א.ג., פילוסוף והוגה דעות ידוע, נהג לומר – “כמה אפשר לאכול סטייק אנטרקוט, מדי פעם צריך פרוסה עם שוקולד”…  ובהשאלה לעולמנו הצר, בכתבה זו, יצאתי לטעום קצת מ BigRingVR ולבדוק אופציה לגיוון ‘סטייק ה Zwift/TrainerRoad’ ‘ ממנו אני נוגס ברוב ימות השנה.

יש פריחה גדולה בשוק הטריינרים העולמי בשנים האחרונות. זה נובע גם כתוצאה משוק האפליקציות המתפתח וההיצע הרב שהן מציעות בהיבט הספורטיבי/מקצועי ובהיבט ההנאה והפוגת השעמום. התוכנות המובילות והמפורסמות ביותר בהיבט כמות משתמשים (מנויים) הן Zwift (לכתבה והסרט שעשינו עליה) ו TrainerRoad אולם יש לא מעט נוספות דוגמת Sufferfest, Rouvy, BKool, Tacx TDA, FulGaz ואחרות.

לכל תוכנה יש את השיטה והפונקציונליות העיקרית שמזוהה איתה ואשר סביבה היא תנסה להוסיף תכנים ופיצ’רים נוספים – בהתאם ליכולות ומשאבי הפיתוח העומדים לרשותה.

BigRingVR – רקע קצר

BigRingVR הוקמה בשנת 2016 כפלטפורמה לרכוב ולהתאמן ע”ב מסלולים מציאותיים ומוכרים ברחבי העולם המצולמים בווידאו באיכות גבוהה (1080\720  DPI). בחודשים האחרונים הוסיפה החברה גם יכולת לשלב ולרכוב אימונים מובנים אותם ניתן לייבא כקבצים בפורמטים מקובלים.

רוצים להכיר את הרכיבה במיורקה או מקומות אחרים? זו אחת הדרכים: 

 

סוגי אימון/רכיבות נתמכים

רכיבת מסלול – האימון המרכזי אותו מספקת BigRingVR היא רכיבה המותאמת למסלול אשר צולם בווידאו. במידה ואתם רוכבים עם טריינר חכם, שיפועי המסלול יתורגמו לשינויי התנגדות בטריינר. התוכנה מציעה ספרייה עשירה של מסלולים מוכרים, בדרגות קושי שונות, כאשר כל חודש נוספים מסלולים חדשים. כיום ההיצע עומד על כ 270 סרטים שונים בספרייה.

BigRingVR

איכות הוידאו של BigRingVR גבוהה וניתן להציג כל סרט ב 720 או 1080 dpi, בהתאם לטיב קו התקשורת שלכם.

לאלה מכם אשר אינם מחוברים בקו אינטרנט מהיר ואינם יכולים לסמוך על יכולת streaming יציבה, ניתן להוריד (download) את הסרטים לדיסק המקומי ולהריץ אותם ללא צורך בתקשורת. בספרייה ניתן לחפש מסלול רצוי לפי מגוון פרמטרים וביניהם שם, דרגת קושי, מרחק, פופולריות וכו’.

שיפועי המסלול מוצגים בצורה גרפית ברורה ויפה:

טריינרים על BigRingVR

לאחר שבחרתם את המסלול הרצוי תוכלו להשתמש במספר פונקציות נחמדות:

  • לרכוב רק קטע מסוים מהמסלול- ע”י סימון נקודת התחלה וסיום על גרף המסלול עצמו.
  • להמשיך מהיכן שהפסקתם בעבר- אם רכבתם את המסלול ולא סיימתם.
  • להתחרות מול זמן רוכב וירטואלי (“מאמן”)– אתם קובעים את קצב הרכיבה הקבוע שלו (בוואטים) והאפליקציה יודעת להציג לכם מה יהיה זמן הרכיבה שלו בהתאם.
  • להתחרות מול תוצאות רוכבים אחרים- שכבר רכבו את המסלול הזה, כולל מול רכיבה קודמת שלכם (אם ישנה כזו).

BigRingVR

BigRingVR- מסך הרכיבה העיקרי

המסך של BigRingVR נוח מאוד ומציע מגוון חלונות וכפתורים שימושיים:

  • בצד שמאל למעלה, תוכלו לפתוח ולסגור חלון המציג את הזמנים מולם אתם מתמודדים, במידה ובחרתם כאלה.
  • בתחתית המסך תוכלו לראות את כל הפרמטרים החשובים הנדרשים כגון, זמנים, קאדנס, וואטים, מהירות, מרחק וכו’.
  • גרף המסלול אף הוא ניתן להתאמה והוא מאוד נוח לשימוש והתמצאות.
  • לחיצה עם העכבר על המסך עצמו, תפתח לכם את תפריט קיצורי המקשים שבעזרתו יש לכם שליטה על כל חלונות התצוגה והאינפורמציה השונה שתוצג בהם.
  • תוך כדי רכיבה תוכלו גם לעבור ממצב רכיבה לפי שיפועים (slope) לרכיבה במוד ERG שבו אתם קובעים וואט מסוים (target watt) והטריינר כופה את ההתנגדות הנדרשת לרכיבה בוואט זה, לאורך הרכיבה.

טריינר

אימונים מובנים

לא מזמן הוסיפה BigRingVR את היכולת לרכוב אימונים מובנים תוך כדי רכיבה על מסלול – בדומה מאוד לשיטה ב Zwift. התוכנה מאפשרת לך לטעון לתוכה קבצי אימונים בפורמט ERG ו MRC ואפילו בפורמט ZWO של Zwift. מה שאומר שניתן להשתמש באתר www.zwofactory.com ע”מ לבנות לעצמך אימונים ולייצא אותם כקובץ, אותו תוכל לטעון לאפליקציה. את כל קבצי האימונים יש לשים בתיקיה המתאימה לפני ההרצה של התוכנה.

אין יכולת ליצור תתי תיקיות של אימונים ע”מ ליצור סדר כלשהו בחיפוש, כך שאם הרשימה ארוכה, פחות נוח לחפש ולמצוא אימון מסוים, אבל: לאחר בחירת מסלול כלשהו, תוכלו לבחור באם לרכוב אותו תוך שימוש באימון מובנה.
בזמן הרכיבה, תוכלו לראות בצורה גרפית את האימון, לקבל את כל המדדים לכל אינטרוול ולהחליט באם לרכוב אותו במוד ERG או לא.

לא Zwift

העלאת מסלולים ל BigRingVR

BigRingVR מאפשרת להוסיף גם מסלולים משלכם המשלבים וידאו וקובץ gpx התואמים אחד לשני. שימו לב שלא תוכלו להוסיף קובץ gpx בלבד, אלא זה חייב לבוא בשילוב עם קטע וידאו כלשהו. זה אומר שאם יש לכם קובץ gpx של משולש לטרון ללא וידאו מלווה, תצטרכו להוסיף גם קטע וידאו כלשהו. קובץ הווידאו וקובץ ה gpx צריכים להיות בעלי אותו שם (כמובן, לא עם אותה סיומת) ולהטען לתיקיית Videos.


בייקפאנל נותן את תוכן האופניים האיכותי בישראל- הצטרפו אלינו:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים


הקונפיגורציה

את תוכנת BigRingVR ניתן להריץ אך ורק על מחשבי PC ו MAC. היא אינה תומכת בסביבות iOS ו Android שזה חיסרון משמעותי. גרסאות מערכות ההפעלה הנדרשות הינן: Windows 7 or higher (32 and 64 bits) & Apple MacOS Sierra (10.12) or higher.

הקישור לטריינרים הוא דרך פרוטוקול ANT בלבד. מה שאומר שנדרש להצטייד גם ב ANT+ Dongle. גם כאן, העובדה שלא מתאפשר חיבור ב Bluetooth הינה חיסרון.

עם טריינרים חכמים ונשלטים הפרוטוקול יהיה ANT-FE-C. ניתן גם לעבוד עם טריינרים טיפשים ואפילו עם מד וואטים או מד מהירות ואז BigRingVR מיישמת אלגוריתמי חישוב לקבוע את מהירות הרכיבה בדומה מאוד ל Zwift.

אופציות נוספות

את התוכנה יש להתקין במחשב דרך האתר www.bigringvr.com. באתר גם יוצרים את החשבון בתוכנה, ע”י רישום דרך המשתמש שלכם ב Google. אם אין לכם, תצטרכו לפתוח אחד כזה. באתר של BigRingVR ניתן גם לחפש ולראות מסלולים, להירשם לאתגרים שונים, המתפרסמים מעת לעת וכמובן- לשלם.

בתוכנה עצמה, יש לכם מספר אפשרויות התאמה אישיות שכוללות בין היתר את האפשרויות הבאות:

  • אופציה ל Power Smoothing לתצוגת הוואטים – מיצוע של תצוגת הוואטים.
  • הוספת קטעי Warm up ו Cool down (כן/לא).
  • שינויי ברירת מחדל לשדות שונים בחלונות התצוגה.
  • בניית פרופיל הרכיבה שלכם – הכולל בין היתר את נתוני המשקל, FTP, גובה וכדומה – נתונים החשובים לחישוב במהירות.
  • הגדרות הקשורות לאיכות הווידאו המוצג.

ועוד.

הקישור (pairing) לטריינר

הצימוד פשוט ביותר ונוח. אתם יכולים ליצור מספר קונפיגורציות עבודה ובכל פעם לבחור באחת אחרת, כאשר לכל אחת ניתן שם שונה. כל קונפיגורציה מאפשרת להגדיר 5 סנסורים אופציונליים הכוללים: טריינר, מד וואטים, מד דופק, מד קאדנס, ומד מהירות.

בנוסף, מאפשרת האפליקציה להגדיר עבור הטריינר את ההגדרות הבאות:

  • גובה שיפוע מקסימילי לעלייה ולירידה (ניתן להגדיר עד 25%)
  • Trainer Difficulty – הגדרה המאפשרת להקטין את עוצמת השיפועים (בדומה מאוד ל Zwift). לדוגמא אם ה Trainer Difficulty  מוגדר על 50% והשיפוע הנוכחי במסלול מראה 9%, הטריינר יקבל פקודה לדמות שיפוע של 4.5% בלבד.

כמובן ששום אפליקציה לא תהייה שלמה בלי אפשרות חיבור אוטומטי ל STRAVA וגם BigRingVR מאפשרת חיבור שכזה.

BigRingVR

פשטות ונוחות שימוש

BigRingVR היא אחת מהאפליקציות היותר ידידותיות למשתמש שיש. הממשק שלה נוח, פשוט וברור. המידע המוצג הוא ברור ובמיוחד בולט גרף שיפועי המסלול המאפשר במבט אחד להבין את העתיד להתרחש ולהתכונן להילוך הנכון מבעוד מועד. גם התצוגה המשלבת אימונים מובנים היא מאוד נוחה ומאפשרת לראות מראש את כל מהלך האימון.

החיבור לטריינר הוא מהיר ואוטומטי. בעבודה מול התוכנה, כדאי גם לשלב מקלדת אלחוטית שתאפשר לכם שליטה במסכי התצוגה תוך כדי רכיבה.

שירות

כחלק מפרוטוקול הבדיקה שאני עושה לתוכנה, אני נוהג לבחון שני דברים:

  • תדירות העדכונים- עדכוני תוכנה שוטפים מעידים על כך שהחברה פעילה ושוקדת על המוצר שלה. מעבר לתיקוני באגים, אתה גם רוצה לראות שהעדכונים כוללים מעת לעת גם חידושים ו features נוספים ובהקשר הזה BigRingVR בהחלט עומדת בציפיות, לפחות נכון לעתה. החידוש המשמעותי האחרון היה התמיכה באימונים מובנים והוא נוסף לפני כחודש. מעבר לכך כמעט בכל שבוע נוסף מסלול חדש לספרייה.
  • שירות ותמיכה- וכאן אני מסיר את הכובע. השירות והתמיכה שקיבלתי היו מהמהירים שהתנסיתי בהם. מענה למייל זכה להתייחסות של שעות בודדות, כולל בסוף שבוע ובמהלך החודש האחרון שלחתי כמה וכמה מיילים וכולם בלי יוצא מהכלל זכו לאותה רמת מענה גבוהה.

מחיר

השימוש בתוכנה עולה כסף והוא נגבה בתצורת מנוי חודשי: $10 לחודש בודד, והנחות על הבסיס הזה: $9 לחודש בהתחייבות לחצי שנה, ו$8.3 לחודש בהתחייבות לשנה. המנוי אינו מוגבל למחשב ספציפי. ישנו מנוי חינם למשך 7 ימים למטרות התנסות.

BigRingVR מאפשרת ל 3 בני משפחה להשתמש באותו מנוי ללא עלות. כך שאם יש לך בן/בת זוג שגם רוכבים ומשתמשים בטריינר זו אופציה נחמדה שמאפשרת לכל אחד לשמור על ההגדרות שלו ומבלי לשלם כסף נוסף.

BigRingVR – שורה תחתונה

אם אתם לא מחסידי רכיבה ביתית בחברותא, BigRingVR היא בהחלט אופציה מעניינת למי שאוהב לרכוב ולהכיר מסלולים פופולאריים ברחבי העולם וסביבת העבודה שלו מאפשרת שימוש במחשב/לפטופ.

היכולת לשלב אימונים מובנים היא תוספת מרעננת לאפליקציה, אם כי דורשת מעט עבודה יזומה, בטעינת הקבצים מראש. פשטות התפעול, התצוגה הנוחה והשירות המעולה בהחלט קוסמים למשתמש.

העובדה שהאפליקציה אינה תומכת גם במכשירי אפל ואנדרואיד כמו גם בפרוטוקול בלוטות’ היא חיסרון בולט, אך החברה מציינת שהדבר הינו חלק מה Roadmap המתוכנן.

מאת: שי ונסובר, בן 49, טריאתלט חובב בקבוצת MyWay, עובד בתחום ההיי-טק ואוהב את כל מה שקשור בשילוב בין ספורט וטכנולוגיה.