה של בעלי אופניים של פחות מ 10 קילו.

יתרונות

  • מאפשר נסיעה עם 3 זוגות 
  • קיפול מדהים וקטנטן חוסך מקום
  • משקל נמוך יחסית לכושר הנשיאה
  • זרועות ניתקות- מאפשרות למקם בקלות את החיבורים ביחס לאופניים על המתקן
  • בריא יותר לגב: אפשר לשאת ביד אחת, צמוד לצד הגוף
  • איכות גרמנית
  • יש הטיה לפתיחת תא המטען של הרכב
  • השירות של עופר צדוק / נשיאה טובה

חסרונות

  • קצת יותר שלבים להתקנה ופירוק על הרכב
  • זרועות נתיקות – לא לשכוח בכל מני מקומות
  • הייתי מעדיף רצועות ראצ’ט לאחיזת האופניים (יש כאלה לאובלר!)
  • תושבות הפנסים נתיקות ומעט עדינות.
לחצו לווצאפ השקט שלנו: בייקפאנל ווטסאפ