לקח לי שנה להבין שאני חולה קשות: לוקה בסינדורם הזייה עם תסמונת ציוד ותוספת קמפינג או בשמו המדעי- בייקפאקינג. יוג’ין לויט עם הזמנה להרפתקת Outdoor, רב יומית, בשטח, עם כל הציוד על האופניים. ציוד אמרנו? איזה כיף!

מאת: יוג’ין לויט

תסבירו לי אתם איך אפשר להגדיר רוכב שבמהלך שנה אחרונה התחבר לכל מקור מידע אפשרי בנושא, לאט לאט קנה את הזיווד הנדרש – וזה לא זול בכלל. כבר חצי שנה מתכנן את הטיול הראשון שלי שמשובץ לאיפשהו במרץ. אין סוף ניג׳וסים למאסטרו מסלולים – שי יגל, כבר בדיונים עם פצפוצי (מאור רביב) על בחירת שיר לעריכה של הסרטון של הסרט של הטיול הנל שעוד לא יצא לפועל!

חורש כל סרט בייקפאקינג שיוצא חיי יחד עם הדמויות את הבייקפאקינג ללא רכיבת בייקפאקינג בפועל, סוג של סטארטאפ כי החוויות במוח עוברות גם באופן וירטואלי.

רעיון הלינה ברכיבה צמח במוחי די במקרה

אני זוכר זאת היטב שבמהלך טיול חוצה מדבר עם התימני, הגעתי לנופים ללא גבולות. ללא גבולות זה כשאין אף גורם תכסית שמחזיר אותך לציוויליזציה. נוף בתולי מנגיעות אדם. לכמה רגעים אתה מוציא את מבטך מחוץ לנאקב הזורם ונשאב אל המראות עד שהגלגל הקדמי פוגע בסלע ומאפס אותך מהר למהות הרכיבה לשמה באת – תתחיל מוקדם, תספיק עד 11:00 לאיסוף של אבו פאדי ועד 12:00 לכל המאוחר תהיה בבית להמשך פעילות עם המשפחה. בקצב זה אתה פשוט לא מספיק להנות מהנוף ובא לך פשוט לעצור רגע ולחשוב שאפשר אחרת, בלי לחץ, בקצב שבו אתה לא רוכב כנגד השעון אלא עם הנוף ועבור הצפייה בו. הסדר בראש כבר נעשה, והרצון לצאת אל המרחבים במתכונת של תנו לי להנות מהטבע בקצב שלי כבר הוכרע.

מאיפה מתחילים?

קודם כל אתם צריכים לשאול את עצמכם אם אתם אוהבי שטח, לא תלויים בציווילזציה ושינה בשטח זו לא מילה גסה עבורכם. אם לא אז כנראה עדיף שתרשמו בגוגל איי לאב חשמלוק ושיהיה לכם בהצלחה. אם כן אז ברוכים הבאים, וצעד ראשון זה לצפות בכמה סרטים ממש מגרים, כמו זה:

מתחברים לכמה ערוצי מידע

המכה של האתרים מבחינתי זה ה bikepacking.com – פשוט אתר מדהים. הוא קצת קשה להבנה למשתמש המתחיל של איך בדיוק האתר מתנהג ומה המפה הרציונאלית לשיטוט בו. אך אחרי כמה כניסות מתרגלים לרעיון ושוחים בו בחופשיות. האתר מכיל את המידע הדרוש כדי להתחיל את המסע. החל ממה צריך לקחת, איך צריך לקחת, על מה צריך לקחת ולאן צריך לקחת. מלא בסקירות לשלל הציוד הנדרש בטיולים, מהקלילים עד להווי דיוטי וההארדקור. כמובן שיש גם ספריית סרטים שמלאה בתוכן מעלה השראה עם כמה הפקות מדהימות.
יש גם את קבוצת הפייסבוק של הבייקפאקינג בישראל. כן כן, עושים את זה גם בארץ ויש קהילה חיה ונושמת. סוג של BIKETALK רק מאוד דדיקייטד לתחום. הקפצות, טיולים, ציודים וסתם קשקשת זה פה. קבוצת טלגרם של הבייקפאקרים- רוב הדיונים מתבצעים פה. הזמנות לטיולים, מבצעים חמים ברשת, המלצות ציוד וחפירות כמה חנוך אוהב את הטרק סטש שלו.

בסופו של דבר במבט חטוף וספירת אירועים שיש בתחום בארצינו הקטנטונת, ניתן לפסוק שזה חי ובועט ואף עוקף את תחום אנדורו בחלק זה – נון סטופ 700, P2P דרום, P2P צפון הHLC המפורסם ובטח שכחתי עוד אחד.

ומתחברים גם לערוץ הזה, באימייל:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

 

קניית ציוד בייקפאקינג

פה זה מתחיל להיות כואב. מצד אחד לא בא לי להוציא המון כסף על משהו שבכלל לא טעמתי ואולי אף אתחרט אחרי ניסיון ראשון, מצד שני לא בא לי שאת הראשון שלי אעשה עם ציוד מגושם שבגללו אסבול ואתחרט. פה המוח היהודי מתחיל לתת את כישוריו: או שתיקח מחבר לניסיון (הקהילה מפרגנת בכיף) או שתקנה ממוקד מטרה. רק מה שנחוץ ובר שימוש גם מחוץ לכותלי הבייקפאקינג. סתם לדוגמא – שק”ש, אוהל ומזרן.

צריך מראש להחליט על איזה קו הולכים, באיזה ציוד להתמקד? איפה כל פרט יכנס באריזה על פני האופניים? ועד כמה קרוב למיטת חדר השינה שלכם אתם רוצים להגיע?

לרשותי העמדתי שנה שלמה להגיע לציוד הנדרש. גם מבחינת פיזור עלויות וגם מבחינת קריאת סקרים ובחירת הכלות שהן הכי לטעמי. הנוסחה עובדת פשוט ואכזרי: עלות המוצר ביחס למשקל המוצר ביחס התאמתו לתנאי מזג האוויר. על משהו תמיד צריך לוותר. ותמיד צריך לזכור שכל גרם מורגש היטב ביום השלישי בקילומטר ה90 לרכיבה.

בייקפאקינג – ציוד לינה

לא זוכר בדיוק מה גרם לי להתמקד דווקא בשק”ש של חברת Sea to Summit אבל מאותו רגע הייתי מאוהב והוא נכנס תחת רדר הסריקות לאיפה ניתן להשיגו במחיר הכי זול. הדגם שנבחר הוא Spark 2 משלוש סיבות פשוטות: הוא תואם את תנאי מזג האוויר של מדברינו בעונות מעבר (לשם אני מכוון את הרכיבות פאקינג שלי) – בגדול זה קומפורט 7 מעלות. בנוסף הוא בין הקלים שיש בקטגוריה ולמידה לארג׳ שזה עד גובה 195 סמ הוא שוקל 510 גרם. ואחרון חביב, הוא מתכווץ למשהו קטן ביותר.

המזרן הלך בעקבות השקש, מה שנקרא סוס מנצח לא מחליפים, למרות שבאותו שלב עוד לא ידעתי אם הוא ינצח- פיתחתי נאמנות לחברה שהכרתי ברשת ללא כל ניסיון קודם- חולה כבר אמרתי? גם המזרן בתכונות דומות עם כושר בידוד של שלוש עונות, מתכווץ לכלום בפיתה ושוקל מתחת לחצי קילו.

אוהל – היה תחת מחקר מעמיק. עלתה השאלה האם בכלל צריך אחד כזה, הרי במדבר אין גשם ורוב המקומות ללא טל של בוקר. אולי בכלל ללכת על Bivy (זה זה סוג של מחילה הדומה לתא שינה יפני) ולא אוהל? בסוף החלטתי להתפנק באוהל אמיתי וקל שיהיה לי למחסה נגד חרקים ורוח במידת הצורך. בסופו של דבר לקראת גיל 40 כבר בא לי להתפנק. העיניים ננעלו על אוהלים של חברת Big Agnes וגם חיפשתי את המבצע של סוף שנה סטייל אמריקה וכל הסיילים שבאים איתו.
תמיד הייתי נעול על דגם יחיד Fly Creek HV UL1 אבל כשמישהו פה בארצינו פירסם בפורום שהוא מוכר את שלו בגרסת זוגי במצב חדש במחיר פצצה, לא היססתי הרבה ונסעתי לאסוף את השלל במשקל רטוב לטיול של879 גרם.

בתור רוכב חולם במציאות מדומה של בייקפאקינג הצלחתי להגיע למשקל של מתחת לשני קילו של ציוד לינה מדוגם.

איפה אורזים את כל זה?

יש הרבה סוגי תיקים וגם לא מעט חברות שמייצרות דברים איכותיים אבל פה צריך לפעול בחוכמה. להחליט מראש מה דוחפים לאן ומה מתאים לסוג האופניים שלי. אני בהחלט מקרה קשה כאשר הזוג שעומד לרשותי ממש הפוך בסקאלה לסגנון רכיבה זה. אופני 27.5 אינץ עם גיאומטריה של אנדורו לייט די נוגד את מה שצריך לקחת למסעות ארוכים ועוד עם משקל. בנוסף כל הסט אפ די מגביל מבחינת מה ניתן לחבר לשלדה. די מהר הבנתי שתיקים יעודיים לשלדה (גם זה קיים) אין טעם להשיג. עדיף ללכת על כמה שפחות השקעה באבזור תיק שלדה בתקווה להשיג את החסר ברגע שיהיה זוג אופניים תואם סגנון וללכת ממוקד.

בעקרון המחשבה הלכה על דחיסת ציוד לינה לתיק כידון, נייד, פאוור בנק פלוס כל הכדורים משלימי מתכות לתיק טופ טיוב וכל השאר לתיק גב שכבר יש לי.

בחנתי וירטאלית שתי חברות תיקים שממש אהבתי גם את הצורה וגם את התפעול של תיק כידון. Bedrock ו Revelate. שתי החברות מייצרות תיקים איכותיים עם תכונה מאוד חשובה לי בתור אוהב סינגלים וירידות מהירות – יציבות בזמן רכיבה טכנית. הBedrock נבחר בסוף כי הוא הגיע עם פאוץ׳ נוסף שמתלבש על הנקניק עצמו ועליו בניתי לפיד זון פרופרטי.

בייקפאקינג בפרק הבא

אז זהו חברים, אפשר להגיד שאני רווי בחומר ויזואלי, עם ציוד מינימלי שמאפשר לצאת לדרך ורק נשאר להקליק. אז לפני פרק הבא שבו אכתוב על הטיול קבלו עוד סנונית של חומר מצויין עם צילומים סופר איכותיים ועל העריכה אני בכלל לא ארחיב: