אנחנו אוהבים לרכוב גם בחורף, ובשביל זה – צריך להתארגן על ציוד מתאים. מתוך המון פריטים שצברנו לאורך השנים בסוף יש כמה פריטים שאנחנו תמיד מעדיפים, ידנו מושטת אליהם, כי הם מוכיחים את עצמם שוב ושוב: הנבחרים! אז החלטנו לבחור את הפריט האחד שכל פאנליסט בוחר בו כמועדף עליו לרכיבה חורפית. הנה הם, נבחרי החורף של הפאנליסטים. אגב, המותגים המנצחים פה הם Pearl Izumi ו Craft שהצליחו להשחיל שני פריטים לקבוצה, אבל שאר הגיוון הולך על לא מעט מותגים נוספים:

גיאחה: שרוולי Craft

השרוולים ומחממי הברכיים של קראפט במרקם צמר עדין – מושלמים למזג האוויר בישראל, והכי אהובים עלי. הכי מאוזנים בין חימום, אוורור, והתאמה לטווח מאוד רחב של טמפרטורות. ברכיבה האחרונה שלי הם עשו את העבודה בין 2 מעלות ל 18 ולא הייתי צריך להוריד או להוסיף מעליהם כלום! מה שמשכנע סופית הוא רמת האלסטיות והדקיקות שלהם – אני נהנה מנעימות רבה בזכות התחושה המרינואית שלהם (merino) למרות שהם סינתטיים לגמרי, והם מתקפלים לכלום ממש. הגמישות האלסטית הזו שמצמידה אותם לגמרי בלי להעיק על התנועה היא ברמה אחת מעל לכל שאר השרוולים והמחממים שיש לי. חוזר אליהם בכל פעם מחדש וממליץ בחום. החסרונות: לא אטומים למים ומחממי הברכיים שהוכנסו לכביסה לא מתאימה התארכו והפכו לשרוולי רגליים ארוכים.d2fcf5f1-af74-4968-af6b-cbd95f0ae360

אריק מון – חולצת בסיס TRANSFER של Pearl Izumi

החולצה הזו היתה השכבה החסרה בהשלמת סט בגדי הרכיבה החורפי בגרדרובה הצנועה שלי. היא צמודה ונוחה ומספקת את האקסטרא חימום מתחת לחולצת הרכיבה הרגילה ויחד עם ווסט מספיקה בהחלט לרוב בקרי החורף הקרים והיבשים.

כשהשמש ותוואי השטח מתחילים לטפס מעלה ולחמם את הגוף, כל שנותר לשעות הוא לפתוח את הריצ’רץ’ של הווסט ואפילו של חולצת הרכיבה ללא סכנת חשיפה של שיערות סטרנום מיוזעות. החולצה מנדפת ביעילות והרכב האריג הוא כזה שאמור לדחות ריחות זיעה וגוף אחרים. הטרנספר היא חולצת רכיבה יעודית ובנויה תוך התחשבות בתנוחת הרכיבה הרכונה ולכן מגיעה עם פאנל אחורי ארוך מעט מהקדמי. פריט פשוט ויעיל שלא ניסיתי עד היום ולא מפסיק ללבוש מאז שקיבלתי אותו.

image14

יוג’ין לויט – הפלסק הידוע

המחמם הרשמי אצל רוכבים מסוקסים. בדרך כלל מלא בסינגל מעושן של טליסקר אבל פוזל גם לדברים יותר עדינים. גם אם החימום לא ארוך ויש כאלו שיגידו זה מקרר מבחינה רפואית(צודקים), אבל החיוך שנשאר יחמם את הנפש ויעשה את העבודה היטב בזרימה של המשך רכיבה.

image05

חן שרייבר – הכפפות ההיברידיות של קראפט

גדלתי במינסוטה ארה”ב שמה מינוס 30 זה לא נדיר ככה שגם הקור של הצפון בו אני גר (0-10 מעלות קבוע) לא מספק תירוץ עבורי לא לצאת לרכב. מה שכן, בגלל שאני רוכב גם במרכז לעיתים קרובות וגם בגלל שיש מקומות בצפון שפתאום נהיה חם, אני חייב ציוד שיחמם אבל לא יטגן. הכפפות ההיברידיות של קראפט עושות יופי של עבודה עבורי. כפפות לא חמות מדי מתאימות לכל סוג של חורף ישראלי ושנהיה ממש קשוח, יש מגן רוח נשלף מעל ההאצבעות שמגן על היד עד איזור ה3 מעלות. סה”כ הכפפות הללו עושות את העבודה רב החורף (בימים ממש קשוחים יש לי את הכפפות הסיביריות של קראפט- אבל רב בעלי ההגיון יעדיפו לא לצאת לרכב בתנאים שצריך אותם).

חן כפפות קראפט

שרון שחר – רפידה של 45NRTH למגפי חורף

בכל רכיבה מתחת ל-10 מעלות כפות הרגלים שלי הופכות לקרח די מהר. בין 10ל-5 מספיקים לי בדר”כ ערדליים עם פליז בפנים, אבל שהטמפרטורות יורדות להן מתחת ל-5 מעלות אני כבר צריכה מגף חורף יעודי. אטום לרוח, גשם/שלג (כמובן עד שלב מסוימים) ומרופד בבד פליז לחום. קל לפתיחה וסגירה בידים עם כפפות המגף האהוב עלי הוא של Northwave הן במהדורת הכביש והן במהדורת ההרים שלו. אבל אחרי פחות מערך שעה הקור חודר דרך הקליט. מאז שגיליתי את הרפידה המבודדת של 45nrth החיים על האופניים השתנו. הרפידה בעובי של בערך 2מ”מ עשויה מחומר אירוג’ל מיוחד שפותח תחילה עבור NASA שמבודד קור.  ממש Happy Feet.

2259b5c4-0c06-49fe-8469-791c83cdb795

צורחה – באף דק

אופניים זה לפעמים הישרדות.  כדי להצליח על האי, ההפקה מחלקת באף לכל המשתתפים. ההפקה שלי כבר מזמן הבינה שבקרב על ארון הבגדים האופניים ניצחו. הפעם יש לי תירוץ: את הבאפים שלי קניתי ב-2 דולר בעלי-אקספרס…

ברוב החורף הישראלי הבאף הדק מספיק בשביל להשאיר את האוזניים בחיים. הוא שימושי מאוד גם בתור חם-צוואר. אפשר לשקול קניה בזוגות מאותו עיצוב ולבישה בו זמנית גם על הפדחת וגם על הצוואר.  מי שקושר באף על הזרוע בכלל ירגיש כמו חלק מהשבט. 

לכידה2ירנין פלד – ווסט ושרוולי ידיים.

בארץ זבת ב-99% מהמקרים אלו פרטי הלבוש הכי שימושיים והמספקים ביותר. יתרונות משמעותיים על חולצות ארוכות עם שכבה נגד רוח זה היכולת להוריד ולהחזיר את הפריטים תוך כדי רכיבה ובהתאם לכיוון השיפוע וכמות השמש אליה נחשפים במהלך הרכיבה. מחממי ידיים עם מיקרו פיז – פשוטים ונוחים מאוד. עד 8 מעלות הוכיח את עצמו נהדר, כלומר בארץ זבת זה משאיר רק ימים מועטים ביותר עם צורך ליותר. לא זוכר את הפעם האחרונה בה לבשתי חולצה ארוכה.

cafb4230-43ff-49c9-80aa-d2a23e10248f

אורי ניצן – Castelli Fawesome Vest

וסט רכיבה של קסטלי. בניגוד לוסטים סטנדרטיים מניילון, הוסט הזה עשוי משילוב של מספר בדים סטרצ׳יים שהם גם נגד רוח וגם דוחים מים. בדומה לחולצת הגאבה המפורסמת של קסטלי, גם פה עושים שימוש ב wind stopper בשילוב עם nano flex לקבלת נידוף משופר, חסימה של הרוח והגנה מרטיבות. וסט מעולה שנותן קצת יותר הגנה מוסט רוח פשוט מניילון (וגם כבד יותר) מנדף מעולה ויושב בול על הגוף צמוד כמו שאני אוהב.

לאחרונה קסטלי יישרו קו בסדרת המוצרים שלהם והכניסו את הליין הזה של מוצרים תחת השם Perfetto והיום הוסט הזה נקרא כך.

6b0bbcbd-bfdf-4d7a-9ac0-bcc758e79192

תום “טריאל” בר – מגן בוץ Marsh guard

מגן בוץ זה דבר בסיסי והכרחי בחורף ואין טוב מהמגן הקטן והסקסי של חברת Marsh Guard.
למה זה טוב? מונע את רוב הבוץ והלכלוך מלעוף לכם על הפנים… עולה 50 שקלים ומחזיק עונות שלמות של התעללות, אני רוכב עם המגן כל השנה והוא מורכב על כל  זוגות האופניים שלי. היזהרו מחיקויים 🙂

image00

יניב שור – כפפות חורף אמיתי של Pearl Izumi

ציוד החורף שלי מבלה רוב הזמן בארון כי החורף שלנו הוא קצת דרדלה. גם כשמשתמשים בציוד חורף עושים את זה כדי שיהיה נעים ונחמד ולא תמיד מבינים עד כמה הוא חשוב כשקר באמת. בירידה מהססטרייר נאלצנו לעצור כי הידיים כבר לא לחצו על הברקס וכאבו רצח. אז גם הבנתי עד כמה הכפפות האלו של פירל איזומי יכולות לשנות את החוויה. חובה ליוצאים לאירופה בטיולי האופנים למיניהם.


fb54469d-5e2e-43c6-8c3e-3db223ea0af6

קובי אשל – מעיל פוך בדחיסות 600 גרם של North Face.

יקר, יש בשוק מתחרים יותר זולים, אבל זה הדבר האמיתי לחובבי בייקפקינג בהר הנגב בחורף. שוקל רק 390 גרם, נדחס לתוך הכיס של עצמו, לא מסורבל ומאפשר כל ספורט, והכי חשוב: מחמם אפקטיבי ביותר. אני חציתי איתו את הרי הפמיר. לא הייתי שורד בלעדיו.

Winter - פאנליסטים

שי יגל -שק שינה Mountain Hardwear Speed 32

שיוצאים למסע בייקפקינג סופרים גרמים, אחרת מהר מאוד מגיעים לאופניים במשקל גבוה, מצד שני שינה טובה ומנוחה חשובים לא פחות להצלחת הטיול מאופניים קלים. הדברים לא חייבים לבוא האחד על חשבון השני, עם  בחירה נכונה של שק שינה אפשר גם לישון טוב גם להישאר קלים ואפילו לחסוך קצת נדל״ן יקר על האופניים. שק״ש פוך הוא הבחירה הטבעית לבייקפאקינג, היחס חום – משקל של פוך טוב בהרבה מזה של שק״שים סיננטים, הבעיה המרכזית היא כמו תמיד בתג המחיר, שק״ש טוב הוא עסק לא זול. ולא הדברים האלו שאתם מביאים מעלי אקספרס 50$ הם לא שקי שינה טובים, בדיוק כמו שלא תקנו צמיג ב20$ באתר סיני ככה גם שק״ש. Mountain Hardwear נחשבת לאחת המובילת בתחום שקי השינה האיכותיים, ורוב המוצרים שלה כוללים גם אחריות לכל החיים. הספייד 32 הוא שק״ש קלאסי למזג אויר ישראלי, עם תקן שמבטיח שינה טובה באיזור ה0 מעלות, פיזור חום נהדר, ואפילו סיבולת לא רעה לרטיבות שזו נקודת תורפה משמעותית בשקי שינה מפוך. חשוב להדגיש שזה שק שינה שאמור להיות קודם כל קל, חם ודחיס, הוא צפוף יחסית והעבודה שהריצ׳רצ שלו מגיע רק לאמצע, יכולה להיות מאוד מרגיזה, לדעתי כל זה מתגמד לעומת הפונקציוניות המעולה שהוא מציע.  אפשר למצוא אותו במחירי סוף עונה בכמה אתרים בארה״ב, בארץ כרגע לא ניתן להשיג אותו.

44e8e962-0976-4da6-84a4-cdee17f47706

מאור רביב – Mavic HC Vest

עם כל הכבוד לחורף הישראלי, אין כאן טמפ’ שמצדיקות ציוד Heavy duty. בנוסף, עם הדיווש חום הגוף עולה ולבסוף אני מוצא את עצמי רוכב עם שורטס וחולצה מנדפת. לבקרים מעט יותר קרים מבדרך כלל אני מעדיף להוסיף שיכבה אחת בעזרת וסט. הוסט הנ”ל של מאביק אומנם נמצא תחת קטגוריית כביש אך הוא מתאים ונוח גם לרכיבת שטח. בחלקו הקידמו הוא עשוי בד קליל אך אטום לרוח והחלק האחורי עושי בד רשת מנדף וכיס גדול  בחלק התחתון. ברכיבה הוסט לא מסרבל כמו מעיל רכיבה מלא וכאשר אני רוצה להוריד את הוסט אחרי שהתחממתי, אפשר בקלות לדחוף אותו לתוך הפאוץ’.

83f6adfb-9b0e-4249-bffe-1bb1a0d037a8

עופר עברי – טייטס ארוך Giro

טייטס רכיבה ארוך מתוצרת GIRO  ארוך הבנוי מסוגי בד שונים עם מיקרו פליז פנימי לרכיבה בתנאי קור. פד איכותי אנטי בקטריאלי. נח ומחמם. לא יוצא בלעדיו לרכיבות לילה קפואות במיוחד. (יוג’ין, חברו של עופר לסגמנט השבילים במערכת, בווטסאפ של הפאנליסטים: מה השלב הבא עופר? תפרסם לי פה מוצר ג׳ילט…?)

a72c8212-4d0e-438f-b4f8-a1845c2081be

יותם קאופמן – כובע אופניים שנראה כמו כובע סנטה

תכל’ס, לבוש שגם מנדף וגם שומר על חום הגוף מרגיש לי כמו ‘בגדי המלך החדשים’, ולכן ציוד החורף האולטימטיבי הוא כל פריט יבש שאתה סוחב עד לקצה העלייה, כדי ללבוש במקום זה הרטוב. אבל אם צריכים לבחור, אז הנה סיפור: למחרת רכיבה בשלג מפתיע של ספטמבר בהר גבוה מאד באיטליה, נכנסנו לחנות אופניים על הדרך, ובה רכשתי ציוד חורף היקפי ‘כבד’ שמשמש אותי עד היום בבקרים הקפואים של ואדיות הרי ירושלים. מתוכו, מה שעוד לא ראיתי באף מקום זה כובע אופניים שנראה כמו כובע סנטה, עד לרמת הפונפון. בדיקה לצורך אייטם זה, העלתה שהוא עשוי 50% צמר ו-50% פלסטיק.  אם אני יוצא איתו, כנראה שבאמת קר. הוא נוח מתחת לקסדה למרות הפונפון, ומכסה גם את האוזניים.  החברה המייצרת אותו באיטליה נקראת בפשטות “dry”, ולא מצאתי שום אזכור של הפירמה הזו ברשת. אז תשאלו אצל החייט המלכותי אם אתם מעוניינים באחד.

3c3bb51f-f61b-4ebd-92bd-12c6195383b7

חן גרומן – צמיג e13 trsr

הצמיג הכי טוב שרכבתי עליו אי פעם. נועץ ציפורניים באדמה הבוצית ולא עוזב. גם כשאני בטוח שהגזמתי והגלגל הקדמי עומד להחליק הוא פשוט לא. עם הtrsr אני מסיים כל סיבוב עם הרגשה שיש לי עוד קצת ללחוץ.

af10931d-1091-4a83-b8eb-d1d768f66736

אלון וולף: כובע חורף של אדידס

כובע רכיבה תוצרת אדידס ,מבד מנדף עם כיסוי לאוזניים.משמש אותי בעונות המעבר והחורף בצורה יעילה . גם יוצר שיכבה רכה בין הראש לקסדה, מגן מהשמש, מחמם, עוצר רוח והכי חשוב, מחסה ומגן על האוזניים, מרוח וקור.

המראה של הכובע  גזעי ומדליק. לפעמים כשקר  חובש אותו בפעילות ספורטיבית אחרת ריצה לדוגמה .מומלץ פלוס פלוס.

f28800f4-92a1-4693-9f36-d6b2651e1003