איתי גרואג הקים סטארט אפ בתחום האופניים שפתר את בעיית הטיובלס: אותה בעיה מעיקה שרוב הרוכבים מתקשים להתמודד איתה ללא עזרה של חנות. טיוביק הצליחה להמציא פטנט ולייצר מוצר על בסיסו שיסייע לנו לעשות את זה לבד, בעצמנו, ואפילו בשטח והיא כעת מגייסת השקעה.
הכירו את איתי גרואג וטיוביק
איתי הוא אחד המקצוענים המובילים בתחום האופניים בישראל: רוכב וחי אופניים למעלה מ- 25 שנה, החל להתחרות בגיל 13, בעברו היה אלוף ישראל בנערים (XCO 2003) בוגרים ( 2008 XCM) וחבר נבחרת ישראל באופני הרים בין השנים 2004-2009. לאחר שפרש מרכיבה תחרותית איתי המשיך בתחום המסחרי והוא אחד האנשים היחידים שעבד בחברה ישראלית שייצרה אופניים (אופני סגל) וגם ניהול אותה תקופה, הוא מכיר את תעשיית האופניים ממש מבפנים ומכל הכיוונים. לאחרונה, הקים סטארט אפ מעניין משלו בשם Tubiq – לפתרון בעייה גדולה בעולם האופניים: בעיית הטיובלס.
החברה שייסד גיבשה צוות מחויב ומגוון, פיתחה פרוטוטייפ מרשים שעובד, והיא מגייסת כעת כסף לשלב הבא: מעבר מפיתוח לייצור מוצר מדף והפצתו לשוק העולמי. אם את/ה משקיע רציני, או יש מאחוריך קבוצת משקיעים, אתה מוזמן להיכנס: לעמוד המשקיעים של Tubiq או למלא פרטים בטופס מטה, ונעביר את פנייתך לצוות Tubiq להמשך שיחה על השקעה בחברה.
פודקאסט עם איתי
אפשר לשמוע ולעקוב אחרי הפודקסט פה, בספוטיפיי, וכמובן מומלץ לעשות מנוי- או על ערוץ היוטיוב של בייקפאנל, וב Spotify:
בעיית הטיובלס
בעיית הטיובלס היא בעיה מעיקה ומציקה למיליוני רוכבים, חנויות ויצרני אופניים בעולם:
לא קל “להרים” טיובלס, בלשון המעטה. להתקין גלגלי טיובלס, זה משהו שרוב הרוכבים פשוט אינם מסוגלים. זה מצריך התנסות ולמידה, חומרים מיוחדים, כישורים טכניים טובים וציוד ספציפי כמו קומפרסור או משאבה מתאימה. נכון שזה לא משהו בלתי אפשרי אבל אפילו חלק גדול מהרוכבים שיכולים לעשות את זה בעצמם, מעדיפים פשוט לתת למכונאים בחנות לעבוד. זה מלכלך, מעיק, ומטריד, אפילו למכונאים בחנויות.
היבט נוסף של הבעיה הוא כשהטיובלס נכשל בשטח, וצריך להחליפו בפנימית רגילה, ואז שוב מתלכלכים וצריך לחזור שוב לחנות, במקום לפתור את כל העניין במהלך אחד נוח וקל.
הפתרון של Tubiq
הרעיון ב-Tubiq הוא לאפשר לכל רוכבת ורוכב להתקין טיובלס בכוחות עצמו, בבית או בשטח ועם כל משאבה.
עם המוצר של Tubiq כל אחד יכול להרכיב גלגלי טיובלס בקלות בצורה דומה מאוד להרכבה וניפוח של פנימית רגילה… רק שהפנימית של טיוביק אינה “טבעת” שלמה, נראית כמו פנימית עם ונטיל שפשוט חתכו אחרי כ 20 ס”מ – כמו בלוני פיסול של מסיבות ילדים שיש להם ונטיל אופניים בצד אחד ובתוכם “החומר” של הטיובלס. מכניסים את זה, מנפחים, זה מתנפח לאורך הגלגל ואז בנקודה מסוימת מתפוצץ. החומר מתפזר בתוך הגלגל, “הפיצוץ” מרים את הצמיג ומהדק אותו לדפנות החישוק, והטיובלס מוכן.
הצוות מאחורי Tubiq, בהובלתו של איתי פיתח ויצר פרוטוטייפ מרשים, התנסיתי בו בעצמי ברכיבה, בשטח, וזה עבד מצוין, והטיובלס של Tubiq הוא עדיין זה שאני רוכב איתו כבר כמה חודשים.
החברה נמצאת בתהליך גיוס כאמור, ואם אתה משקיע רציני, אנא מלא את הטופס מטה עם כמה פרטים נוספים, ונעביר את זה לטיוביק:
מיזוגים ורכישות נפוצים בענף האופניים
אחרי רכיבה משותפת עם איתי ועמרי והרבה סיפורים על חבלי הלידה של Tubiq והחוויות בדרך, נפגשתי עם איתי גרואג לשיחה ארוכה לשמוע על הדרך שלו בענף, מניהול והובלת אופניי סגל ב-2014 עד לייסוד של Tubiq:
הוא בן 36, נשוי ואב לשני ילדים, רוכב וחיי אופניים מעל ל- 25 שנים. החל כרוכב אופניים תחרותי בולט ומוביל בענף ההרים המקומי, היה אלוף ישראל וחבר בנבחרת ישראל (יכולות רכיבת הרים שניכרות ברכיבה איתו גם היום, במיוחד מומלץ לא לנסות לרדוף אחריו בירידות, זה עלול להיות מסוכן…).
בהתחלה עבד באופני סגל, החברה קמה אז ביוזמת גל סגל ואיתי צבר שם נסיון כאיש מכירות, אבל נגע בכל תחומי הפיתוח והייצור והגיע עד לתפקיד מנכ”ל אופניי סגל. אלה היו אופני מגנזיום בדגמי קאסטום ובייצור סדרתי שסיפקו ביצועים, משקל וחווית רכיבה לא רעה בכלל, אבל זה קרה בדיוק במקביל להתחזקות הקרבון בעולם. זה היה פתרון מיוחד, חדשני, וטכנולוגי שאפשר התאמה אישית למאות זוגות שנמכרו בארץ כולל שלושה אלופי ישראל בכביש שזכו עם שלדות המגנזיום של סגל. אבל עלויות הייצור במזרח והיכולת לייצר שם כמויות מסחריות, לצד הביקוש של צרכני הקצה גרם לשוק מהר מאוד לעבור לחלוטין לטכנולוגית הקרבון.
קב’ הווצאפ השקטה של בייקפאנל:
איתי: “כשנחשפים לשוק העולמי, לומדים מהר מאוד שתעשיית האופניים אינה מבוססת על החברות היצרניות שהן המותג בפרונט. גם המותגים המוכרים והגדולים שאנחנו מכירים מבוססים על קבלני משנה, בין אם הם ספקים בלבד, שותפים של המותג או מחזיקים בבעלות מלאה שלו. המותגים המוכרים עוסקים במשהו ספציפי: או תכנון ופיתוח, או שיווק ובניית מותג. מספר החברות שיודעות גם לתכנן, לפתח לייצר, ולשווק אופניים מקצה לקצה, קטן. למדתי שם מספר שקשה לעשות לו Scale up של אלפי זוגות בשנה, במיוחד במגנזיום באותם שנים, ובצורה שבה עבדנו, שבעצם לקחנו חלק פעיל בכל שרשרת הערך, כולל ייצור חומר הגלם לשלדות… רואים שלחברות עם הרבה מאוד ערך בתחום האופניים יש להן ערך מוסף בולט אחד שסביבו הן בונות את המוצר שלהן, ואת הדברים האחרים (ויש הרבה מאוד דברים הדרושים כדי להקים עסק מצליח), הן רוכשות מספקים חיצוניים שמתמחים בעולם הזה, או אם הן מספיק גדולות הן קונות את ספק התוכן/ הפתרון שחסר להם בסל המוצרים,. ויש מספיק הרבה דוגמאות בתעשיה שלנו של חברות גדולות בעולם האופניים שקנו מותגים קטנים כדי לתת מענה לחולשה כלשהיא”.
“גם אנחנו היום בטיוביק למדנו מזה- אנחנו מאוד ממוקדים בטכנולוגית הייצור, אנחנו בידיים מבינים איך צריך לייצר את המוצר ולהגדיל את יכולות הייצור שלו לרמה של ייצור מסחרי סדרתי. אבל במבט ריאלי ומפוכח על הפוטנציאל בשוק אנחנו מבינים שאנחנו צריכים להתמקד, ו לבחור חלק מתוך מהתהליך .. זה יכול להיות בפן הטכנולוגי-ייצורי וזה יכול להיות בפן המיתוגי- שיווקי. זה מוצר עם דרישות שוק של ייצור המוני, מליוני יחידות בשנה ואי אפשר לעשות הכל”.
הגעתם עד לפה? כנראה שהאופניים מעניינים אתכם. הצטרפו לניוזלטר שלנו:
נושא הטיובלס נתקע מאחור
“נושא הרכבת צמיגי טיובלס הוא אחד התחומים שנשארו לא פתורים בשוק מאוד מתקדם טכנולוגית: הילוכים חשמליים, מעצורים הידראולים ומוטות כיסא הידראוליים, Wi-Fi ותקשורת אלחוטית בין מערכות שונות באופניים… באמת הענף הזה רץ קדימה. ועם זאת, אנחנו עדיין רוכבים על אוויר בגלגלים. כל עולם הרכיבה על אופניים, מכל הסוגים והדסיפלינות, מבוסס על זה שאנחנו יכולים לתקן פנצ’ר ולהרכיב צמיגים בעצמנו וזה חלק מהקסם של העולם הזה: (בניגוד לרכב שבו נאלצים להגיע לפנצ׳רמאכר). אם יש פאנצ’ר באופניים לא צריך ללכת לחנות.
אבל כל עולם הטיובלס בגלגלי האופניים ובמיוחד בגלגלי כביש ובגרבל קצת שינה את המשוואה הזו. זה כבר לא להכניס פנימית, זה מסובך יותר”. הפתרון שלנו נולד מהרצון לעשות את זה קל בדיוק כמו החלפת פנימית באמצע הרכיבה.
ההבדל העיקרי בגלגלי טיובלס לעומת פנימית רגילה הוא שאין בתוכם פנימית בכלל והצמיג עצמו מאחסן את האוויר.
לפני כ 15 שנה אמרו החבר’ה בחוף המערבי של אמריקה, שהובילו את ענף אופני ההרים: כל הרכבים והאופנועים כבר עברו לטיובלס, נבדוק את זה באופניים. הם רצו להפחית את המשקל המסתובב, ואת בעיית ההתחממות והתפוצצות פנימיות במעצורי חישוק, אבל כשניסו להמיר את זה לעולם האופניים גילו שיש בעיות. החישוק מלא בחורים של החישורים ואינו אטום- אז נוצרו פתרונות סרטי אטימה ואלתורים רבים.
להרכבת טיובלס צריך להכניס את חומר האטימה הנוזלי לצמיג, בד”כ מהצד, ואז לסגור בשאיפה בלי שישפך החומר החוצה. עוד שיטה היא להזריק אותו דרך הונטיל. גם השיטה בעייתית שכן בחומר יש גרגירים שמיועדים לחסום חורים, והם נוטים לסתום את ונטילי הפרסטה, וצריך כלים, בקבוקים, מזרקים… ואחרי שהצלחנו להכניס את החומר צריך כמות גדולה מאוד של אוויר, שיוכנס מהר וחזק כדי להצמיד את הצמיג לחישוק בצורה יעילה בלי שיברח האוויר.
“גם בצמיג טיובלס יש דרישות שהיום כבר מבינים, איך לנפח את הצמיג בלי להיכנס לאירוע מיוחד: עובי הדופן, הממשק בין הצמיג לחישוק, ולזה מצטרף חומר האטימה וכשהדברים מסתבכים איתו זה פחות נוח: פנצ’ר והשפרצות, חומר האטימה נשפך במזיגה, ואפילו פיצוץ של צמיג בזמן ניפוח- איתי נשבע, השבוע ראיתי את זה קורה במו עיניי בחנות, התבאסתי בשביל המכונאי מהארוע… לקחת צמיג סטנדרטי וחומרים ולחבר אותם לטיובלס זה כאב ראש”. איתי מסכם. בשורה תחתונה “אנשים בוחרים ללכת לחנויות.. וגם המכונאים בחנויות מתלוננים שתמיד יש איזה כמה פעמים בשבוע צמיגים עקשניים שלא מצליחים לנפח אותם”.
מהגרז’ לפטנט, חברה וצוות Tubiq
“הייתי משתמש סדרתי בטיובלס ומצאתי את עצמי מקלל את הרגע שבו הייתי צריך לנפח את הצמיגים ולהחליף אותם. בהתחלה רציתי למצוא פנימית שאצליח להכניס לגלגל ואז להוציא אותה ולהישאר עם האוויר. הבנתי שאני צריך פנימית שעושה טיובלס, מתפוצצת ונעלמת”. אומר איתי, אבל לקחו לו עוד שש שנים מהרגע של הרעיון ועד תחילת הפיתוח. הוא מספר שהחל בסדנא שלו לנסות להוכיח שהדבר הזה יכול לעבוד. ערבב כל מני צמיגים, ישנים, חדשים, סוגי חישוקים… וניסה במשך מספר חודשים להבין מה נדרש כדי שההמצאה שלו תעבוד. את המדמה הטכנולוגי (פרוטוטייפ) הצליח להרים לבד.
“אספתי סביבי אוסף של אנשים שאמרו: אנחנו מאמינים בך ומאמינים בפתרון שלך ובוא נקים חברה שתביא את הפתרון הזה לשוק העולמי”. כך הוקמה החברה שהמציאה את Tubiq.
מייסדים נוספים ב Tubiq
״עומרי זרח יזם בעצמו בענף האופניים, היה מנהל המוצר בחברה שייצרה מד וואטים ונחשף לכל עולם ההפצה והשיווק והמיתוג בתעשיית האופניים העולמית, והוא איש outbound marketing ומיתוג ודיגיטל מעולה.
שותף נוסף בחברה הוא גיא קוטליצקי, עורך פטנטים, ממייסדי קבוצת ארליך לרישום פטנטים, רוכב מושבע ופריק אופני גראבל בשנים האחרונות. בעברו גיא גם פיתח אולר כלים חכם שמתחבר לציר הגלגל האחורי (בימי הקוויק ריליס) שנמכר לחברת כלים לאופניים- הוא כבר זכה להשלים את כל המחזור מרעיון, לפיתוח ההמצאה, רישום פטנט, ומסחור״.
יש פטנט, ואיתי מצהיר שזה רשום, אמיתי ויודע להגן על המוצר: “הפטנט הוא על היכולת לעשות שימוש במיכל זמני גמיש על מנת לנפח מערכות פנאומטיות ולאחר מכן להעלים אותו או להפטר ממנו מבלי לפרק את המערכת. הפטנט לא מגן רק על גלגלי אופניים זה רק יישום לדוגמה, בנוסף לזה הרחבנו את הפטנט ליישום המוצר כלומר לאיך הוא מתנהג בזמן הניפוח ולחומרים שמרכיבים אותו”. למעשה הוא רומז שיש יישומים נוספים לפטנט הזה, ולא רק בעולם האופניים: כל עולם המיקרו מוביליטי סובל מאותה בעיה עם גלגלי הטיובלס והבעיה היא גם בייצור, גם בהרכבה בחנויות וגם ברחוב אצל משתמש הקצה.
בצד הגלובלי ועם קשרים ישירים ומבוססים לשוק העולמי, יש בצוות של Tubiq את אדם בוקוולטר, שותף אסטרטגי נוסף בעל רקורד מכובד בתעשיית האופניים העולמית:, אדם היה 6 שנים מנהל המכירות של POC בצפון אמריקה ולאחר מכן עוד 6 שנים מנהל מכירות עולמי של Troy Lee Designs אופניים – שתיהן חברות ביגוד מהמובילות בתעשייה. הוא תורם לחיבורים לגופים ובעלי תפקידים מובילים בעולם האופניים ודלתות נפתחות בעזרת הניסיון והקשרים שלו בתעשייה. אדם מתמחה בשיווק והקמת מערכי הפצה ומכירה, הסכמי התקשרות אסטרטגיים וחדירה לשוק.
הייצור והאתגרים של Tubiq
הפער בין רעיון לפרוטוטייפ אינו הפער היחיד- יש פער בין מדמה טכנולוגי למוצר מדף: “צריך למצוא טכנולוגיה שיודעת לייצר מיליונים בשנה, בעלויות ייצור גם נמוכות וגם בהשקעה נמוכה אבל מצד שני זמינה (לא כמו טסלה, שמייצרת שלדה בשלושה חלקים אבל היתה צריכה לפתח מכבשים בגודל של חצי עיר כדי לעשות את זה). בעולם שלנו יש מוצרים קרובים: קונדומים, כפפות ובלונים. את שלושתם מייצרים בייצור בטבילה, על ידי דגם שמוטבל בחומר שמתייבש, ונוצר הבלון. במפעל מסודר אפשר להגיע למעל מליון וחצי יחידות ייצור וזו הטכנולוגיה המתאימה לנו, וכמעט אין טכנולוגיות אחרות שאפשר לייצר את זה בעלויות נמוכות כאלה.”
האתגר הוא ביצירת שליטה על כיוון הניפוח, למידות מסוימות שמתאימות למידות הצמיגים, קצב הניפוח, וקוטר הניפוח יעבוד בצורה אופטימלית וגם יתפוצץ ברגע הנכון. כשזה קורה יש כמעט טיובלס ואז נותר לנפח עוד אוויר ללחץ גבוה שישמור אותו במקום.
האתגרים הנותרים הם באורך חיי המדף של החומר. טיובלס היום מגיע בבקבוקים על המדף אבל אחסון חומר הטיולבס בגומי הוא לא טריוויאלי. חיי המדף קצרים מדי לתקופה ארוכה הדרושה בענף האופניים. הבלון היום יודע להחזיק 130 יום. אבל בתעשייה- המוצר נמצא על המדף לפחות 18 חודשים ולזה צריך להגיע. רוב סוגי הגומי בעולם אינם אוטמים דליפה של מים לחלוטין והאתגר שצריך לפצח הוא היכולת לאטום את הבלונים לאורך זמן מדליפת מים שיגרמו להתייבשות המוצר על המדף. הפתרון הזה מעניין גם בעולם הרפואה, מציין איתי. אפשר להניח שברגע שהחברה תפצח את זה, השווי שלה יעלה משמעותית.
המטרה השנייה של גיוס הכסף מעבר להמשך פיתוח האיטום, היא להגיע כספק OEM, עם סדרת מוצרים ולהציע אותו ליצרני חומרי האיטום, חברות הצמיגים ומותגי האופניים שישווקו את זה כחלק מהמוצר שלהם. היות וזה מוצר שמחייב ייצור בכמויות גדולות מאוד מהיום הראשון צריך מימון להרים את הייצור הזה. רק מנות הניסיון שהחברות הגדולות דורשות הן של כ 50,000 יחידות – ולזה יש עלויות גבוהות עבורן טיוביק צריכה לגייס כסף.
הגעתם עד לפה? כנראה שהאופניים מעניינים אתכם. הצטרפו לניוזלטר שלנו:
הבעיה אינה רק של צרכן הקצה
יש שלושה שווקים עיקריים למוצר של טיוביק: “השוק מבחינתנו רק מתחיל במשתמש הקצה (הרוכבים), אבל לא נגמר שם” מסביר איתי גרואג: השוק השני הוא של כל יצרני החומרים לאטימה, וכל יצרני הגלגלים והפנימיות שכבר מספקים ומפיצים פתרונות בתחום.
שוק ה OEM השלישי הוא כל עולם השיווק הישיר של אופניים לצרכנים. חברות האופניים המשווקות ישירות לצרכן: קניון, ספשלייזד בארה”ב, סנטה קרוז, קומנסל, YT ועוד- כל אלה שולחים אופניים בקרטון הביתה ללקוחות. הם מספקים ללקוחות שלהם פתרון לא טוב בעולם הגלגלים… הם צריכים פתרון כזה שיפתור לקונים את הכנת האופניים לרכיבה מקצה לקצה.
Tubiq מחפשת משקיעים
כשאנשים רואים את הסרטון של טיוביק, נוצרת ויראליות הם מקווים בחברה, ואני חושב שכל מי שנתקל בזה והוא כבר רוכב, מבין מייד את ההזדמנות. אני יכול לומר שאותי זה מלהיב. בתור משתמש קצה חסר סובלנות לחלוטין להיבטי מכונאות אופניים עצמית, השתמשתי בזה, וזה פשוט עובד. אני לגמרי רואה את עצמי משתמש במוצר הזה כשיהפוך להיות מוצר מדף, ואני רואה בו מוצר עם פוטנציאל נהדר עבור מיליוני רוכבים בעולם. נקווה שיבשיל לשלב הזה.
החברה נמצאת בתהליך גיוס כאמור, ואם אתה משקיע רציני, אנא מלא את הטופס מטה עם כמה פרטים נוספים, ונעביר את זה לטיוביק: