מותג האופניים האיטלקי הוותיק, יצא עם דור שלישי ובוגר לאופני האנדורו החשמליים ה-Whistle B-Rush c12.5 (וויסל B-Rush). יבואן האופניים דלב מוטורספורט בע"מ מקבוצת לובינסקי, עשה איתם עלייה לישראל והפאנליסט עופר עברי יצא איתם למבחן חשמלי של כמה מאות קילומטרים כדי לעמוד על קנקנם: 

אומרים שאין הזדמנות שניה לרושם ראשוני וגם כאן בדור ה-3 של דגם האנדורו הזה, במבט ראשון הלוק של האופניים סקסי בטירוף. שחורים ומסתוריים עם נגיעות של זהב – כמו מוניקה בלוצ'י על מסלול של דולצ'ה וגבאנה. לכאורה נתוני הפתיחה של ה B-Rush c12.5 טובים: גיאומטריה מעודכנת, שלדת קרבון קלה ואיכותית, מכלולי קצה, מהלכי בולמים נדיבים, מנוע דור 5 וסוללה 800Wh (הראשונים בארץ) מבית Bosch, נראות מצויינת ותג מחיר מפתה. מה חשבנו עליהם אחרי כחודש של רכיבה מאומצת? הישארו איתנו.

אלפים כבר הצטרפו, קבלו גם אתם סיכום כתבות אחת לשבוע:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

Whistle החברה

חברת Whistle נולדה במקור בקולורדו ארה"ב. היא נרכשה לפני שנים ע"י Atala – חברת אופניים איטלקית עם מסורת בת 100 שנים. Atala היא חברת אופניים של אחד מקונצרני האופניים הגדולים בעולם: Accell Group, המאגד בתוכו מספר מותגי מוכרים אחרים כגון Haibike, Ghost, Lapierre, ו Raleigh. מפעל Whistle ממוקם בעיירה Monza שחלקנו מכירים הודות למותג אחר המיוצר בה בשם Ferrari. במפעל האופניים הזה מרכיבים למעשה את השלדות המיוצרות במזרח יחד עם החלקים הנוספים שמגיעים מארה"ב כנהוג ברוב מותגי האופניים.

אנדורו

Whistle לשבילים אגרסיביים/אנדורו 

מצויידים בגלגלי 29", 160מ"מ מאחור ו 170 מ"מ מלפנים, הוויסל מיישרים קו עם קטגוריית האנדורו החשמלי החם. הם מתחרים ישירות מול ה Trek Rail וה Specialized Turbo Levo. רועי שבילי מנהל המותג מבית מבית ד.ל.ב מוטוספורט (מקבוצת לובינסקי), שמייבא במקביל גם את KTM, פעיל בענף האופניים בארץ כבר תקופה ארוכה. רועי יצר רשת של כ-15 חנויות הנותנות שירות מצוין בכל הארץ למותגיו, והוא ידוע ביחס האישי שהוא נותן ללקוחותיו. הוא מכיר היטב את דרישות השוק המקומי וכיצד מחדירים מותג חדש בתחום הזה. מפרט האופניים וגם המראה הכללי הותאמו לרוכב הישראלי לפי דרישה שלו וכשזה ארוז במחיר אטרקטיבי, כללי המשחק משתנים בהתאם.

אנדורו

מפרט טכני

  • דגם: B-Rush c12.5
  • שלדה: קרבון מלאה במידה M
  • צבע: שחור מט
  • סט גלגלים: " 29  RaceFace Turbine-R
  • בולם אחורי: 160 מ"מ Fox Float X2 Factory,EVOL, LSR, HSR, 2 Pos-Lever, 230×65
  • בולם קדמי: Fox 38 Float Factory eMTB+, Air, GRIP X, 29", Travel 170 מ"מ, 1.5 Tapered, 15×110 mm
  • ברקסים: Shimano XT BR-M8120, Four piston, Rotor RT-MT800 203 mm/203 mm
  • כידון: Race Turbine, Lenght 780 mm, Barbore 35 mm, Rise 40 mm  
  • מוט כסא: Fox Transfer Factory Kashima, Diameter, 31.6 mm, remote
  • צמיגים: Schwalbe Tacky Chan EVO, Addix Soft, Super Trail, TLE, 29"x2.40"
  • מערכת פיקוד חשמלית: Purion 200 Remote
  • מנוע: Bosch דור 5 מסדרת Performance  Line CX בעל מומנט של עד 85 ניוטון/מטר.
  • סוללה: אינטגרלית נשלפת בקיבולת Wh800 
  • משקל: 23.5 ק"ג למידה M
  • מחיר מוערך : 35,000 ש"ח
  • יבואן: ד.ל.ב מוטוספורט מקבוצת לובינסקי

אנדורו

פעם ראשונה ביער?

רכיבה ראשונה עם החברים, כולם שואלים שאלות. למרות שמדובר במותג וותיק יחסית, לא לגמרי מכירים אבל מיד מבקשים למשש את הסחורה. "אפשר סיבוב?". כל מי שהתיישב על האופניים אמר שהם מרגישים "בבית". הגיאומטריה נוחה ומוכרת, בסיס גלגלים ארוך ותנוחת ישיבה זקופה מבטיחים תחושת ביטחון בשביל. זווית ראש של 64 מעלות בשילוב זווית כיסא בת 77 מעלות וקבלתם יציבות ויכולת טיפוס. יצאתי לרכיבה ראשונה הכי קשוחה שיש: סינגלים טכניים, מדרגות אכזריות, סיבובים בשיפועים בלתי אפשריים ושם ממש האופניים זורחים. 

המתלה דמוי FSR – ארבע זרועות עם ציר אקסצנטרי סביב ציר הגלגל, מעלימים היטב מהמורות וסלעים מזדמנים שרק רוצים לזרוק אתכם מהאוכף. הבולם האחורי הנדיב בשיתוף עם המתלה מוריד אחיזה נהדרת לגלגל האחורי גם בטיפוסים קיצוניים. ניכרת התחושה שנעשו שיעורי בית לעומת הדגמים היוצאים. בזכות שימוש בקרבון איכותי בשלדה ומיסבים אמינים בהתאם, מהנדסי וויסל יכולים לזקוף לעצמם הישג בכל הקשור לאיכות השיכוך. דבר אחד שכן הפריע מעט בהתמודדות עם השטח היו צמיגי השוואלבה המצוינים, אך הצרים מדי ברוחב 2.4". לישומי אנדורו קלאסיים הסטנדרט שאני אישית הייתי בוחר בו הוא 2.6".

גרף

האופניים, השטח ואני

מי שמכיר אותי יודע שאני נרדם על האופניים בדרכי 4×4 ומשתעמם אפילו בסינגלים מתגלגלים. מרבית הרכיבות שלי מתרכזות במדבר, בהרי ירושלים, חורשן, משמר וכדומה. בקיצור רוכב בשבילי אופניים שאינם זורמים, ושם חברים החיבור לוויסל היה מיידי. בזכות ה FOX Float X2 Performance האחורי המצוין, הוויסל התגברו בקלילות על גינות סלעים וצלחו אפילו דרופים מזדמנים, לא אחת בזכות מזלג הפוקס 38 המעובה שהצטרף לפיאסטה ותרם את חלקו. 

האופניים תפקדו נהדר במגוון רחב של שבילים ועמדו בגבורה בכל משימה שבחרתי להם. 4X4, טכני, קפיצות, קירות סלע קשוחים או מדרונות ברוטאליים, הם רק ביקשו עוד. בניגוד לדגם היוצא, גם כאן חל שיפור ולמידה, וכבר לא מצאתי את עצמי מנגח סלעים בתחתית המנוע/אזור ה BB. אני חייב לציין שוב לטובה את יכולת הטיפוס של האופניים. ככל הנראה שילוב מנצח של גיאומטריה, מתלה וצמיגים אוחזים.

אנדורו

יחסינו לאן? זה קל!

הרכיבות הבאות לא בוששו להגיע וזה מרגיש כאילו תמיד היינו יחד. כל אחד יודע את מקומו ומתחילים להתרגל אחד לשני. משקלם 23.5 אבל הם מרגישים קלים למרות שהם בעלי סוללת 800Wh עצומה. מסתבר שמלבד קרבון איכותי שהושקע בשלדה, גם המערכת החדשה של Bosch שוקלת 600 גרם פחות מהקודמת (מנוע+סוללה).

ערוץ ה whatsapp המעולה של בייקפאנל:  לקבוצה השקטה 

דור 5 ל Bosch 

זה לא פלא שאנחנו רואים יותר ויותר יצרניות אופניים שבוחרות במנועי בוש על פני המתחרים. אמינות המנועים האלה ופעולתם הטבעית בשטח הקנו להם יתרון מובהק בקרב רוכבים רבים לאורך השנים. מבחינה חיצונית הדור החמישי נראה כמעט זהה לקודם, אבל בוש הצליחו לתכנן אותו מחדש ולחסוך כ 100 גרם במשקל העצמי.

נרשמה התקדמות טכנולוגית משמעותית גם בייצור תאי הסוללה: בוש הצליחו לייצר סוללה בגודל 800Wh קלה בחצי קילו(!) מקודמתה בעלת 750Wh. אם תרצו, תוכלו גם לבחור בסוללה קטנה וקלה עוד יותר (600Wh) לטיולים קצרים, לחסוך עוד 900 ג' ולרכוש לצידה ערכת מאריך סוללה PowerMore בגודל 250Wh אם תבחרו לצאת לטיולי יום ארוכים במדבר.

אישית תמיד נחשבתי ל Early Adopter בכל הקשור לאימוץ טכנולוגיות חדשות או קוטרי גלגלים מהפכניים על כל מגרעותיהם, אבל כשנתבשרתי שאני עומד לבחון את החדשה מבית בוש, לא חששתי ולו לרגע. המערכת החדשה תפקדה ללא לאות ובדיוק הגרמני הטיפוסי. כמי שמכיר את מנועי בוש מזה כ 5 שנים, אפשר רק לומר שהטוב נעשה טוב יותר. המנוע רגיש מצד אחד ונחוש מהצד השני אם רק תדרשו זאת. זמזום פעולת המנוע שקט יותר ורעש השקשוק הידוע (Rattle/Clacking) מכיוון התושבות נעלם לחלוטין. 

תצוגת מחשב הדרך ובורר מצבי המנוע משולבים יחד ב-Purion 200 בחלקו הקיצוני השמאלי של הכידון ליד ידית מוט הכסא. התצוגה נאה וברורה וגם אופן ותחושת המעבר בין מצבי המנוע נעימה וטובה לחלוטין. החיסרון היחיד בעיני הוא הרגישות לשבר בזמן נפילה/התהפכות האופניים – אבל אפשר לאבזר את מכלולי השליטה במנוע אחרת: בורר מצבים בלבד/בורר+תצוגה אינטגרלית בכידון/בורר+מחשב דרך על הטופ טיוב. ביצועי המנוע זהים לקודמים נכון לעכשיו. 85Nm מומונט, 600 וואט ועד 340% סיוע. מה שכן, השמועה אומרת שבקרוב ובהשפעת המנוע המתחרה של DJI, יצא עדכון גרסה מ 85 ניוטון ל 105. מטורף!

בייקפאנל בטלגרםTelegram Logo 3 כתבות בשבוע בלבד

קבלו ראשונים את כתבות האופניים הטובות בארץ – בקהילת בייקפאנל בטלגרם:

הצטרפו עכשיו 

מעבר לכך תמצאו את הפיצ'רים השונים דומים עד שווים לגמרי לאלו משנים קודמות. כמו בדור הקודם, למנוע הבוש 4 מצבים. ECO, TOUR+, eMTB ו TURBO. בדומה למצב ה eMTB, מצב ה TOUR+ החדש מאפשר רכיבה טבעית בטווחים הנמוכים של עוצמת המנוע ליתר חיסכון בסוללה. פיצ'ר חדש וחביב שנקרא Hill Start Assist, מאפשר תחילת רכיבה חלקה יותר כמו כשזה קורה לעיתים בפתחו של טיפוס משופע במיוחד. שופרה מאוד גם מערכת ה Walk Assist מבחינת התגובתיות והעזרה בשטח. כעת מהירות פעולת המנוע מתואמת יותר עם מהירות ההליכה שלנו בשטח. הסוללה עצמה מקבלת טעינה משקע בתחתית השלדה. כיסוי השקע שופר לחומר עמיד יותר מבשנים קודמות אך התנתק מאליו תוך כדי אחת הרכיבות ואבד. את הסוללה ניתן לשלוף מהאופניים ולטעון אותה בנפרד בעזרת שימוש בברגי פתיחה משולבים בשלדה.

נתונים

לסיכום

וויסל הוא כבר שחקן לגיטימי מוערך על מפת החשמלוקים העולמית. אם היה לכם ספק, ל Whistle B-Rush 12.5c מקדם הנאה ענק ואתם צפויים לסיים כל רכיבה עם חיוך ענק על הפנים. בדומה לדגמים היוצאים גם התמחור נוח ותוכלו לשדרג במקביל גם את המנשא האחורי שלכם. מחלות הילדות של הדגמים היוצאים חלפו עברו להן ונשארנו עם אופניים בוגרים ואיכותיים עם מקדם שובבות לא מבוטל. הם כבר לא יותר כבדים מהמתחרות ואיכות השיכוך השתפרה לאין ערוך. במחיר שלהן לא הייתי מתלבט כלל.

יתרונות

  • מחיר מצוין לרמת האופניים האלה ומשקלם
  • משקל – 23.5 ק"ג עם סוללה אימתנית ועוצמה כזו זה יתרון
  • חלקים איכותיים
  • פאן פקטור, לא מעט בזכות המתלה וגיהוץ מסלולי האנדורו
  • מנוע וסוללה – רגיש אך נחוש, וסוללה גדולה מאוד. 

חסרונות

  • בורר מצבי מנוע של בוש במיקום בעייתי
  • צמיגי 2.4 צרים מדי, נמליץ להחליף ל 2.6
  • מכסה שקע הטעינה שביר

כתב: עופר עברי
צילום: עופר עברי, טובי שביט

עופר עברי