אופני ה +Trek Domane ALR החשמליים הם קודם כל אופני כביש מעולים שנוחים מאוד לרכיבה בכל תנאי דרך. כשהמנוע נכנס לפעולה חרישית, הם יעזרו לכם לגהץ גבעות ולטפס עליות במהירות של רוכבי עילית. כשלא מעוניינים במנוע העזר, אפשר לשלוף את הסוללה ולקבל Domane כמעט רגילים.

מעשה שהיה כך היה: אחי הצעיר התחיל לרכב, תחילה בוולדרום ומשם גם בכביש. הוא הצטייד באופני כביש ובביגוד מתאים ומטבע הדברים מהר מאוד שמע על נס הרים, הגביע הקדוש של רוכבי הכביש. בינתיים אופני הכביש שלי נשלחו לזמן פציעות עם שבר בקרבון כך שיצאתי מהכושר הסביר שהייתי בו. אחרי כשבועיים ללא רכיבות אספתי מטרק תל אביב את הדומנה החשמליים למבחן. הם המתינו לי שם חדשים לחלוטין, מדוגמים ומכוונים למשעי. למחרת כבר שמתי שעון מעורר ולקחתי אותם לסיבוב. שבועיים קדימה: אחי פירק אותי קצת ברכיבת כיפור ובטעות הצליח לשכנע אותי לבוא איתו לנסות את העלייה של נס הרים, לראשונה עבורו. התנאי שלי היה שבכושר הנוכחי שלי אני מוכן לטפס את העלייה הזו רק כל עוד הדומנה החשמליים של Trek אצלי במבחן, כי בכוח הרגליים אין מצב שאני מטפס אותה. כך, כמה ימים לאחר מכן, מצאתי את עצמי רוכב איתם בעלייה “של שוקה”. פייר, לא התגעגעתי.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

ספוילר: אופני כביש חשמליים אינם אופנוע! 

גם על מצב ה-Turbo הזעתי היטב והרגשתי את השרירים עובדים ואת הדופק נוסק. ההבדל הוא שלפחות הפעם הרגשתי איך זה להיות רוכב עילית ולעקוף כל רוכב שראיתי מבלי שנעקפתי ולו פעם אחת. בפועל האופניים עשו בדיוק את מה שהם אמורים לעשות: פתחו בפניי את האפשרות לעלות עלייה שכרגע לא בטוח שהייתי יכול או בוחר לטפס בכוח הרגליים. יש בזה משהו מגניב ודמיינתי לעצמי רוכב מבוגר יותר, לא בכושר או עם מגבלה רפואית שמעוניין גם הוא להיות חלק מהחבורה בבר-בהר או בכל בית קפה על פסגת הר מושלג באירופה.אופני כביש חשמליים

עוד לפני שהמנוע פועל

בשונה מחברות אחרות אשר בנו דגם חשמלי חדש לכביש, ה-Domane של טרק הוא דגם קיים שקיבל מנוע. סדרת אופני הסבולת של טרק המשלבים נוחות גבוהה יותר וידידותיים גם בשבילים לא סלולים. כרוכב הרגיל לרכוב על גיאומטריה תחרותית מאוד המעבר לאופניים האלו היה לי נעים וכיף. התנוחה הזקופה יותר מרגישה אחרת בגוף, שלא כואב אחרי רכיבה ארוכה והתנוחה לא פוגעת כמעט במהירות הרכיבה. 

הצטרפו לקבוצה השקטה של בייקפאנל בווטסאפ:
בייקפאנל ווטסאפ

מערכת ההילוכים מסדרת 105 הפתיעה לטובה, העברות ההילוכים היו קלילות, מהירות ויעילות ומערכת ההילוכים מדייקת לא פחות ממערכות הילוכים חשמליות שניסיתי. גם טווח הקסטה עם גלגל שיניים של 34 מאחור אפשר רכיבה בעלייה על קאדנס גבוה בלי צורך להפעיל כוח גבוה בכל סיבוב פדלים. 

צמיגי הR1 הרחבים בעלי 32 המ”מ של בונטרגר היו הנוחים ביותר שרכבתי עליהם עד היום. הדבר התבטא בעיקר בפניות זורמות מאוד עם תחושת ביטחון מאוד גבוהה גם בהטיה עמוקה של האופניים. מבחינת עמידות הצמיגים מעט איכזבו עם 2 תקרים בשבועיים. נכון, זה גם עניין של מזל, אבל אולי כדאי לשקול לשדרג צמיגים לדגם עמיד יותר. גם רכיבה על קטעי פאבה ובשבילים לא סלולים הייתה יציבה למדי וזה אפילו בלי שיש מנגנון שיכוך נראה לעין לשלדת האלומיניום. 

פרטים טכניים

  • האופניים שנבחנו במידה 56
  • שלדת אלומיניום עם חיווט כבלים פנימי
  • מזלג קרבון 
  • מערכת הילוכים שימנו 105, 2×11 הילוכים.
  • קראנק FSA ייעודי לאופניים
  • פלטות קדמיות: 50/34 גלגלי שיניים
  • קסטת 11 הילוכים עם טווח 11-34 גלגלי שיניים
  • מעצורי דיסק הידראוליים, רוטורים 160 מ”מ
  • גלגלי Bontrager Paradigm Comp 25, המתאימים גם לטיובלס. רוחב חישוק 25 מ”מ
  • צמיגי בונטרגר R1 ברוחב 32 מ”מ 
  • משקל: 15.21 (מידה 56)
  • הגבלת משקל רוכב: 125 ק”ג

אופני טרק דומאנה

מנוע:

  • מנוע וסוללה של Fazua תוצרת גרמניה עם 252Wh
  • טווח רכיבה: עד 104 ק”מ
  • רכיב המנוע והסוללה ניתנים לשליפה
  • כיבוי/הדלקה של המנוע ושליטה על המצבים דרך לחצן הפעלה על גבי הטופ טיוב
  • משקל המנוע והסוללה: 2.9 ק”ג

מחיר לצרכן: 22,950 ש”ח. ניתן להשיג בחנויות טרק (CTC) ברחבי הארץ

טרק דומאנה

טבלת מידות וגיאומטריה

כשהמנוע פועל… Vrooom

בדומה ליצרניות אחרות, גם טרק עברו למנוע מתוצרת חברה אחרת שאינה Bosch או שימנו והמנוע כעת מתוצרת Fazua הגרמנית המייצרת מנועים למספר מותגי אופניים. כפתור הכיבוי וההדלקה נמצא על גבי הטופ-טיוב ובמגע קל עוברים בין המצבים. כאן לדעתי עדיף היה להשתמש בכפתורים של ממש, גם אם נסתרים, כי הלחיצה על ידי מגע בלבד רגישה מדי ולעיתים רואים שאנחנו לא על המצב שהיינו בו, כנראה עקב מגע אקראי.

מצבי מנוע העזר המסומנים על ידי צבע הנורות הם:

  • כבוי – המנוע לא בפעולה. 
  • ECO – סיוע קליל של המנוע. ניתן להשוות לרוח גב קלה או שיפוע שלילי מתון שמצריכים פידול אך פחות מאמץ. מצב זה כמעט שאינו מורגש אך הוא שם.
  • Tour – עזרה מתונה של המנוע. זה המצב שנרצה להיות בו ברכיבה ארוכה שכוללת גבעות וקצת עליות אם נרצה להרגיש את עזרת המנוע.
  • Sport – במצב זה המנוע עוזר מאוד. זה המצב שנרצה להיות ברכיבה שלמה עם חברים חזקים יותר, או כזו שבה צפויים להיתקל ברוח פנים ועליות.
  • Turbo – המנוע בפעולה מקסימלית. כשמתחילים לפדל מרגישים היטב את ה-Vroom של המנוע שדוחף קדימה ועוזר מאוד בתחילת הרכיבה או במהירות איטית. מטבע הדברים הסוללה על מצב זה גם מתכלה במהירות.

אופני טרק חשמליים

פרוגרסיביות המנוע ברכיבה

אהבתי שפעולת המנוע מורגשת במיוחד בתחילת הפידול ובמהירות נמוכה, שזה החלק שהכי צריך אותו. בהגעה ל-25 קמ”ש סיוע המנוע נפסק ובניגוד לאופניים אחרים אותם בחנתי, כאן הפסקת המנוע עדינה יותר. זה נובע מאותה סיבה והיא שעזרת המנוע פרוגרסיבית ומורגשת בעיקר בהתחלה ופוחתת בהדרגה ככל שהמהירות עולה. מבחינת הרוכב זה עדיף בעיני שלא מרגישים “האטה” ברגע שהמנוע מפסיק לפעול. צדו השני של מטבע הפרוגרסיביות הזו הוא שבטיפוס עלייה במהירות של מעל 15 קמ”ש עדיין דרוש מאמץ לא מבוטל מצד הרוכב.

המנוע שקט מאוד, יותר שקט מאופני כביש חשמליים אחרים שבחנתי, ואפילו רחש המנוע החרישי בקושי נשמע. יתרון נחמד של זה הוא שאפשר לעקוף רוכבים אחרים מבלי להסגיר את פעולת המנוע. מצד שני הצינור התחתון העבה לא משאיר הרבה מקום לספקולציה וכמעט כל הרוכבים שראו את האופניים האלו הבינו מיד כי מדובר על אופניים חשמליים. 

מבחן אופני חשמליים טרק

טווח רכיבה עם המנוע וחיווי סוללה

טווח הרכיבה הרשמי על מצב Eco הוא כ-105 קילומטרים. סימון מצב הסוללה נעשה על ידי צג של 5 נורות הדולקות בצבעים משתנים בהתאם למצב שבחרנו. לדעתי תצוגת מצב הסוללה במרווחים של 20% היא לא מספיק מפורטת ועדיף היה להוסיף נורות או לאפשר תצוגה מהבהבת כך שיהיה ייצוג במרווחי 10%. 

במבחן מאמץ מנוע בעלייה רצופה, מצב Tour הסתמן כמתאים ביותר לרכיבה ארוכה עם עליות וגבעות בהנחה שרוצים שהסוללה תחזיק לכל הרכיבה. במצב Turbo, עלייה רצופה של 20 דק’ עלתה לי בכ-40% סוללה ומשם כבר נאלצתי לכלכל היטב את השימוש שלי במנוע. הטענת הסוללה נמשכת כ-4 שעות.

אופני טרק

במישורים ובירידות

בהפתעה אפילו עבורי, המשקל הגבוה לא פוגע במהירות שלהם במישור (ללא מנוע), אפילו במסלול עם סיבובים ופניות טכניות. המהירות שבה רכבתי עמם הייתה רגילה לגמרי ואפילו בתאוצה המשקל לא הפריע. כשלקחתי פניות, הצמיגים הרחבים מאפשרים יציבות גבוהה יותר גם בהטיה גבוהה יותר של האופניים כך שלא צריך לאבד הרבה מהירות בפניה. כך, סך מהירות הרכיבה נותרת טובה. בשיפועים חיוביים כאשר המנוע כבוי, כבר יש מחיר למנוע, והייתי צריך לעבוד קשה כדי לעמוד בקצב של מי שרכב לצידי על אופני כביש סטנדרטיים.

מעולם לא הייתי מהרוכבים הטכניים והמהירים בירידות. כשירדתי איתם, היציבות הנובעת מהצמיגים הרחבים הייתה יתרון משמעותי והביטחון הזה מתרגם למהירות גבוהה יותר שהרגשתי בה נוח בירידות, מבלי רעידות מיותרות בשלדה. מעצורי הדיסק גם הם תורמים לתחושה טובה יותר בירידה עם מודולריות גבוהה ביכולת העצירה וידיעה שאני יכול גם לרכב את כל הירידה עם לחיצה על הברקס מבלי לסכן את החישוק.

אופני טרק

האם יש שוק לאופני כביש חשמליים?

באופני הרים יש כל כך הרבה קטגוריות וסוגי אופניים ואילו בכביש עדיין יש בגדול “אופני כביש”. נכון, יש כאלו המצטיינים במשקל או באווירודינמיות, אבל אין המון סוגים כמו בשטח. אופני כביש חשמליים הם לדעתי קטגוריה נוספת שיש לה מקום בארסנל הרוכבים ועל מדפי החנויות. לכן גם לא צריך למהר ולפסול את אותם. כמו שיש הרבה סוגי אופניים שלא כל אחד מאיתנו רוכב עליהם, כך גם לגיטימי שאלו יהיו עוד אופניים שיש מי שירכב עליהם גם אם לא כולם. 

אופני הרים חשמליים הצליחו לצבור תאוצה ולמצוא את הקהל המתאים להם בישראל. האם זה עתיד לקרות גם בקטגוריית אופני הכביש החשמליים? רוב חבריי שנמצאים בכושר גבוה כנראה לא יראו את הפואנטה באופניים כאלו, אבל זה לא אומר שאין כזו. רוכב מבוגר או לא בכושר שרוצה להמשיך לרכב במסלולי הרכיבה הפופולריים כולל עליות, גבעות ורוחות פנים יראה את הצורך בהם. יש בזה משהו נהדר ונוסך אופטימיות עבור כולנו: כשנזדקן ונחלש, לא יגזר עלינו להפרד שבורי לב מהאהבה שלנו לרכיבת הכביש! 

עוד לפני שהם אופניים חשמליים, הם קודם כל אופני כביש, וטובים. גם רכיבה מישורית בלי מנוע עזר הסבה לי הנאה רבה. הנוחות שנובעת מתנוחת הרכיבה, והרעננות שנובעת מיציבות האופניים שלא רועדים מכל גרגר חול על הכביש מביאים לרצון עז להמשיך עליהם עוד ועוד, בניגוד מוחלט לאופני הכביש האישיים שלי. אולי האופניים האלו לא נועדו לרוכב צעיר ובכושר שמחפש לשפר את הזמן על הגבעה בכל פעם. אבל הם מאפשרים לקהל שלם להמשיך לרכב קילומטרים ארוכים ולצאת לטיולי רכיבות ארוכים ומתאגרים גם מבלי להיות בשיא הכושר או יכולת להגיע לזון 4-5.

טרק תל אביב

אופני ה-Domane החשמליים בשורה התחתונה

טרק בחרו לשייך את אופני הכביש החשמליים למשפחת הדומנה, בשונה מחברות אחרות אשר יצרו קו חדש של מוצרים חשמליים. ההחלטה הזו נכונה בעיני ויש בה הצהרה: אלו אופני כביש שכיף לרכב עליהם ובנוסף יש להם גם מנוע עזר, לא להיפך. מנוע העזר עוזר בנעימות, הכניסה שלו לפעולה הדרגתית ומורגשת בעיקר במהירויות נמוכות. גם הפסקת הפעולה אינה גוררת בלימה פתאומית וזה מצוין. בעליות וגבעות אפשר לבחור את מידת העזרה של מנוע העזר ולעמוד בקצב של החברים לרכיבה מבלי שיצטרכו לחכות בפסגה.
האופניים עצמם נוחים ומגוונים מאוד. הם מאפשרים רכיבה על שבילים קלים ופאבה כמו גם רכיבה טכנית גם במהירויות גבוהות. הם קצת כבדים מהמתחרים אך ברכיבה במישור או עם מנוע פועל אין לכך משמעות. בשורה התחתונה הם אופני הכביש החשמליים הטובים שפגשתי. 

נס הרים

יתרונות וחסרונות

יתרונות

  • צמיגי 32 מ”מ כברירת מחדל עם מקום לצמיגים ברוחב עד 38 מ”מ
  • סוללה נשלפת – אפשר לרכב בלעדיה. שימושי גם מבחינת תחזוקה ותיקונים במידת הצורך ובמקרה שאתם רוכבים עם רכב ליווי – אין הגבלה אמיתית לטווח, רק צריך לצאת לדרך עם עוד סוללה או שתיים ספייר.
  • צביעה מהממת של טרק שעומדת בסטנדרט של צביעת אופני קצה
  • נוחים ויציבים מאוד בירידות ועל פאבה או גראבל קל
  • גיאומטריה מוכרת ונוחה של משפחת הדומאן

בייקפאנל בטלגרם, לחצו פה לראות את זה!

חסרונות

  • משקל – כבדים מהמתחרים העיקריים ומדגמי כביש חשמליים אחרים של טרק. קיימים לטרק גם דגמי +Domane במשקלים קלים יותר.
  • הטענת הסוללה לאחר הוצאה שלה בלבד, אין אפשרות להטעין כשהיא מורכבת על האופניים
  • צמיגים אמנם נוחים ורחבים אך לא מצטיינים באחיזה או בעמידות לפנצ’רים
  • הציר המרכזי יחסית נמוך ועלול להפריע בפידול ביציאה מפניות
  • סוללה נגמרת יחסית מהר במצב ה-Turbo
מאת: אדם סימן טוב
צילום: עופר עברי, גיא חלמיש, אדם סימן טוב

 

רוצה אופניים כאלה? אם את/ה רציניים ומעוניינים, מלאו פרטים ונעביר את פנייתכם לטרק ישראל:

    אני רוצה לשדרג לטרק!:

    מעוניין ליצור קשר עם היבואן לקבלת פרטים נוספים