למבחן הזה נכנסה מערכת של בקבוקים ותיקים לאחסון המבוססת על מגנט של חברת פידלוק. הכל מתחבר לשלדה ללא כלוב בקבוק. זה נראה יפה אלגנטי ומינימליסטי. האם המגנט מחזיק את זה חזק מספיק? האם זה כדאי? גיא חלמיש בדק: 

לקחנו למבחן סט מוצרים של פידלוק: בקבוק שלדה קטן, תיק כלים ואחסון המתחבר לאותו מקום של הבקבוקים, ותיק קטן לאוכף. זה מבחן ראשון ונספר לכם גם על עוד סטים שלהם ונתן עדכון משימוש ארוך טווח יותר בהמשך.

 כנסו לערוץ בייקפאנל ב Whatsapp:
בייקפאנל ווטסאפ

מי זו פידלוק? 

זו חברה גרמנית, אותה החל לייבא עופר צדוק מנסיעה טובה. פידלוק מוכיחה שמוצרי פלסטיק יכולים להיות ממש מגניבים. שאבזמים יכולים להיות מרתקים, שמחברים יכולים להפתיע ומהדקים ומותחנים יכולים להגניב. היא אחת החברות המעניינות ביותר שראיתי באופניים בשנים האחרונות ולא רק באופניים. ההתמחות שלה הוא ערעור הקשר המסורתי בין פולימרים (מוצרי פלסטיק), עיצוב ומגנטים. 

היא מוכיחה שכל מוצר יכול לקבל חדשנות: בקבוקי אופניים ו”כלובי בקבוק”, אבזמים של רצועות בקסדות, מחברים שונים ומהדקים, אמצעי חיבור תליה וקישור בין רצועות או חלקי תיקים, התקני הצמדה של טלפונים אל כידונים ואל הדשבורד ברכב ועוד. אגב, זו לא הפעם הראשונה שנתקלתי והשתמשתי בבקבוקים על מגנט: חברה אמריקאית בשם וינצ’רו כבר עשתה את זה מזמן ויש כתבה מ-2012

על פידלוק והמוצרים בארץ בסרט:

בקבוק עם מגנט

הבקבוק המדובר הוא בקבוק קטן יחסית בנפח של 590 מ”ל ובעלות של 220 ש”ח עם הבסיס. כנסו לאתר של “נשיאה טובה” ותראו ליין של בקבוקים בכל גודל נפוץ שיש בשוקכבר כשמביטים בו רואים כמה הבדלים מרוב הבקבוקים – 

  1. הוא מגיע עם מכסה פלסטיק עם ציר המסתיר את הפיה. המכסה הזה נתיק ואפשר להחליט אם רוכבים איתו או בלעדיו. 
  2. הוא קצת צר יותר ואווירודינמי יותר מבקבוקים רגילים. נראה שיתאים לאופני כביש אווירודינמיים שכל הרעיון של כלוב בקבוק עוד פחות קוסם עליהם גם בלי קשר למבנה שלו. 
  3. יש לו את האלמנט המגנטי בצד אחד. 

בקבוק שתיה

למה צריך מכסה? רוכבי כביש לא צריכים את זה, אולם רוכבים בשטח בהחלט יכולים להעדיף שמירה על הפיה נקייה מאדמה וחרא של פרות. בעבר הייתי רוכב עם בקבוק שלישי בצד התחתון של הצינור התחתון (לאחסון או לרכיבות אפיק ארוכות במיוחד) ולו היה לי את זה, אז זה היה מדהים. אגב, לפידלוק יש פטנט שיודע להתחבר לשלדות גם ללא הברגים ואם אתם צריכים פתרון לבקבוק שלישי מתחת לצינור תחתון – יש להם את הפתרון לכך גם אם האופניים במקור יודעים לקבל רק בקבוק אחד או שניים.

הפיה עצמה היא פית פטנט עם שסתום– לחיצה סטנדרטית בעצמתה על הבקבוק מאפשרת שתיה. אין פה נעילת זרימה כמו בבקבוקי פרימיום מסוימים, היא מתאפשרת תמיד. זה אומר שאם אתם מסירים את הפיה קחו בחשבון שבתוך תיק או בערמות של דברים הבקבוק יכול להלחץ ולהזרים נוזלים כשאתם לא רוצים.

התחליף לכלוב בקבוק הוא בסיס מגנטי לשלדה- הבסיס מתברג אל השלדה עם שני ברגים רגילים כמו מחזיק הבקבוק שלכם. במבט לא קפדני המערכת נראית די סימטרית מלמעלה למטה, אבל יש לה כיווניות. יש צד עליון ותחתון וצריך לשים לב לזה בהתקנה – בצד העליון החורים שנמצאים בין המגנטים ובצד התחתון מבריגים מהחורים שמתחת למגנט במעין “הארכה” של הבסיס. אם תתקינו אותו הפוך גם הבקבוק יהיה הפוך עם הפיה למטה. 

אחסון כלים

איך זה לא מתנתק מעצמו? בבסיס יש שלושה פינים, שניים גדולים ובהם המגנט למעלה ולמטה ואחד קטן באמצע. הם נכנסים לשקעים תואמים במגנט הבקבוק שיש להם מסילות חד כיווניות. השליפה של הבקבוק אינה במשיכה רגילה, אלא בסיבוב קל של כמה מעלות הצידה. הסיבוב הזה הוא שמונע ממכות רנדומליות לשחרר את הבקבוק מהמתקן, שכן צריך למשוך את הבקבוק בצורה ספציפית ולא כזו המאפיינת שחרור מקרי. ההחזרה היא דווקא כן פשוטה וישרה, פשוט שמים את הבקבוק קרוב וישר מעל הבסיס. זה מזכיר את הקליטים בנעלים: סיבוב הצידה להוצאה, ישר רגיל בהחזרה. 

היות והמערכת כיוונית- הסיבוב בהוצאה של הבקבוק הקדמי (זה שעל הצינור התחתון) הוא ימינה, ואילו הסיבוב להוצאת הבקבוק האחורי (שעל צינור האוכף) היא בסיבוב שמאלה. זה חסרון מסוים כי מנטלית נוח יותר לחשוב על הוצאה תמיד לכיוון היד החזקה, ימינה ברוב המקרים. מצד שני זה יתרון ענק באופני הרים לעומת בקבוקים רגילים, שכן לא פעם המקום צפוף ופשוט אין מקום למשוך בקבוק למעלה. יש גם כלובים עם פתיחה הצידה אבל פה זה מובנה בשיטה ומתאים לשלדות צפופות.

התחלתי את המבחן עם אופני הכביש שלי ברכיבות כביש ארוכות ואז העברתי את כל המערכת לאופני ההרים שלי לבדוק עד כמה המגנטים האלה יחזיקו ברכיבה יותר מאתגרת. באמת שקשה לראות מצבים שזה יעוף בהם, גם ברכיבה יותר אגרסיבית משלי, גם כשהבקבוק מלא. 

ההוצאה וההחזרה כן צריכים סוג של ריכוז קטן, אבל זה עדיף על הכנסת בקבוק לכלוב. במיוחד באופני ההרים שלי בהם היו כלובי פתיחה הצידה בעבר, השיפור דרמטי. הרבה יותר קל להוציא את הבקבוק מהמקום וזה תענוג גדול, מבלי שהוא רגיש יותר לשחרור לא רצוני. אני מעריך שיהיה אפילו עדיף בגינות סלעים קשות ולא ישתחרר מעצמו בשל התנועה המאוד מכוונת הצידה בסיבוב שזה דורש. 

היתרונות 

  • מינימליזם ומראה נקי
  • התאמה לשלדות צפופות באופני הרים
  • מגוון גדול של אופציות לבקבוקים בנפחים שונים
  • אפשרות להחליף בקבוק בתיק שלדה (“בקבוק אחסון”) איכותי
  • אפשרות להוסיף בסיס לבקבוק שני או שלישי מתחת לאופניים עם חבק לשלדה (לא היה במבחן)

חסרונות: 

  • ספק יחיד לבקבוקים שלכם 
  • קצת פחות צבעים משוק הבקבוקים הפתוח
  • אין נעילת זרימה בפיה, רק כיסוי חיצוני.
לקניה בשירות היבואן

תיק אחסון לשלדה 

על אותו בסיס אפשר לשים בקבוקים בגדלים שונים וגם תיקי אחסון כמו זה שנכנס למבחן. זהו תיק מלבני בעל צורה מרובעת ורוכסן לפתיחה. בניגוד למיכלים העגולים שצורתם מוכתבת על ידי צורת כלובי הבקבוקים, לפידלוק יש את האפשרות לשחרור מזה והיא בחרה במבנה מלבני יותר שהוא הגיוני לאחסון. באתר של “נשיאה טובה תוכלו לרכוש אותו ב 240 או 270 ש”ח (עם בסיס אוניברסלי או רגיל). 

הוא מרגיש מאוד איכותי ביד, בעל מרקם חלק בחוץ ועם בד נעים פנימי. הפתיחה משמעותית וברוכסן פתוח לגמרי הגישה לתכולה אינה מוגבלת ועדיפה עשרות מונים על מיכלי בקבוק עם פתח מוברג למעלה. אותם מיכלים גם מאוד מפוקפקים ברוב המקרים מבחינת אמינות ההברגה, ורוכסן עדיף לגמרי. 

בפנים: בצד אחד של התיק רשת השומרת את הדברים בפנים, מחיצת הפרדה בין שני החצאים, ועליה לולאות גומי שמיועדות לתפוס בהן דברים שונים שלא יעופו בתיק והגישה אליהם תהייה מהירה, וצד שבו החלק הפנימי של הבסיס המתמגנט המוברג לתיק. 

מערכת פידלוק

ברכיבות הכביש שלי, בחורף, השארתי את התיק ריק (הפנימית והגז היו בתיק האוכף) והוא קיבל לתוכו בדחיסה ובהצלחה גם את השרוולים וגם את הווסט כשנהייה חם יותר. ברכיבות השטח העברתי אליו את הכל: הפנימית ספייר, הכלים, תולעים ותכולת החירום שלי. כמו הבקבוקים גם הוא לא יעזוב את מקומו על השלדה ללא מאמץ מכוון וכיווני בטוויסט סיבובי. באופני הרים אני חושב שזה אחלה פתרון לשים מתחת לצינור התחתון עם אותו חבק שהזכרתי תוך שמפנים מקום לבקבוק אחד או שניים בתוך השלדה. 

החסרון העיקרי שמצאתי לו הוא העיצוב המלבני דווקא. אולי מבחינה אחסונית זה יתרון, אבל אסתטית פחות אהבתי את העובדה שזה לא עגול ושונה מהגליליות של הבקבוקים ומרגיש פחות אווירודינמי. בנוסף בתוך התיק בצד הפנימי של מנגנון המגנט יש אותו שם בולט קצת לחלל האחסון.

זה תיק מעולה, איכותי, שימושי ועם המון מקום ואני מקווה שגם ייצא לי לבחון את הוספת הבסיס עם החבק לאופני ההרים שלי, כאופציה מתחת ל DownTube שתשחרר את שני הבסיסים האחרים לבקבוקים ברכיבות ארוכות. 

עם פידלוק בשטח: תיק האחסון על מחבר אוניברסלי – עמד בהכל!

יתרונות התיק

  • איכותי למגע ושימוש
  • הפרדות וגומיות מארגנות את הדברים מצוין
  • שפע של מקום כמעט לכל מה שתצטרכו חוץ מהמים ברכיבה
  • על בסיס רוכסן ולא על בסיס מכסה הברגה (ההברגות פחות טובות)

חסרונות

  • מלבני וחורג ויזואלית מהמראה הגלילי של הבקבוקים

תיק שלדה

תיק אוכף

תיקי אוכף זה משהו שיש לי יחסים אמביוולנטיים כלפיו כבר שנים. רוצה לומר: אני פחות אוהב אותם ולא משנה מאיזה יצרן או מותג יגיעו. אבל גם אני נאלץ להשתמש בהם, שכן לסחוב את הפנימית, הגז והכפות בכיסים זה לא כיף. כתוצאה מכך לאורך השנים פיתחתי עין ערנית לתיקי האוכף הכי קטנים וחבויים שאני יכול למצוא. כאלה שהם בדיוק בגודל של פנימית מקופלת, ובלחץ יכילו גם את השאר.

תיק האוכף הקטן של פידלוק הוא טיפה גדול יותר ממה שאני בד”כ אבחר לעצמי: הוא יאפשר את השלישיה הזו (פנימית, כפות וגז) בקלות ואף יכיל מקום לעוד אלן קטן ואולי עוד משהו. היות ולרוב הרוכבים אין את תסביכי המינימליזם שלי אני מניח שזה יראה להם קטן. באתר של “נשיאה טובה תוכלו לרכוש אותו ב 260 ש”ח. 

עוד דבר שמגדיל את הנוכחות שלו הוא עצם השיטה הזו של חיבור פלסטיק קשיח (עם מנגנוני המגנט) אל מסילות האוכף וחיבור התיק לפלסטיק הזה. הפלסטיק הזה מתחבר עם הברגה שתופסת את המסילות ואצלי היא לא הצליחה להתקבע לגמרי כי לא נשאר הרבה מקום שם. כשמשתמשים בסקוצ’ים התיקים יותר צמודים וחבויים ואני חייב להודות שאני מעדיף את זה מבחינת מראה, למרות הנוחות העדיפה בתיקים נשלפים בקלות. מעט רשרוש נשמע באספלט מגורד מאיזור המגנט, אבל זה היה נדיר וחייב OCD של רעשים כדי שתבחינו בזה. עוד שני מאפיינים לתיק הם שני מחזיר אור בדמות לוגו פידלוק בצדדים, ותחתית קשה יותר מהצדדים. 

תיק אוכף

המאפיין המבדל והשונה בתיק של פידלוק הוא המגנט. הרעיון בנוי על חיבור קשיח למסילות ולא בסקוץ’, תחתיו יש מחבר פידלוקי עם מגנט ולחצן. כשלוחצים על הלחצן התיק מתנתק כלפי מטה. בניגוד למחברים רגילים זה לא קליק קלאק סטנדרטי שנראה כמו מעין מגירה כזו שנכנסת למסילה שלה עם שני כפתורים בצדדים- התיק פשוט מוצמד למחבר מלמטה והכפתור משחרר אותו. 

היתרונות: בלחיצה קלה משחררים את התיק מהאוכף ואפשר להוציא ממנו מה שרוצים בלי התכופפויות ומאמצים. זה משנה לגמרי את האופן שבו תשתמשו בתיק האחורי – הוא הופך להיות פאוצ’ נתיק בקלות מהאוכף. כשצריך פנימית, לא משאירים אותו על האוכף ונאבקים עם הסקוץ’ והתכולה הנופלת… מורידים אותו בקלות ומחזירים בקלות. רק בהחזרה מגלים את היתרון והחוכמה של הפטנט, כי כל מה שצריך, די בדומה לבקבוקים, זה להצמיד את התיק מלמטה למחבר המסילות, והוא נצמד. 

יתרונות

  • ניתוק והחזרה מאוד קלים בזכות הפטנט והמגנט – משנה שימוש
  • קטן ומתאים לפנימית, כלים, ועוד משהו אקסטרא. 
  • איכותי מאוד

חסרונות

  • האלמנט המתחבר למסילות קצת גדול 
  • טיפה מורחק מהאוכף לעומת סקוצ’ים
  • האחיזה של המגנט בתיק אינה הרמטית ויכול להיות רשרוש קל על אספלט מגורד

סיכום

פידלוק מייצרים מוצרים מגניבים שיש בהם תועלת פונקציונלית. להיפטר מכלוב הבקבוק המסורתי זה תענוג וזה נראה טוב על האופניים. באופני הרים צפופים זה אפילו מקל על השליפה של הבקבוק. בקבוק האחסון ממקסם את נפח האחסון האפשרי על האופניים תוך שמירה על מראה אלגנטי, והרוכסן שלו הוא טוב יותר מהברגות. הייתי מעדיף אותו עגול למען אסתטיקה אחידה. 

תיק האוכף גם הוא מביא כיתרון את התייחסות לתיק הזה כפאוץ’ נשלף בקלות. זה מתכתב עם שיטות דומות שיש לעוד יצרנים רק בלי המגנט (קליפסים, חצי סיבוב וכו’). התחרות העיקרית שלו היא עם הסקוצ’ים שמספקים גישה מינימליסטית יותר לתיקי אוכף קטנים ואני מודה שאני מעדיף אותם, למרות שהתיק איכותי. 

בשורה תחתונה: הבקבוקים מגניבים, תיק האוכף זה אופציה שתלויה בגישה שלכם. תיק האחסון מעולה ואולי עוד יחזור אצלי עם אלמנט חיבור אוניברסלי לשלדות שלא היה במבחן הזה. עדכונים בהמשך…

פידלוק

עם בקבוקי פידלוק ותיק האחסון בשטח

מאת: גיא חלמיש

אם אהבת את התוכן שלנו, שתף אותו לקבוצות הווטסאפ והפייסבוק שלך – הנה פה במלבנים האלה:

בייקפאנל ווטסאפ