Rudy Project השיקה קסדה חדשה ויפה וקיבלנו אותה למבחן: דגם אגוס EGOS. גיא חלמיש מביא את התובנות אחרי כחודש של שימוש אינטנסיבי:
סטייל ועיצוב
מייד עם הפרסומים הראשונים על הקסדה החדשה, כולנו במערכת הפאנל הפעלנו סנסורים מתוך עניין גובר: התמונות מראות עיצוב יפה ועדכני וזה כבר הספיק ליצור דיון ער ולהגדיל את רמת העניין. הקסדה נראית טוב לטעמם של רבים. מה שפחות עבר בתמונות אבל רואים כשלובשים אותה הוא פרופורציות נפח מעט שונות מחלק מהקסדות, עם מעט יותר דגש בחלק הקדמי.
ריפוד עם רשת או בלעדיה
רודי בולטים מאוד בהיבט הריפוד והם מספקים יותר ממה שרוב יצרני הקסדות האחרים מספקים: עם הקסדה מקבלים שתי מערכות פדים. אחת עם רשת קדמית למניעת חדירת דבורים וחרקים אחרים לקסדה, ואחת ללא הרשת. הרשת הזו יכולה להיות גם כלי להוספת רמה אחת של חימום בחורף, וגם משפרת מעט את הנוחות. אני בד״כ מעדיף לרכוב בלעדיה, ולשים את האוורור בעדיפות גבוהה יותר.
בנוסף יש פה חדשנות שעוד לא נתקלתי בה בקסדות עם שני חומרי קצף פנימי בקסדה – אחד קשיח ורגיל כמו בכל הקסדות והשני, באזורי המגע עם הראש, רך יותר. זו צפיפות כפולה וזה מעניין אבל לא בטוח שמשמעותי. אם לא קיבלתם מכה (אני לא קיבלתי) דרך הקסדה לא תרגישו את זה.
אבזם מגנטי Fidlock
אבזמים מגנטיים זה אחד הדברים שאני מאוד אוהב בקסדות. למי שלא מכיר – מדובר בתחליף מעולה לקליק – קלאק המסורתי הפשוט שנוטה לצבות וקשה יותר להכניסו למקום. פידלוק היא חברה שמתמחה בפטנטים שונים גם לאופניים והיא ספקית האבזם המגניב הזה.
האבזמים המגנטיים מהירים וקלים יותר לחיבור ושחרור של הרצועות. לוקחים ביד אחת את האבזם ומושכים אותו והוא נפתח. אל דאגה – זה לא יכול לקרות כתוצאה מאימפקט של נפילה היות וזה מחייב אחיזה ספציפית בכל זאת. כל משיכה בכיוון שאינו מכוון להסרה של האבזם, לא תפתח אותו. אני היום ממש מעדיף את הפתרונות המגנטיים על פני כל האחרים – ובחנתי לצערי רק שתי קסדות שהכילו אותו – של קאסק ואת זו של רודי, חבל שאין הרבה יותר ממנו בשוק.
המפצל האלגנטי של הרודי אגוס
בפשטות – מערכת הרצועות החדשה היא מהטובות שראיתי. היא החלק המצטיין של הקסדה הזו בזכות האיכות הכללית שלה ואלמנט ה Ergo Divider שמקבל את הרצועות משתי נקודות העיגון בצד הקסדה ומאחד אותן בצורה אלגנטית ויפה. לא עוד מתיחות וכיוונים כדי להביא את שני משולשי הרצועות בצדי הקסדות לכדי סימטריה בגודל ובמיקום. זה נראה טוב יותר, זה נוח יותר, זה לא זז כל הזמן ומחזיק קבוע את המידה שקבעתם.
בזכות המפצל, הרצועות צמודות ושטוחות לגמרי לצד הפנים ללא קיפולים. האיכות נמשכת גם במורד הדרך לכיוון האבזם ולאחריו: יתרות הרצועה מוכנסות לטבעות שנראות שיחזיקו, וביחד עם האבזם המגנטי, ומנגנון ההידוק האחורי האיכותי מערכת הרכיסה הזו מושלמת. רודי היא לא היחידה שעושה שימוש במפצל הזה, אבל אין הרבה, ואלה שעושות את זה לגמרי מייצרות יותר איכות לקסדות שלהן.
מערכת הידוק RSR11
בכל קסדה יש מערכת הידוק בחוגה אחורית, אבל לא בכולן ההידוק מפזר את הלחץ בצורה טובה ועקבית לאורך כל הקסדה. החוגה של רודי פרוג’קט אגוס ברורה ונוחה וההידוק מרגיש סימטרי והאחיד לצדי כל הראש ולא רק מאחור. אפשר לדייק אותה בול לרמת הלחץ שתרצו. יש התאמה של גובה המערכת עם כמה דרגות כדי שתשב לכם במיקום הנוח בעורף. לא הרגשתי צורך להוריד את זה מהמקום הכי גבוה שלו. הקסדה יושבת פשוט מעולה, לא זזה ולא מתעקמת, לא לוחצת ולא משוחררת. בדיוק כמו שצריך.
אוורור
אוורור ברוב השנה הוא היבט חשוב. כמובן שבחורף חשיבותו לפעמים הפוכה ואתם רוצים דווקא מעט פחות קירור של הראש, כלומר זה תלוי שימוש ותקופה ויתרון בקיץ הוא קצת חסרון בחורף. לקסדה 23 חורי אוורור, אבל אוורור נובע מכמה היבטים עיקריים בתכנון קסדות: כמות וגודל הפתחים הקדמיים (כונסי האוויר) ומיקומם, מבנה תנועת האוויר בתוך הקסדה, וגם לפתחי השחרור חשיבות גדולה היות ואם האוויר לא ישתחרר, הוא לא יפנה מקום לאוויר חדש קריר יותר להיכנס.
פתחי האוויר הקדמיים שלה קטנים יחסית, וכדי לגרום לרוח להיכנס דרכם חשתי שאני צריך להטות מעט את הקסדה כלפי מטה ולהביט ב45 מעלות קדימה מעל הכידון. זה הפתיע אותי אבל באיזשהו מקום קסדת האירו – כביש שנקראת ניטרון Nytron של רודי הרגישה לי לא פחות מאווררת מהקסדה הזו.
מסגרת רוח (Airframe band)
רצועת פלסטיק ייחודית מפרידה בין החלק הקשה של הקסדה לפד הריפוד הקדמי של המצח. היא חבויה מתחת לכונס האוויר שבחלק הקדמי ואמורה לתעל את הרוח לאורך הקסדה, לסייע לשיפור אוורור, לנידוף זיעה משופר וקירור הרוכב.
לא בטוח שהאלמנט הזה נדרש כאשר מייצרים פתחי אוורור וזרימה טובים ויש פה קצת over engineering לטעמי. אבל בשיא הקיץ עוד נראה – יתכן שהוא יפחית את תופעת הספיגה של הפד הקדמי בזיעה. היות והפד הזה מחובר לאלמנט פתוח ולא ישירות לקצף הקשה של הקסדה, אולי ההצד של ה Airframe יאפשר לפד לנדף זיעה בקלות רבה יותר והפד יטפטף פחות זיעה על המשקפיים. יש עוד יתרון: הפד מחובר אליו, הוא מתווסף אליו כאמצעי לייצר מגע נעים ורך מלפנים. אני בחנתי בחורף ולכן לא חשתי ביתרון שבכך.בדיקות בטיחות Rotational Impact
רודי חייבת לפתח מוצרים המכוונים לרמות הבטיחות הגבוהות ביותר לפי סטנדרטים בינ”ל מוכרים (CE ו CPSE). זה אחד המאפיינים הבולטים של הקסדות שלה. אבל בקסדות הם מגדילים ראש במיוחד: קסדת אגוס נבדקה גם במבדקי בטיחות בפגיעה סיבובית שאינם מתחייבים מהתקנים.
זהו פרוטוקול מוכר בשם מבדק RP ROTATIONAL IMPACT. המבדק הזה עושה שימוש גם בידע ממבדקים נוספים מעולם האופנועים (CEN, ECE 22.06) ומבוסס על מידע שהתקבל מניתוח תאונות אמיתיות. ההחלטה האם קסדה עוברת או נכשלה במבחן נשענת על מדד שאמור לכמת פגיעה מוחית, והערך הזה צריך להיות מעל 0.68. מדובר בתשובה ל-MIPS שאינו קיים פה ואם יש הוכחה תקנית להיעדר הצורך בו כדי לייצר רמת בטיחות במכה סיבובית, זה מעניין מאוד ואולי יעורר למחשבה בשוק. בכל מקרה רודי פרוג׳קט תמיד עומדים בתקינה ומעבר לה (לדוגמא: ההשקעה שלהם בייצור ידידותי לסביבה פה). בסוף זה מוצר בטיחות, לא רק אופנה.
רודי אגוס לסיכום
- קסדת הכביש החדשה של קבוצת בחריין מציגה עיצוב מודרני ויפה עם פיצ’רים מועילים.
- מגיעה עם שני סטים של ריפוד פנימי- אחד מאוורר ואחד עם רשת נגד חרקים, ושק כיסוי להגנה על הקסדה משריטות בתיק הרכיבה.
- האבזם המגנטי, המפצל ברצועות ומערכת ההידוק הופכים אותה למובילה בהתאמה אישית לרוכב.
- פחות השתכנעתי מהצורך בשני חומרים בחלק ״הקשה״ הפנימי של הקסדה, ומהתרומה של ה airframe (אם כי הוא מרענן בניסיון להפחית רטיבות בפד המצח). זה לא מפריע כמובן אבל לא הורגש שצריך את זה במיוחד.
- משקל: 250 גרם במידה מדיום, 230 בסמול, 280 בלארג’.
- מחיר: 949 ש״ח
- לקניית הקסדה לחצו פה.
יתרונות
- עיצוב עדכני ויפה
- איכות מוצר מרשימה
- מערכת רצועות והידוק מעולה
- אבזם מגנטי
- רשת קדמית נגד דבורים וחרקים
חסרונות
- אוורור
- מחיר
מאת: גיא חלמיש
צילום: גיא חלמיש, ניקול לואנו
אגב, המלבנים האלה פה בתחתית כל כתבה הם כפתורי השיתוף לווטסאפ ולעולם, לחצו עליהם: