אופני העליות הקלילים של Giant TCR במבחן: יפים, מינימליסטיים ובעלי מורשת מרשימה. האם הם עדיין עומדים בתחרות? 

מאת: יוג׳ין לויט
תמונות: עופר עברי   סרט: יוג׳ין לויט 

נקפוץ 25 שנה אחורה בזמן 

אנחנו באופנת הניינטיז, מביטים במהנדס הבריטי מייק בוראו נותן תפנית בעלילה ומוציא לאור את הדגם הראשון של Giant TCR או בניסוח המשורר Total Compact Road. ההברקה שלו היא תפיסה חדשה לגמרי לגישת מידות האופנים והשאלתה מעולם השטח. הטופ טיוב קיבל זווית והמשולש האחורי קיבל הידוק פנימה. התוצאה חוץ מחסכון אדיר בייצור עם הפחתת כמות המידות (במתכונת מדיום, לארג’ וכו’) – גם רווח של יותר קשיחות ביחס למשקל. ה UCI מאשרת את היצירה החדשה והיא נכנסת לתחרות שלוש שנים לאחר מכן. בקפיצה חזרה לימינו ואנחנו עמוק בתוך התור הצרפתי כאשר חברי קבוצת ה CCC נותנים ביצועים מרשימים על דגם שהוא המשכו של רעיון בן 25 שנה.

כנראה לא במקרה יוצא לי לבחון את הליין של ג’יאנט בפעם השנייה: היבואן החדש מחזיר את המותג למרכז השוק, יש פה תפנית ורצון להיות בשטח ובגדול! אישית אני כבר מרגיש כבן בית כשאני מופיע בפתח החנות של איציק בצומת שמשון ויונק משם עוד זוג. מבחינתי זו גם נקודה אולטימטיבית למי שאוהב עליות. אני פשוט עושה את הסיבוב ״בנוהל״ – עולה לצובה, יורד לעין כרם, עולה לבר בהר, יורד למחסיה וחזרה לרכב. סיבוב אימון מפנק של 1100 טיפוס על 48 קמ, שעתיים ברוטו של עבודה ואתה מסופק אך עייף ממשיך את עבודות הבית לבד עם שלושת הבנות.

Giant TCR

עיצוב ה Giant TCR

אומנם הצביעה די בנאלית של שחור מט עם הדפס לבן מבריק של הטקסט אבל זה עובד מצויין. צורת השלדה מרגישה נכונה לעין ולא מתיימרת להכניס שום אלמנט מתיפיף או במילים אחרות – המינימליזם שלה פשוט עובד נהדר. נשמע פשוט וקל לעשיה? ממש לא! להגיע לדיוק נינוח מראה בצורות פשוטות, דורש דיוק עילאי על מנת שזה יעבוד. במקרה אחר פשוט מתחילים לייפייף על מנת לאזן. קוים ישרים בזויות משתנות עם יחס עובי נכון בין חלק לחלק עם תיבול של גלגלי קרבון בפרופיל 42 סוגרים את היצירה למשהו יפה שנראה מצוין לא רק על הקיר אצלי בסלון אלא גם עם רוכב מזוקן ולא מגולח בכבישי הארץ.

 כל זה נהדר במבט צד, אבל ברגע שנכנסים לפרטים עולות גם שאלות. הדאון טיוב בא בפרופיל רחב ודי מזכיר את אותו דאון טיוב של דגם הריין שבכלל נותן מענה לרוכבי האנדורו של השטח. בקידומת 2020 הייתי מצפה לראות יישור קו וכן להוציא ליין יותר אווירודינמי ועכשווי לתקופתינו. דבר נוסף שלא נתן מנוח לעיניי זה הכניסת כבלים בפרונט של השלדה. הם עושים סוג של עיקוף סביב ההד טיוב ונכנסים בחלקו הפנימי של הדאון טיוב כך שנוצרים שתי אוזניים שקצת מפריעות ויזואלית ואם גודלם לא קטן עקב השארת עודף כבל אז גם ניתן יהיה להרגישם עם הברכיים בזמן פידול בעמידה. 

Giant TCRGiant TCR Advanced – מפרט

  • שיווק בג’יאנט ישראל: דגם TCR Advanced Pro Team
  • קראנק – Shimano Ultegra, 36/52with Giant PowerPro power meter
  • גלגלים – Giant SLR-1 42 Carbon Disc WheelSystem F:42mm, R:42mm
  • צמיגים – Giant Gavia Course 1, tubeless, 700x28mm 25c
  • קוקפיט – Giant Contact SL
  • הילוכים – Shimano Ultegra
  • ברקסים – Shimano Ultegra hydraulic
  • קסטה – Shimano Ultegra, 11×30
  • משקל – למידה M/L ללא פדלים ומתקני בקבוק 7.5 קג
  • מחיר –  17,689 שח לחברי מועדון
מגזין האופניים הטוב בישראל גם בטלגרם: כנסו להתרשם פה!

התרשמות

אפשר בכיף להתחיל בזה שבתג מחיר זה ביחס למפרט, מקבלים פה חבילה לא רעה בכלל. אמנם זה לא משתווה לפרופל עם תג מחיר כמעט זהה ועם מערכת הילוכים חשמלית, אבל עדיין מקבלים חבילת קרבון משובחת עם גלגלים בפרופיל סקסי. לפי דעתי מקבלים פה מענה נכון לקטגוריה: מבחינת יחס עומק הפרופיל כנגד היופי משמרים את המהירות עם פרופיל סקסי, אבל שומרים על קלילות של כ 1500 גרם. אפשר גם להאיץ גם לטפס וגם לשמר מהירות במישור ללא פחת.

Giant TCRגם פה יש מד וואטים מבית גיאנט שמורכב על זרועה שמאל של הקראנק ובהתנסות שניה עם צעצוע ספציפי זה, אפשר לקבוע שהוא עובד בצורה יציבה ומשקף את הטירוף שאתה מעביר מהרגליים אל עבר המכונה. מד הוואטים נותן אינדיקציה מצויינת לעבודה נכונה ויוצא עליך בצעקות סוף אימון כשהאגו מגזים ואתה עוקף פלטון עוקצני ללא חימום ב 600 וואט ולא מבין למה שאר הרכיבה הייתה קשה. 

אומנם קצת מבעס לרדת ממערכת חשמלית חזרה למכנית אבל אולטגרה זו אולטגרה, היא יודעת לעבוד ויודעת לתת את המענה הקלאסי והמדוייק. רק צריך לשמור על ניקיון וזה שם, עם ביטחון ועבודה מצויינת ללא תקלות.

ברקס הידראולי בכביש זה מטורף. כן כן זה מוסיף משקל אבל היתרון היחסי שזה נותן הוא עצום. דיוק וכוח בלימה שוברים את הנוסחה. אצלי ביטחון הוא שם המשחק, וברגע שיש לך ביטחון אתה נהנה יותר ומפיק יותר. אתה מגיע לסיבוב יותר מוכן, יודע לתקן את המהירות גם בשניות אחרונות והתחושה הכללית טובה יותר. נכון שאני אולי קצת מכור מעולם השטח שבו זה כבר משהו סטנדרטי, אבל לא אתפלא אם ממש בקרוב כבר לא תהיה אפשרות בחירה במעצורי חישוק באתרי היצרנים.

אופני כביש

 צמיגי גיאנט שלא ממש מוכרים בשוק הפתוח מתגלגלים היטב ולא משאירים ספק על גודל הפחת במהלך הרכיבה. לפי תחושתי היצרון הלך צעד אחד יותר מדי עד כדי הורדת הביטחון בסיבובים חדים ומהירים. לא פעם מצאתי את עצמי עובר את הגבול הדק ומסיים את הסיבוב בדריפט שלא יבייש את סרטי מהיר ועצבני בחניוני ענק כאשר וינזל יורד בסלאלום הקומות.

עוד דבר קטן ב Giant TCR שמעלה חיוך גדול – בקופסת ההפתעות שבאה עם המכונה, חוץ מספר הוראות ומטען למד וואטים, מקבלים מתאמים יעודיים למחשב דרך עם שלל אופציות של חיבור פנס או מצלמה. לי אישית זה מעלה חיוך של אושר וחשיבה עד לפרט האחרון.

ברקסים לאופנייםריקוד הרכיבה עם ה Giant TCR

לוקח קצת זמן להביא את כל הכיוונים לנקודה הרצויה על מנת להפיק מהמכונה את הפידבק הנדרש כדי לתת דעתה מוחשית ואמיתית. גובה הסטם ומוט הכסא ישחקו חתול ועכבר בשתי הרכיבות הראשונות כאשר אתם עוצרים כל כמה ק”מ ובעדינות מזיזים כמה מילימטר לכל כיוון. אבל גם בזמן זה עולות הבנות ברורות מה יש לנו מתחת לעכוז. האופניים מאוד מחוברים לשפת גוף הרוכב ורוקדים יחד איתו את הריקוד. כל תנועה של שפת גוף מתורגמת להמשך תנועה באופניים. זה די מגניב את החושים לקלילות שבו המכונה יודעת לדבר איתכם את השפה וכמו רועה בלגית מאומנת מצייתת לכם בשמחה. אבל פה גם הקאץ׳: צריך לדעת לרקוד כדי להפיק מהדבר הזה את המיטב, אחרת זה יכול לעבוד נגדכם. גם רועה בלגית בפקודה לא נכונה תעשה נזק. הקפדה על שפת גוף נכונה וציות לחוקי הפורמט ואתם על הגל בהנאה צרופה. חיבור זה מהווה גם יתרון לא

Giant TCR

לו שאוהבים פתאום לצאת להתקפה, ובתנועות מדוייקות תמצאו את עצמכם משייטים קדימה בתפיסת תאוצה יפה.

קלילות האופניים ומשקלם הלא רב יתנו לכם יכולות טיפוס נהדרות. גם תנוחת הרוכב כנגזרת של הגאומטריה נותנים פה גב לא קטן ושילוב של מיקום נכון ביחס לזווית פידול מאפשרים בכיף להעביר עם האופניים רכיבות של מספרים פחות נפוצים של מעל 2000 טיפוס, מעל 100 קמ רכיבה ועוד לחייך בסוף. חיזוק לזה מקבלים בסוף הרכיבה ופתיחת עוד שלב של בתור כאשר זאקארין רוכב נבחרת המדים הכתומים נותן ביצוע בשלב מגוון עליות ושומר על בריחה ארוכה על אותו דגם של המכונה.

אז איפה הטריידאופ? אתם שואלים. לחלקכם זה בכלל לא יהווה בעיה ולחלק שכן כנראה לא בחרו את הדגם הנכון. אם תנסו לתת סשן כנגד השעון – פה כנראה תרגישו בחסרון קטן לעומת משהו שנבנה דדיקייטד לדבר. בזמן שהחברות האחרות כבר השיקו דגמים שהם גם לעליות וגם עם טאצ’ אווירודינמי עם כבלים בסטם וכל השלדה עברה אוורודינמיזציה, פה אתם עדין על המבנה המסורתי. שלא תבינו לא נכון, התחושה בשיוט של 40-50 קמש נהדרת והאופניים מרגישים מהירים מבלי להרגיש שאתם עובדים אקסטרה על מנת לשמור על מהירות זו. אבל כמו שאומרים – אתם מרגישים הכי מהירים עד שבא רוכב אחר על מכונה ייעודית ועוקף כאילו יש בידו מנוע וי 8. לי אישית זה לא הפריע, אני לא טריאתלט, לא משתתף בתחרויות ותכלס בא כדי להנות מהנוף והעליות.

רכיבת כבישקצת על מספרים

כשאמא עם תואר שני במתמטיקה וותק מעל 40 שנה בהוראה מנסרת לך בראש – במספרים תמצא את עולמך. כנראה שהיא צודקת אם אני רוצה להמעיט את הלחץ הפדגוגי למציאת המשוואה. אני איש של מדעי הרוח עם רצון לחוש בהתנסות בטרם אציץ בטבלת הגאומטריה. 

עם הניסיון בא גם הדיוק ותחושות רגשיות לא מטעות את כיווני – עליתי על משהו שמשדר בית. המספרים כמעט זהים לאהובה הפרטית בביתי עם כמה ניואנסים די מינוריים. תומכות שרשרת די קצרות שמאפשרות את הריקוד והנעת האופניים. עם ריץ׳ טיפה יותר ארוך שממקם את הרוכב יותר בשכיבה ונותן לו את היתרון גם במהירות וגמיעת מרחק (ומבטא פחות מידות וקפיצות גדולות יחסית בינהן, מה שידרוש מכם לעתים החלפת סטם מהמקור בקנייה). 

סיכום – Giant TCR Advanced Pro

עושה רושם שהחברה בטייוואן הגיעו לסוג של איזון מושלם למי שמחפש אופניים הטובים להכל. נראים מצויין ומגיבים היטב לתנועות הרוכב. די קלים ומחייכים בעליות ורכיבות ארוכות. יודעים לשמור על מהירות יפה במישורים שלא לצורך תחרות נגד השעון ומשרים בטחון מצויין בקשיחות ותמרון. 

בהחלט ממליץ לכל מי שאוהב לרכוב ולהנות, נופים ומרחקים, עליות ואת הקפה בהר. טריאטלטים? תמשיכו הלאה. אישית מעוניין לראות דגם זה מקבל מתיחת פנים לכיוון האווירודינמי ללא שינוי גאומטריה אלא רק אפיון מחדש של הדאון טיוב עם ההד טיוב וכנראה החסרונות אם בכלל אפשר לקרוא להם חסרונות יהיו מטושטשים לגמרי.

אהבנו בגדולות

  • מפרט
  • עיצוב
  • נוחות

לא אהבנו בקטנות

  • סידור כבלים וטאצ’ אווירודינמי בשלדה
  • ספייסרים מפלסטיק בסטם

הגעתם עד פה? הצטרפו אלינו וקבלו עוד כתבות מעולות:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים