לפני שבועיים הגיעה לנטפליקס ישראל הסדרה החדשה על קבוצת מוביסטאר ב2019, “רוכבים אל הלא נודע”, הצצה נדירה לתוך המאבקים הפנימיים, הרצונות האישיים והיחסים בין הרוכבים הגדולים של קבוצת העל הספרדית

מאת: יהונתן דוויק

“רוכבים אל הלא נודע” היא סדרת חובה לחובבי הענף. אפשר להגיד שהעריכה נוטה לא מעט לחשיפת תוכן שיווקי, עם עשרות או מאות רגעים של נעלי הפיזיק, קסדת האבוס ואופני הקניון, אפשר להגיד שיכלו לעשות את הסדרה יותר מותחת ובלי ספויילרים כבר בפרק הראשון, אבל אי אפשר לקחת מהסדרה את הרגעים האנושיים והספורטיבים, את המתח המרתק בין הכוכבים, ואת החשיפה המיוחדת כל כך למאחורי הקלעים, לרגעים שלא רואים ביורוספורט.

לחצו פה לבייקפאנל בטלגרם!

המבוגר האחראי וקללת הקשת – אלחנדרו וואלורדה

“קללת חולצת הקשת גוזלת את הרצון שלך לנצח” אמר אלחנדרו וואלורדה אחרי שנכנע לגשם ולכאב בלייז – באסטון – לייז, הקלאסיקה שהספרדי ניצח בה ארבעה פעמים. אם מסתכלים על עונת 2019 של וואלורדה, אי אפשר שלא לראות את הקללה. וואלורדה ניצח שלושה קטעים, אליפות לאומית ומרוץ שבועי אחד, לעומת 2018 בה ניצח 14 פעמים, כולל את אליפות העולם. אצל וואלורדה באמת אי אפשר לדעת אם זה הגיל שעושה את שלו או שהקללה השפיעה עליו במיוחד, אבל למנהיג של האוטובוס בתכלת הייתה שנה בינונית מאוד, לפחות עד לוואלטה. במירוץ הבית ואלוורדה תפס פיקוד, אחרי שקאראפאס לא הגיע וקינטאנה היה לא יציב, והשיג את המקום השני על הפודיום בהופעה מרשימה. מה שבלט במיוחד אצל וואלורדה בסדרה היה  היחס החברי עם אנשי הצוות, המנהיגות באוטובוס, ויכולת ההדבקה של כל חלקי הקבוצה, עם ספרדית מתגלגלת וקצת ילדותיות. הבחור ממורסיה יחגוג בעוד שבועיים יום הולדת 40, רק שימשיך!

קטע 7 בוואלטה של 2019, ההצגה האחרונה של המאסטר?

לנדסימו – חוסר מזל או חוסר יכולת?

עם פאביו ארו ב2015 או כריס פרום ב2017, מיקל לנדה עשה עבודה אדירה בהרים עבור המנהיג שלו. אבל אחריי שנתיים בסקיי, רצה המטפס הבאסקי משהו אחר – הוא רצה להתחיל להוביל, הוא רצה חולצה בורוד, צהוב או אדום.
את 2018 פתח לנדה בפמפלונה, הפעם בתכלת של מוביסטאר. הוא רכב בטור כחלק מהשילוש הקדוש – ואלוורדה, לנדה, וקינטאנה, וסיים במקום השביעי, לא רע אבל לא כמו הציפיות שלו ושל הקבוצה. ב2019 הוא נבחר להוביל בג’ירו, הפעם כמוביל יחיד, לכאורה. כבר בקטע הראשון חבר קבוצתו קאראפאס הרוויח עליו 20 שניות ומשם האקוודורי המשיך לניצחון בשלב הרביעי, ובעוד לנדה כמעט מתרסק בנגד השעון של השלב התשיעי, קאראפאס המשיך להרשים. אין מה לעשות, קאראפאס היה גדול על לנדה בג’ירו, וכך נהרסה ההזדמנות של לנדה להוביל לבדו. ואם המזל הרע לא מספיק, הוא גם הפסיד בקטע האחרון מקום בפודיום לרוגליץ. 

לטור הוא הגיע שוב כחלק מהטריו המפורסם, איבד זמן בקטע מעבר ובנגד שעון, ואפילו שטיפס רוב הזמן עם חבורת המובילים, הוא לא הצליח להתקרב לפודיום. בסוף הג’ירו סיפק לנדה מילים נדירות בכנותם כשאמר שהוא כבר השלים עם העובדה שהארון שלו לא יהיה מלא בגביעים, אבל הוא יצבור חוויות גדולות בדרך. הסדרה חשפה את הבאסקי בן ה 30 כמוביל עם אגו אבל גם כאחד שמוכן לוותר למען הקבוצה. היה קשה שלא להתאכזב יחד איתו כשאיבד זמן והלב יצא אליו כשנכשל. לנדה ייזכר כמטפס מעולה ודומסטיק נפלא, אבל יש לו מספיק זמן גם לנצח גראנד טור. אם ישפר את יכולת נגד השעון, יקבל קצת מזל וגם יטפס חזק – אולי יום אחד הוא יעמוד בראש הפודיום.

רגעיו הגדולים של לנדה באסטנה וסקיי, איזה מטפס! 

 

קאראפאס – התחיל מתוק ונגמר חמוץ

קשה לא להתאהב כשרואים את ריצארד קאראפאס על המסך, האקוודורי מחייך בכל רגע אפשרי. הסיפור שלו מרגש על ילד עני שרק רצה לרכב על האופניים שלו, כאלה שבמקרה אביו הביא מהזבל. קאראפאס גדל והפך למטפס נהדר, ובג’ירו של 2019 הוא פשוט עשה הכל נכון, ניצל את המאבק שניהלו בינהם ניבאלי ורוגליץ והרוויח עליהם זמן שנתן לו להגיע בראש שקט לנגד השעון של הקטע ה21 בבולוניה, הקטע שהכתיר אותו למנצח הג’ירו של 2019. כשגביע הג’ירו בידיו הוא המשיך לאקוודור, שם התקבל בכבוד מלכים לעיני מאות אלפי אנשים. את העונה שלו היה צריך להמשיך כמוביל בוואלטה ובאליפות העולם, אבל הוא נפצע לפני הוואלטה, ולאליפות העולם לא הצליח להשיג אישור כניסה לבריטניה, שערורייה לא קטנה. אבל הלוואי שאלו היו הרגעים החמוצים באמת של קאראפאס.

קאראפאס תוכנן להיות המוביל של מוביסטאר ב2020, אבל ברגע האחרון נחשף שהוא חתום באינאוס, עסקה שנרקמה כבר זמן רב לפני. הסיבה הייתה ברורה – כסף. אף קבוצה לא יכולה להציע כסף כמו שמציעה אינאוס, וקאראפאס התפתה לחוזה המיליונים של הבריטים. בתור אוהד אופניים זה היה רגע עצוב שבו ראינו את היתרון העצום של אינאוס על שאר הקבוצות, יתרון הכסף הגדול. זאת הייתה החלטה של חוסר נאמנות מצדו של קאראפאס, הוא התפתח והפך לרוכב שהוא בזכות מוביסטאר וברגע שהצליח, חיפש איפה יגלגל יותר מזומנים לכיס, ועוד בחר לתרץ את העזיבה בכך שבמוביסטאר הוא יהיה בצילו של מישהו – טיעון הזוי, ואם הוא היה מחכה מעט הוא היה מגלה שקיבל הזדמנות להוביל במוביסטאר עם דומסטיקים חזקים, בזמן שבאינאוס הוא יהיה כפוף לברנל, תומאס או פרום.

קאראפאס פתח את העונה בצורה מתוקה, סיים אותה בצורה חמוצה, אבל אי אפשר לקחת ממנו את החולצה בורוד ואת החיוך התמידי.

קטע 14 בג’ירו, הקטע ששם את קאראפאס בורוד עד הפודיום בבולוניה:

אז מה נשאר מקבוצת החלומות?

לא הרבה. ריצארד קאראפאס באינאוס. מיקל לנדה עבר למקלארן מרידה, שם לראשונה הוא באמת יהיה המוביל היחיד, וינסה לזכות בגראנד טור ראשון ללא חברי קבוצה אחרים על הראש. נאירו קינטאנה עבר לאדום שחור של ארקא סאמסיק, ועד שעונת 2020 הופסקה הוא היה נראה נהדר בקבוצת הדרג המשני, בלי הלחץ שהיה לו במוביסטאר הגדולה.

למוביסטאר נותרו כמובילים אלחנדרו וואלורדה, מארק סולר ואנריק מאס הרכש החדש מקוויק סטפ. עם כל הצער שבדבר, מוביסטאר חלשה מאוד לעומת שנים קודמות, וואלורדה הבלתי נגמר כבר בסוף כוחו, סולר הוכיח בסדרה שלמרות הרצון הגדול שלו להוביל הוא פשוט לא מוכן לזה, ואנריק מאס הצעיר הוא מטפס מוכשר אבל מאוד לא יציב. ובכל זאת, אימפריות קמות ונופלות, ומוביסטאר בשמותיה השונים כבר 40 שנה בעסק, עונה אחת לא תשבור אותה, במיוחד שבעונה הזאת יהיו מעט מאוד מירוצים. 

 אז מי שהגיע לסוף הכתבה ועוד לא צפה בסדרה, בגלל הנטפליקס או בגלל הזמן, שימצא לו נטפליקס או זמן ויצפה. שישה פרקים, הרבה נעלים וקסדות, ספרדית, כוכבים ואגו, ובעיקר הרבה אופניים.


נכנסתם כבר ל OUTPANEL – יש שם מלא אסקפיזם מוצלח!