נכון זה לא אופניים, אבל בתור רוכבים אנחנו הרבה יותר פתוחים להתניידות מעשית יומיומית שדורשת קסדה ונושמים בה אוויר בחוץ. אז ודים יצא לבדוק את הכלי הקטן החדש שמשיקה אינוקים – הקורקינט הכי קליל והכי מינימליסטי שלה. כדי לעשות את זה, הוא לקח אותו לקצה!

מאת: ודים לינצקי

סדר באולם הקורקינטים הממונעים

בעולם הרכב, שקיים מאז שנת 1885, העניינים כבר די ברורים. יש קטגוריות לכל הרכבים ולכל קטגוריה יש את שטח (או כביש) המחייה שלה. לעומת זאת בעולם הקורקינטים, הכל עדיין בהתהוות. אתם מוזמנים לקרוא את הכתבה על התחום כאן, ורק נזכיר כעת את 3 הסגמנטים העיקריים:

  • כלים קטנים לטווח קצר – שוקלים פחות מ-10 ק"ג ומתקפלים לגרירה כמו טרולי. טווח הנסיעה: 1-3 ק"מ.
  • כלים לטווח בינוני- של 7-10 ק"מ. המשקל: 12 ק"ג עד 17 ק"ג.
  • כלים כבדים לטווחים ארוכים – יחזיקו 20-30 ק"מ, מתקפלים חלקית ואף ניתן לנייד אותם בתוך תא מטען של רכב.

במסגרת סדרת כתבות בנושא תחבורה ירוקה, אנחנו נעשה סקירה של הכלים בכל אחת מהקטגוריות. בכתבה הזו אנחנו נתמקד בקטגוריה הראשונה ונסקור את הכלי הכי קטן של מותג Inokim – Mini2. נכון לרגע כתיבת שורות אלה הדגם הזה נמצא עדיין בתקופת הרצה ויתחיל להימכר לציבור הרחב רק לאחר פסח. אנחנו קיבלנו את אחד מכלי הניסויים של החברה, חבשנו קסדה ויצאנו לבדוק.


הרשמו לפני שתמשיכו:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים


ת.ז. אינוקים Mini2 (מבוסס על נתוני היבואן):

  • צמיגים – "6:
    • קדמי עם פנימית
    • אחורי – צמיג מלא
  • משקל -10.5 ק"ג
  • מעצור חשמלי של הגלגל האחורי (Electrical Anti-lock Braking System) ומעצור רגל
  • הספק מנוע 250W
  • הספק מנוע מקסימלי 450W
  • סוללת Lithium 36V 7.5Ah
  • זמן טעינה מלאה – 4 שעות
  • מהירות נסיעה מרבית – 25 קמ"ש
  • טווח נסיעה (נמדד בתוואי שטוח עם רוכב במשקל 65 ק"ג בטמפ' 25 מעלות):
    • עד 23 ק"מ במהירות 20 קמ"ש
    • עד 28 ק"מ במהירות 15 קמ"ש
  • שיכוך אחורי (רפידת גומי)
  • מחיר –  3500₪
  • ממדים מקופלים – 96 / 38.4 / 30 ס"מ
  • לא מקופלים – 100 / 38.4 / 113.5 ס"מ

התרשמות ראשונית

ממבט ראשון איונוקים Mini2 כשמו כן הוא: אכן מאוד קטן, על גבול המצועצע. הכל בו מאוד מיניאטורי – הגלגלים הקטנים והצרים, משטח הדריכה, הכידון ואפילו ידיות המצערת והבלימה. המחשבה הראשונה שחולפת בראש היא – האם הוא לא יתפרק בזמן הנסיעה תחת משקל אדם ממוצע? ברגע שמניחים ידיים על הכידון, נותנים דחיפה ראשונה ומתחילים להתגלגל, רוב החששות מתבדים כלעומת שבאו. הכלי מרגיש מוצק ובנוי טוב ורחוק מלהיות צעצוע. קיפול ופתיחה מאוד קלים ואינטואיטיביים, הפיקוד פשוט ופרקטי וחווית רכיבה… חווית רכיבה שווה פרק נפרד.

אינוקים מיני 2 – חווית רכיבה

לוקח כמה דקות רכיבה על מנת להסתגל לגודל המאוד צנום של אינוקים מיני ובעיקר לפיקוד עליו. הכידון מאוד צר (390 מ"מ) ויכול ברגע להפוך תנועת ידיים לא זהירה לגורלית והרוכב עלול למצוא את עצמו ממשיך להתקדם בנפרד מהקורקינט.

מאוד הופתענו מהעוצמה שיש לכלי ומיכולתו להניע את כל המשקל המורכב עליו. בלי מאמץ ניכר הוא מגיע למהירות שיוט של 25 קמ"ש במישור. נכון שלא תהיו ראשונים בזינוק איתו, אבל בהחלט תקבלו מבטים של כבוד בזמן הרכיבה. Mini2 לא יברח לכם מהידיים כשתסחטו את ידית המצערת (כמו הכלים הגדולים יותר בקטגוריה), אבל סמכו על כותב שורות אלה שזה ממש לטובתכם.

על הכידון של אינוקים מיני 2- ידיות האחיזה מרופדות בספוג דחוס, מאוד נוחות ומונעות החלקת ידיים. מצערת וידית בלם חשמלי זהות ומורכבות בשני צידיו של לוח הפיקוד והבקרה. מינימליסטיות הוא שם המשחק כאן ולכן כל מה שתמצאו בלוח הבקרה זה 3 פסי לדים של מד טעינת הסוללה וכפתור הפעלה (שגם בורר בין המהירויות).

בחלק הפונה לרוכב של לוח הבקרה נמצא גם שקע USB עם מכסה נגד מים לטעינת טלפון או הפעלה של אביזר אחר (פנס תאורה, רמקול או אפילו מצלמה).

בגלל רוחבו המאוד צר של משטח העמידה (55 מ"מ), רוב הסיכויים שלא תוכלו לעמוד עליו עם רגליים צמודות אחת ליד השניה, אלא רק אחת אחרי השניה בטור, כך שהרגל האחורית תהיה מוכנה לדרוך על מגן הבוץ של הגלגל שהוא גם הבלם.

אינוקים מיני 2 מספק שתי מהירויות: 15 קמ"ש ו- 25 קמ"ש. על מנת לעבור ביניהן לוחצים לחיצה של 2 שניות על כפתור ההפעלה וצבע פסי הלדים בתצוגה משתנה מירוק (מהירות נמוכה) לסגול (מהירות גבוהה). לא ממש מצאנו שימוש למהירות הנמוכה במקומות שיש בהם אפילו קצת עליות, כי חוץ ממהירות גם עוצמת המנוע יורדת ומהר מאוד היינו מוצאים את עצמנו מאטים עד עצירה ומתחילים "לדווש". כאמצעי חיסכון בסוללה במקומות שטוחים או צפופים והומי אדם המהירות הנמוכה כנראה תהיה שימושית.

הגלגלים הקטנים והצרים של ה- Mini2 מחייבים לחץ אוויר גבוה על מנת לא לצבוט פנימית ולא לעקם חישוק. זה הופך את הנסיעה לקצת יותר קשיחה ומעביר את כל תחלואי השביל הקטנים (אבנים משתלבות, חריצים, לכלוך גס) ישר לרוכב, למרות נוכחות בולם זעזועים צנוע על מתלה הגלגל האחורי. מצאנו שהבולם אכן אפקטיבי בשבילים עם גלים לא צפופים (כמו קיפולי אספלט) והוא מצליח להחליק קפיצות קטנות.

מוט הכידון ב-Mini2 לא עגול ובעל מגרעות חרוצות – דבר המונע סיבובו יחסית לגלגל ו"נזילתו" מעלה או מטה בזמן הרכיבה. אהבנו. הגובה המירבי של הכידון עלול לייצר מגבלה לאנשים גבוהים (מעל 1.80) שימצאו את עצמם מתכופפים על מנת להגיע אליו.

אינוקים Mini2

בימים סגריריים, כשרכבנו על שביל רטוב, גילינו שמגיני הבוץ של Mini2 מאוד יעילים ועוצרים את רוב ההתזות מהגלגלים. למרות זאת, עדיין לא כדאי לרכוב על הכלי אחרי גשם עם בגדים בהירים.

היצרן לא מצהיר על אטימות הכלי למים, לכן לא בדקנו אותו בתנאי גשם. ככלל, לא מומלץ לרכב על קורקינט חשמלי בגשם וגם בשלוליות אחרי הגשם, אם היצרן לא מצהיר בפירוש שהכלי שלו אטום למים. נזקי קורוזיה מהמיים אינם מכוסים באחריות ועלולים להביא לקצרים ואף להתלקחויות.

בעקבות ניסיוננו באותן רכיבות בימים אחרי הגשם, היינו ממליצים להוסיף מדבקות נוספות למניעת החלקה במקביל לאחת שקיימת באמצע לוח הדריכה של הקורקינט. עמידה עליו בד"כ אינה במרכז הלוח, אלא בצדדים וכשרטוב – הרגליים מחליקות לצדדים.

כמה את/ה שוקל/ת?

לפי נתוני היצרן, Mini2 לא יתאים לבעלי משקל גבוה מ-75 ק"ג. הוא אמנם לא ישקול אתכם ויסרב לנסוע במידה ואתם כבדים מהמותר, אבל יש לזה הגיון. זה כמו לנסוע עם רכב שנועד לכביש בדרכי עפר משובשות באופן קבוע – אפשרי, אבל מקצר את אורך החיים של כל החלקים…אם אתם נוסעים על רכב ליסינג, כנראה שהדוגמא הזו תהיה פחות רלוונטית עבורכם.  התכנון של Mini2 לא לקח בחשבון עומסים שייווצרו כשרוכב כבד מהמותר ישתמש בו. במקרה הטוב, תיאלצו לבקר הרבה במעבדת שירות ולהוציא יותר על תחזוקה. כך או כך, מגבלת המשקל היא בהחלט דבר שקובע את קהל היעד העיקרי עבור Mini2 – נשים, נוער או גברים בעלי מימדים צנומים.

טווחי הנסיעה של ה Mini2

ה- Mini2 הוא מקרה קלאסי עבור last mile solution. הוא נועד לרכיבות של 1-3 ק"מ לכל כיוון והוא יביא אתכם בכיף ממקום למקום בתוך עיר שטוחה. הוא יקח אתכם מהבית לרכבת, או מתחנת אוטובוס למשרד. אם מרחק הנסיעה היומי עליו חצה מספר דו-ספרתי, דעו שבחרתם בכלי הלא נכון. נסיעות ארוכות יותר יגרמו להטענות מרובות של הסוללה ושחיקה של מערכת ההנע – דברים שיקצרו את אורך החיים של Mini2.

דבר נוסף שירמוז לכם שחרגתם מטווח הנסיעה הבטוח של הכלי הוא התנוחה. העמידה על Mini2 היא לא סימטרית. עבור בן אדם שלא רגיל לעשות הרבה עם הגוף שלו, התנוחה לא תאפשר נסיעה בנוחות של יותר מ- 10 דק' ללא הפסקה.

הבדיקה הראשונה שעשינו לאחר קבלת הכלי למבחן היתה בדיקת טווח הרכיבה. דאגנו לטעון עד הסוף את הסוללות וביצענו רכיבה רצופה עד שהנורה האחרונה במד הטעינה על הצג התחילה להבהב.  הגענו ל- 13.5 ק"מ עם כ-200 מ' טיפוס מצטבר (משקל הבוחן – 85 ק"ג ביום טוב). נורה מהבהבת לא עצרה אותנו והמשכנו עד הרגע שבו הקורקינט פשוט הפסיק לנסוע. הגענו לעוד כ- 4.5 ק"מ מכובדים במישור. אם נשתמש בנוסחת המרת טיפוס למרחק במישור שמקובלת בעולם הריצה (1:10) נקבל תוספת של עוד כ-2 ק"מ למרחק שמדדנו. לסיכום, קיבלנו 20 ק"מ שבהם הקורקינט סחב משקל של כ- 90 ק"ג! מכובד מאוד ובהתחשב במשקל הרוכב וגיל הסוללה, יחד עם שיפועי הדרך זה לא רחוק מנתוני היצרן. לאחר נסיעה ארוכה ורציפה (יותר מ-5 ק"מ) גילינו שמנוע הכלי והצמיג האחורי שלו מאוד מתחממים – מה שמחזק את המלצת היצרן לגבי טווחי הנסיעה המומלצים.

על מנת לחזות בצורה יותר טובה את טווח הנסיעה הנותר, היינו שמחים לקבל עוד 2 פסי לדים בצג הבקרה ולהגיע סך הכל ל-5 פסים. עוד דבר שהיה אפשר להוסיף לטובת רוכבים אוהבי סטטיסטיקה ומספרים – מד מהירות ומד מרחק. יחד עם מד מצב הסוללה זה היה נותן תמונת מצב הרבה יותר טובה למוכנות הכלי לרכיבה.

מהירויות והיבטים נוספים

הכלי אכן מגיע למהירויות המובטחות ולטובת הניסוי אף חצינו איתו את רף ה- 30 קמ"ש בירידה. גילינו שמהירות השיוט הבטוחה והנוחה על Mini2 היא כ- 20 קמ"ש – שבה מרחק העצירה סביר ללא הרבה מאמץ וסיכון. גם הרכיבה חלקה ללא רעידות בכידון בגלל המהירות סביב ה-20 קמ"ש.

לא מצאנו דרך סבירה ונוחה להרכיב טלפון נייד על הכידון ומי שבונה על לנווט איתו בעיר עלול להתאכזב. הובלה של Mini2 ברכבת הייתה מאוד נוחה בגלל הקיפול המינימליסטי שלו. מנגנון הקיפול והפתיחה עובד מעולה וניתן לגלגל את הכלי כמו טרולי בזכות גלגלים קטנים נוספים בחזית הלוח, לשאת אותו על מוט היגוי, להכניס אותו בין המושבים, או סתם להשאיר אותו עומד כמו מזוודה. במצבו העומד Mini2 עורר לא מעט סקרנות אצל הנוסעים ולא כולם ניחשו נכון שמדובר בקורקינט חשמלי.

Mini2

תאורה ובטיחות ב Mini2

ברכיבות חושך גילינו חיסרון מאוד בולט של Mini2 – היעדר תאורה, גם מקדימה וגם מאחור. בעייתי משהו גם מבחינת נראות (כאשר רוכבים על כביש) וגם מבחינה בטיחותית, כשלא רואים את השביל. ישנם קורקינטים חשמליים (דוגמת שיאומי) בעלי תאורה קדמית מובנית וניתן גם למקם תאורה מזערית אחורית בתוך השלדה של הכלי. נמליץ לכם להצטייד בנוסף ולא לזלזל בכך.

עוד אביזר בטיחות שהיינו מוסיפים הוא צופר. בלא מעט מקרים, בעיקר בתחילת השימוש בכלי, מצאנו את עצמנו מחפשים דרך יצירתית להתריע ולהזהיר הולכים ושבים תמימים בסכנה המתגלגלת ובאה.

בזמן המבחן הרכיבות על ה- Mini2 התבצעו גם על הכביש וגם על שבילי האופניים הייעודיים. גילינו שמעברים בין כביש למדרכה, גם כאלה שבנויים לעגלות, עדיין יכולים להיות מאוד מאתגרים. מרווח גחון של Mini2 מאוד צנוע בלשון המעטה ופעמים רבות מצאנו את עצמנו "מגרדים" אבני ספה בנסיון לעלות אותם ברכיבה. זה קצת פוגע ברצף הרכיבה, אבל אנחנו מבינים שזו סוג של פשרה שהמתכננים לקחו על מנת למזער את מימדי הכלי.

עקבו בטוויטר:

Mini2 – סיכום

בעולם הכלים הקטנים יש ל-Mini2 בהחלט מקום של כבוד. מדובר בכלי איכותי, בשל מבחינה תכנונית ובנוי בצורה נכונה וטובה. אם אתם נמנים על קהל היעד שלו ותשתמשו בו בתבונה, הוא יספק לכם חוויה יומיומית שתשאיר אתכם עם חיוך בכל פעם כאשר תגיעו עליו למחוז חפצכם. הוא יעמוד מקופל בצניעות בבית או במשרד וימתין בסבלנות עד שתהיו זקוקים לו שוב.