המרידה ריאקטו החדשים הם אופני איירו מודרניים, נוחים ומהירים. אופניים מעולים במחיר שמכה את המתחרים ולא מרגיש נחות באף היבט לעומתם

זו פעם ראשונה שאני בוחן אופני כביש של מרידה וטוב שכך – הדגם הזה הוא כבר בשל, מאושר UCI, מככב בכתום במרוצים בעולם תחת רגלי רוכבי של קבוצת בחרין.

מרידה ריאקטו דיסק 6000 – מפרט בנקודות

  • דגם: MERIDA REACTO DISC 6000 2021 
  • שלדה: ננו קרבון מטריקס, הולכת כבלים פנימית, מרווח צמיג עד רחב 30 מ”מ
  • מערכת Shimano Ultegra דיסק מכנית
  • גלגלים: Fulcrum Racing 800 DB (אלומיניום, עומק 34, רוחב 24 חיצוני, 19 פנימי).
  • כידון אווירודינמי מרידה אלומיניום
  • מוט אוכף אווירודינמי עם נצנץ אינטגרלי
  • אוכף EXPERT CC
  • משקל: 9 ק”ג (רטוב- עם מחזיק בקבוק ופדלים, 8.45 ק”ג לפי היצרן ללא פדלים ומחזיק)
  • מחיר: 12,989 לחברי מועדון ברשת רוזן ומינץ

מרידה ריאקטו – עיצוב וסקסאפיל

העיצוב במילה אחת מצויין. בקצת יותר פירוט אומר שאין שום דבר שמפריד בין האופניים האלה לטופ אוף דה ליין של כל חברת אופניים מערבית מבחינת העיצוב. בעידן שבו הדמיון עולה על השונות צריך להתאמץ כדי לזהות הבדלים בסילואט – אם כל השלדות היו צבועות בשחור בלי מדבקות לא הייתם יודעים את מי להעדיף. הצבע הכחול קיבל ביקורות מצוינות מכל מי שראה אותו רק המדבקות עם הכיתוב הענק של מרידה בצבע אדום-בורדו אולי מדבר יותר אל אמריקאים פטריוטים שיאהבו את צבעי הדגל שלהם באופן הזה.

אבל גם בתוך הדמיון בין זוגות אופניים שונים יש ניואנסים,והעיצוביים של המרידה פשוט מדוייקים: הקימור של הצינור העליון הוא בול, הזוויות החדות באופן שהוא משתלב בו עם החלק הקדמי הוא פשוט מושלם. האופי והיחס של המזלג  לשלדה מצוין. הקימור סביב הגלגל האחורי והכתפיים הרחבות של תומכות האוכף הנמוכות הן אלמנט אופייני לז’אנר שאי אפשר לפספס. עוד משהו מגניב היא האוזן האחורית שמחזיקה את המעביר ויש לה את הסגנון והסטייל שלה.

גיאומטריה מעולה

הזמנתי את מידה XS לפי שיטת בחירת המידה באמצעות Reach. זו מידה מקבילה לאופני 53-54 ברוב המקרים ופה משתמשים במידות באותיות. הריץ’ במידה הזו הוא 384 וזה מה שעניין אותי. הסטם היה באורך 100 מ”מ וזה היה מצוין עבורי. כשאני מקבל אופניים כאלה זה קצת מבאס אותי לגלות שהרבה יותר נעים לי עליהם מאשר על האופניים הפרטיים שלי. הפער הגדול (משלי) בא לידי ביטוי בירידות מהירות שם היגוי פשוט מושלם.

כמובן שגם במישורים מרגישים מאוד נינוחים ומאוד טוב וזורם על האופניים האלה ואתה יכול לדמיין רוכבים מקצוענים שנמצאים המון שעות על האופניים ונמצאים עליהם בנוחות לאורך זמן. ההיגוי מושלם. חשוב לאמר שהיציבות הזו מעידה במקרים של אופניים אווירודינמיים גם מביצוע טוב של התכנון האווירודינמי של הצינורות והשלדה ולא רק מהגיאומטריה: שלדות פחות מוצלחות מקבלות חוסר יציבות בזוויות רוח משתנות ואילו תכנון אווירודינמי מעולה מייצר עמידות לשינויי הכיוון האלה ולא רק מהירות בתנאים אופטימליים.

נוחות מפתיעה

אחד הדברים שבעבר אפיינו שלדות אווירודינמיות היו תחושה נוקשה כמו קרש שיצרה תחושה לא נעימה לרכיבה. פה אין טיפה מהדבר הזה בין השאר משום שיש צמיגי 25 עליהם עוד נדבר בהמשך. אין בעיה לרכוב על 90 PSI מה שמבטל את העברת הויברציות מהכביש לגוף דרך השלדה. אבל ללא ספק זה בא גם מהשלדה שהיא נעימה לגמרי לרכיבה. מרידה טוענים שהם הצליחו לייצר מוט אוכף שמשכך כמו מוט אוכף רגיל למרות שהוא אווירודינמי- הם עשו את זה באמצעות חיתוך שלו והשארת חלק דק וגמיש בחלקו העליון שכמעט ולא מבחינים בו כי הוא מוסתר בהשלמת אווירודינמיות פלסטית ופנס אחורי. זה עובד! 

במקרים רבים יש סוג של בעיה בחיבור של שני משתנים באווירודינמיות, גם בגלגלים וגם בשלדות – החיבור בין יציבות למהירות. דמיינו מצב של משאית שעוברת לידכם ומסתירה לרגע את הרוח ומערערת לכם את היציבות על האופניים – רמת הערעור היא תוצאה של הפרמטרים השונים של הגלגלים והשלדה. פה יש יציבות ועמידות לבעיות כאלה, כלומר עמידות מרשימה לזוויות רוח שונות ומשתנות. 

ממשקי רוכב מושלמים

אחרי שגמרתי להתלהב מהשילדה ומההתחושה המושלמת בירידות ובמישורים, התחלתי לשים לב לעוד כמה נקודות שהופכות את הרכיבה על מרידה ריאקטו למשהו נעים במיוחד: כל נקודות הממשק פשוט מעולות.

  1. כידון מושלם – ברוחב המתאים לשלדה ומעט צר כדי להשאיר את הידיים בקו הכתפיים האווירודינמי. החלק העליון שטוח בהטיה מושלמת לכיוון הגוף, והקימור פשוט פיקס. הפשרה פה היא בעובדה שזהו כידון אלומיניום וכמובן יש לכך השפעה קטנה על המשקל ביחס לכידונים יקרים מקרבון.
  2. סרט כידון מחוספס ואוחז – מסרטי הכידון שמרגישים הכי בטוחים ואוחזים שנתקלתי בהם. אין צורך בכפפות גם ביד מזיעה.
  3. אוכף מעולה- בדיוק אני עובר חוויה קשה עם איזה אוכף אחר שיש לי על אופני ההרים, אז הישיבה על אוכף המרידה המושלם הזה עוררה בי רצון פשוט לקנות אותו. עוד יתרון שיש לו הוא כלי המולטיטול שמגיע איתו בהתקן מיוחד מתחת לאוכף. לצערי גיליתי שאין אותו במכירה נפרדת.
  4. תאורה אחורית על מוט האוכף – הוא לא תחליף לבונטרגר פלייר בעיני (חלש וללא נצנוץ) אבל נחמד שיש אותו. החסרון של הסיפור הזה והא משקל: האוכף עם מוט הכיסא שיש בו גם נצנץ אינטגרלי ומולטיטול צובר עוד משקל.

 

עוד באיבזור – הילוכים וגלגלים מוכחים

לא הימרו פה במרידה והלכו על בטוח. המיינסטרים של המיינסטרים שאי אפשר לטעות לגביו: אולטגרה מכני מצוין (דיסקים כמובן) שיש לו ידיות הילוכים ארגונומיות מאוד, המוצלחות ביותר בשוק היום. הדיסקים עוצרים נפלא כאמור, אבל הם עוד אלמנט מוסיף משקל לצערי, במרידה ובכל חברה אחרת. 

הגלגלים של Fulcrum 800 תואמים למחיר. הם היו ממש בסדר גמור אבל לא חשתי איזה הברקה מיוחדת מכיוונם. סוג של סוס עבודה אול אראונדי, לא אווירודינמי בצורה מצטיינת כמו שמקבלים ב Top of the line אבל גם לא איזה משהו שמפריע לשלדה לעבוד נגד הרוח. בדיוק כמצופה. 

מרידה הכניסו פה אלמנט שמנתב את הרוח אל המעצורים ומשפר את הקירור שלהם ב35% לדבריהם. כמו כן שינויים בסטירר דיקקו את החזית לעומת הדגם הקודם ואפשרו תקיפה צרה יותר של הרוח אם כי ההדסט הוא לא סטנדרטי כדי לאפשר את הולכת הכבלים (חלק מפתרון הולכה של FSA של הכבלים)

חייבים להתלונן על משהו

בצד הביקורת נתחיל מהאלמנט האחד שהייתי משדרג עוד בקניה- הצמיגים הגרועים במיוחד של Continental מדגם Grandsport Race. אולי זה צמיג שנולד כדי להעצים את הקונטי 5000 המוצלח שלצידו בבחינת האחות המכוערת והאחות היפה. צמיג כבד של 460 גרם עם אחיזה גרועה. הרגשתי חוסר ביטחון באחיזה בסיבובים כמו שמזמן לא הרגשתי, ובמיוחד שכשברור שהשלדה היא בעלת גיאומטריה שרוצה שתתקוף את הפניות. אבל אז בא הצמיג ושם לך שלט של מגבלות מול הפנים.

הדבר הבא שהייתי שמח לשפר פה הוא המשקל- האופניים כולם שקלו עם הדיסקים והמון קרבון אווירודינמי, וכן עם מחזיק בקבוק אחד ופדלים- 9 קילו תמימים, מה שלא היה מדהים בעליות. האופניים האלה נולדו לזרוח במישורים ובירידות. זה לא שונה מהותית מכל אופני איירו דיסק אחרים שבחנתי לאחרונה.

שימו לב שהכבלים עוברים צמוד מאוד לכידון ונכנסים לסטם באופן שלא משאיר מרווח למחזיק הWahoo מלפנים וצריך למצוא לזה פתרון או לשים מחשבון על הסטם מלמעלה עם אזיקונים וזה סותר את רעיון האווירודינמיות. אגב כבלים לפחות הם נכנסים בצורה אלגנטית ומוסתרים הייטב למרות שזה לא כידון אינטגרלי מהסוג הבעייתי לתחזוקה והתאמה אישית.

סיכום: אחרי שמכניסים מחיר… 

גם בלי להתייחס למחיר, אני חושב שזה אחד המוצרים הכי מרשימים שנכנסו למערכת: עם עיצוב אווירודינמי יפהפה ומדויק. עם אבזור ונקודות ממשק מושלמים. עם גיאומטריה שאני פשוט מתגעגע אליה עוד לפני שהחזרתי את האופניים ליבואן. 

אחרי שמבינים שיש פה מוצר מוצלח מאוד נכנס המחיר- בכ 13,000 ש”ח המחיר כל כך אטרקטיבי שהוא מייתר את ההגיון בקנית מוצרים אחרים. המחיר הזה מאפשר גם לעשות משהו שעל זוגות אחרים קשה יותר לעשות: להשקיע בזוג גלגלים אווירודינמיים מהרמה הכי גבוהה הקיימת ועדיין להישאר בטווח המחירים שמתחרים מוציאים בו גלגלים רגילים. אופציה נוספת היא ללכת מראש על הגרסה היקרה יותר שעולה כ 20,000 ש”ח ולקבל כבר גלגלים עמוקים מקרבון, מערכת אלקטרונית אלחוטית של סראם והורדה של כ 250 גרם. 

מי שקונה מוצר אווירודינמי הוא מטבע הדברים לא רגיש לנושא המשקל והוא מכוון את השימוש בו בעיקר למישורים ולטריאתלונים אבל אצל כולם יש הגיון לקנות מוצר במחיר עדיף. אם אתם “בשוק” לקניית אופניים אווירודינמיים, יש פה שילוב איכות ומחיר שיהיה ממש מוזר להתעלם ממנו.