אנרגיות חזקות של חצי איירונמן באוויר ולקראתן נכנסו למבחן אופני הטריאתלון היפהפיים של FELT – מדגם IA. דגם שלאורך האבולוציה שלו והשנים סיפק ניצחון בקונה 6 פעמים ברציפות! בכתבה ראשונה זו אציג את האופניים שקיבלתי למבחן ארוך יחסית לקראת האירוע ואתן התרשמות ראשונה ובכתבת המשך המבחן המלא וחווית הרכיבה.
הכירו את FELT
בתור טריאתלט עוד משנות ה 90, השם Felt היה מוכר לי עוד מהקמתה מקוביות הפרסום הקטנות בסוף חוברות המגזין המודפס Triathlete שהייתי קונה. שתי חברות היו אז בולטות בנישת הטריאתלון – Felt וסרוולו ושתיהן היו קטנות ובתחילת דרכן. בניגוד לסרוולו הקנדית, פלט מקליפורניה, שהוקמה ב 1994 על ידי Jim Felt, לא התמקדה בכביש וניסתה להיות גם חברת אופניים גדולה כללית עם אופני הרים. ב 2017 היא נרכשה על ידי תאגיד Rossignol הצרפתי. היא יובאה בצורה סדירה לארץ תקופה מסוימת על ידי סער אופניים. אחרי הפסקה ארוכה, הייבוא של פלט חזר תחת הכובע של We-Tri – מרכז לטריאתלון של דודי כהן וניר וורון ברח' הברזל 33 ברמת החייל (לכתבה על המקום היפה הזה לחצו פה).
בייקפאנל בטלגרם, לחצו פה לראות את זה!
"נראים מהירים אפילו בעמידה"
כך כתב לי על IA Advance – אופני הטריאתלון של FELT, אחד החברים בפייסבוק כשהעלתי בפייסבוק את התמונה, ואחר, איש ברזל מחויב ורציני שאל בסקרנות איך הם וסיפר שמתלבט האם לקנות אותם. האופניים האלה מגרים ואי אפשר להתכחש לזה. הם מעוצבים כמו שאופני טריאתלון ואיירונמן מודרניים צריכים להיראות – עם פרופילים רחבים במיוחד במשולש הקדמי ותומכות שרשרת כל כך נמוכות מאחור שהן כמעט אופקיות. הורדת הזווית הזו של תומכות השרשרת מטה מטה היא אולי הטרנד המרכזי ביותר בתחום האווירודינמי של השנים האחרונות. יש לציין שהעיצוב הקיצוני הזה משמעותו גם שהם לא מתאימים לתחרויות UCI בנג"ש – הם לטריאתלון בלבד.
אחת מנקודות התורפה לעתים בעיצוב של אופני נג"ש היא בחלק הקדמי שם מרימים לפעמים את הכידון מעלה כדי להתאים לרוכבים פחות גמישים, אולם פה הבסיס להגבהת האירובר הוא ספייסרים, מה שמשאיר חזית של המשך נמוך וסקסי מהגוף המרכזי של השלדה באיזור הזה.
עוד היבט ייחודי בעיצוב הוא כל הגישה למזלג והסטירר – גם הם רחבים וכאילו ממשיכים קדימה מקו השלדה. זה מאפשר להם לייצר עוד רוחב שם סביב כל המזלג וכל המעטפת הקדמית הזו של הסטירר נראית פשוט מעולה וקרבי ומייצרת בידול ברור מהמתחרים.
במקרה הזה לקחנו אופניים צהובים – ואי אפשר להתעלם מהם בכביש! יש להם גם גימורים עדינים יותר של גרפיקה עם משולשים כאלה משולבים על השלדה בירוק וצהוב בכמה גוונים. מי שמבקש להיות פחות מוחצן על הכביש ימצא גם את הצבע המדהים ביותר בעיני – הבז'-חאקי שהוא פשוט יפהפה, ולאוהבי הכחול יש גרסה מטאלית מדהימה בצבע ים עמוק וכהה. כולם עם גרפיקות דומות של גוונים עוקבים בצורות גיאומטריות, פשוט יפהפה ומגרה!
מתקני אחסון
השילוב של מתקני אחסון הוא פשוט תנאי הכרחי לאופני טריאתלון שימושיים – הם מייתרים את הצורך בפתרונות חיצוניים, והם משפרים את האווירודינמיות. יש פה שניים משולבים שמגיעים במקור עם האופניים וזה מעולה. בטופ טיוב – יש אינטגרציה לאחסון העליון שמבוסס על תא גומי מוארך, אליו מכניסים בד"כ את הג'לים בתחרות. זו לא סתם גיבנת, מדובר בתכנון משולב שגורע מעט גובה מהשלדה כדי להכניס את האחסון נמוך יותר, כך שימשיך קו אחיד ואווירודינמי עם מה שבא מלפניו בקוקפיט. זה מייצר הרמוניה מושלמת מלפנים וגם שימושיות.
זה לא נגמר פה – מה שיש בתוכו הוא אחסון גדול בהרבה ממה שאתם רואים מבחוץ – כי השלדה עצמה פתוחה שם והתא גדול יותר ונכנס למעשה לתוך השלדה. החסרון שאפשר לציין הוא שיש רוכבים שיהיה להם קשה לשלוף משם אם השליטה שלהם ברכיבה לא טובה בגלל ההעמקה לתוך השלדה, ובהרכבה של אופני המבחן גם התקינו שם לא טוב את הכבלים שהפריעו בתוך בתא וצריכים היו לעבור מתחתיו – זה הוא עבר חזרה לסדנא שתסדר את זה.
בחלק האחורי- תא קשיח מצוין לפנימית וכלי החלפה. הוא גדול מספיק ומכיל את כל מה שצריך גם לרכיבות אימון. זה ממש מעולה, הכל נכנס לפה: פנימית, בלון ופיה לניפוח, כפות, סט אלן, מסכה לעצירות קפה וקצת כסף/אשראי.
על נושא מתקני הבקבוק עוד ארחיב בכתבת המבחן – רק אציין שהתחלתי עם מתקן של פרו אחורי לשני בקבוקים שלא שרד מעבר לרכיבה הראשונה.
אבזור
האופניים האלה הם גרסת הכניסה של פלט ויש בהם אבזור בסיסי יחסית, לכן שדרגנו להם את הגלגלים לאלה שמגיעים עם רמות גבוהות יותר. המחיר עם הגלגלים כפי שזה במבחן: 23,500 צרכן. אבל גם הגלגלים האלה הם לא קצה קצוות הכי מעודכן אלא גלגלים טובים ואווירודינמיים במחיר נמוך יחסית.
- גלגלים עמוקי פרופיל יפים ולא רעים: ריינולדס AR62 מאחור ו AR58 מלפנים.
- צמיגי Continental Grandsport race (גרועים, אפרט יותר בכתבת ההמשך).
- קומפוננטות כניסה: שימנו 105 דיסק (קראנק ומעביר אחורי), מעבירי מיקרושיפט על האירובר ומעצורי TRP, קוקפיט אירובר מאלומיניום (Devox).
- אוכף טריאתלון קטום אף – ISM PS1.0
- משקל: 10.2 ק"ג (עם שני מתקני בקבוק, ללא פדלים)
- מחיר לחבילה זו: 23,500 ש"ח
המבחן המלא – בקרוב!
יש הרבה מה לאמר כבר מהרכיבות הראשונות, אולם במבחנים אנחנו בבייקפאנל מבלים על אופניים קילומטרז' אמיתי ורב שמספיק לנו להכיר את המוצר על כל איכויותיו לעומק. הפעם הושאלה לי המכונה היפה הזו מ We-Tri (הטריאתלון סנטר ברמת החייל) עבור חצי האיירונמן בטבריה כך שיהיו לי הרבה קילומטרים לאבחן אותם…
אבל אני כבר יכול לאמר שמהרגע שהתיישבתי עליהם הרגשתי בבית. ניכר שתוכננו למרחקים ארוכים (חצי ואיירונמן) והם יציבים ומרגישים כמו מכונה שניתן לשבת עליה שעות. המבחן המלא יוגש לכם בהמשך. שמרו על קשר באמצעות הניוזלטר שלכם ולא תפספסו את זה: