הפעם במבחן אופניים ללוחמי סוף השבוע, כלומר אופניים לרוכבים שהם לא מקצוענים אבל כן רוצים לרכוב לטייל ליהנות מהנוף ומהכושר: אופני הרים של מרידה

אם אתם רוצים לצאת מהבית אל החופש שמספקים הסינגלים במחיר סביר ולא מוגזם: דגם אופני ההרים של מרידה one twenty ברמת RC 9. XT-Edition אשר במבחן הפעם מנסה לתת לכם פתרון. בכתבה קודמת פרטנו את המפרט- כנסו לשם לקרוא עוד. בכתבה הפעם- על החוויה, יתרונות וחסרונות.


הצטרפו פה לערוץ הטלגרם וקבלו את המבחנים ראשונים!


קטגוריות שיכוך כפול 120 

זו קטגוריית אופני קרוס קאנטרי-שבילים שהיא הקטגוריה הכי חשובה בתחום האופניים בישראל. היא הכי נמכרת כי היא פונה לסגנון הרכיבה שרוב האנשים צריכים: “אופני הרים” במשמעות הכי קלאסית ופשוטה של המונח. רכיבה בסינגלים, בטיולים, פה ושם במדבר וגם על דרכי 4×4. רכיבה המשלבת סוגים מגוונים של מסלולים ומחייבת פלטפורמה משככת, יעילה ומגוונת ביכולות שלה.

תקציר המפרט 

בלב המערכת הזאת יש את השלדה- שלדת אלומיניום של מרידה עליה גלגלי 29 ברוחב נדיב ומודרני של 29 מ”מ וצמיגים של ויטוריה אגרו טרייל 2.35 (שאינם במפרט המקורי) עם אחיזה מצויינת עליהם אני אעשה כתבה נוספת. בולמים שהם מתוצרת רוקשוקס Reba מלפנים ו Deluxe מאחור. ההילוכים פרי יצירת האומנות השימושית היפנית של שימנו XT המצוינים, כמובן 1X12. עלה וירד גם מוט אוכף דרופר עם מתג על הכידון וקוקפיט Merida. קראו וראו את התמונות בכתבת המבוא “נכנס למבחן“. סה”כ המשקל של המכונה עם החומר בצמיגים ובלי פדלים הוא 14.7 ק”ג.

המפרט הזה הוא מפרט אמצע- יש ליין של קרבון מעליו וליין של דגמי אלומיניום עם אבזור פשוט יותר מתחתיו. נציין פה לטובה שמדובר ב XT אמיתי- כלומר גם המעביר, גם הפלטה וגם ידיות ההילוכים הם פרי המערכת הזו.

חווית הגאומטריה 

הדבר העיקרי שהרגשתי כשהתחלתי לרכוב על ה Merida One Twenty זה עד כמה מהר הרגשתי עליהם בבית. הם פשוט היו נוחים מהרגע הראשון בזכות חלוקת משקל אופטימלית כמעט, שווה בין החלק הקדמי לחלק האחורי מה שמאוד מקל על היגוי ועל השליטה בהם גם באוויר. הגאומטריה מציבה את הרוכב במיקום מושלם לייעוד – ועובדת גם בסינגלים טכניים בירידה וגם בעליות ופידול. מורגש שהתנוחה סלחנית יחסית, די זקופה, לא זקופה מדי ולא ארוכה ונמוכה מדי. באמת בדיוק לרוכב השבילים והטיולים הטיפוסי.

מספרים במידה מדיום שנבדקה: זווית ראש מתונה של 67.8 שמייצרת היגוי נשלט בירידות, זווית אוכף 76 מעלות תלולה יחסית שמקלה על פידול בעליות, ריץ של 440 מ”מ על בסיס גלגלים של 1157. האם זה לונג? האם זה סלאק? האמת שזה די באמצע ולגמרי מודרני. לא הכי טכני לא הכי XCO – מאוזן ואופייני לקטגוריה כפי שהיא כיום בגדול ובנוי בדיוק לטובת המטרה של הוורסטיליות.
מה שכן בפינת הביקורת הוא – שהמבנה של המשולש הקדמי לא משאיר מקום גדול במיוחד לבקבוק, ומומלץ להתקין כלוב עם פתח צד. אני רכבתי עם פאוץ ברכיבות האלה.

השיכוך ויעילות הדיווש 

בתחום הזה לא הייתה התחלה פשוטה. בהתחלה התחלתי עם סג של 20%-25% והתחושה הייתה שהאופניים לא מספיק מגיבים ואולי גם קצת קשים מדי. זה בא לידי ביטוי בגינות סלעים במקומות שנדרשת תגובתיות מאוד טובה ומהירה של המתלה כאשר הוא יורד ועולה בתדר גבוה וצריך להגיב ברגישות למעקב הקרקע. לשם כך בדיוק אנחנו מחזיקים באופן המבחן למשך קרוב לחודש, כדי להצליח לבחון אותם במצבים שונים ובצורות שונות של לחץ האוויר גם בבולמים וגם בצמיגים. 

בהמשך הגדלתי סג ל30%. במצב הזה האופניים התחילו להרגיש כמו שהתכוון המשורר. הם היו רכים ונעימים גם במקטעים טכניים, אבל יש להודות שהרגישות ומהירות התגובה יכולה להיות טובה יותר בתדרים מאוד גבוהים. כמעט ולא נגעתי במתגי הנעילה שכן יעילות הדיווש היתה טובה במצב הפתוח ונזקקתי להם רק על עליות אספלט. לקראת סוף המבחן מתג הנעילה של RockShox נתקע והמזלג ננעל… מחלה טיפוסית למתגי נעילה מהכידון שאני משתמש בהם המון. הבחירה כאן בפשרה שבין מתלה מאוד אקטיבי ורך ליעילות, היא מעט יותר לכיוון יעילות הדיווש וה XC על פני הרכיבה הטכנית. יש בכך הגיון לקהל המטרה של האופניים האלה.

אחיזה וצמיגים 

אני אתייחס בקצרה גם לצמיגים משום שהם היו מצוינים בקנה מידה שמזמן לא נתקלתי בו. פשוט צמיגים מדהימים לכל מי שרוצה לרכוב בסינגלים גם כשהם יבשים בלי לדאוג יותר מידי. נכון שתמיד יש טרייד אופים בעולם הזה ואחיזה משופרת והתמודדות טובה יותר עם סלעים המשמעות שלה בדרך כלל הוא קצת יותר משקל וומהירות גלגול נמוכה יותר, אבל הסגנון של האופניים האלה הוא אחר- סגנון טיולי, של פאן בלי דגש תחרותיות. עוד על הצמיגים בכתבה נפרדת.

השפעת המפרט העיקרית 

הפריטים שהרגשתי דומיננטים במבחן הזה על האופניים הם הדרופר שתפקד מצוין, מערכת ההילוכים ברמת XT שכמוה תמצאו על אופניים יקרים בהרבה ואין לאן לשפר ממנה כמעט, והצמיגים- שיצרו לי בטחון אדיר ואחיזה. פחות התלהבתי מהבולמים של רוקשוקס שהם בולמים פשוטים יחסית אבל נותנים תמורה לכסף. יכול להיות שאני מקולקל כבר מעודף רכיבה על אופניים של 20 אלף שקל וצפונה.

למרות שמדובר בשלדת אלומיניום והמשקל הכולל של האופניים הוא לא נמוך, מרגע שתעלו עליהם- אם אתם לא תחרותיים זה לא אמור להפריע לכם מאוד. נכון לא תהיו מאוד מהירים בעליות ואפשר לשפר מהירות גלגול בצמיגים- מי שרוצה להוריד משקל וליהנות מטכנולוגיות שלדה ואבזור גבוהות יותר ייאלץ להוציא סכומים גבוהים בהרבה – וזה די מיותר עבור רוב הרוכבים.

סיכום One Twenty RC9

אלה אופני הרים לטיולים, סינגלים וכיף של רכיבות חברתיות והם בתקציב מעולה לאבזור שעליהם. אני באמת יכול להמליץ עליהם בלב שלם לכל אחד שמחפש אופניים נוחים לכל מטרה. מוצר שנותן מענה טוב מאוד לייעוד המוצהר שלהם – אופניים ללוחמי סוף השבוע. הייעוד הזה הוא קלאסי עבור 80% מהרוכבים ברכיבת אופני הרים בישראל – אלה המחפשים להשקיע סכום סביר עבור תמורה מקסימלית, טיולים וכיף. האבזור שלהם הוא שילוב יעיל במיוחד של תמורה לתקציב: הילוכים מצוינים, שלדת אלומיניום, וצמיגים שמשפרים בטחון ואחיזה.

יתרונות 

  1. מחיר מצויין לתמורה
  2. גיאומטריה מאוזנת וטובה למגוון שימושים
  3. הילוכי XT שאי אפשר לטעות בהם
  4. צמיגי הויטוריה מומלצים לקראת הקיץ

חסרונות

  1. משקל
  2. עקיבת מתלה בתדרים גבוהים 
  3. מקום מוגבל לבקבוק (התקינו כלוב יציאת צד)
בחן: גיא חלמיש
צילום: עופר עברי וגיאחה
מבצע לקניה

רוזן ומינץ מציעים לכם הטבה: מי שימלא את הטופס יקבל אותם במחיר מועדון חברים (10,559 ש”ח) – עם 12% הנחה ללא תשלום מועדון! מלאו פרטים ויחזרו אליכם:

Error: Contact form not found.