אין מישהו שלא טייל באזור קר של העולם שלא שמע את המשפט ״אין מזג אויר לא מתאים, יש רק לבוש לא מתאים״. לעומת זאת במדבר בהחלט יש מזג אויר בלתי אפשרי ולכן אומרים: ״אין מזג אויר לא מתאים יש רק שעה לא מתאימה״ גם בשיא הקיץ אפשר לטייל במדבר, פשוט לא במשך היום.  בסדרת התוכן הבאה בת 4 פרקים, שי יגל מביא לכם רעיונות מעולים לרכיבות לילה קרירות גם בקיץ!

לחצו לקרוא על רכיבות הלילה הקודמות: 

  1. סדום ונחל פרצים
  2. סינגלי רכס משורה מנגו והללויה

אם עוד לא רכבתם סינגלים בלילה במדבר זה המקום להתחיל, מקטע שביל ישראל באופניים בין ערד לכפר הנוקדים אינו נמצא בשטח שמורת טבע ולכן אין איסור חוקי לרכב בו, למרות השלט בכניסה שאומר אחרת. כמיטב המסורת של שביל ישראל באופניים הושקעה פה עבודה רבה כדי להפוך את הסינגל לנוח לרכיבה, בטוח וברור מאוד. כל אלו הופכים את המקטע לאטרקטיבי לרוכבים שרוצים טבילת אש ראשונה. ההתחלה ממצפור מואב שבקצה המזרחי של ערד באזור המלונות הישן, והסיום בכפר הנוקדים. הקשוחים מוזמנים לעלות חזרה ברכיבה לערד בכביש (נצץ טוב חובה), הסטנדרטים יקחו מקפיצן חזרה לרכב, והמתפנקים ישארו לישון בכפר הנוקדים ישקימו קום ועם אור ראשון רגע לפני החום הגדול, יצאו להמשך השביל אל מצדה.

ילדים ובני נוער שמורגלים כבר ברכיבת סינגלים יוכלו להשתלב בטיול, ולהנות גם הם מהחוויה המיוחדת של רכיבת לילה במדבר הרחק מהחום האבק וההמונים בנחל פרצים. 

בייקפאנל גם בטלגרם – הציצו בזה פה!

זהו מסלול קצר במגמת ירידה ברורה, ולכן כדי לשלב עם משהו נוסף, ולהפך את טיול הלילה ליותר מרכיבת אופניים. באזור אטרקציות רבות שאפשר לעשות בלילה גם בשיא הקייץ, החל מסיורי עקרבים ותצפיות כוכבים ועד סנלפינג לאור ירח במפל נחל חלמיש או סיור מאתגר במערות הר סדום. 

 

ערד לכפר הנוקדים מרחק: 12.5 ק”מ | זמן: שעה | גובה מצטבר: 154 מ’ | ירידה מצטברת: 409

להורדת קובץ ניווט לחצו פה

 

דגשים לרכיבות לילה

רכיבת לילה דורשת הכנה, אפשר לצאת גם למסלולים מאתגרים ומורכבים אם מתכוננים כמו שצריך. אז מה בעצם צריך כדי לצאת לרכיבת לילה מהנה ובטוחה?

  1. אופניים – לוודא היטב את תקינות האופניים וערכת התיקונים שלכם, בלילה נוח פחות להתמודד עם תקלות ורצוי להימנע מהן כמה שאפשר.
  2. פנסים- לא משנה אם יש ירח או אין ירח, סינגל או דאבל חובה לרכב לפחות עם פנס אחד על הכידון ולהביא פנס להחלפה למקרה שהפנס הראשי לא עובד, זה יכול להיות גם פנס ראש סטנדרטי שיאפשר לכם לצאת מהשטח בבטיחות.. 
  3. ניווט – במסלולים מורכבים בטח במדבר תרכבו עם מוביל שמכיר. גם אם מדובר במסלול שכבר רכבתם באזור שאתם מכירים, הניווט בלילה מורכב הרבה יותר ולכן חשוב להצטייד באמצעי ניווט גם אם זה הטלפון שלכם עם מספיק סוללה.
  4. לא לבד – פשוט ככה.
  5. ניהול סיכונים שמרני (תיזהרו קצת יותר) – זה לא הזמן לקפוץ את הדרופ הזה שלא היה לכם אומץ, או לקצר איזה שניה מהסטרבה, נשמע בסיסי אבל קחו פחות סיכונים, ואם יש צורך רדו מהאופניים זה לא כל כך נורא כמו שזה נשמע. 

 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים