המהדורה ה-107 של הג’ירו ד’איטליה החלה ביום שבת בעיר טורינו. לנו צפויים שלושה שבועות מרתקים בדרך לחגיגות עם החולצה הוורודה ברומא. ההיסטוריה, החלומות של הקבוצה הישראלית, המסלול והמאבק של כולם נגד מועמד העל טדיי פוגצ’אר, הכל בכתבה של יותם ייבין.
אם עדיין לא נרשמתם לניוזלטר הטוב בענף, עשו זאת כעת:
הגראנד-טור ההפכפך ביותר
אין לג’ירו את היוקרה של הטור דה פראנס, על כך אין ויכוח. עם זאת, בשנים האחרונות הוא כנראה הגראנד-טור הבלתי צפוי ורב התהפוכות מבין השלושה. ב-2016 הכוכב האיטלקי וינצ’נזו ניבאלי, “הכריש”, היה בפיגור של חמש דקות ביום ה-17 והצליח לקום מהקרשים ולעלות להובלה ביום הלפני האחרון. שנה לאחר מכן היו חמישה רוכבים במרווח של דקה וחצי לפני הנג”ש ביום האחרון במילאנו, כאשר היה זה טום דומולן שחגג לבסוף והפך להולנדי הראשון לזכות במרוץ. הבריחה של פרום ביום ה-18 של מהדורת 2018, יחד עם ההתפרקות של המוביל עד אותו היום סיימון ייטס, הפכה לאחד מימי המרוץ הגדולים של המאה הנוכחית. בוידאו, המהפך של “הכריש” בשלגים של האלפים ב 2016:
ב-2019 האקוודורי החביב ריצ’רד קרפאז הדהים את המועמדים הבכירים וזכה בחולצה הוורודה. שנה לאחר מכן היה זה הבריטי טאו גייגן-הארט שביצע מהפך ביום האחרון וניצח את האוסטרלי ג’יי הינדלי, שבעצמו חזר לאוסטרליה עם החולצה הוורודה כעבור שנתיים. וכמובן, המהפך המדהים של רוגליץ’ בשנה שעברה בשלב 20 בטיפוס למונטה לוסארי, עלה למקום הראשון ושבר את הלב לגריינט תומאס שינסה שוב השנה.
הקבוצה השקטה של בייקפאנל:
ה-ישראל פרמייר-טק רודפת אחרי שלבים.
כמו בשנה שעברה, ה-“ישראל פרמייר-טק” מביאה הרכב מלהיב במטרה להילחם על ניצחונות בשלבים. שנה שעברה הקבוצה השיגה תוצאות יפות שכללו ארבעה סגנויות סנסציוניות של הקנדי דרק ג’י. השנה שומרים את ג’י לטור בצרפת, אך למרות זאת מקווים בקבוצה הישראלית לטפס השנה מקום נוסף בתום השלב.
הכישרון הבריטי הצעיר אית’ן ורנון יחפש להדהים בספרינט, אך התקווה העיקרית תבוא מבריחות, עם מרקו פריגו וניק שולץ בהרים או מייקל וודס וסיימון קלארק הוותיקים בגבעות. לראשונה מאז גיא ניב לפני שלוש שנים, גם רוכב ישראלי יזנק ויקווה גם להגיע לסיום ברומא. נדב וייסברג הזכור לאוהד הישראלי מהלחימה האדירה בפריז-רובה לפני כחודש, קיבל הזדמנות וינסה להביא תוצאה נאה באחד השלבים.
כולם נגד אחד בג’ירו ד’איטליה
על פניו, העסק נראה גמור כבר מההתחלה במאבק על החולצה הוורודה, עם טדיי פוגצ’אר אחד בלתי מנוצח ואפס רוכבים המוכנים להצהיר בפומבי שהם עומדים להביס את החייזר הסלובני. ובכל זאת, חובבי התחרותיות יכולים לשמור על אופטימיות זהירה משתי סיבות. הראשונה היא שכאשר אין מה להפסיד ואין ממש ציפיות גדל הסיכוי להפתיע. השניה היא שזה בכל זאת הג’ירו, וכמו שכבר נאמר כאן, באמת שהכל יכול לקרות. אז מי יחלמו על סנסציה ולכל הפחות יאבקו על שני המקומות הנותרים בפודיום? גריינט תומאס מגיע אחרי הסגנות של 2023 עם הקבוצה החזקה ביותר השנה, ואילו חברו לקבוצה לשעבר דני מרטינז יקווה להפתיע בקבוצתו החדשה.
האוסטרלי בן אוקונור מגיע בכושר טוב וינסה להראות שיש לו מה למכור במרוצים הגדולים, וחובבי הרומנטיקה יקוו לפריחה מאוחרת של הצרפתי רומן בארדה, מבקר קבוע בעבר בפודיום בטור דה פראנס. עוד שווה לשים עין על האירי אדי דנבאר והאמריקאי יו קרטי, שניהם בעלי עבר מוצלח באיטליה, ועל שני הווטרנים האיטלקים דמיאנו קרוסו ודומניקו פוזוביבו שמחפשים רגעים מתוקים לקראת סופה של קריירה מפוארת. נאירו קינטנה וז’וליאן אלאפיליפ, פעם כוכבים עם שאיפות בדירוג הכללי, יחפשו ניצחון בשלב בשביל לאותת על חזרה לעניינים. מי שמחפש דור חדש באיטליה יכול לקוות לפריצה של אנטוניו טיברי בן ה-22, שבינתיים התפרסם בעיקר בשל אירוע משונה ושלילי בו הרג את החתול של שר התיירות של סן-מרינו בעזרת רובה אוויר.
בין הרים למישורים בג’ירו ד’איטליה.
השגרה המעט מנומנמת של הימים הראשונים בגראנד-טור מוכרת לכל חובב אופניים, כאשר אלו מוקדשים בדרך כלל לנג”ש והזדמנות למאיצים לפני ההרים המכריעים החל מהשבוע השני. לא כך בג’ירו 2024, כאשר כבר ביומיים הראשונים צפויים טיפוסים מפרכים בהם יתברר מי ייאבקו על הדירוג הכללי עד הסוף יחד עם פוגצ’אר. ומה לאחר מכן? זה מתחיל הכי חזק ולאט לאט מגביר, עד ליום לפני האחרון, שיכלול כ-37 ק”מ ברוטליים בשיפוע ממוצע העולה על 8%. בין לבין יהיו 70 ק”מ נגד השעון, הרבה ביחס לעשור האחרון, ומספר הזדמנויות לשדה מאיצים איכותי ביותר הכולל את טים מרליה, פביו יאקובסן, האוסטרלים קיילב יואן וקיידן גרובס, ג’ונתן מילאן המקומי, הטיל האריתראי ביניאם גרמיי, הצרפתי כריסטוף לאפורט ואחרים.
מאת: יותם ייבין
תמונות: נועה ארנון, ספרינט סייקלינג, Israel-Premier Tech
לתגובות- עקבו והגיבו בבייקפאנל באינסטגרם
אפשר גם בבייקפאנל בפייסבוק