בשבת מוזנק המרוץ הכי גדול בענף האופניים בחבל הבאסקים בשלבים מורכבים ומסוכנים. יונאס וינוגארד חייב לשמור את פוגאצ’ר האיום קרוב קרוב, ומה יש לקבוצה הישראלית לתת? כל הפרטים בכתבה. Vive la France!

מסלול המרוץ של מהדורת טור מספר 110 של הטור דה פראנס “Tour De France” יכלול 21 שלבים, 3404 ק”מ, 8 שלבים הרריים ו 4 סיומי פסגות. זו התחרות הכי חשובה בענף האופניים. הפרשנים ימשיכו לטעון שהרוכבים עושים את המרוץ, אבל הבמה חשובה לא פחות. המסלול הפעם עמוס הרים וגבעות, אפילו את השלב הבודד והקצר נגד השעון בחרו המארגנים לבצע בעליה.  

חבל הבאסקים יצור מתח כבר מהזינוק

לטור מתייצבים טובי הרוכבים כשהם נמצאים בכושר הטוב ביותר, אבל הפעם בתפריט זינוק מחבל הבאסקים סמוך לגבול עם צרפת. החבל מתאפיין בכבישים צרים, עליות חדות וקהל אוהדי רכיבה חם במיוחד שיספקו פתיחה מרגשת למרוץ. שלבי הפתיחה תמיד מתאפיינים בעצבנות ובמלחמות על מיקום הרי לכולם יש רגליים וכולם רוצים להיות בחלק הקדמי. 

בחבל הבאסקים התאונות צפויות להגיע בירידות בכבישים הצרים ותוך כדי מאבקי המיקום על הכניסה לעליות החדות. כדי להימנע מתאונות מתמודדי הדירוג הכללי ידרשו לסיוע מחברי קבוצתם כדי להתמקם בקידמת הדבוקה שם הרכיבה תהיה הבטוחה ביותר, מצד שני אין שם מקום לכולם וחלק צפויים לאבד זמן כבר בשלבי הפתיחה.

באסקים

לחץ לחץ לחץ: אל הפירנאים והאלפים

מחבל הבאסקים תמשיך הדבוקה לביקור בפירנאים כדי להשלים שבוע ראשון סוער שיכלול טיפוס על הטורמולה בשלב 6. בניגוד לשנה שעברה, ידלג הטור על חלקה הצפוני של המדינה ולאחר הביקור במרכזה תשבור הדבוקה מזרחה לכיוון הרי האלפים, שם ימתינו הפסגות הגבוהות לטובי המטפסים בעולם. יונאס וינוגארד בוודאי מרוצה משלב 17 “שלב המלכות” שיסתיים בקורשבל כשבדרך יחלפו הרוכבים בפסגת לה לוז בגובה 2300 מטר. אין שינוי ביעד של שלב הסיום בפריז עם מאוץ יוקרתי בשדרות האליזה (שינוי זה אולי יקרה במהודורת 2024 בשל האולימפיאדה).

הצטרפו לקבוצה השקטה של בייקפאנל בווטסאפ:
בייקפאנל ווטסאפ

“יונאס נגד פוג”-השניים שנמצאים ברמה אחרת

מנצח אשתקד יונאס וינוגארד הפך למפלצת ניצחונות מאז פירק את פוג על הגרנון בשלב 11 של טור 2022 והמשיך לניצחון במרוץ כולו. יונאס פתח את העונה בניצחון בטור בדרג נמוך באיטליה, באפריל הוא ניצח בטור הבאסקים תוך הפגנת מנהיגות. למעט ההפסד לפוג במרץ בטור פריז-ניס (כשכנראה סבל ממחלה) הוא סימן עצמו כמועמד על לניצחון נוסף בטור הצרפתי. החותמת האחרונה הושגה לאחר שניצח בצורה משכנעת את הדופינה, מרוץ ההכנה החשוב בתחילת יוני. 

אצל טדאי פוגאצ’ר העיניינים הסתבכו באופן טראגי: הוא החל את העונה בסערה עם ניצחונות בחד יומיים, טורים יוקרתיים, קלאסיקות ומונומנטים. רוכבים כמו ואן ארט, ואן דר פול, יונאס ופידקוק הוכנעו בזה אחר זה. פוג שלט בהרים, בקירות, על הפאבה ועל הגבעות בארדנים. בכל מרוץ שחלף חובבי הענף שלחו מבט אל ספרי ההיסטוריה כדי לבדוק אילו שיאים הקניבל הסלובני מנפץ. 

באסקים

העיניינים השתבשו בשלהי אפריל דווקא במונומנט האביב האחרון, עם נפילה קשה בליאז’-בסטון-ליאז’. פוגאצ’ר שבר את שורש כף היד במספר מקומות ונאלץ לעבור ניתוח ושיקום ממושך שע”פ מנהלי הקבוצה טרם הושלם. אין לפרשנים יכולות להעריך את מצבו טרם הזינוק והתשובות יגיעו במהלך השבוע הראשון. בכל מרוץ על לוח השנה הפוג מזנק כמועמד לניצחון. גם לטור הזה הוא יגיע כדי לנצח בפעם השלישית. 

יונאס מצדו ישמור את פוג קרוב אליו בשלבים הנפיצים וימתין לטיפוסים הארוכים בשבוע האחרון כדי לפרק את כולם ולהשיג את הפער הנדרש כדי לחגוג בצהוב בשדרות האליזה.

יונאס וינוגארד מנצח 2022 (צילום: צ’רלי לופז, A.S.O)

קאבנדיש נגד מרקס על השורה בספרי ההיסטוריה

מארק קאבנדיש מאיץ העל עבר העונה לאסטנה מקוויקסטפ כדי להבטיח לעצמו את ההזדמנות להתייצב על קו הזינוק על מנת לשבור את שיא הניצחונות בשלבים אותו הוא חולק כרגע עם הגדול מכולם אדי מרקס. השיא עומד על 34 ניצחונות בשלבים, אם אכן ישיג את הניצחון ה 35 אנחנו צפויים לחגיגה גדולה שתזכר שנים רבות בדברי הימים של המרוץ.

במאי, במהלך הג’ירו קאבנדיש זכה לתמיכה חלשה מקבוצתו בספרינטים, אבל שרד את העליות המייגעות באלפים כדי לנצח את הספרינט בשלב האחרון ברומא. הוא חותם על התסריט הזה גם בטור הצרפתי. הטיל מהאי מאן ידרש לריכוז ותמיכה קבוצתית מעולה כדי לנצח את אחד משלבי המרוץ שייסתימו במיאוץ המוני. שדה הספרינטרים בטור הוא ברמה אחרת מכל מרוץ אחר: אלה הם כוכבי הסדרה בנטפליקס יעקובסון, גרונווגן ופיליפסון שלא יגלו נדיבות והתחשבות בספרי ההיסטוריה. הם מגיעים כדי להתפוצץ על הדוושות בכל הזדמנות בהם יגיעו קרוב מספיק לקו הסיום. ענף האופניים זקוק לסיפורי אגדות, הלוואי ו “קאב” יכתוב עוד סיפור אחד כזה ביולי.

הניצחון ה 34 של מארק קאבנדיש בטור , צריך עוד אחד בלבד (צילום: אורליון ויללה, A.S.O)

הקבוצה הישראלית רוצה לשחזר את הטקטיקה מהג’ירו

שמונה רוכבים לא ישראלים יזנקו לטור דה פראנס בהרכב הקבוצה “הישראלית”: מייקל וודס (36), דילן טאונס (31), סיימון קלארק (36), קורבין סטרונג (23), ניק שולץ (28), קריסטס ניילנדס (28), הוגו הול (32) וג׳ולאיו בויווין (34). ההרכב משלב בין מטפסים לקלאסיקנים שיכולים בשלב נתון לנצח מתוך בריחה או במאוץ מתוך דבוקה דלילה. אין בהרכב מתמודד דירוג כללי. 

קורבין סטרונג הניו זילנדי הצעיר יזנק לטור הבכורה וישאף להתברג גבוה בספרינטים ללא רכבת מסייעת. נראה שהקבוצה בחרה לשחזר את המודל שעבד בג’ירו עם הצעירים, אבל הפעם עם הרוכבים האיכותיים ביותר שיש לקבוצה להציע. בהרכב  בולט הגיל המבוגר יחסית של הרוכבים: קצת מתחת ל 32, בעוד הגיל הממוצע לסגל בטור הוא 29.5. 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

שלושה רוכבים בהרכב כבר ניצחו שלבים בטור (טיונס, הול וקלארק). וודס הצליח להתברג על דוכן המנצחים ולפני שבועיים ניצח טור הכנה הררי בצרפת. הניסיון הרב צריך לסייע לרוכבים בבחירת שלבים שלא יסתיימו בקרבות דירוג כללי כדי לנסות לנצח. הציפיה מרוכבי הקבוצה היא לצאת באגרסיביות לבריחות לעיתים עם יותר מרוכב אחד. יציאה לבריחה בטור עלולה להיות מאתגרת הרבה יותר מיציאה לבריחה בג’ירו, אבל הסגל האיכותי בהחלט מסוגל לבצע זאת ולהתמודד על ניצחונות.

סילבן אדמס: “אנחנו נתחרה באותה רוח שאיפיינה את הקבוצה בג’ירו. לשחזר את צמד הניצחונות מהשנה שעברה יהיה מתאגר אבל הצבנו על קו הזינוק את ההרכב החזק ביותר של הקבוצה.”

ישראל פרמייר-טק במדים בהשראת שביל ישראל (צילום: IPT)

זמני המרוץ: יום שבת 1.7.23 – יום ראשון 23.7.23, שידור בכל יום מהזינוק ביורוספורט. שידור רשת של ה TDF למי שאין יורוספורט פה

מאת: עמית נבון
צילומים: IPT, A.S.O Pauline Ballet
שתפו לחברים מפה בכפתורים האלה: