שימון השרשרת משפר את איכות החיים של הרוכב ואת השקט, הקלות והכיף ברכיבה. השימון מאריך את אורך החלקים ואתם צריכים שמן לאופניים בבית! 

מאת: גיא חלמיש

שמן: איך משתמשים 

זה לא משנה אם אתם רוכבים על עם אופניים יקרים, או רוכבי יום כיפור חד פעמיים. החלקים הנעים האלה שאנחנו תלויים בהם צריכים את הפינוק שלכם. אל תזניחו!
לפני שאתם משמנים, יש לוודא שהאופניים ובמיוחד השרשרת והקסטה נקיים. שטיפה עדינה או שימוש במברשת מים וסבון, מעבר עם מטלית לנקות את הדברים גם בניגוב. כל כמה פעמים כדאי להוסיף גם דגריזר לנקות את הלכלוכים והשמנים העקשניים יותר שנדבקו והצטברו. בד”כ צריך ללוות אותו עם הורדה מכנית נחושה כי לא הכל יורד רק באמצעות הנוזל: בפוליס, בשרשרת, בגלגלי השיניים האחרים: לוקחים מטלית וממש מורידים את ההצטברות התוקעת הזו.

את השימון מבצעים בצורה מתונה, על גבי השרשרת בנסיון לייצר טיפה לכל ציר בשרשרת. לא צריך להטביע הכל בשמן. לסובב קצת את הפדלים כדי שהכל יכנס למקום ויש המעבירים ניגוב עדין לאחר מכן להורדת השאריות. זה נחוץ יותר אם השמן שלכם מיועד לתנאים רטובים והוא צמיגי יחסית אבל בשמן לתנאים יבשים לא חייבים.

שימו לב על הדיסקים – אתם לא רוצים את השמן באזור שלהם, לכן במיוחד עם שמן בספריי- תעשו את זה באמצע השרשרת או באיזור הקראנק ולא באיזור הקסטה.איך משמנים אופניים

יבש ורטוב

המבחן התנהל בקיץ הישראלי ולכן בחרתי שרשרת לתנאים יבשים. האמת שגם בחורף בישראל אני אבחר ברוב המקרים בשרשרת יבשה, כי כמות הרכיבות הרטובות שלי קטנה. שמנים לתנאים רטובים יהיו בד”כ יותר צמיגיים, יחזיקו יותר ברטוב, אולם יאספו הרבה יותר ג’יפה ביבש (כלומר יורידו לכם וואטים עם הזמן). עוד תכונה של הרטובים היא שקשה יותר לנקות אותם כי יש להם סמביוזה מופלאה עם הלכלוך… השמנים לתנאים יבשים יותר נוזליים בד”כ ויורדים מעצמם מהר יותר. בישראל המאובקת והחולית שמן יבש מקבל העדפה ברורה.שמן יבש לאופניים

על מוצרי המבחן של Motorex – שמן ודגריזר

מוטורקס היא חברה שוויצרית, מה שנותן לה נקודות עוד לפני שהתחלנו בסקירה. Dry Power Performance Lube – מדובר בשמן ידידותי לסביבה עם חותמת ביו המכיל שמן ווקס סינטתי ולא מכיל מתכות כבדות. לדברי היצרן הוא חודר בקלות ומייצר מעטפת הומוגנית על השרשרת להגנה מחול, אבק, חלודה וחימצון ושחיקה. מיועד לתנאים יבשים ומאובקים. הוא מגיע בבקבוקון קטן של 100מ”ל אותו אני בחנתי אולם יש גם באתר רוזן ומינץ את גרסת התרסיס שלו ב 300 מ”ל או ב 100מ”ל. 

אני מעדיף את גרסת הבקבוקים הקטנה מאחר והם מספיק מינימליסטיים כדי להיכנס לתיק ברכיבת שטח מאוד ארוכה שבה לפעמים לקראת הסוף אתם חשים צורך בסיכה, אם כי הנוחות של תרסיסים בלתי ניתנת להכחשה. שמן Motorex

כמה קילומטרים זה מחזיק?

יחסית לשמנים אחרים שבדקתי מדובר בשמן שמחזיק יפה. למעשה הייתי צריך להזכיר לעצמי לשמן אחרי כמה זמן מאחר והשקט נמשך, לפחות 5 רכיבות שזה הטווח העליון של שימון הגיוני. מעל לזה- הרימו גבות ושאלו את עצמכם: האם אני מזניח את אופני? כמובן שהמרחקים הם תלויים מאוד ברמת הנקיון של האופניים שלכם, בסוג הרכיבה שלכם (כביש או שטח), תנאי הרכיבה (חול ואבק או יותר אספלט ודרכי אדמה מהודקת?), בעונות השנה (האם ירד טפטוף קטן שהוריד את רמת האבק והיובש שעולה מהשביל?) וכו’. 

תנו מבט בערוץ הטלגרם

כמה שחור הוא צובר

כמו הקילומטרז’ בין שימון לשימון, גם כמות הג’יפה השחורה שהדבר הזה צובר קשורה גם באופי השמן וגם באיכות השימון שלכם. אם הגזמתם בכמות ולא עברתם עם מטלית אחרי השימון הסיכוי גדל שתאספו איתכם לכלוך שידבק, יצטבר ויכריח אתכם לנקות ולשמן יותר, יש פה איזון עדין. בגדול- זה גם הצד האפל של שמן שמחזיק הרבה זמן על השרשרת.

הטריידאוף פשוט: אם זה מחזיק הרבה, זה גם יתפוס יותר לכלוך כנראה. למה? כי הוא צמיגי יותר, לכן “תופס יותר”, וגם כי היה לו יותר זמן לצבור את הלכלוך הזה לפני שהתנדף מעצמו מהשרשרת. בשורה תחתונה- כן, אני מודה- הוא צובר שחור, אבל מחזיק הרבה. עוד לא בדקתי ברטוב אבל מהתכונות שגיליתי עד כה, יתכן שזה השמן היבש שיחסית יתאים לישראל גם בחורף כי הוא לא מי יודע מה נוזלי ונדיף.

האם זה עובד?

לגמרי. גם אני קצת שוכח לשמן לפעמים. אתם יודעים איך זה שאחרי שניקיתם ושימנתם, חווית הרכיבה כל כך מופלאה שלפחות ליומיים הקרובים אתם בטוחים שמעכשיו תקפידו לשמן ברציפות כל 3 רכיבות גג, לנקות את האופניים, להיות אנשים טובים יותר… ואז החיים והמציאות נכנסים לתמונה. אבל בכל פעם ששימנתי חוויתי מחדש את אותה חווית תענוג של רכיבה שקטה והעברת כח יעילה.

החסרון פה הוא שזה לא מהשמנים השקופים האלה. אל תצפו שהשרשרת תראה אפרפרה מבריקה לאורך זמן. החומר עובד, אבל הוא חלש יותר ביחסי ציבור וניראות והחלקים צוברים מעטפת אפרפרה שחורה עם הזמן. אם אתם מצליחים להתעלם מהצבעוניות הזו תהנו מחומר מצוין ולאורך זמן ארוך יחסית. גריזר לאופניים

הדגריזר

דגריזר הוא מוצר שאני מאוד אוהב בד”כ: אין חוויה מזככת מאשר לראות מכלולים שחורים ומגעילים, צמיגיים ומלוכלכים הופכים עורם למערך מבריק וכסוף. החזקים שבהם מוציאים את האופניים שלכם כאילו הייתם איזה רוכב מקצוען שאוסף את האופניים ממכונאי מקצוען לא פחות לקראת הסטייג’ היומי. 

המציאות היא שאני המנקה בבית הזה, ואני לא עף על המשימה הזו. לכן אני אוהב חומר חזק וגם את מכניקת הספריי החזקה שמעיפה בפני עצמה התנגדויות. אני רוצה לתת בספריי, להעביר ניגוב, ובום: מנצנץ. בתכלס זה לא קורה לצערי. הדגריזרים בשנים האחרונות והביולוגיות האלה, שבהן דואגים יותר לסביבה קצת נחלשו. הם כבר לא ממשיכים להמיס את השלדה עצמה ואת האטמוספירה כמו פעם אחרי שגמרו עם השמן. 

הדגריזר של מוטורקס – Easy Clean X-treme Chain Degreaser עובד, מנקה, מדגרזר, אבל צריך להכין לו את השטח עם ניקיון קודם וצריך לעזור לו עם מעבר מכני עם מטליות להורדת החומרים. הוא לא ממיס על קיצוני שאתם בסיכון לאשפוז רק מלנשום את האדים שלו, ואני מנחש שזה משום שהוא ידידותי יותר לסביבה. 

טיפ: חשוב לבצע את השימון לאחר הניקוי עם הדגריזר, כי הוא מוריד לגמרי את קצת השמן שהיה לכם עד שהשתמשתם בו. 

אם הגעתם עד פה- בטוח תרצו עדכון על הכתבות הבאות:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים