נעלי כביש איכותיות זה נכס, כי אנחנו שעות על האוכף, וחייבים משהו מוצלח ונוח שיאחוז היטב, יעביר את האנרגיה בצורה הכי אפקטיבית שאפשר, ויראה טוב. 

כבר תקופה שאני סקרן לגבי Lake, נעלי רכיבה אותן מייבא דודי אבקסיס שהחנות שלו נמצאת בשכונת המשתלה בצפון ת”א (רח’ סשה ארגוב 15 בתוך המבנה). הוא מפעיל גם חנות אונליין: Ride 2 the edge. לצד Lake, דודי מצליח מאוד לאחרונה עם בגדי רכיבה של Gobik, אופני באסו ועוד. 

האמת שהמבחן החל רק בגלל קסדת הרודי אגוס החדשה הלבנה שלי. לא היתה ברירה אלא לעדכן גם את הנעליים לצבע לבן תואם, אחרי שלוש שנים עם נעליים בצהוב זרחני זה לא התאים יותר. הדגם במבחן, Lake 302 ממוקם בינוני-גבוה ויש מעליו עוד איזה שני דגמים יקרים יותר בליין. 

נעלי Lakeדגם ה 302 של Lake במבחן

  • נעלי Lake דגם: CX302 לרכיבת כביש, רמת מתקדמים, שני סוגרים.
  • נעלי מטפסים קלילות במשקל 195 גרם (במידה 44, בלי המדרס הפנימי).
  • מידת רוחב רחבה יותר מהסטנדרט. 
  • תיק נעליים שווה מגיע עם המוצר.
  • סוגרי BOA® Li2 מעולים להתאמה מילימטרית ופתיחה מהירה במשיכה.
  • חומר עיקרי: Clarino microfiber, מאווררות היטב.
  • סולית קרבון CFC 3K.
  • מחיר: 1390 ש”ח. לקנייה באתר לחצו פה
נעלי רכיבה

הייתי חייב לבן, לא היתה ברירה!

מבחן ארוך ומושקע לקריאה רק בשבילכם בהמשך. לפני שתגיעו אליו- הכניסו פה אימייל, זה חשוב לנו ויהיה לכם נוח עם מייל אחד בשבוע שמרכז את כל הכתבות שלנו: 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

סוליה: עבודת יד CFC 3K carbon

סוליית הקרבון עשויה בעבודת יד ונראית מדהים. המבנה שלה היה חסר תקדים בתחושה מבפנים. העובדה שהיא מעט רחבה יותר מהנעל הצרה הציבה את הרגל שלי במנח מושלם ללא כאבים שלפעמים יש לי בצד כף הרגל. גם המבנה שלה מבחינת הקמירות והמגע מול הרגל, היתה לו השלכה עבורי בהיבט התחושה של המדרס והיתה פה הפתעה גדולה- על כך בהמשך הכתבה. הקשיחות שלה מושלמת. זה מצע בטוח וחזק לרכיבה. רכיבה חזקה, עליות, התקפות- הכל מועבר מהנעליים האלה בצורה חסרת פשרות. אין שום תחושה מודגשת יותר בקליטים מה שאומר שהעיבוי מספק לגמרי. 

הצטרפו לקב’ השקטה של בייקפאנל:
בייקפאנל ווטסאפ

סימונים – הדבר הראשון שאני עושה לנעליים (אחרי הצילומים למבחן) זה לחבר את הקליטים. בחלק התחתון של הסוליה נמצא המחבר, המכיל כרגיל שני צמדים של תבריגים. מסביבו על הקרבון סימונים מצוינים וברורים, המכוונים אותך לדייק את הזווית והמיקום. יש שם קווים בכל הכיוונים ואין בעיה להציב את שני הקליטים בצורה זהה לגמרי אחד לשני. החשיבות של זה היא בעיקר בתיקון: אחרי שחיברתם את הקליטים בניסיון הראשון, עולים על האופניים ואז חוזרים לכיוון עדין ודיוק שלו. בתיקונים המדוייקים הקווים האלה מסייעים מאוד לבצע את התאמת הדיוק הזו בשני הצדדים בצורה דומה.

