שינוי מרענן, יציאה מהקופסא, High end בכל מה שקשור לחדשנות, עיצוב, איכות ונוחות. דגם ה- Cutline הגאוני של רודי פרוג’קט בהחלט מציב רף גבוה למתחרים.
אצלי בארסנל יש לפחות חמישה-שישה זוגות משקפי שמש לבחירה לפי הפעילות המתוכננת לאותו יום, כשביניהם חייב להיות זוג משקפיים אחד עדכני של חברת רודי פרוג’קט האיטלקית. אני קורא לזה צורך, אישתי קוראת לזה מחלה.
התרשמות ראשונה מה- Cutline
כשקיבלתי את משקפי ה-Cutline החדשים לבדיקה היה רגע של השתוממות למראה הלא אופייני לליין המוכר והשמרני משהו של רודי פרוג’קט. המסגרת והעדשה הקמורות נראות כמו משהו בין משקפיים למשקפת. פתחי האוורור בעדשה ובמסגרת מוסיפים פונקציונאליות מעוצבת. רודי פרוג’קט הצליחה לעצב פה משקפיים אווירודינמיים ייחודיים למראה, קלילים, ועוטפים את הפנים כמו כפפה ליד.
רודי פרוג’קט ידועים בנוחיותם הודות לנקודות המגע של המשקפיים עם הפנים- האפון וקצות הזרועות המתכווננים. בCutline נוסף אלמנט הקימור והפלסטיקה הקלילה והגמישה שמקנים אקסטרה נוחות.
עדשת ImpactX פוטוכרומטית מדגם חדש
זו עדשה שתוכננה במקור עבור שיפור הקונטרסט בגולף והיא נקראת ImpactX 2Ls
Purple. מהרגע הראשון שמרכיבים את המשקפיים אי אפשר שלא לשים לב לשינוי המינורי והנעים בתאורת הסביבה ובחדות הודות לצבע ולפיצוי העדשה הפוטוכרומטית יוצאת הדופן שמגיעה עם ה-Cutline.
צבעה המיוחד של העדשה, המבנה הקמור שלה (wraparound), פתחי האוורור והאפקט המהיר והמדויק של שינוי ההגנה בין כהה לבהיר הוא בהחלט קפיצת מדרגה משמעותית ומורגשת ב – Cutline יחסית לעדשות פוטוכרומטיות אחרות שיש לי. חבר שמכיר את כל עדשות רודי מוסיף שזו אחת העדשות הכי מוצלחות שלהם אם לא הכי מוצלחת, וממליץ עליה גם עבור דגמים אחרים.
כבר ביום הראשון עם ה Cutline רכבתי בסינגל בארי וסינגל שוקדה במעברים רבים ומהירים בין קטעים מוצלים וקטעים חשופים. ביציאה מאזור מוצל לאזור פתוח ומואר העדשה הפוטוכרומטית מתאימה עצמה לתנאי האור ומתכהה בדיוק ובמהירות כך שהשינוי לחלוטין לא הורגש בעיניים. לחלופין בכניסה לאזור מוצל וחשוך העדשה התבהרה בהתאם ולא היה צורך בהסתגלות העיניים למצב החדש. המנעד בין המצב הבהיר לכהה רחב ויעיל, ועם זאת הסתגלות העדשה האיכותית לעוצמת האור מהירה ומדויקת.
יש לציין גם את יציבות המשקפיים על הפנים ברכיבת שטח בסינגל הטכני. הודות לנקודות המגע של המשקפיים עם הפנים האחיזה מעולה. האפון וקצות הזרועות המתכווננים עשויים חומר מונע החלקה וגיאומטריית המסגרת הקמורה מקבלת את פני הרוכב.
מבחן ה- Cutline בוולודרום
בוולודרום תנאי התאורה משתנים במהירות ובקיצוניות ומאתגרים במיוחד לעדשה פוטוכרומטית. בשעות אחה”צ השמש בפנים כשרוכבים לצד מערב, ולאחר הפנייה מזרחה השמש בגב, וכך בכל הקפה האור משתנה. וכשמחשיך מדליקים את תאורת האולם ושוב תנאי האור שונים.
גם כאן העדשה המעולה עשתה את העבודה ואפילו בשינויי התאורה המהירים והקיצוניים ביותר לא היתה בעיית הסתגלות של העדשה לתנאי האור, ולעיניים היה נוח.
על מסלול הוולודרום הרכיבה מהירה, מעל ל-30 קמ”ש כל הזמן. המהירות ומבנה הוולודרום הפתוח בצדדים מייצרים רוח פנים חזקה, וקשה לרכוב שם ללא משקפיים, העיניים דומעות מייד ומאדימות. כאן ה- Cutline היו יעילים במיוחד ונדמה שהמבנה האווירודינמי הקמור של המשקפיים ופתחי האוורור בעדשה ובמסגרת ענו בדיוק על הדרישות, גם לצורך הגנה מהרוח ומהאבק תוך פיצוי אווירודינמי המשמעותי ברכיבת מסלול.
“מרכיבים את המשקפיים” תרתי משמע
מסגרת המשקפיים היא בהחלט החידוש המרענן בדגם ה-Cutline. המסגרת המודולרית עשויה פולימר איכותי, גמיש וקליל ובנויה מכמה חלקים המחוברים לעדשה:
- זרועות המשקפיים עם פטנט חדש ברודי, מהיר ונוח (Graphene spring loaded quickchange lens) לפירוק והרכבת זרועות המשקפיים לעדשה על ידי לחיצה על כפתור קטן בזרוע.
- גשר האף והאפון המתכוונן.
- שלושה באמפרים מעוצבים עם פתחי אוורור למניעת אדים על העדשה. אחד עליון ושניים תחתונים הניתנים לפירוק והרכבה על העדשה בשילובים שונים. כשהם מורכבים להגנה נוספת ובלעדיהם למי שאוהב משקפיים רימלס עם שדה ראיה מלא או רק עם העליון או התחתונים.
הרעיון הוא שניתן לעצב את מבנה המשקפיים, צבע חלקי המסגרת וסוג העדשה בקלות לפי אופי הרכיבה, נוחות וסטייל שיתאימו למשל לצבע הבגדים או הקסדה.
חסרונות שמצאתי
ה – Cutline שוקלים כ-36 גרם. אורך הזרוע 128 מ”מ, אורך העדשה הוא 141מ”מ וגובהה 62 מ”מ. המשקפיים יחסית גדולים ובעלי שדה ראיה רחב, אך הקימור שלהם מפצה על גודלם. קצותיהם עוטפים את הפנים ולא מייצרים “Bug eyes” גם אם הפנים לא עגולים במיוחד כמו שלי. בכל אופן Cutline פחות יתאימו לבעלי פנים צרים או קטנים דוגמת נשים או ילדים, וכולי תקווה שיצאו בעתיד בגרסת slim כמו שעשו בדגם ה Rydon וה Tralyx. וזה בעצם החסרון העיקרי שמצאתי בדגם הזה. מצד שני חסרון לבעלי פנים קטנות הוא היתרון לבעלי הפנים הגדולות.
שני חסרונות נוספים: המחיר אינו נמוך במיוחד וגם משקף הבנוי על עדשה אחת יהיה יקר יותר להחלפת עדשה אם זו נשרטה.
רודי פרוג’קט Cutline: אפשרויות ומחירים
ב-Cutline אפשר להרכיב קליפאון אופטי לבעלי משקפיים.
כראוי ליבואן שמכבד עצמו ואת מוצריו, חברת “פוראקטיב” יבואנית רודי פרוג’קט בישראל תשווק את ה- Cutline בקונפיגורציות שונות לפי רצונו וטעמו של הלקוח. יש מלאי חלפים לא רק להחלפה ותחזוקה אלא גם עבור צבעוניות והתאמה אישית של כל חלקי המסגרת, הזרועות והעדשות.
ה- Cutline בקונפיגורציה הבסיסית יגיעו במגוון צבעים עם עדשה כהה סטנדרטית ויעלו לצרכן 950 ש”ח. עם עדשת מולטי לייזר עם צביעה מיוחדת הם יעלו 1050 ש”ח ועם עדשה פוטוכרומטית בכל מיני גוונים ללא ציפוי מראה, המשקפיים יעלו 1190 ש”ח.
המשקפיים שאני בחנתי הגיעו עם עדשה יפיפיה פוטוכרומטית סגלגלה עם ציפוי מראה בעלות של 1280 ש”ח.
סיכום דגם ה- Cutline
כתבתי בתחילה שתמיד היה לי זוג משקפיים אחד עדכני של חברת רודי פרוג’קט לבחירה. ה- Cutline הוא בהחלט הדגם המוצלח ביותר ביניהם! העיצוב יפהפה, נוחות מושלמת בפירוק העדשה עם מנגנון השחרור המהיר והוורסטיליות המודולרית של המסגרת. המנח על הפנים מספק יציבות ונוחות והעדשה המיוחדת מעולה- לא סתם הכברתי במילים וסופרלטיבים לגביה.
כן, המחיר יחסית יקר, אבל התמורה נאותה והוגנת כשחושבים על משקפיים איכותיים לטווח ארוך היכולים “להתחפש” בצבעים ואפשרויות שונות ומגוונות לפי מצב הרוח, הנוחות וצבעי הבגדים והקסדה באותו יום. כרגע, אצלי לפחות הם המשקפיים המועדפים.
מאת: ניר לוי
צילום: גיא חלמיש, רן שנהב