בשבת הקרובה החגיגה מתחילה, עונת הטורים הגדולים תפתח באיטליה עם מרוץ בדרגת הקושי הגבוהה ביותר. ה “Giro d’Italia” יוזנק בפעם ה 106. אז מי יחגוג בוורוד בג׳ירו? כל הפרטים בכתבה “viva italia”

מהרי הדרום אל עבר הדולומיטים והאלפים המושלגים

קלאסיקות האביב הסתיימו ומיד יוצא לדרך הג’ירו האיטלקי. המספרים היבשים מעידים רק על חלק מהדרמה הצפויה. 3449 קילומטרים, 21 שלבים, יומיים מנוחה ומעל 51 אלף מטרים של טיפוס מצטבר. פתיחת המרוץ תהיה בחבל אברוזו בדרום מרכז ארץ המגף. משם תצפין הדבוקה לכיוון הרי האלפים ואף לביקור קצר בפסגות של שוויץ השכנה. השבוע השלישי צפוי להכריע את ההתמודדות עם שרשרת שלבים בהרי הדולומיטים המושלגים, שם טובי המטפסים יתמודדו עם האוויר הדליל והשיפועים הדו ספרתיים.

לחצו פה להצטרף לערוץ הווטסאפ של BIKEPANEL!
קבוצה שקטה עם 2-3 הודעות בשבוע ותוכן מעולה:
בייקפאנל ווטסאפ

כדי להעצים את דרגת הקושי, שבצו מארגני המרוץ שלושה שלבים של נגד שעון אישי במרחק מצטבר של 73 ק”מ, שידרשו ממתמודדי הדירוג הכללי יכולת שענות משובחת. מזג האוויר צפוי גם הוא להוות אתגר, השלג הגיע העונה באיחור להרים אבל ממשיך לפקוד מידי פעם את צפון איטליה. לא רק הרוכבים מאותגרים בתנאים הללו, הצופים בבית כבר התרגלו לראות שידור מקוטע מהג’ירו בשל תנאי מזג האוויר ומחזיקים אצבעות לצוותי השידור. גם העונה ישודרו כל השלבים במלואם מהזינוק עד לסיום.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurosport Italia (@eurosportitalia)

וינצ’נזו ניבאלי “הכריש” מנצח במהדורת 2013 את השלב שהסתיים ב Tre Cime di Lavaredo 

שלבי המפתח של ה Giro אותם אסור להחמיץ

מבנה הג’ירו תואם לטופוגרפיה ולקולינריה המקומית. השבוע הראשון כאנטיפסטי, מוקדש לדרום היבשת החמימה יותר. שם גם המאיצים יוכלו לחגוג על קו הסיום. השבוע השני מגוון וכולל שילוב עשיר של מנות בדרך לצפון ארץ המגף, שם בשבוע השלישי מוגשת המנה העיקרית באלפים והדולומיטים עד לקינוח והחגיגות בסיום. ניסיתי לנתח את שלבי המפתח שצפויים להשפיע על הדירוג הכללי:

שלב 7 – המבחן הראשון, מגיע ביום שישי, בסופו של שבוע הפתיחה. זהו שלב ארוך בן 218 ק”מ אשר בסיומו יטפסו הרוכבים לסלע הגדול ה “Gran Sasso”. טיפוס ממושך בן 31 ק”מ שיסתיים במעבר ההרים בגובה של  2135 מטר מעל פני הים. במהודרת 2018 ניצח את השלב סיימון ייטס שלקח לפרומי מעל דקה. בסיום השלב נוכל לזהות את המועמדים האמיתיים. זהו מבחן שבו עוד לא מנצחים אבל בהחלט יכולים להפסיד. 

שלב 13 – השילוב של המספר 13 ויום שישי מרמז על פוטנציאל לדרמה. 207 ק”מ, עתירי עליות בו יחצו את מעבר ההרים הגבוה במרוץ 2,469 מטר מעל פני הים לביקור בשוויץ, רק כדי לרדת ולטפס על עוד צמד פסגות שיצרו פערים משמעותיים בדירוג. יום רע בגבהים הללו לא יאפשר חזרה להתמודדות. 

השבוע השלישי כולו – החל משלב 16 הג’ירו הופך למבחן מתמשך של סבל וסיבולת. מתכנני המסלול הלכו על כל הקופה כדי להשאיר אותנו מרותקים. גם פערים של דקות בסוף שלב בודד לא יבטיחו ניצחון. ביום שלישי, שלב 16, יגיעו הרוכבים למורדות הדולומיטים למסלול שכולל מעל 5000 מטר טיפוס וסיום בעליה על “Monte Bondone”.

21 ק”מ בדרגת הקושי הגבוהה ביותר.

 האחרון שניצח על ההר היה איוון באסו בדרך לניצחון שלו ב 2006. ביום חמישי ההתשה תמשיך בשלב 18, יום הרים שכולל 3700 מטר טיפוס עם סיום בעליה. שלב שימשיך לרכך את הרגליים לקראת שלב המלכות ביום למחרת שלב 19. הדולומיטים המרהיבים יארחו שלב בדרגת קושי סף שפויה. 5 פסגות מדורגות, מעל 5400 מטרים של טיפוס מצטבר, חציה של מעבר ג’איו המפורסם בעל 29 סיבובי הפרסה. במהדורת 2021 בארנל חצה ראשון את מעבר הג’איו ביום שבו מזג האוויר לא אפשר שידור, משם המשיך לניצחון במרוץ כולו. סיום השלב יהיה גבוה מעל העננים בטיפוס ל 3 הפסגות של לברדו “Tre Cime di Lavaredo”. 

ניבאלי הבטיח שם את ניצחון הבכורה בג’ירו ב 2013 כשניצח בבריחת בדד כשהחולצה הורודה על גבו מצליחה לבלוט בקושי בסופת השלג. ביום שבת הרוכבים ימשיכו לטפס גם בשלב 20 נגד השעון שרובו יהיה בטיפוס מפרך שיבדוק למי נשארו רגליים וכוח רצון כדי לחגוג למחרת עם החולצה הוורודה ברומא. פרוט מלא של השלבים נמצא באתר המרוץ: https://www.giroditalia.it/en/the-route/

פודיום

רמקו חוגג את הניצחון בליאז’-בסטון-ליאז’ בחודש שעבר, צילום: מקסים דלובל A.S.O

אלוף העולם נגד האלוף האולימפי בנג”ש 

המועמדים העיקריים לניצחון הם הצמד שהתמודד בקיץ האחרון על הניצחון בטור הספרדי. אלוף העולם רמקו אוונפול ינסה לשחזר את הניצחון בוואלטה. מולו מתייצב הסלובני הוותיק פרימוז’ רוגליץ’ “רוג” שכבר עמד על דוכן המנצחים בכל הטורים הגדולים. מוקדם יותר העונה רוג ניצח את רמקו בטור קטלוניה, מצד שני רמקו מגיע לאיטליה אחרי ניצחון בחודש שעבר במונומנט ליאז’-בסטון-ליאז’. שניהם רוכבי נגד שעון מחוננים. רמקו נחשב לבעל ביצועים יציבים יותר בתחום ולכן יהיה סביר שינצל את שפע שלבי הנג”ש כדי להשיג יתרון. רוג האלוף האולימפי המכהן בנג”ש וישאף לשמור פער קטן מהבלגי. 

הניסיון הוא היתרון המשמעותי של רוג על רמקו, הוא ניצח את כל מרוצי השלבים בהם השתתף העונה תוך הפגנת קור רוח, תבונה טקטית וכמובן רגליים חזקות. מבחינת התמודדות בתנאי מזג אוויר קר וגשום נראה שרמקו ביתרון, רוג נוטה לסבול ולרדת בביצועים בימים סוערים. לשניהם יש קבוצות חזקות שיכולות לספק את התמיכה הנדרשת. קבוצת יאמבו וויסמה של רוג נאלצה להחליף ברגע האחרון חלק מסגל הרוכבים בשל התפרצות קורונה, אך להערכתי מדובר בצרות של עשירים, הסגל האינסופי שלה איפשר מחליפים מנוסים ברמת קצה. מבט על השבוע השלישי האימתני מחזק את התחושה שמרכיב הניסיון והיכולת לרסן את המאמץ בשבוע הראשון יאפשרו לרוג לחגוג ניצחון בכורה בג’ירו.  

Giro

דומיניקו פוזוביבו יוביל את הקבוצה הישראלית, צילום: נועה ארנון

קבוצת ישראל פרמייר טק בסגל צנוע ללא ישראלים  

קבוצת ישראל פרמייר טק חידשה את המדים במיוחד לתחרות. העיצוב החדש קיבל תשואות בסקר פנימי בקרב כתבי הפאנל. את הקבוצה יוביל האיטלקי דומיניקו פוזוביבו, שיזנק לג’ירו בפעם ה 17 בקריירה. בשש מהפעמים הקודמות הוא סיים בעשיריה הראשונה, וינסה לעשות זאת שוב. פוזוביבו צפוי לאבד זמן בשלבי הנג”ש וידרש ליכולות טיפוס משובחות. ניסיון יש לו בשפע ויחד עם העידוד האדיר שיקבל מהקהל המקומי, להערכתי “פוזו” צפוי לעמוד באתגר.

בהרכב הקבוצה יופיע גם האוסטרלי הוותיק סיימון קלארק שבעונה שעברה ניצח שלב בטור דה פראנס. הוא ינסה לבחור את השלב המתאים לניצחון מהבריחה כדי להיכנס למועדון היוקרתי של מנצחי שלבים בכל אחד מהטורים הגדולים. גם במהדורה הנוכחית בדומה לאשתקד, לא יזנק לג’ירו רוכב ישראלי. נקווה שלטור הצרפתי הישראלים יתאוששו מפתיחת העונה מרובת הפציעות והמחלות ויצליחו לקבל מקום בהרכב.

זמני המרוץ: יום שבת 6.5.23 – יום ראשון 28.5.22, שידור בכל יום מהזינוק ביורוספורט. שידור רשת של ה Giro למי שאין יורוספורט פה

מאת: עמית נבון
צילום: מקסים דלומבל A.S.O, נועה ארנון ספרינט סייקלינג IPT
אם אהבת את התוכן שלנו, שתף אותו לקבוצות הווטסאפ והפייסבוק שלך – הנה פה במלבנים האלה: