הטור דה פראנס – היכן תמצאו את הפרטים על המתרחש בזמן אמת, היכן מדווחים עכברי הסטטיסטיקה, מי מגלה סודות מתוך הדבוקה ולמי יש את הפודקאסטים הכי לוהטים? יותם ייבין ועמית נבון מבייקפאנל בהדרכה שימושית קצרה:

מעל 15,000 כבר נרשמו לפאנלים ומקבלים פעם בשבוע תוכן מעולה- הצטרפו גם לניוזלטר:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

אלה שלא יכולים בלי האתר הרשמי של הטור 

האתר letour.fr השתפר במהלך השנים ומציע שפע של מידע היסטורי ועדכני על המרוץ כולל מיקומים ודירוגים בזמן אמת ברמת דיוק סבירה. בעמוד הרשמי ניתן למצוא גם תקצירים, תמונות מרהיבות וכתבות וידיאו מהוקצעות. חלק נוסף שחביב עליינו במיוחד הוא המידע הקולינרי וההיסטורי הכולל מידע על טירות, אטרקציות, תרבות ומאכלים אופייניים לאזורים אותם עוברים הרוכבים בעודם מזיעים בתנוחה אווירודינמית. 

מה לא ניתן למצוא? רגעי מחלוקת, תאונות או ביקורת על המארגנים אפילו אם הם היו הדבר הכי מעניין ביום. פוגצ’אר כמעט מתרסק בגלל אי תנועה שלא מסומן היטב, הצרפתי החביב ז’וליאן ברנאר עוצר באמצע הנג”ש בשביל לנשק את אשתו ולנופף לקהל, את זה תמצאו במקומות אחרים אותם נחשוף בהמשך הכתבה

https://www.letour.fr/en/

אתר חובה לחובבי הסטטיסטיקות

לעכברי הסטטיסטיקות יש בית מרכזי, אתר החובה לרוכבים עצמם ומאות אלפי אוהדים procyclingstats.com. בעת ארועי שיא האתר נופל מעומס המשתמשים. דיווחי זמן אמת, תאונות, תוצאות, מהירויות ונתונים על כל רוכב ורוכב. מי הרוכב הכי צעיר בדבוקה? מי מרוכבי קבוצת הבריחה נמצא רחוק יותר ממקום הולדתו? מה הקצב בו צריכה לרכוב הדבוקה כדי להשיג את קבוצת הבריחה, ומתי בפעם האחרונה הרוכב הסלובני מאטיי מוהוריץ’ לא סיים מרוץ? כל זאת ועוד תמצאו באתר שכולו חגיגת נתונים מספריים. אבל אם אתם מחפשים קצת לב ורגש, או כל דבר שחורג מהשורה התחתונה הסטטיסטית, תיאלצו לחפש כנראה במקום אחר.

https://www.procyclingstats.com/index.php

דף הטוויטר הכי מצחיק בדבוקה

הטוויטר הוא הרשת החברתית המועדפת בענף הכביש בפער על השאר. רוכבים, מאמנים ומנהלי קבוצות מצייצים באופן תדיר ומאפשרים הצצה לעולמם. לא אחת אוהדים זוכים להתכתב ישירות עם הרוכבים ולהתווכח עם מנהלי קבוצות על הטקטיקה בשלב. אחד החשבונות המשעשעים ביותר נקרא Cycling out of context המחזיק מאות אלפי עוקבים ומעלה מידי יום ארועים מצחיקים וממים מהמרוצים, אחרי הדף עוקבים הרוכבים בעצמם כדי להתבדח על חשבון חבריהם וגם לצחוק על עצמם.

https://x.com/OutOfCycling

היסטוריה גיאולוגיה והרבה נוסטלגיה

מעוניינים לדעת איך טיפסו ב 1924 את הגאליבייה? אין בעיה, בשביל זה עמלו במשך שנים זוג אמריקאים בשם ברט ושלי הורטון על אוסף עצום של חומר מצולם וכתוב על ההיסטוריה של הענף ושל הטור עצמו. מלבד אתר אינטרנט של של ה-Horton Collection, תוכלו לראות טעימות באופן יומיומי בעמוד הפייסבוק הנושא את אותו השם. 

https://www.facebook.com/TheHortonCollection

לפרנקופילים שבינינו מומלץ לבדוק את עמוד הפייסבוק של עיתונאי צרפתי בשם עמנואל ניקולו. העמוד מעלה זיכרונות נעימים יותר ופחות הנעים על כל 121 שנות ההיסטוריה של הטור. 

https://www.facebook.com/souvenirsdutour

מה לגבי טור וגיאולוגיה? ברור שיש. החנונים הכי מגניבים שקיימים באקדמיה התאגדו ממספר אוניברסיטאות צמרת על-מנת לברר לכם סוגיות הרות גורל. כך למשל, תוכלו לדעת סוף סוף כיצד מיליוני שנים גרמו לכך שהשלב העשירי עבר במסלול כל-כך שטוח, או מדוע הייתם צריכים סירה לו רציתם להשתתף בשלב התשיעי לפני מאה וחמישים מיליון שנים.

https://twitter.com/GeoTdF

הצטרפו לקבוצה השקטה של בייקפאנל בווצאפ. לחצו פה: 
בייקפאנל ווטסאפ

הפודקאסטים הלוהטים שיסכמו לכם את השלב 

למי שאין הרבה פנאי לקריאה אבל יש זמן בפקקים, בשנים האחרונות צצו לא מעט פודקאסטים המביאים ניתוח מעולה של מרוצי הסבב העולמי. בטור הנוכחי כתבי הפאנל בהווה ובעבר דני אסקרוב ועמית נבון מסכמים את השלבים בטור בכל ערב בטוויטר. 

בעולם, אחד הפודקאסטים הפופולרים עולה ביוטיוב ונקרא “Lanterne Rouge” הפנס האדום. היוצרים הם בנג’י נאסן ופטריק ברו. נאסן הוא גיימר ורוכב חובב, ואילו ברו עו”ד אוסטרלי צעיר שהתפטר מעבודתו ועבר להתגורר באנדורה כדי להתמקד בסיקור מרוצים. המאזינים ימצאו את כל הפרטים על כל שלב ושלב, יחד עם תחזיות ואנקדוטות מהמתרחש מאחורי הקלעים. הם קצת חפרנים (אולי גיוס עתידי לפאנל), אבל מקצועיים ומקושרים לרוכבים. 

 https://www.youtube.com/playlist?list=PLJt1R2F9aGmsjIB25wpiqanJVNN_34Svw

 

פודקאסט אחר ומומלץ הוא של צמד הרוכבים הבריטיים מקבוצת Ineos גריינט תומאס ולוק רואו. הפודקאסט, בעל השם המשעשע Watts Occurring, עוקב אחרי עונת האופניים כולה ומכניס את המאזינים לתוך האירועים המרתקים ביותר של דבוקת האופניים. יחד עם האישיות יוצאת הדופן של שני הרוכבים מדובר בפודקאסט מומלץ לשנה כולה, ולא רק לשלושת השבועות החמים של יולי. 

https://open.spotify.com/show/5qKyQ1PXthfY49tTAHJtMu?si=3b551def0fff4327

עוד הסכתים פופולרים מארה”ב יש לרוכב העבר השנוי במחלקות לאנס ארמסטרונג הנקרא The move 

https://www.youtube.com/@wedu

וגם לחבר קבוצתו בעבר כריס הורנר יש ערוץ משלו שמנתח את הטקטיקה באופן הומוריסטי. 

https://www.youtube.com/@ChrisHornerCycling

מאת: יותם ייבין, עמית נבון
תמונות: נועה ארנון, ספרינט סייקלינג IPT

לתגובות- עקבו והגיבו בבייקפאנל באינסטגרם