משחק הנצנצים השתנה מקצה לקצה בשנים האחרונות. עד לא מזמן היינו נוהגים להזמין כמויות של נצנצים סינים זולים ולקשט את עצמו כמו עץ חג המולד רק כדי להראות בכבישים. ואז הגיע בונטרגר ושינתה את המשחק עם ה-Flare RT- נצנץ יום משגע עם ראות למאות מטרים, סוללה חזקה ונטענת ואריזה קומפקטית. כיום ישנם חלופות רבות אבל באחת כמו של Cycliq עוד לא נתקלתי.

כתב וצילם: יואב גריבי

אם לא לחצתם Play למעלה:

חברת Cycliq

Cycliq נולדה עקב מקרה לא נעים של מייסד החברה, מר קינגסלי פיגרט. באחר צהריים חמים ואוסטרלי טיפוסי, רכב מר פיגרט באחד מהכבישים החביבים עליו. פתאום, ללא כל אזהרה, חטף מר פיגרט ידידנו איזה זאפטה ששמוק אחד ירה עליו עם קלע (או רוגטקה) מרכב חולף. מה גרם לתקיפה הזו? לא ברור, כנראה מישהו שאמא זרקה אותו באוויר ופספסה בתפיסה. מה הפתרון? להשקיע בחינוך, הסברה וקבלת האחר? זה יקר ואיטי. יותר זול ופשוט- נצנץ עם מצלמת דאש-קאם!

אל תפסידו את כתבות האופניים הטובות בישראל- בניוזלטר שלנו אחת לשבוע:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

הכירו את משפחת FLY של Cycliq

Cycliq מספקים מצלמות-נצנץ משני דגמים: FLY6 וה-FLY12. שני נצנצי יום, אחורי וקדמי (בהתאמה). כמו בכל משפחה טובה, השניים חולקים מאפיינים דומים:

  • צילום והקלטת וידאו באיכות FHD 1080p.
  • תאורת לד עוצמתית ליום ולילה עם מצבי הבהוב משתנים עם חיבור USB C.
  • סוללה שמחזיקה מעמד למשך רכיבת שבת ממוצעת.
  • מבנה עמיד, אטום למים, קשיח וקומפקטי וטכנולוגיית blackbox (ועל זה בהמשך).
  • אמצעי חיבור לאופניים ולסלולר ורסטיליים.

סייקליק

נתחיל בדברים הטובים: מצלמה איכותית

המצלמה של Cycliq מפיקה וידאו באיכות מרשימה ביותר, ומבחינתי נותנת פייט רציני למצלמות של GoPro. יש לה מייצב אופטי (OIS) על 6 צירים והאיכות של העדשה עצמה היא גבוהה ביותר. הצילום הוא בעדשת fisheye, כנהוג בעולם מצלמות האקסטרים, שמעניק לתמונה זווית רחבה אם כי מעט מעוותת. מה שמדהים הוא שניתן בקלות להשתמש בפנסים האלה גם במצלמות אקסטרים לכל דבר ועניין, והם יספקו את הסחורה. מנכ"ל החברה סיפר לנו שהם ביצעו עבודת אופטימיזציה מאוד ספציפית למייצב שתתאים לרכיבת אופניים- כלומר ממוקדת בהפחתת הנדנוד הקבוע מצד לצד של תנועת האופניים, ואין ספק שזה ניכר בתוצאה. התאמה ייעודית בייצוב לאופניים היא יתרון משמעותי. 

Cycliq

התאורה של ה Cycliq הקדמי חזקה

ה Cycliq הקדמי מאיר בעצמה חזקה, עד כדי כך שהצליח לעצבן גם כמה נהגים חולפים. הפנס האחורי, לעומת זאת, מסמן 'וי' בתיבה של "נצנץ יום", אבל הוא לא מצטיין בקטגוריה כמו אחיו הקדמי. לדברי רוכבי הפלוטון הבונטרייגר flare בלט הרבה יותר לעין מאשר ה-FLY שלי. לשני הפנסים ישנם מצבי הבהוב רבים, ועל כך בהמשך.

הסוללות עושות עבודה מרשימה ביותר

תזכרו שהסוללות פה צריכות להפעיל יותר מפנס אלא גם מצלמת וידאו עם רמקול שקולט סאונד. זמן סוללה של 4-4.5 שעות עם הקלטת וידאו רצופה ונצנוץ קבוע- זה לא דבר טריוויאלי בכלל. חשוב לזכור להטעין את הסוללה לפני רכיבת שבת ארוכה ואחריה. למשך השבוע היא תספיק בהחלט. הטעינה, אגב, מתבצעת ע"י חיבור לכבל USB TYPE C הכלול בערכה, שנהיה הסטנדרט בעולם הטלפונים והחיבורים הניידים. אני שמח לראות שהחברה דואגת להיות עכשווית ולהתאים את עצמה לשוק. החיבורים עצמם מוגנים ע"י גומי ומעניקים לפנסים תקן IP68 האטום בפני מים ואבק.

מצלמת אופניים

דאשקאם לרוכבי אופניים

כך מגדירה Cycliq את המוצרים שלה. ועם הגדרה כזו מגיעים כל המאפיינים המתאימים: מבנה קשיח ועמיד בזעזועים, אטימות לאבק ומים עד לעומק של 1 מטר, עיצוב יחסית קומפקטי וטכנולוגיית "blackbox". כמו במטוסים, אשר להם קופסאות שחורות שמקליטות את כל הנעשה בטיסה- כך גם הסייקליק. מרגע שהדלקתם את הפנס, המצלמה מתחילה לצלם סרטוני וידאו באינטרוולים קבועים מראש (5/10/15 דקות). נגמר המקום בכרטיס? לא נורא! החומר המצולם נמחק בסדר (FIFO (Firs In First Out, ורק כאשר הג'יירו של המצלמה מרגיש כי האופניים סטו בצורה דרסטית (נפילה / דריסה / תזוזה חדה הצידה כי רכב חתך אתכם) הוא שומר על הוידאו הנוכחי אוטומטית. חכם ומגניב.

אפליקציה לפנס

ממשק אפליקציה מצוין

החיבור הפיזי לאופניים

הוא הוכחה נוספת ש Cycliq יודעים מה זה אומר להיות עכשווי- עם הערכה מגיעים כל סוגי החיבורים שאפשר לחשוב עליהם- חיבור למוט אוכף עגול או מרובע (כנהוג באופני נג"ש ואירו) בגדלים משתנים, חיבור לכידון, לסטם או בעזרת barfly.

החיבור של הפנסים לטלפון הוא תענוג

בכל הניסיונות הקודמים שלי לחבר מוצרים חיצוניים לטלפון (מחשבון רכיבה, אוזניות, רדיו ברכב וכו') בעזרת בלוטות' נתקלתי ביותר מדי קללות והודעות "לא מסוגל לחבר את ההתקן". בפנסים של סייקליק האפליקציה מזהה ישירות את הפנסים (במידה והם דולקים) והחיבור מיידי וקל. ברגע שהתחברתם קיבלתם למעשה את תפריט ההגדרות של הפנס. ומה ניתן להגדיר? ה-כ-ל: עוצמת הבהוב, תדירות, תבבנית הבהוב, אינטרוולים של הקלטות וידאו, איכות ההקלטה, טיימליין ותאריך. כל מה שתמיד רציתם להגדיר – עכשיו בהישג יד דרך הטלפון. אדיר.

נצנץ אחורי – FLY6

  • מחיר: 179$ (משלוח חינם).
  • משקל: 119 גרם.
  • חריץ לכרטיס זיכרון MICRO SD.
  • תאורה בעוצמת 100 לומנס.
  • 12 חודשי אחריות מהיצרן.
  • לרכישה מאתר היצרן (אין יבואן רשמי בארץ).

הנצנץ היה הפנס שיותר התלהבתי לבחון- פנס קדמי זה נחמד, אבל יותר חשוב לי שיראו אותי מאחור, ולא מלפנים (עובד על שרירי האגן הרבה וזה). ההפעלה של הפנס פשוטה למדי, פשוט לוחצים לחיצה ממושכת על כפתור ההדלקה והנצנץ מתחיל להבהב ולהקליט. כל לחיצה נוספת מעבירה למצב הבהוב אחר. כמובן שאת כל המצבים ניתן להפעיל ולבטל דרך האפליקציה בצורה נוחה ביותר. לטעמי ה-run time שלו לגמרי מספיק, ולא הפריע לי להטעין אותו לפני ואחרי רכיבת השבת הארוכה, כך שגם באמצע השבוע, כשאני רוכב בשעות השקיעה, יהיה לו עוד Juice בשבילי.

נצנץ אופניים

Cycliq אחורי – החסרונות?

קצת חבל לי שהתאורה שלו לא עוצמתית כמו של ה-FLARE, והתפס שלו למוט האוכף הוא בעזרת רצועת סקוטש ארוכה מדי, שפשוט לא מחזיקה את הפנס טוב מספיק. בדרכים משובשות הפנס החליק במורד מוט הכיסא וסטה הצידה, כך שהוא לא פנה ישירות למכוניות שמאחורי. יכול להיות שבאופני שטח הוא יאחוז יותר טוב, מאחר ושם קוטר מוט הכיסא רחב יותר.

פנס קדמי – FLY12

  • מחיר: 279$ (משלוח חינם).
  • משקל: 196 גרם.
  • חריץ לכרטיס זיכרון MICRO SD.
  • תאורה בעוצמת 600 לומנס.
  • 12 חודשי אחריות מהיצרן.
  • לרכישה מאתר היצרן (אין יבואן רשמי בארץ).

Cycliq פנס אופניים

השתמשתי בפנס בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות השקיעה, כשהאור כבר לא מספיק חזק וברכיבה בכבישים ללא שטח הפרדה, איפה שיש יותר סיכוי לעקיפה מסוכנת של רכבים.

הפנס עשה עבודה טובה והתאורה נזרקת למרחק, כך שאף רכב לא הצליח לפספס אותי. אהבתי במיוחד את חיבור ה-barfly שהגיע עם הערכה- מדובר במתקן עם תפס כפול ומשתנה. מלמעלה ישנו תפס שניתן להחליף ע"י הברגת מסילות שונות, התואמות לפנס/למחשבון הרכיבה האהוב עליכם. מלמטה ישנו תפס גופרו. הפנס מגיע עם חיבור גופרו כך שניתן לחבר את הפנס מתחת למחשבון הרכיבה שלכם, ולהרוויח מכל העולמות. גם פנס מוסתר, גם מצלמה וגם מקום לנתונים שלכם מעל לכידון.

אני חושב שהחסם היחיד של הפנס הזה הוא המידות והמשקל שלו. כבר התרגלנו לכבל פנסי לד קטנטנים ועצמתיים ששוקלים גרמים ספורים ולא תופסים מקום בכלל. ה-FLY12 הוא סיפור אחר לגמרי, במידות של 8x5x2.5 ס"מ ומשקל הנושק ל-200 גרם אף רוכב כביש שמכבד את עצמו לא יהיה מוכן להסתכן בקנס המשקל הזה, ובטח שלו בבלוק הזה שמסתתר לו שם בין הכבלים בחזית של האופניים.

Cycliq

Cycliq – סיכום

מדהים לראות איך התפתחה הטכנולוגיה: במוצר הקטנטן הזה (8 ס"מ אורך בסה"כ ובעובי של 3 ס"מ) הצליחו לדחוף מצלמת HD מטורפת, שנותנת פייט יפה למצלמות של GoPro ולשלבו עם פנס אחורי חזק. לדעתי מהבחינה הבטיחותית ה-FLY מנצחים את כל המתחרים שלהם בשוק, פשוט כי לא קיים מוצר עם אינטגרציה כל כך טובה בשוק.

מבחינת עוצמת התאורה: טעון שיפור, וישנן אלטרנטיבות עדיפות על ה-FLY. הפטנט של שמירת הוידאו במקרה של תזוזה חדה בג'ירו היא לא פחות מגאונית, ועם היכולת האדירה לצלם ברצף 4 שעות של וידאו וסאונד ה-FLY לוקחים את המתחרים שלהם בקטגוריית צילום האקסטרים בענק.

המשקל כאן משחק פקטור חשוב, בעיקר כי ה-FLY מכוונים לרוכבי האספלט. לדעתי הרוכבים שיהנו מהשקט הנפשי ש-CYCLIQ מנסה לתת הם הרוכבים העירוניים בעיקר, אלה שנמצאים במלחמה מתמדת עם "עכברושי הרכב" בעיר ובכבישי הסואנים, וגם רוכבי הכביש שיותר חשובה להם הבטיחות מאשר הסטייל ומה שאחרים אומרים (מראה אחורית בקצה הדרופים, מישהו?)

 

 


מגזין האופניים הטוב בישראל:
לחצו פה לקבל את ערוץ BIKEPANEL בטלגרם!