השבוע הראשון בג’ירו חצה את המישורים החקלאיים של פיימונטה וטיפס הרי האפנינים במרכז איטליה. גשם וניצחונות מהבריחה אפיינו את השבוע, אבל היו עוד הרבה רגעים גדולים, עצובים ומוזרים בימים שפתחו את הגראנד טור האיטלקי, ואיזה כיף שהג’ירו חזר.

מצטרפים לערוץ הטלגרם של בייקפאנל – לחצו פה!

השבוע בדירוג הכללי

הסיפור הגדול של השבוע בגזרת הדירוג הכללי הוא פרישתו של מיקל לאנדה. הבאסקי היה נראה נפלא בעלייה לססטולה בקטע הרביעי, אבל גם השנה המזל לא משחק לטובתו. 

יום אחרי ההופעה שלו בהרים לאנדה מתנגש בעוצמה במכוון התנועה, קילומטרים ספורים לסיום הקטע החמישי, ומסיים את הג’ירו שרוע על הכביש ולא בפודיום במילאנו. עוד מפח נפש ללנדסימו, אבידה גדולה על המסך עבורנו.

שני רוכבים צעירים נראים מעולה השבוע: איגן ברנאל פתח את המירוץ בנגד שעון סטנדרטי, אבל בהרים הוא נראה פשוט נפלא, ומוכיח למה הוא נחשב לפייבוריט המרכזי של המירוץ הורוד. רמקו אוונפול היה חידה עצומה על קו הזינוק בטורינו, והוא פתר את השאלות סביבו בנגד שעון חזק וכושר מרשים בעליות. הבלגי הצעיר עוד לא חצה הרים בשמים ושרד ימים ארוכים באלפים, אבל ההתחלה שלו מבטיחה בהחלט. 

כצפוי, רוב המועמדים עושים שבוע שקט וחיובי. אלכנסדר ולאסוב, ג’וליו צ’יקונה, דן מרטין, אדם ייטס ויו קארתי שקטים עד עכשיו, אבל בשבוע הקרוב הם יהיו חייבים לחשוף שיניים ולהילחם. שבוע מאכזב עבר על ז’ואאו אלמידה, וינצ’נזו ניבאלי וג’אי הינדלי, הם לא נראים בתמונת הGC כרגע אבל יש עוד שבועיים ארוכים מאוד לתקן.

ג’ירו זה בריחות

ויקטור לפאי וטאקו ואן דר הורן הם לא מנצחים לגיטימיים בגראנד טור. שניהם, יחד עם ג’ו דומברובסקי וג’ינו מאדר, ניצחו השבוע קטע מהבריחה. בטור דה פראנס, הגדול, היוקרתי ומלא האינטרסים, כמות כזו של ניצחונות מהבריחה בשבוע הראשון לא תתרחש לעולם. בטור כל קטע מסוקר בהרחבה, וכל קבוצה ורוכב רוצים לקבל את הפרסום והתהילה. בג’ירו, האח הקטן, בריחות מנצחות יותר, אבל מספר כזה בתחילת המירוץ לא זכור בשנים האחרונות, וכמובן שהוא אינו מוסיף לכבוד של המירוץ ולערך של ניצחון קטע בג’ירו ד’איטליה.

לפעמים אנחנו אוהבים את הג’ירו כי הוא פחות לחוץ, אינטרסנטי ומלא בסגלים אדירים, ולפעמים אנחנו מגלים את הצדדים הפחות יפים בגראנד טור האיטלקי, כמו הענקת הניצחון לבריחות וה”זלזול” בחולצה הורודה, שנזרקה השבוע בלי הבחנה. דבר אחד בטוח – אם הג’ירו רוצה לתת מאבק רציני לטור דה פראנס, מראות כמו שראינו השבוע חייבים להיפסק. איך עושים זאת זו שאלה גדולה יותר, אני בטוח שבמשרדי הג’ירו יקבלו בברכה רעיונות. 

רק פעם בשבוע עדכון מעניין מאיתנו:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

 

סטארט אפ ניישן בורוד 

אלסנדרו דה מארקי העניק לקבוצה יומיים של אוטופיה עם השגת החולצה הורודה. האיטלקי תיכנן את גניבת החולצה מראש, יצא קדימה בבריחה של הקטע הרביעי וטיפס בעקשנות את השיפועים החדים בעליית פסרינו, כל הדרך להובלת המירוץ. החלום נגמר אחריי יומיים פוטוגנים בורוד, והקבוצה עברה להתמקד בסיפור הגדול שלה, דן מרטין. האירי טיפס חזק בסאן ג’יאקומו, הוא היה היחיד שהצליח להדביק את גלגליהם של ברנאל ואוונפול בקטע 6 הקשוח. זה נראה טוב עבור מרטין, אבל הימים המכריעים מצפים לו בהמשך.

דוידה צ’ימולאי מפתיע לטובה בימים המהירים. האיטלקי היה רחוק מלהרשים העונה, אבל לג’ירו הוא מגיע אחרת לגמרי ומסיים במקום השני פעמיים השבוע. המהירות והתיזמון כבר במקום הנכון, עכשיו הספרינטר של ISN צריך נגיעה של מזל.

גיא ניב פותח בצורה לא טובה את הג’ירו השלישי בקריירה. אחריי הימים המרשימים בטור האלפים ישנה ציפייה שניב יהיה חלק משמעותי בתמיכה במרטין, לא נראה שזה קורה השבוע. ניב מסיים רחוק מאחור בהרים, אך נראה שהוא מתאושש קלות בקטע השמיני שסגר את השבוע, נקווה שמכאן הוא יחזור למה שראינו ממנו בטור האלפים.

הקטע המרשים: פיליפו גאנה, קטע 1

במהירות של 60 קמ”ש, בנגד שעון לחוץ במיוחד, פיליפו גאנה מאותת עח בעיה בקשר (או מוצא זמן לנופף לאוהדים המקומיים), ואחר כך גם מנצח את הקטע. מאסטרפיס.

הביזארי: פיטר סרי, קטע 6

תאונה פשוט הזויה בין סרי לרכב של קבוצת BikeExchange. הנהג של האוסטרלים לא התרכז בנסיעה, והתנגש מאחור בסרי שנשר מהפלוטון. ניתן לסרטון לדבר:

המרגש: טאקו ואן דר הורן, קטע 3

עבור קבוצה ברמה של אינטרמרשה וואנטי גוברט, לנצח קטע בג’ירו זה הישג מדהים ומרגש, משמעותי עבור הספונסרים ועתיד הקבוצה. זה מה שקרה ברכב ברגע הניצחון:

החשוב: ברנאל ואוונפול, קטע 6

הטיפוס המשמעותי של השבוע הביא לנו ניצוצות משני טוענים לכתר – אוונפול הבלגי וברנאל הקולומביאיני. הרגע המשמעותי של ההרים:

השבוע השני: בנאלי זה לא יהיה

אם השבוע השני של ג’ירו 2020 היה כמעט מיותר, השנה מארגני הג’ירו בנו מסלול בו אין שום סיכוי לשבוע שני אנמי במאבקי הGC. שני הקטעים המסומנים ביותר בשבוע הזה הם ה11 וה14 – הגראבל והעליות הקצרות של טוסקנה, והמונטה זונקולאן הקטלני של מזרח האלפים האיטלקים, יומיים בהם כל מי שרוצה ללבוש ורוד במילאנו יסחוט את גופו עד לקצה והכביש ילהט. 

אל תשכחו בשבוע הזה גם את קטעים 9 ו 12 שיהיו ימים מפרכים על האופניים, והרבה יכול להתרחש בעליות שלהם.

16/5/21 – יום ראשון – הקטע התשיעי 

פותח את השבוע השני ואת התאבון של המטפסים והצופים בג’ירו ד’איטליה. לאורך 158 הקילומטרים של הקטע אין מישור אחד, כל היום בהרי אפנינים מתרחש במגמת עלייה וירידה. זה יום קשה מאוד באיטליה עם יותר מ 3400 מטרים מצטברים. העליות מתפרסות לאורך הקטע כולו, ויכולות להפוך את הקטע לניעור מרתק אצל קבוצת המובילים כבר בשלב מוקדם של היום, אך יתכן גם שענקי הפלוטון יתנו הכל רק בקילומטר האחרון בקמפו פליצ’ה, שכולל 10 אחוזי שיפוע על משטח גראבל טורדני.

17/5/21 – יום שני – הקטע העשירי

הוא הקצר ביותר בג’ירו השנה. 140 קילומטרים מפוליניו לל’אקווילה במחוז אומבריה, ליבה של איטליה. אומנם 30 הקילומטרים האחרונים של הקטע שטוחים, אך העליות שמגיעות לפני יוציאו כמה ספרינטרים מהמשחק. הקטע יסתיים במהירויות גבוהות, השלכת גלגלים וכל הטוב שיש לספרינט המוני להציע. 

21\5\18 יום מנוחה ראשון (יום שלישי)

19/5/21 יום רביעי – קטע מספר 11

לאחר יום המנוחה הראשון, מגיע קטע מספר 11, והוא נמצא בראש של כל רוכב שמגיע לנצח את הג’ירו כבר הרבה זמן. הקטע המעולה בטוסקנה מתהדר בנופים נהדרים של האיזור המפורסם, אותם אתם כבר מכירים מהאביב, בארבעה מקטעי גראבל בניחוח הקלאסיקה סטארדה ביאנקה ובגבעות לא פשוטות. יהיה פה תענוג מול המסך ויום דרמטי עבור רוכבי הדירוג הכללי. לא סתם איגן ברנאל הגיע השנה להופעת בכורה בסטראדה ביאנקה. הקולומביאני מאינאוס רוצה לנצח את הג’ירו והוא יודע שהוא חייב לעבור את הדרכים הלבנות בדרך לשם.

68 קילומטרים לסיום מופיע הקטע הראשון על הגראבל והוא יהיה ברובו בירידה. קטע הגראבל השני מתחיל בעלייה קשוחה של 4 קילומטרים בשיפוע של מעל 8%, וישנה אפשרות סבירה ששם יתחיל הטירוף עבור רוכבי הדירוג ועבור כל מי שרוצה לנצח את הקטע היוקרתי. מקטע הגראבל השלישי כולל עלייה מתונה, ו13 קילומטרים לסיום יעלו הרוכבים על הדרך הלבנה בפעם האחרונה בג’ירו הזה, ועם היציאה מהמקטע מחכה להם עלייה קשוחה שתגזול את כל מה שנשאר ברגליים, לפני הירידה והפיניש החשוב במונטלצ’ינו. פאנצ’ר, יכולת ירודה על הגראבל או מיקום לא נכון, כל אחד מהם יכול לקחת הרבה זמן שלא כדי לאבד לפני ההרים. בשנים האחרונות אנו רואים את כל הגראנד טורים מכניסים מעט גראבל למירוץ, אבל קטע משמעותי כל כך של גראבל הוא בשורה. הקטע בטוסקנה יהיה אחד מהקטעים המעניינים של הג’ירו הזה, שימו אותו ביומן כבר עכשיו.

21\5\20 – יום חמישי – קטע 12

הקטע מתחיל בגבעות של טוסקנה ועובר לקצה ההררי של אמיליה רומאנה, חבל גבעות קסום שנמצא בדרך חזרה של הג’ירו לצפון . 209 קילומטרים הכוללים שש עליות, קטע לא פשוט לרגליים של רוכבי הג’ירו. הוא נראה מתאים לבריחה – עליות ארוכות לאורך כל הקטע שנותנות למנהלי אינאוס וקוויק סטפ סיבה לאפשר לבריחה לעשות כרצונה. מה יקרה בקבוצת הדירוג? אפשר לומר שזה תלוי לא מעט במה שיתפתח בקטע 11, שתוצאותיו יכולות לתת סיבה רצינית לכמה ממאוכזבי הגראבל לנסות ולחזור למשחק כבר ביום שאחריי.

ג'ירו באיטליה

21\5\21 – יום שישי – קטע 13

יום “פלטה” שטוח לחלוטין בין ראבנה לורונה. זהו יום מעבר קלאסי לג’ירו שלוקח את הפלוטון מאמיליה רומאניה לאיזור האגמים והדולומיטים, והוא יסתיים בספרינט המוני ומהיר. 

21\5\22 – יום שבת – קטע 14 – סיום דרמטי בזונקולן

השבוע השני של הג’ירו מסתיים בקטע מרכזי עבור רוכבי הדירוג הכללי, המונטה זונקולאן. הקטע יוצא מצ’יטדאלה שבאיזור המישורי של הצפון ועולה עמוק אל תוך הדולומיטים המזרחיים של איטליה במחוז ונציה. מסיבה לא ברורה מארגני המירוץ שינו השנה את תוואי העלייה להר, לעומת העלייה לזונקולאן ב2018. השנה מטפסים לפסגה ממזרח למערב, מה שהופך את העלייה לארוכה בארבעה קילומטרים אך בעלת שיפועים סלחניים משמעותית, ואז סיום מפוצץ של 3.5 קילומטרים ב13% שיפוע כואבים. מה מארגני הג’ירו ניסו להשיג פה? אולי הם רוצים לזקק את המאמץ של הרוכבים לשלושה קילומטרים של מאבק עצבני ומורט עצבים, ואולי מדובר בשינוי טכני בלבד.

אופניים באיטליה

השינוי בעלייה המיתולוגית אולי הופך אותה לקטלנית פחות, אבל אין צורך לחשוש – זה עדיין הזונקולאן, האווירה והקילומטרים האחרונים שהפכו את פיסת הכביש הזו לאגדה בעולם האופניים, מבטיחים שיהיה טירוף גם השנה. 

כנסו אל כל הכתבות האחרונות שלנו!