ניצחון בתחרות נובע מהמון משתנים, ובתחרות כמו ה HLC – עוד יותר… במהדורת 2019 הראה חנוך רדליך (שוב…) שהוא קורץ מחומרים אחרים של רוכב Bikepacking  ברמות אחרות. הוא רכב חזק, רציף ומרשים וניצח את HLC 2019 באופן מעורר השתאות.

מאת: גיא חלמיש

דו קרב מרתק

זה היה מאבק שריתק אל המסך מאות רוכבים בישראל. הוא הכיל בתוכו את כל הדרמה שמרוץ Bikepacking בד"כ מכיל: שני מובילים חזקים, מורגלים בהעדר שינה וספרטניות בשטח, רוכבים רכיבה קיצונית של מאות קילומטרים ביום, צמודים להדהים זה לזה. האחד: חנוך רדליך, גיבור קהילת האנדיוראנס המקומית, ומחזיק שיא המסלול, ומולו הצ'כי סטפן סטרנסקי שכבר ניצח את הnavad 1000 בשוויץ. 

רוב הדרך, הם היו במרחק של כשלושים קילומטרים זה מזה, בהובלה של סטפן, אבל אז הגיע המדבר ושינה את הכל.

הפער הטיפוסי בחצי הראשון של המרוץ: סטפן קצת לפנים

יתרון הביתיות

ללא ספק יתרון הביתיות של רדליך הורגש: הוא מכיר את המסלול ככף ידו, לאחר שטחן עליו כבר כמות גדולה מאוד של פעמים והקושי הניווטי מעט קל יותר עבורו. מנגד- הוא בחר לרכוב על סינגל ספיד, שמשפיע לרעתו בעיקר במישורים (בהנחה שבחר ביחס הילוכים שיתאים לעליות). 

יתרון הביתיות בא לידי ביטוי גם בליוויים של הרוכבים מישראל עליהן התלונן סטפן (אלה מותרים פורמלית אבל נחשבים לא רצויים במרוצי Bikepacking). בעקבות הוויכוח הזה בין המתחרים שכבר יצא אל הרשת, כתבנו על הנושא. אבל היתרון המכריע של הביתיות בא לידי ביטוי בעיקר בידע ובנסיון במדבר: רדליך יודע הייטב איזה צמיגים עובדים במדבר ואיזה צמיגים לא. סטפן ידע שהמדבר מאתגר אבל לא ידע עד כמה. זאת לא הטעות הראשונה של הצ'כי הפעם. 

סלפי HLC- רדליך מכתבה שכתב בבייקפאנל ב 2014 על ה HLC

על טעויות משלמים

קשה לבוא בתלונות למתחרים האלה, שבקושי ישנים – אבל הטעות המכריעה של סטפן היתה שהוא לא התעורר אחרי שנרדם. דפוס התחרות שלו שונה משל רדליך- הוא רוכב רצוף יותר, ונח פחות, ויתכן שגם משלם על כך באיכות הרכיבה שלו. כאשר מנתחים את גרף ה Flow שלו- רואים שהוא חסר קווים אופקיים ארוכים המסמנים עצירה. עד שהגיע למדבר… שם כאמור פספס את המרוץ בהרדמות ארוכה מדי. 

מבט על הגרף של רדליך מראה שיטתיות רבה יותר: רכיבות ארוכות, עצירות מנוהלות לשינה מוגדרת היטב ותחומה. רדליך מייצר נוהל מרוץ קפדני יותר שבסופו של דבר הביא אותו חזק יותר ומדויק יותר אל השלבים הקשים האחרונים של המרוץ. רק לאחר שדה בוקר כשהוא מוביל והניצחון מתקרב- רואים שינוי. הוא עובר למוד של מרוץ קיצוני, ורוכב רצוף כמעט משדה בוקר ועד לסיום!

הבעיה השנייה שסטפן שילם עליה היא בחירת צמיגים לא מתאימה. כשפגשתי אותו באיזור חריש, הוא שאל אותנו על החלפת צמיגים בערד, אולם לבסוף לא סגר את הפינה הזו עד הסוף. מדיווחיו שלו הוא סבל מכמות גדולה של פאנצ'רים. 

לבסוף הוא נכנס לרכיבה בנחל מדברי בלילה, שזה קשה במיוחד כי צריך לאתר במדויק את הסינגל שעוקף את הדשדש הנוראי של הערוץ. קשה לראות את השביל ביום, ובלילה בכלל זה אתגר משמעותי וכנראה שם הוא בילה לא מעט בהליכה והפער שפתח עליו חנוך גדל. אם זה לא הספיק הרי שכשרדליך כבר היה קרוב לסיום, נכנס סטפן לגשם ובוץ במדבר… צרות בצרורות. 

קצת לפני הסוף הפער כבר משמעותי לטובת חנוך

שיא מסלול חדש

ניצחון מתוק לרדליך שהוכיח שוב שהוא רוכב על, שקורץ מחומר מיוחד. הוא סיים את המסלול כמנצח הגדול שלו, על סינגל ספיד בשישה ימים, או לדיוק: 6:09:55 ובמילה: Next, המרמזת על המבט אל האתגר הבא. שיא מסלול חדש כשהקודם היה 06:11:29, רק שהשנה המסלול ארוך יותר מבשיא הקודם.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים