נפגשנו עם רועי שבילי כדי ללמוד ממנו כיצד ועל מה צריך להסתכל כשרוכשים אופניים חשמליים?
"מי שיחפש פאן וחיוך מאוד גדול על הפנים אין לו שום סיבה לא לקנות אופניים חשמליים" אומר רועי שווילי, מנהל מותג אופני KTM בישראל. רועי הוא אחד המומחים הגדולים ביותר בארץ בתחום ה eMTB – מהראשונים שייבאו אופניים כאלה לישראל בחברת מוטוספורט מבית לובינסקי.
קבלו את הכתבות שלנו בווטסאפ:
אופני הרים חשמליים- חיה עתירת שירות
רועי שבילי: בוא נתחיל בעובדה הפשוטה של אופניים חשמליים לשטח זו חיה אחרת לגמרי. זה לא האופניים המכניים חסרי המנוע כמו שאנחנו מכירים אותם. זו חיה חדשה בעיקר מכיוון שיש לה מנוע וסוללה, צג, ואפשר להגדיר אותו כמוצר עתיר שירות.
כשרוכשים אופניים חשמליים צריך לצאת מתוך נקודת הנחה שלא כל חנות אופניים יכולה לטפל באופניים חשמליים כמו שהיא הייתה יכולה לטפל בכל זוג אופניים אחר. אתה כלקוח לא תוכל להיכנס לטפל באופניים חשמליים במנוע או בכל תקלה אחרת במערכת החשמלית בכל חנות, כי המוצר הוא טכנולוגי. הוא מוצר אחר שצריך לעבור הסמכה כדי לטפל בו. צריך להבין איך הדבר הזה עובד, ויש סוגי מנועים שונים. לא כל אחד ידע לטפל בכל מנוע שיש בשוק בשוק הישראלי היום.
לחצו פה לערוץ הטלגרם של BIKEPANEL
בקנייה יש לבדוק קודם כל כל את נושא האמינות. למנועים יש תקלות, לסוללות יש תקלות ולתצוגות יש תקלות – ולכן אמינות המערכת היא הדבר הכי חשוב, כי אתה לא רוצה להיתקע בשטח! להיתקע בשטח זה דבר נורא, אני יודע חוויתי את זה זה לא דבר נעים לסחוב בהליכה אופניים של 23 קילו. לעומת משתנה השירות והאמינות לא חשוב אם יש לך מעביר דיאור או מעביר XT, זו הסוואה!
אי אפשר להגיד חד משמעית שהמערכת אחת היא טובה יותר מאחרת בקטע של אמינות אבל כן אפשר לומר שרמת השירות של החנויות והיכולת לייצר את האמינות הזאת באמצעות השירות, שונה מאוד ממוצר למוצר. מה שחשוב הוא מי מטפל בתקלות, מי נותן את השירות. ב KTM ישראל יצאנו לחוץ לארץ להדרכה עם המכנופנים של החנויות לאוסטריה להדרכה של בוש על המערכות החדשות של 2020! למדנו תחזוקה, החלפת מיסבים, תיקון תקלות, וטיפול בתקלות של לקוחות מהרגע להרגע, באופן מיידי כך שנוכל להביא את כל החנויות שלנו למצב שהן המטפלות הישירות בלקוח! זה מאוד מאוד חשוב, ונכון להיום המצב שונה. לדוגמא בשימנו יש יבואן מצוין בישראל, והוא זה שמוסמך לטפל במנועים – זאת אומרת שאם יש תקלה במנוע זה לא בהכרח יטופל בחנות במפגש הראשון. אנחנו רוצים להביא לכך שב KTM החנויות יטפלו מיידית.
השחקנים העיקריים בשוק הישראלי
יש כמובן את בוש, החברה הוותיקה ביותר בתחום שאפשר לייחס לה את הדחיפה והקידום הכי משמעותיים שלו. היו תקופות שהיא לא הצליחה לעמוד בביקוש של חברות האופניים ולא היו לה אפילו מנועים לספק להם. לבוש יש כמה סוגי מערכות לאופניים שונים, החל מעירוני קל וקטן, וכלה בסדרת ה Performance של ה eMTB.
ברווזה היא גם חברה גרמנית, ורוב האופניים שנמכרים בארץ של ספיישלזד הם שלה. שימנו כמובן, נכנסו לתחום קצת באיחור, כמעט אפשר לאמר שפספסו את הרכבת, אבל הם בהחלט מיוצגים בצורה מכובדת היום ובארץ בעיקר במנועים של מרידה. לאחרונה נכנסה גם טרק חברת הענק האמריקאית לשוק הישראלי עם מנועים של בוש בדומה ל KTM.
גודל הסוללה – האם המספר חשוב?
רועי: אני מקבל המון פניות מקונים פוטנציאליים ולקוחות קיימים שמתעניינים והשאלה העיקרית היא על סוללות – 500, 600, 700… למה מוכרים סוגים שונים כאלה? אני רוצה לעשות סדר בדבר הזה וזה מאוד חשוב ומאוד פשוט: כמו שיש לרכבים שונים טנק דלק בגודל שונה אבל הרכב יודע לנסוע כמות שונה של קילומטרים לליטר דלק, כך גם באופניים החשמליים: הסוללה צריך לבוא בהתאמה לצריכת האנרגיה של המנוע.
גם אם יש לדוגמא סוללה של 700 במוצר כלשהו, זה מצויין אבל יכול להיות שהמנוע צורך הרבה אנרגיה וטווחי הנסיעה הם אלה שצריכים לעניין את הקונה הרבה יותר מהמספר של הסוללה: באופניים חשמליים כשאתה מתחיל את הרכיבה שלך (בתנאים רגילים בסגנון בן שמן), ואתה רואה שבמצב טורבו יש לך יתרת מרחק של 40 קילומטרים, או 60 ק"מ במצב ספורט או מאה ק"מ במצב אקו, זה אומר שהמנוע הוא נציל ושצריכת האנרגיה שלו היא טובה ומותאמת לגודל הסוללה.
על סוללה 500 אנחנו מוכרים היום מוצר מדהים למטיילים, שהיה מבחן שלו בבייקפאנל: הצ'קאנה הם אופני 29 מלפנים ו 27.5 פלוס מאחור, עם שיכוך 130. אופניים קלאסיים לכל רוכב ובמיוחד לאלה שרוצים לטייל טיולים ארוכים. הניצולת שם היא פנומנלית: אתה יכול לעשות שם 60-70 קילומטרים בקלות על סוללה של 500 וואט וזה בגלל המנוע.
טיפים נוספים
איזה אופניים אתה צריך לשטח? זה תלוי בסגנון הרכיבה שלך: יש את עולם המטיילים, ויש את עולם האנדורו. מטיילים לא צריכים אופניים מאוד אגרסיביים! הם לא צריכים מתלה של 160מ"מ. מי שמחפש את האנדורו והרכיבה הטכנית כמובן שילך על דגמים עם מתלים ארוכים יותר.
המלצה שלי: לשים לב להיגוי ולבחור 29 מלפנים. בעבר מכרנו מוצר עם 27 וחצי פלוס מלפנים לתחושתי ההיגוי היה כבד. עם גלגל 29 וצמיגי 2.4 או 2.5 האופניים הופכים להיות יותר זריזים, ההיגוי יותר נעים ויכולת הדריסה של 29 היא כמובן מצויינת.
עוד דבר חשוב: לקחת את האופניים למבחן. צריכה להיות אפשרות לרכוב על אופניים ולהתנסות בהם, ולוודא שהם מתאימים לצרכים שלכם.
אל כל כתבות האופניים החשמליים לחצו פה