מכונאים שימו לב, המבחן הבא הוא בשבילכם: משאבת הבולם של Bike Yoke עושה לכם חיים קלים בזמן הניפוח. רוכבים, שדואגים ללחץ הבולם שלכם, שווה לכם לתת מבט: 

היום אני פונה אליכם, המכונאים היקרים שלנו – אותם מלאכים ששומרים על המכונות שלנו מתוקתקות. האנשים המכילים הרים של ידע מכני (על כל מיני סוגים סטנדרטים מטופשים בעולם האופניים). אלה שסובלים כל כניסה חצופה שלנו באמצע טיפול אל שערי גן העדן הפרטי שלהם (הסדנה). נותני השירות שסובלים אותנו כשאנחנו שואלים “למה אתה עושה ככה? ראיתי בטיקטוק שאפשר לעשות את זה עם שמן פשתן ומפתח צינורות חלוד”. האנשים שמתקנים את הטעויות שעשינו בעצמנו בבית. המבחן הזה הוא בשבילכם.

כתבות אופניים מעולות בבייקפאנל בווצאפ. לחצו פה:
בייקפאנל ווטסאפ

ולמה? אז נכון שמכונאות ביתית מזמן נחלתו של ציבור רחב, כתוצאה מהתפתחות ענף האופניים באינטרנט. כל המידע זמין בסרטונים (לאו דווקא נכונים) באינטרנט על איך לעשות הכל. הרבה רוכבים מעדיפים למלא טיובלס בבית מאשר לנסוע לחנות ולתת למכונאי להתעסק בזה. אבל בינינו, כמה מאיתנו מוודאים שלחץ האוויר של הבולם תקין? נגעתם בו אחרי שכיוונו לכם אותו בפעם הראשונה בחנות? במקרה הטוב פעמים בודדות. לעומת זאת המכונאי כנראה נתקל יותר מפעם בשבוע בבולם שזקוק לניפוח, וכאן נכנסת לתמונה המשאבה של בייקיוק, עם שמה המפואר: Bike Yoke 500.

משאבת בולם

למה צריך משאבת בולם 

משאבת בולם היא כלי חשוב מאוד בעת כיוון האופניים. רמת השיכוך בבולמי הזעזועים צריכה להתאים למשקל שלנו, כדי לייצר חווית רכיבה שלמה. משאבת הבולם היא כלי ספציפי שמיועד לדחוס אוויר לבולם בדיוק במידה נכונה למשקל והעדפות השיכוך של הרוכב. לחץ גבוה יותר יקנה חווית שיכוך קשיחה יותר, ולחץ נמוך יותר יתן רכות. לכתבה המלאה לכיוון בולמים לחצו כאן. לרוב, בחנות האופניים נקבל בולמי זעזועים שמכוונים בכיוון ראשוני בלבד, לפי הגדרות יצרן. רוכבי שטח מנוסים כבר יודעים מה הם רוצים לקבל מהבולמים שלהם, וימשיכו משם לכיוון מדויק יותר. מאחר ובולמי הזעזועים דוחסים אוויר לתא מאד קטן, בלתי אפשרי להגיע לתוצאה הרצויה בעזרת כלים אלטרנטיביים כמו משאבת רגל לצמיגים או אפילו שחרור אוויר בקטנה בשטח. כל נגיעה בונטיל האוויר עלולה להשאיר אותנו עם בולם אוויר ללא לחץ. בכל מקרה – אם אינכם מכירים את הלחצים הנדרשים אנו ממליצים לכוון את הבולמים אצל גורם מקצועי. 

bike yoke

Bike Yoke 500

  • יכולה לנפח עד: ניחשתם נכון, 500 PSI
  • מנגנון ניתוק דו שלבי: שומר על האוויר בזמן ניתוק המשאבה
  • מהלך ארוך: המאפשר ניפוח קל יותר
  • מתאימה לניפוח: מזלגות, בולמים ומוטות כיסא בעלי בוכנת אוויר
  • מחיר: 215 ש”ח באתר היבואן

מי את Bike Yoke

Bike Yoke היא חברה גרמנית קטנה שהוקמה ב-2016 ע”י סטפן סאק (Stefan Sack), עובד לשעבר של חברת האופניים הגרמנית Bionicon. החברה החלה את דרכה בתור יצרנית נדנדות אלטרנטיביות לשלדות דגם האנדורו של ספשלייזד. בעקבות ההצלחה, הם החלו להגדיל את היצע הדגמים והיום יש להם נדנדות לכל הליין של ספשלייזד ודגם אחד של קניון. בתור חברה גרמנית, לא מפתיע שאופן העבודה שלהם הוא חיפוש בעיות במוצרים פופולריים קיימים, מציאת פתרונות ומכירתם לציבור הרחב. כך החברה גדלה והיום היא מציעה מוטות כסא מתכווננים (דרופר), גריפים, סטמים ועוד.

קבלו כתבות איכותיות פעם בשבוע באימייל:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מי את משאבת Bike Yoke 500

הדבר הראשון אליו שמים לב במשאבה הוא הגודל שלה. לא מדובר במשאבה קומפקטית שנוח להכניס לתיק הגב או אפילו לפאוץ’, מדובר בכלי עבודה “על מלא”. בעוד האורך של משאבת בולם סטנדרטית יהיה בערך 24 ס”מ, כאן מדובר באקסטרה 10 ס”מ. ההבדל השני הניכר לעין הוא פיית הניפוח עם מנגנון הניתוק הדו שלבי, בעלת מנוף הנעילה. חוץ מזה המשאבה עומדת בסטנדרט של משאבות בולם איכותיות – גוף המשאבה עשוי אלומיניום, ישנו שעון לחץ אוויר בראש המשאבה וידית עגולה ונוחה לניפוח.

משאבת בולם

משאבת ה-500 אל מול משאבה סטנדרטית

“חוויית” הניפוח מפתיעה

ואני כותב את זה במרכאות כי מה כבר חווים בעת ניפוח תגידו לי? אבל בכל זאת – כל כך קל לנפח עם המשאבה הזו. במקום מספר מעצבן של ניפוחים קצרים עם משאבה סטנדרטית, הניפוח במשאבה הארוכה של בייקיוק מהיר הרבה יותר, ישנה פחות תחושת התנגדות של לחץ האוויר בבולם וכפועל יוצא גם הרבה יותר קל. אהבתי.

פיית הניפוח

יש לה פיצ’ר חשוב – נעילה שנועדה למנוע איבוד לחץ אויר בזמן ניתוק המשאבה. היא אכן עובדת, ומכמה בדיקות של ניתוק וחיבור משאבה לבולם אחורי ולמזלג ניכר שאם יש איבוד של לחץ, הוא גובל באזור ה-1-2 PSI. התלונה שלי היא לגבי עיצוב הפייה, שאינו עגול לחלוטין עקב ידית הנעילה. עצם זה שהפייה בעלת “כיוון מסוים” מעט מקשה להגיע בצורה נוחה למקומות צפופים, כמו מזלג שיש סביבו המון כבלים (קיים אצלי). עם ראש עגול זה לא משנה באיזה זווית תעביר את הצינורית דרך המכשולים, כשמגיעים לונטיל כל מה שנותר הוא להבריג ולגמור עניין. כשיש את ידית הנעילה זה קצת יותר קשה. אבל זו התלונה היחידה שאני יכול למצוא לגבי המשאבה הזו.

משאבת בולם

“ודא נצירה”

Bike Yoke 500 – סיכום

מדובר בכלי מקצועי שייטיב עם מכונאים מקצועיים ומכונאים ביתיים חובבים, שנוטים להתעסק עם האופניים שלהם די הרבה. המהלך הארוך הוא game changer מבחינתי, המשפיע באופן משמעותי על קלות הניפוח. ידית הנעילה מוודאת שלא איבדנו כמעט שום PSI אותו השקענו לדחוף לבולם, וזו נקודה שתשמח כל פיינשמייקר. מי שפחות יחבב אותה הם הטיילים, המדריכים ובכללי אלה שסוחבים על הגב כמה שיותר ציוד, ומחפשים משהו קל וקטן שלא יתפוס מקום.

מאת: יואב גריבי