עומר גולדשטיין וקבוצת ישראל פרמייר-טק – הסוף. הפרידה הייתה באוויר כבר כמה שבועות מאז ההודעה על חידוש החוזה עם גיא שגיב ואיתמר אינהורן, כשהמו”מ עם עומר נמשך ולא הבשיל לחתימה. עומר יידרש למצוא חוזה בקבוצה אחרת על מנת להמשיך להתחרות

הצדדים טוענים שרצו בהמשך ההתקשרות

עומר גולדשטיין (27) הצטרף לקבוצה המקצוענית ב 2016 ועלה איתה לדרג הבכיר. במשך השנים הציג התקדמות עקבית, שאפתנות ורעב שהצליחו לרגש את אוהדי הרכיבה בארץ. בעונה הנוכחית הוא היה רחוק משיאו, סבל מחוסר מזל ומחלות שמנעו ממנו להמשיך במגמת השיפור. לקראת עונת 2024 החליטו בקבוצה לקדם את הישראלים הצעירים עודד קוגוט ונדב רייסברג מקבוצת הפיתוח והשלימו את הסגל.

הדרך המעולה לקבל כתבות היא זו:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים
 

 

הבוקר הודיעה הקבוצה על הפרידה בתום החוזה: “קבוצת ישראל פרמייר-טק מבקשת להודות לרוכב הישראלי שלה עומר גולדשטיין שמסיים את דרכו בשורותיה אחרי 7 שנים ולא מעט ציוני דרך בלתי נשכחים. עומר הצטרף לשורותינו ב 2016 בעקבות אחיו הבכור רועי. ארבע שנים מאוחר יותר הוא צלח בהצלחה מרשימה את מירוץ הגראנד טור הראשון של הקבוצה בוואלטה אספניה ובדרך גם הפך לאלוף ישראל בפעם הראשונה. הקבוצה הציעה לעומר להמשיך להתחרות במסגרתה גם בעונה הבאה אבל המו״מ בין הצדדים לא הבשיל להסכם ולא נותר לנו אלא לאחל לעומר הצלחה בהמשך הדרך”

 

עומר מצידו גם רצה להמשיך בקבוצה והגיב בשיחה מספרד: “עד הרגע האחרון ניסינו להגיע להסכמות שיאפשרו לי להמשיך להתחרות במסגרת קבוצת הפיתוח “Israel Premier Tech Academy”. כרגע אני ממשיך לחפש קבוצה ורוצה להוכיח את עצמי בעונה הבאה שתכלול התמודדות על הזכות לייצג את ישראל במרוץ הכביש במשחקים האולימפיים בפריז”

עומר גולדשטיין

דוכן מנצחים עם ראמי קאווניה אלוף צרפת ויוסף צ’רני אלוף צ’כיה, צילום: Sprint Cycling Agency

רשימת הישגים מרשימה לצד תחושת החמצה

ב 2021 הפך עומר לרוכב הישראלי השני שמסיים את הטור דה פראנס. ב 2022 עומר המשיך את ההתקדמות והצליח לסיים על דוכן המנצחים במספר תחרויות כגון טור רואנדה, וואלטה בורגוס וקופי ברטאלי. הצופה הישראלי זכה לראות את עומר תוקף במרוצים את הטובים ביותר והולך איתם ראש בראש עמוק לתוך המרוץ ונראה היה שניצחון בכורה הוא רק עניין של זמן.

 

המציאות הייתה שונה, ואשתקד גולדשטיין היה רחוק משיאו והצליח לחזור לכושר רק בשלהי העונה עם ביצוע טוב באליפות אירופה שם סיים במקום ה 21, אך ללא הישגים משמעותיים לאחר מכן. אין ספק שסיום החוזה מלווה בתחושת החמצה. העובדה ששני הצדדים רצו בהמשך ההתקשרות ולא הצליחו להגיע להסכם מרמז על מערכת יחסים מורכבת שהביאה לפרידה. הדבוקה המקצוענית מתנהלת באכזריות כשכשרונות רבים מתחרים על מספר מקומות מוגבל בהרכבי הקבוצות. רוכבים מעולים מוצאים מחוץ לקבוצה, כך קרה גם במקרה של עומר. נזכיר את הראיון עם עומר בעונת 2022 שם הקפיד לכוון הכי גבוה שאפשר: 

החלום הגדול שלי זה לזנק כל יום ולהיות מועמד לניצחון, לא רוצה להמתין ליום ספציפי. אני רוצה להיות רוכב שלם שמצליח להתחרות בכל יום.

הגיל הצעיר בתוספת הניסיון שצבר היו צריכים לייצר המשכיות במדי ישראל פרמייר-טק. עתה עומר ידרש להזדרז ולמצוא בית חדש שיאפשר לו להתחרות ולהציג יכולות שיקנו לו את הכרטיס הבודד של ישראל למרוץ הכביש במשחקים האולימפיים בפריז. 

מאת: עמית נבון
תמונות: IPT, נועה ארנון, Sprint Cycling Agency

לחצו לווצאפ השקט שלנו: בייקפאנל ווטסאפ