Lake shoes

סוליית קרבון מעולה

רחבות יותר לשוק הישראלי

כשלקחתי את הנעליים היה אירוע קטן: גיליתי שהן במידה רחבה ואני בד”כ עם נעליים צרות. לייק מייצרת גם מידות רחבות וגם צרות. דודי מביא בעיקר את המידה המעט רחבה יותר הנכונה לרוב הישראלים. מדדתי אותה בחנות והיא הרגישה טוב ב 42.5, אבל רק בבית קלטתי שזו מידה רחבה. הרגליים שלי צרות והייתי חייב לעצמי לפני המבחן לוודא שזה מתאים. הוא הביא במיוחד בשבילי מידה צרה, ואז התגלתה בעיה: ברוחב הצר אצטרך חצי מידה ארוכה יותר כיוון שהקשת הקדמית באזור קופסת האצבעות מתחילה מוקדם יותר. הוחלט להמשיך עם המידה המקורית המעט רחבה יותר. למה זה מעניין? כי:

  1. אם אתם סובלים מרוב הנעליים הצרות שיש בארץ, פה תמצאו מידות רוחב נוספות.
  2. אם אתם סובלים מהעדר חצאי מידות, פה תוכלו להזמין חצי מידה.

נעלי כביש Lake

שתי חוגות Boa

הדבר הבא שרואים מיד הוא שיש פה שתי חוגות ואין סקוץ בחלק הקדמי. בד”כ אני מעדיף 3 נקודות עיגון ותהיתי האם אסתפק בשתיים הפעם? אבל המבנה של הנעל, האופן שבו מונחים המיתרים, והאופן שבו הנעל מתהדקת התאימו לרגל שלי זה היה מצוין. נכון, באצבעות שילוב הרוחב הרחב יותר והעדר הסקוץ’ משמעותו שהן מעט חופשיות יותר. 

דודי אבקסיס

הכל יצא טוב עם ההידוק, היות והוא עובד עד השליש האחרון של הנעל מעולה. לא חשתי בזה כחסרון אלא ההפך: כיתרון. גםב בספרינטים ואול אאוט, עם הידוק מדויק של השתיים מאחור הנעל חובקת את הרגל ללא תזוזה והאצבעות מאפשרות להפתח ומהוות עוד אלמנט מייצב. 

החוגות עצמן מהרמה הגבוהה- מאוד רגישות ונפתחות בקלות. זה משפיע על כל הנוחות בנעל הזו בכניסה וביציאה של כף הרגל לתוכה. קליק של החוגות כלפי מעלה והרגל נשלפת בלי בעיה. תוך כדי רכיבה דיוק מילימטרי מגיב ומאפשר את רמת הלחץ המדויק שתרצו.

Lake CX302

חלק עליון ובונוס מתחת

הבונוס: עוד לפני החיבור לאופניים, מגלים שאפילו ללכת קל יותר. יש פה הרבה פחות מהליכת הברווז מהנעליים הקודמות שלי, היות והכרית מאחור רחבה וגבוהה, ומאפשרת הליכה נורמלית יחסית אפילו עם נעלי רכיבה. מאוד חשוב בקפה. 

אבל מה שמורגש מייד בחלק העליון הוא העובדה שהוא מאוורר מאוד, ובנוי להחזיק צורה בצורה יציבה. הוא עשוי מבד סינטטי (בניגוד לעור קנגורו טבעי בדגם היקר יותר) ורואים בעין את פתחי האוורור הגדולים שיש בצד הנעל (וגם בסוליה עצמה). 

אלה נעליים מעור סינטטי, ויש סיבה להעדיף עור טבעי לעומתו: הטבעי בד”כ מקבל מעט טוב יותר את צורת הרגל לטובת נוחות והוא יותר מדויק ומעודן. כמובן זה מצריך שלא תהייה לכם בעיה עם שימוש בציד קנגורו תחת פיקוח ומכסות שנועדו לשמור על האיזון הטבעי ושמירה אוכלוסיות נוספות, והשקעה של כ 600 ש”ח נוספים בנעליים. בדגם הזה הנוחות מבחינתי גבוהה אבל ברור שהחומר לא רך ועדין מאוד, אלא “מחזיק צורה”- ולזה יש גם יתרונות בעיקר ברכיבה ספורטיבית. ביציאה לספרינטים ובעליות האנרגיה מועברת מהמשיכה ברגל לסוליה.

CX302

הפתעה: לא מרגיש צורך במדרס!

אחרי שנים שכל מבחן החל בבדיקה בלי המדרס, המסקנה היא תמיד שזה לא מתקרב לרמת מדרס מותאם אישית, הפעם לא הרגשתי צורך בזה בכלל. המבחן החל ונמשך זמן רב עם המדרס שהגיע עם הנעליים והיה מושלם. לא היו לי כאבים, לא הרגשתי בעיה בנפח הנעל וההידוק נעל אותה למקום, במידה המושלמת. זה נדיר. זה לא קרה אף פעם עד היום, ואני חושב שהתרומה לכך היא אותה תשתית סולית הקרבון הרחבה יותר שמאפשרת לרגל אוויר ומקום, ואינה לוחצת את האצבעות פנימה. 

כדי להרגיש איך זה עם המדרס בכל זאת הכנסתי אותו אחרי כשבועיים של רכיבה בלעדיו. המעבר תרם לרכות נעימה בסוליה שלא היתה שם קודם, ולמעשה- לשינוי החוויה למעט פחות קשה ויותר נוטה לאנדיורנס ונוחות. זה מאוד תלוי באופי המדרס, זה שאני משתמש בו ברכיבת כביש הוא מדרס עבה ומפנק יחסית, אז אם הייתי רייסר- הייתי מוותר עליו. האמת שהוא הרגיש קצת מיותר בכל מקרה כי הנעל פשוט הצטיינה פה. 

נחמד לקבל תיק עם הנעליים!

אחיזה מאחור

האחיזה נשענת על מיקום די אחורי של חוגת ה-Boa העליונה, קרוב לקרסול ועל עיצוב איזור העקב. בחלק הפנימי של הנעל יש בד מחוספס יותר, אך נעים, ששומר על הרגל במקומה ומונע החלקות. הסגירה הברורה בכמה קליקים מדויקים של סיבוב חוגת הבואה והמיקום שלה סוגרים הכל למקום. 

זה עניין של מבנה הרגל והקרסול וזה מאוד אישי: מי שיש לו רגל עבה או רגיש באזור הזה יכול לחוש שהסגירה שם מעט גבוהה מדי. ברכיבות הראשונות הרגשתי שהלשון שממשיכה גבוה עקב המיקום הקרוב לקרסול של הסוגר מעט מפריעה לי ברגל אחת אך זה הסתדר בהמשך. 

אחיזת עקב

חוות הדעת לסיכום 

אני עובר אל הנעל הזו מ s-works ולא מרגיש שאני יורד ברמה, למרות שאני עובר מנעל של כ 1975 ש”ח לנעל של כ 1390ש”ח. היא קלה במיוחד ומאווררת והרכיבה איתה משנה לי הרבה לגבי ההתייחסות למידות הרוחב, ולנוחות. אני יכול לרכוב בה ללא מדרסים מיוחדים ונוח לי לאורך שעות ואני זוקף זאת בעיקר לרוחב. איכות הסוליה שלה ברמה גבוהה מאוד, והאיכות הדינמית מעולה לספרינטים.
התמחור שלה מאוד חכם ואני מבין למה היא להיט ביחס להצעות יקרות יותר. היא נותנת שילוב מושלם בין מחיר לרמת המוצר, זו תמורה גבוהה מאוד. ב 1390 זה לא מוצר “זול”, אבל ביחס לאיכות והסטייל זו תמורה מצוינת וממש לא חייבים להוציא יותר. המוצר הזה הוא יעד מצוין לאנשים שיש להם תקציבים די חופשיים לציוד טוב מאוד, שמשקיעים ומושקעים ברכיבה, אבל לא רוצים לשים 2000 ש”ח על נעליים.

יתרונות

  • נוחות- בעיקר עקב מידת רוחב מעט רחבה יותר, עם מקום לאצבעות: זה בד”כ מתאים יותר לכף הרגל הישראלית.
  • משקל של 195 גרם לנעל זה מעולה.
  • העברת אנרגיה מצוינת.
  • זה לבן! עיצוב יפהפה והחומר קל לניקוי.
  • תיק הבונוס שמגיע עם הנעליים שווה ביותר. 
  • יחס המחיר-תמורה גבוה

חסרונות

  • מי שרוצה הדוק וצר גם באצבעות- ירצה עוד סקוץ’ שלישי שאין פה.
  • חלק עליון טיפה קשוח ושומר צורה. מעט פחות מגיב לקימורי הרגל המדויקים כמו עור רך יותר. 
  • סגירת הלשון למעלה קצת גבוהה/ארוכה מדי לטעמי
אהבתם את המבחן המושקע של גיאחה? שתפו אותו, עם הכפתורים פה למטה: