כל מי שיש לו Garmin מכיר את המחזיק הקטן והמינימליסטי שלהם: פלסטיק קטן שמחברים לסטם או לכידון (עדיף לסטם כדי להשאיר מקום לידיים ומסיבות אסתטיות) באמצעות גומיות. במבחן המקורי ל Garmin 500 שעשיתי – למרות שדי עפתי על המכשיר הזה, התבאסתי מעט מהמיתקון הקצת פחות מושקע ממה שהייתם מצפים בקניית מכשיר של יותר מ 1000 שקלים.

שימוש של שנתיים גילה גם שהמיקום של התושבת רחוק מאופטימלי: אם שמתם אותו על הסטם, בעמידה ובמצבים שונים ברכיבה המיקום הזה פשוט קרוב מדי אל הרוכב וקשה לראות מה מתרחש על המסך. אם שמתם אותו על הכידון – הוא לא ממורכז ותופס נדל”ן יקר שמיועד לידיים שלכם. לבסוף זה פשוט נראה רע: המכשיר בולט בצורה לא אלגנטית על הקוקפיט.

אז קיבלנו צמד מתקני Bar Fly  – אחד שחור ואחד לבן שהשתלבו הייטב גם על אופני הכביש וגם על אופני ההרים שלנו. ככה זה נראה ליד התושבת המקורית. ה Bar Fly משמאל:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

פתרון ראוי: Bar Fly של Tate Labs

יש לא מעט פריקים של אופניים מושלמים שעשו פתרונות ביתיים – השוק פשוט לא סיפק את מה שהלקוחות היו צריכים במשך תקופה ארוכה!

בדיוק ברווח הזה בין המיקום הנוכחי למיקום האופטימלי נכנסו כמה חברות שהחליטו לספק את ההתקן הנכון לגרמין שלכם: התקן שיסיט אותו קדימה אל מעבר לכידון. אחת מהן היא Tate Labs שהמציאה את ה Bar Fly. זה פיתוח של מנהל חנות חנות האופניים Above Category Cycling – מהעיירה היפה שלרגלי הר טאם -קרוב לצד השני של גשר הזהב לא רחוק מסן פרנסיסקו, ושם (באתר האינטרנט) גם תוכלו לרכוש את המוצר הזה ב 39.99 דולרים. גם יניב מ Overlap מחזיק מדי פעם סטוק של המוצר הזה בישראל.

הוא עשוי מפלסטיק איכותי מסוג “Derlin” והוא פותח במשך 18 חודשים שבהם נוסו חומרים שונים. לטענתם עם הדרלין אין סיכון של חיזוק יתר של הסוגר על כידון הקרבון שלכם ומעיכתו – בניגוד לחלקי מתכת (פה נזכיר קלות את המתחרים – K-Edge, שהלכו על גישה מעט אחרת של אלומיניום מכורסם, ועוד פתרון חדש שהוכרז לאחרונה מסראם. גם גרמין עצמה תחל לשווק מוצר דומה). הבדיקות שעשה היצרן לדבריו הוכיחו שהמוצר הזה, בניגוד למוצר המתכתי, הוא גמיש מספיק בשביל למנוע פגיעה בכידון הקרבון במקרה תאונה או אימפקט ישיר.

ההתקנה

פשוטה מאוד – פותחים את בורג האלן היחיד ושמים על הכידון…

 

השימוש בפועל

בדיוק כמו הגרמין המקורי גם פה מכניסים ב 90 מעלות ומסובבים. מיד עם הכנסת המכשיר לתושבת תרגישו שהקוטר שלה מדויק והדוק יותר מזה של תושבת הגרמין המקורית שלכם. היא תחזיק את המכשיר הייטב במקומו לא רק בזכות האוזניים הלבנות הקטנות שיש בו אלא בזכות הטבעת עצמה. זה לא רע, בעיקר משום שהאוזניים האלה מתעייפות אחרי שנתיים שלוש של שימוש אינטנסיבי ויכולות להשבר (זה קרה לי), ולכן אחיזה בשטח מגע גדול והדוק יותר משתי נקודות הכשל האלה היא חיובית.

ברכיבה – אין ספק שהמיקום נוח יותר. הרי אחד השימושים האהובים על רוכבים הוא להינות מהסבל שבמבט על אחוזי השיפוע בקירות התלולים ביותר בעלייה, או על הדופק המתקרב לתקרת מופעיו. הרי הקירות הם הם המקום עבורו נועד הפיצ’ר הזה ב GPS לא? אז די מתסכל, שדווקא במקום בו הוא נדרש ביותר, המיקום האופייני על הסטם של התושבת המקורית אינו מאפשר זאת: הוא אחורי מדי ומחייב הטיית הגוף אחורה כדי להצליח לראות את התצוגה. הבר-פליי פותר את הבעיה לחלוטין: כעת תוכלו לקרוא לחבריכם בעת טיפוס קירות את הספרות הנחשקות האלה: “12 אחוז… 15 אחוז… 17 אחוז…”. למי שמשתמש בגרמין 800 לניווט של ממש ולא לזוטות, הרי שהמיקום הזה מקבל משמעות מעט יותר מעשית וחשובה.

בתור רוכבים אובססיביים לזוטות (שהרי אם לא כך לא היינו עושים את המבחן הזה מלכתחילה, הלא כן?) הרכיבה עם ה Bar Fly עוררה אצלנו דיון בדילמת הזווית – האם להטות לכיוון הרוכב? או שמא להציב מאוזן ואופקי לחלוטין? מצאנו שיש נימוקים לכאן ולכאן. הנטייה שלנו היא לאופקיות מוטה קלות ביותר – אולם בזווית נוטה ליותר אופקיות מזו של הסטם.

 

חסרונות, או הפרק בשמו האלטרנטיבי – בואו נטפל לשטויות

אין ממש חסרונות כי המוצר הזה הוא שדרוג של ממש לעומת המוצר המקורי שאצלכם. יחד עם זאת אם להיות קטנוניים, נאמר שכל ההתקן גורם לבעיה מסוימת באופני ההרים שלנו כשאנחנו מקפלים אותם ברכב או מניחים על הקרקע בצורה שהכידון מוטה למקסימום טווח התנועה שלו – או אז אחד הכבלים של הכידון נוטה להיתפס בין הגרמין לכידון בדיוק על הבר-פליי וכשתרצו לחזור למצב הרגיל הכידון יהיה תקוע, והכבל ימתח על הבר פליי ו”יישבר” מעט.

הכידון היה מוסט הצידה עד הסוף ואז הוחזר – הקבל נוטה להיתפס בצורה הזו. יש להחזיר בזהירות:

ההיבטים הפרקטיים הם חלק מהתמונה. כאמור יש היבט עיצובי אסתטי בהסטת מיקום מחשב הרכיבה אל המקום הנכון: באמצע ולא בצד, ובגובה הממשיך את הסטם. בנקודה הזו – של גובה המחשבון ביחס לסטם הבר-פליי אינו מתוכנן בצורה האופטימלית – הוא מספק פתרון פונקציונאלי מצוין אולם פספס מעט את ההיבט האסתטי של המשך נקי של חזית האופניים. את הנקודה הזו פתרו נכון יותר ב k-edge לטעמנו כאשר אצלם ההרחקה של המחשבון מתבצעת מהחלק התחתון של הכידון ולא מהחלק העליון שלו. הרווח השולי הנוסף שנובע מכך הוא המראה של אווירודינמיות משופרת. אחרי שקניתם מכונת TimeTrial מדהימה, שעברה שיוף ועידון מושלמים במנהרות רוח יקרות, כנראה שלא תרצו לקלקל את החזית המושלמת של המכונה עם פרונקל בדמות מחשב רכיבה בולט שמוסיף לכם “דראג” השקול לזבוב היושב על הקסדה… אסון קשה

לסיכום

מוצר מתבקש, כמעט הכרחי לבעלי גרמין שקנו את המוצר עם התושבת המקורית. אם אין לכם אז תקנו כזה או דומה – אין ספק שאת הפתרון של הסטת ה Garmin שלכם קדימה אתם תאהבו, ולא תבינו למה בכלל נתקעתם עם התושבת המקורית עד היום.