מגפד (Magped) מציעה חישוב מסלול מחדש לפדלים השטוחים – הפלאטים. פדל האנדורו המגנטי (Enduro2) מסתמך על החיבור המגנטי בין הנעל לדוושה. הוא מציע חידושים בתחום שנדמה שלא חודש מאז המצאת ה- SPD. בדקנו את המוצר עבורכם כדי לגלות – איך זה עובד?

אמין נכנסה לייבוא

דומה שאין צורך להכביר במילים אודות חנות אמין אופניים באילת, חנות ותיקה ומעולה הפועלת משנת 1973. היא מהווה בית לרוכבי השטח והכביש, ומציעה מוצרים איכותיים במחירי אילת. בביקור הבא מומלץ להגיע ולהתרשם מההיצע. את הפדלים קיבלנו מהחנות שלאט לאט מרחיבה את העיסוק שלהם מחנות לעסקי יבוא ומציעים גם מוצרים שלהם ומכירה מהיבואן לצרכן. Magped השיקה את הפדלים המגנטיים שלה בשנת 2018, ומאז מייצרת פדלים למגוון קטגוריות אופניים. באמצעות מנגנון מגנטי מוגן בפטנט, פדלים אלו מאפשרות להסיר את הנעל מהדוושה בבטחה, במהירות ובקלות. חידוש זה יצר קטגוריה חדשה של דוושות לצד דוושות שטוחות ונטולות קליפס.

הצטרפו לניוזלטר – פעם בשבוע בלבד עם תכנים מעולים מהפאנל:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

בסגנון פלאטים רק עם טוויסט

המחשבה הראשונה שלי כשהוצאתי אותם מהקופסא הייתה: “אוקי, פדלים אגרסיביים”. די ברור שהדוושות האלה תוכננו במיוחד לרכיבה לשבילים עצבניים. הפדל מוצק ובעל מדרך רחב ונראה איכותי מאוד. אמנם הפדלים מעוצבים באוסטריה, אבל די ברור שהם יסתדרו בק”ק ישראל בשבילי היערות ובמדבר. הפדלים כוללים שני מגנטים מסוג M50-20kg+, אחד משני צדי הפדל, כאשר 20 ק”ג מציינים שהמגנט זקוק לכוח משיכה של 20 ק”ג לפני אפשר לשחרר אותו.

לפי האתר של אמין:

  • הפדלים המיוצרים בטכנולוגית CNC עשויים מבלוק אחד של אלומיניום קל.
  • הפדל כולל פיני SWITCH משופרים בגודל 9 מ”מ/11 מ”מ (צד ארוך וצד קצר).
  • 200 ניוטון – כח המגנט החזק ביותר של  Magped מתאים לרוכבים מעל 75 ק”ג. 
  • הפינים ניתנים להחלפה 
  • הציר בפדל מחוזק לעומסים גבוהים יותר
  • משקל לזוג (ללא פינים): 477 גרם.
  • מחיר באתר 760 ש”ח – לינק לרכישה באתר אמין אופניים

Magped

התקנת הפדלים 

ההתקנה של המגפדים פשוטה. התחלתי בהתקנת פלטת טיטניום דקה וספייסר (תואם לכל נעלי SPD) בנעלי הבונטרגר ראלי שלי. המגנטים יושבים ממש מעל גוף הדוושה והספייסרים משמשים כדי לוודא שהשניים מתחברים בדיוק כשהפינים פוגעים בסוליה של הנעל, תיאור מעט מגושם לפעולת התחברות מאוד פשוטה ואינטואיטיבית.

magpedעם מעט כוונון, קל להתקין את הפדלים בהתאם להמלצות היצרן, ובכלל זה התקנת הפינים על גבי הפדל. באמצעות פסי SPD שנותרו על הסוליה וידאתי שהלוחות נמצאים במיקום הנכון ביחס למקום שבו הציר יושב מתחת לכף הרגל. לאחר מכן, וידאתי שהמגנט יוצר מגע יציב עם הלוחית ואז הברגתי את הפינים על גבי הפדל –  בהתאם להמלצת היצרן: ארבעה לפנים ושניים מאחור. לאחר מכן, עליתי על האופניים קצת פידוליישן ואודרוב לרכיבה הראשונה.

magped

ברכיבה

חשוב לציין שאני רוכב עם פדלים SPD, כמעט מאז ומעולם: התחלתי עם חיבור באופני כביש ומאז אני מחובר בכביש ובשטח. למרות שאני מרגיש שפדלים שטוחים אולי עשויים להתאים יותר לסגנון הרכיבה שלי, אני פשוט לא יכול למצוא את אותה נוחות שאני מוצא כשהרגליים מחוברות לאופניים. לאור ההקדמה, הייתי יותר מנלהב לבחון אפשרות חדשה שעשויה ליפול איפשהו בין ההגדרות של SPD לפלאט.

לחצו להצטרף לערוץ הווצאפ של BIKEPANEL: בייקפאנל ווטסאפ

לרכיבה הראשונה, החלטתי לעשות את מסלול הבית: אדום בן שמן, עם שפע של אפשרויות טכניות, גדמי עצים, שבילים מהירים, ירידות תלולות, עליות מאתגרות ו…חלאס כולה האדום בבן שמן, מסלול נחמד שתמיד מתאים לבחינה ראשונית ובסיסית של ציוד.magped

שחרור אנכי קליל

בכל הנוגע לשחרור מהדוושה, זה קל ופשוט, אפילו במצבים קריטיים ניתן להתגבר על כוח המשיכה בכיוון אנכי. אחד מהפיצ’רים הנחמדים היא היכולת להרגיש חיבור עם המגפדים בכל סיטואציה – כל רוכב SPD מכיר את התחושה הזו כשאתה לא ממש מצליח לחזור פנימה לפדל בקטע שהוא ממילא תלול או טכני. זה נכון גם לגבי רכיבה בתנאים בוציים – לא רק שלמגפדים אין סדקים קטנים שניתקע בהם הבוץ, הלוחית בנעל והמגנט בפדל מוצאים אחד את השני בקלילות מפתיעה.

חיפוש ה Sweet Spot

למן ההתחלה משהו לא ישב לי “פיקס”, הכוונון המדויק שאליו אני רגיל מ-SPD, אינו כל כך מדויק עם המגפדים. תנוחת הרכיבה משתנה בהשוואה לרכיבה עם SPD, בהתחלה הרגל אמנם צמודה לדוושה אך משהו בתנוחת הרכיבה משתנה וכמה שלא שיחקתי וכיוונתי את הלוחית בנעל (המגנט בפדל לא בר שינוי), לא הצלחתי להגיע לנקודה המתוקה (sweet spot) של תנוחת רכיבה אידיאלית. magped

המגפד בעליות

בעלייה האינסטינקטים שלי מרכיבה על פדלים SPD נכנסו לפעולה והיו מספר פעמים שקרעתי בטעות את הרגל מהדוושה בניסיון לפצות על שיפוע תלול במשיכה חזקה משמעותית של הפדלים, משהו שלא ממש הבנתי שאני עושה. לאחר מכן ניסיתי לתקן, התמקדתי במשיכות פדל עקביות יותר, בפרט כשהעניינים נעשו קצת יותר תלולים. ההרגשה שונה מפדל SPD ולפחות עבורי זה הרגיש שאני מתאמץ לשמור על הרגל מודבקת לפדל, כאשר ברכיבת SPD זה נעשה אוטומטית וללא מחשבה. ברכיבות נוספות במתארים שונים ומגוונים, כולל במדבר, התחושה חזרה על עצמה. הפדל אחלה, אבל חסרה הנשיכה של פדל SPD להחזקה האבסולוטית של הרגל במקומה – וזה כנראה בדיוק מה שהמוצר הזה מספק עבור מי שלא אוהבים את האחיזה החזקה הזו של ה SPD.

פלאטים Vs. מגפדים

חלום שלי לרכוב עם פלאטים, ממגוון סיבות, זה תמיד נראה טוב יותר על האופניים, אין מגבלה בבחירת נעליים והמבחר משמעותית גדול יותר, לאור זאת מאוד התלהבתי לקבל לניסיון את המגפדים. חשבתי שהנה נמצאה הדרך לשלב בין פלאטים לפדל SPD, וליהנות מהיתרונות בשני העולמות, ועל הדרך גם נותרים על האופניים פדלים שאפשר להשתמש בהם (בנוחות!) ללא SPD. הערך המוסף שרוכב.ת פלאט ימצאו במגפד גבוה מאוד, יעילות הפידול עולה, התנועה מעגלית באופן משמעותי מאשר ברכיבה לא מחוברת, בירידות הרגליים נותרות מחוברות למקומן ואינן מתעופפות עם כל קפיצה. אני מאמין שרוכבי פלאטים ייהנו מהמגפדים משמעותית יותר מאשר רוכבים המגיעים ומורגלים ברכיבה מחוברת SPD, וחווית הרכיבה שלהם תשודרג משמעותית מאשר עם פדל פלאט רגיל. בכל מקרה מדובר במוצר שהוא שיחוק ויש בו חדשנות וטוויסט מעניין מאוד לעולם הרכיבה. 

מגפד

סיכום: מתאים יותר לבוגרי פלאטים

נתחיל בפשטות: לטעמנו, כנראה שמי שכבר רגיל ל SPD ולחווית הנעילה האבסולטית והחזקה שלו כבר לא יהיה קהל המטרה למוצר הזה. אולם מי שרכב עד היום עם פלאטים בלבד – זה מוצר שיכול לקחת אותו לשלב הבא. רוכבים עם פלאטים הם משני סוגים עיקריים: מתחילים ברכיבה שעוד לא מרגישים בנוח על האופניים וצריכים אופציית מילוט קלה, ורוכבי אנדורו מאוד טכניים שהאופניים דבוקים אליהם, ומשתחררים מהם בדיוק לשליטתם ובהתאם לתרגילים שהם רוצים לעשות במעין אורח פלא כישרוני…

למי זה מתאים? רוכבים מתחילים שלא מרגישים שהם בשלים להתחבר חזק מאוד, אבל כן רוצים לעלות דרגה אחת מעלה בחיבור לאופניים. רוכבים שרוצים יותר מגע עם האופניים ושיפור של טכניקת הפידול עם הפלאטים יחבבו את המגפדים. רוכבים שלעתים קרובות נדרשים להתאים מחדש את מיקום הנעל על הפלאטים יחוו נסיעה חלקה ויציבה יותר עם המגפדים ורוכבים טכניים שרוצים להתנתק מהפדל במהירות ובקלות כשהעניינים מסתבכים, יהנו מתחושת הניתוק הקלילה ביחס ל-SPD. יחד עם זאת, רוכבים שרוצים חיבור יציב באמת לפדל יעריכו יותר פדל SPD. הפדלים בעיצוב מרהיב ומציעים מדרך רחב ויציבות גבוהה מבלי להתפשר על הבטיחות. הפדלים יוצרים זן חדש לגמרי של דוושות – שאמור לעזור לרוכבים רבים ליהנות יותר מהשבילים ולהציע בטיחות נוספת מעל לרמת הפלאט שאין בו שום חיבור. 

בייקפאנל באינטסגרם

יתרונות:

  • לרוכבים חסרי ניסיון עם פדל SPD
  • לבוגרי פלאטים שרוצים לשפר פידול בעליות אך לא מעוניינים ב-SPD
  • מרהיבים ביופיים

חסרונות:

  • מציאת תנוחת רכיבה מדויקת
  • פחות חיבור מ SPD
  • משקל
  • מחיר

ושיר לסיום: 

כשאת צובעת את ההתמודדות בסגול בהיר
מקור המשיכה הוא מגנט אולימפי שמשתולל באוויר

[מילים אלי לס, בשירו מגנט אולימפי]