מדור “נכנסו למבחן” מקבל הפעם תמונות של Scott Plasma 5 סקסיים ברמות לא חוקיות. בכתבה הזו אנחנו מציגים את המוצר, מה אומר עליו היצרן, איזה פיצ’רים יש ומה העובדות שיש לספר עליו ובכתבת ההמשך ניתן את חוות הדעת והפרשנות שלנו על בסיס הרכיבה וההתנסות בפועל.

מאת: גיא חלמיש

הסקוט פלסמה הם מכונת נגד השעון של סקוט לרוכבי הכביש, אולם מבחינת השוק הישראלי מעניינת תצורת הטריאתלון ואיש הברזל בעיקר. השלדה בכל מקרה עומדת בדרישות הUCI וכך אם תקנו אותם- תוכלו להתחרות גם באליפות ישראל בנג”ש.

למעשה יש לסקוט שני דגמי פלסמה שונים מעט זה מזה. במבחן פה הדגם העליון- ה Permium (ששלדתו דומה גם לדגם ה RC)

מחיר האופנים הוא 41,925 (בכל זאת- הכי קצה שיש!) בעוד שדגם ה-RC כבר יורד ל 25,650. פלסמה 10 עולים 13,735, ופלסמה 20 עולים 11,925.

 

 

סקוט אומרים שהמכונה תוכננה למקסם מהירות בתכנון המשלב את הרוכב והחיבור שלו לאופניים- ולא כפריט דומם ונפרד במנהרת הרוח, למרות שזה מוסיף רמת מורכבות לתכנון ולבדיקות.

התנוחה של הרוכב היא חלק מרכזי מהמהירות- מנח טוב משפר אווירודינמיות, ומגדיל את תפוקת הכח של הרוכב. לכן שמו דגש אומרים בסקוט על התאמה עם הרבה דרגות שינוי לרוכבים שונים זה מזה.

אינטגרציה משמעותה תכנון שמשלב את החלקים השונים בצורה אופטימלית אלה עם אלה- ופה זה בא לידי ביטוי בהתקני האחסון לנוזלים ומים. שילוב הכידון, המזלג והשלדה מלפנים עם כל התקני האחסון חלק ומרשים.

ההתקנים תוכננו לא רק לא להפריע לאווירודינמיות אלא גם להיות שימושיים לאנשי הברזל שנמצאים בתנוחה שעות רבות. לדוגמה- בקבוק המים הקדמי, אנכי, עם קש לשתיה מהירה, ובר מילי מהיר מבקבוק המים מאחור (ללא פקק פלסטיק, אלא גומי בלבד שממלאים דרכו). כל ההתקנים עטופים בחלקי גומי שסותמים רווחים בין כלי האחסון לשלדה עצמה- ומייצרים משטחים חלקים ואווירודינמיים.

חתכי השלדה עצמה תוכננו בצורה בתוכנת הCFD ולאחר מכן בהרבה מחזורי שיפור ועדכון גם במנהרות רוח ובדיקות שמטרתן להפחית את התנגדות הרוח למקסימום האפשרי. באיזורים שבהם האופניים פוגשים אוויר “נקי” ללא הפרעות רוכב יחסי הרוחב והאורך של חתכי השלדה שונים (קצרים יותר) מאלה שבאזורים שמקבלים אוויר שהתערבל. 

תשומת לב מיוחדת ניתנה לטיפול בזרמי אוויר הפוכים לכיוון הרכיבה שמפריעים לאווירודינמיות- אלה נוצרים בנקודות מסוימות כתוצאה מסיבוב הגלגלים ותנועת האופניים- בעוד שבמקומות הרגילים החלק האחורי קטום יותר, הרי שבנקודות אסטרטגיות אלה יש חזית כפולה וחדה יחסית בשני הכיוונים.

לטריאתלון בניגוד לנג”ש יש סטם גבוה יותר ב 4.5 ס”מ שמאחוריו משתלב תא האחסון על הצינור העליון (יש לאופניים גם גרסת נג”ש UCI ללא תאי האחסון שבה אפשר להציב את הכידון בהמשך חלק וישר לקו הצינור העליון).

הכידון והחלקים הם של Profile Design ותוכננו בשילוב עם השלדה. לכידון הבסיס 3 תצורות הנבדלות בינהן בגובה ידיות הצד: ברוחב 420 מ”מ ושטוח, ברוחב דומה עם הגבהה של 30 מ”מ או ברוחב 400 מ”מ והנמכה של 30 מ”מ. הריץ’ ארוך ב15מ”מ ברי קיצור למי שצריך את זה קרוב יותר (אבל זה מסייע לרכיבה בעמידה).

גם את גובה הכריות והאירובר אפשר להתאים עם ספייסרים של עד 7.5 ס”מ.

באופני המבחן הותקנה מערכת Di2 של שימנו (דורה אייס כמובן) עם כפתורי העברת הילוכים גם בידיות הצדיות וגם בקצות האירואבאר. ההילוכים היו על מצב העברה אוטומטית של הפלטה כך שהידיות שלטו בקסטה בלבד ו Shimano Di2 דאג לשאר…

האינגרציה של הברקסים מסתירה אותם כמעט לגמרי (אלה מעצורי חישוק ולא דיסקים במקרה הזה)- האחורי שימנו, והקדמי מתוצרת טקטרו.

אי אפשר שלא לעוף קצת על גלגלי ה Zipp 404 Firecast מלפנים ו 808 מאחור- עם נקבוביות אווירודינמיות בסגנון כדור הגולף ולוק וסטייל מטורף שלגמרי משדרג חבילה מוטרפת בפני עצמה. קצה של קצוות.

זו רק הצצה מצולמת כדי לגרות אתכם… את החפירה נעשה במבחן עצמו ואספר לכם הכל:

גיא חלמיש במבחן הפלסמה. צילום: אורי ניצן

 

יצירת קשר עם יבואן אופניים

רוצים לקנות אופניים חדשים? מלאו פרטים ונעביר לחנות אופניים מומלצת באזורכם!

Error: Contact form not found.